Zašto Srbi iz RS-a (Bosanci) toliko podržavaju Vučića?

Srbi iz RS a pogotovo njihovo političko rukovodstvo nemaju taj lukzus da idu protiv vlasti u Srbiji i da podržavaju neku opoziciji. Oni su uvjek za onu opciju koja je trenutno na vlasti u Srbiji/Beogradu pa bio to Milošević, Đinđić, Tadić ili Vučić nebitno. Ako bi zvanična Banja Luka išla protiv bilo koje vlasti u Srbiji podržavajući rušenje iste, onda bi ta srbijanska vlast za odmazdu potpuno ostavila Banja Luku na milost i nemilost Sarajevu.

Ако познајеш прилике на политичкој сцени РС, онда није изненађење.
Од самог доласка на власт, Вучић је покушавао да направи у РС своју странку која би рушила Додика.
Почео је са Адамом Шукалом који се показао импотентан у политичком смислу , а завршио са Тривићком.
Да, он је дофинансирава одавде.
Тако да се маните Тривићеве.
Та вам ништа добро не би донела.

И ви морате да изнедрите нове људе.
Као и ми у Србији.
Znam za taj link Šukalo PDP ali ona je sada odbačena iz PDP pa sam imao kont da je ta veza pukla.Slažem se potpuno da smo zreli za nove ljude.Ono što me brine je istorijska činjenica da novi ljudi dolaze tek nakon teških društvenih lomova i padova koje nas u startu nuliraju i povuku unazad.Vidio sam dovoljno lomova u društvu, previše ako mene pitaš i za dva života.Treba nam mira i stabilnosti, sit sam nemira i nesigurnosti.Život je prekratak a mi iste priče pričamo preko 30 godina.

Вучић не само што је ујадио, унизио и згазио Србију, предао 15% територије, продао руднике тако да сад сопствено злато купујемо од власника, решио Србију да направи депонијом, задужио грађане за наредних 15 генерација, увео разне намете, основао којекакве институције за малтретирање грађана, он је утемељивач још једне гадости.
А то је разједињавање Срба.
До сад нико у историји владања Србијом није користио народ Републике Српске или прекодринске Србе како би своје владање оправдавао.
Притом то ради у тренуцима очигледне и жестоке индигнације Срба из Србије према њему и структурама око њега.

Моје лично мишљење је да овакво размишљање о Србима у РС имају они који унапред о њима мисле лоше.
Одакле идеја да Вучића ''толико'' подржавају Срби из РС?
Нисмо их бројали.

Сви заједно треба да се опасуљимо и да схватимо да смо у канџама лудака који разједињује српски корпус. Да ли то ради јер је луд или зато што му је неко тако наредио неважно је.
Важно је томе стати на пут.
Осудити њега због тога, а не те људе које ће можда силом потрпати у бусеве и довести у Митровицу на митинг.

Не воли њега ни Додик али зна како му ровари по дворишту и шта може да уради и њему (то превасходно) и РС.
И зато никад, ниједна власт из РС, није улазила отворено у клинч са влашћу из Србије, а посебно с овом која је механизме разрадила до максимума.

Народ је ту с малом одговорношћу и зато под хитно преусмерити проблем на праву адресу.

Дакле, зашто Вучић користећи позицију моћи над Републиком Српском, разједињује Србе ?

Prosto pitanje, zašto? Kao neka vrsta misterije za mene.
Podržavaju Vučića i spremni su da budu u njegovoj službi uvek. Videli smo da je veliki broj njih došao da obavi glasanje za njega u Beogradu na prošlim izborima, sad će sigurno veliki broj njih doći na njegov skup u Sremskoj Mitrovici. Ne mogu da generalizujem, ne vole ga svi prekodrinski Srbi ali rekao bih da je dosta veći procenat onih koji su za njega nego onih koji ga ne vole. I tamo je zasigurno generalno dosta manje omražen nego ovde u Srbiji.
Da li nekakva "pronacionalna, desničarska karta" na osnovu koje je AV smenio prošlu, "žutu" vlast u Srbiji i dalje radi za Srbe iz RS-a, da li je moguće da oni i dalje žive u uverenju ili bolje rečeno iluziji da je on "čuvar pronacionalnih/desničarskih interesa"?
sram ih bilo sto ne podrzavaju bakira il erdogana..

Мој коментар је био у контексту питања које је било постављно о ''љубави'' Срба из РС према Вучићу. Та ''љубав'' постоји због тога што тај Вучић представља Србију а Србима из РС је до Србије итекако стало. Дакле, то је истинска љубав према Србији коју испољавају Срби из РС а не према једном човеку.

Друго, Вучић је изузетно вешт манипулатор и лажов и он ту своју вештину изузетно добро користи. Због тих манипулација и лажи њега и подржава велики број људи јер иду линијом мањег отпора. Тако је, једноставно, лакше.

Против човека који држи све полуге власти у Србији се тешко борити. По мом скромном мишљењу, он је једна велика штеточина чији ће поступци у последњих 10, 15 година изузетно много коштати Србију у будућности али, исто тако, морам и да кажем да Србија има велики проблем и са ужасном опозицијом у коју се, бар донекле, окупио сав политички трулеж Србије који онда ту опозицју чини потпуно неефикасном.
Да, један део те трулежи је ''пребегао'' у СНС али трулеж остаје трулеж без обзира где је па је тако и било могуће да Вучић приграби апсолутно сву власт у држави и да ради шта хоће.

Ови студентски протести у Србији су управо протести против тог система самовоље једног човека али, понављам, против лажова, манипулатора и оног који има све полуге власти у Србији се изузетно тешко борити.

Чак и да се деси да Вучић слети са власти (у шта уопште не верујем) у тај политички вакуум ће утрчати само она друга трулеж (из опозије) тако да је ово, чини ми се, протест који једноставно не може и неће пуно променити јер су и власт и опозија ужасни у сваком смислу те речи.

Opet potpisujem...od a do ž.

Da ti kažem iskreno, ne znam zbog čega se taj narativ gura po medijima u Hrvatskoj.
Ja ga ne koristim zbog toga što vidim da nekima smeta, kao što i velikoj većini Istrijana smeta naziv Istranin.
Dotakli smo se te teme na bivšem forumu, lik iz Srbije dao je objašnjenje koje po meni ima smisla - Srbin je etnički Srbin iz Srbije, dok su Srbijanci državljani Srbije koji nisu etnički Srbi, te on zbog toga ne želi da ga se naziva Srbijancem.

Србијанац је географског идентитета.

Крушевљанин се неће увредити и биће му драго

Али из Неготина хоће.

--
Не можеш све држављане Хрватске звати пургерима.

Znam za taj link Šukalo PDP ali ona je sada odbačena iz PDP pa sam imao kont da je ta veza pukla.Slažem se potpuno da smo zreli za nove ljude.Ono što me brine je istorijska činjenica da novi ljudi dolaze tek nakon teških društvenih lomova i padova koje nas u startu nuliraju i povuku unazad.Vidio sam dovoljno lomova u društvu, previše ako mene pitaš i za dva života.Treba nam mira i stabilnosti, sit sam nemira i nesigurnosti.Život je prekratak a mi iste priče pričamo preko 30 godina.
Е па сад, жао ми је, нисмо се родили у Швајцарској коју су направили Ротшилди да би у њој таложили паре. :lol:
МОраћеш бар још један лом да одгледаш.
Управо се спрема и треба и ви да будете спремни, да очистите на сметлиште те који вам урнишу животе већ 30 година.

Играње игре, као Вучић и Ђилас што је играју.
Он је финансира и даље одавде.

Srbi iz RS a pogotovo njihovo političko rukovodstvo nemaju taj lukzus da idu protiv vlasti u Srbiji i da podržavaju neku opoziciji. Oni su uvjek za onu opciju koja je trenutno na vlasti u Srbiji/Beogradu pa bio to Milošević, Đinđić, Tadić ili Vučić nebitno. Ako bi zvanična Banja Luka išla protiv bilo koje vlasti u Srbiji podržavajući rušenje iste, onda bi ta srbijanska vlast za odmazdu potpuno ostavila Banja Luku na milost i nemilost Sarajevu.
Tako je.Mnogi ljudi ni danas u Srbiji nakon toliko godina ne mogu ni pojmiti šta smo mi prošli u periodu 1992-1995.Za mladje generacije je dovoljno samo izguglati "probijanje koridora 1992".

Br't kamenjarac objasnio.
Ah taj kamen, to je jedna od stvari koja najviše fali mojoj materi u Srbiji. Mali milion puta je rekla da joj fali kamen. Vjerovao ili ne fali joj i žamor u javnom prevozu. Veli kad je putovala u Knin ili Šibenik iz svog sela u oba pravca to u autobusu svi pričaju kao navijeni, a u Srbiji kaže u javnom prevozu ili ćute kao zaliveni ili tek poneko nešto promrsi onako tiho i stidljivo.

Poslednja izmena:
Mi nedrimo 70 godina i nikako pravi da se pojavi. Gde je greška?
Не недримо.
Ми смо поробљени од 1944.
Лагано се тек сад стичу услови да се ствари мењају.
НИје могло раније.
Ове младе генерације ће то завршити.
Немају хипетеку комунистичке свести и робовског менатлитета.

Србијанац је географског идентитета.

Крушевљанин се неће увредити и биће му драго

Али из Неготина хоће.

--
Не можеш све држављане Хрватске звати пургерима.
Jasno mi je sada, iako i među samim Srbima ima različitog tumačenja tog pojma.

Mi nedrimo 70 godina i nikako pravi da se pojavi. Gde je greška?
Материјалне природе је грешка.
Она не потиче само од власти, ја је видим свакога дана на сваком кораку.
Суштински ради се о љубитељима сопствене гузице који се користе сваком влашћу.
Пратио сам успон појединих анонимаца и њихова имовина се константно увећавала, од Слободана до Вучића.

Не лажи

Твој клан за бановањр пуца на крстарици
Ti si covjek lazi,a ne ja.
Ja nemam nikakav klan,niti mi je potreban.
I pored tebe,i takvih kao ti...puno mi je srce sto ovde na temi postoje i oni koji su pametni,istinoljubivi,iskrene patriote,koji ne mrze svoju bracu preko Drine i koji su mudri da prozru bjelosvjetski lopovluk.Nije ipak sve tako crno kako mnogi zele da bude.
Da se ja pitam vec bih bar tri osobe sa ove teme kandidovala za predsjednika svih Srba.
Nijedna od njih nisi ti ,ni tebi slicni.

Back