Zasto smo postali iskljucivo drustvo?

Kakav spoljni faktor?!!!
Prije par godina sam pitala jednoga stranca, koji se bavi politikom šta će biti sa nama u BiH?
Evo šta mi je rekao:
Ne zavisi to od nas evropljana, amerikanaca, rusa...već isključivo od vas samih. Mi vas pratimo, gledamo, svakih 5 godina otvorimo bosanski lonac i ako opet ključate stavimo poklopac. Vi rješite probleme, mi ćemo da tada pomognemo i finansijski i u svakom drugom pogledu.
U pravu je. Čekaju političku zrelost. Mi - vječiti adolescenti.
Spomenuo je i Rumuniju, kada sam ga pitala kako su oni ušli u EU prije nas? Pa jednostavno. Uklonili diktaturu (znamo kako) i pokazali demokratsko lice, tj.političku zrelost.
Oni traže da se sami oslobodimo okova. Niko neće tu da pomaže. Sami moramo.
Sve te priče o SAD, Rusiji, Evropi, sva ona pitanja vide li, šta čekaju, šta kažu nemaju veze s mozgom. Moramo da sazrijemo.
Где ти живиш? Мора да си из блискоисточног Сарајева.
Да решимо сами док нам питање ентитетске имовине намеће Шмит и три странца седе у уставном суду.
Само тотални лудак може писати овакве будалаштине поред горе наведене чињенице.
Ви стварно мислите да смо ми Срби сисали весла?

Да решимо сами док нам питање ентитетске имовине намеће Шмит и три странца седе у уставном суду.
pa resite to sa njima... kakve veze to ima sa nama?

kako mi mozemo da resimo vas problem?

vidis da ne mozemo ni ovog satrapa da skinemo sto glumi nekog srbijna, a jos trazis da vam pomognemo. prioriteti rodjace, prvo buducnost moje dece pa onda cemo tudje...

Mogu oni sjediti do 2030-te kada se sami ne možemo dogovoriti., a istim jezikom govorimo, za razliku od stranaca i ,,nas,,!
Nisam iz Federacije. Imam pravo da mislim šta ja hoću. Neće mi svaki tupan nametati mišljenje. Za imovinu me nije briga, jer ni ja ni stanovnici BiH nećemo imati ništa od toga. Vidiš da sve živo prodadoše, i pokretno i nepokretno.

Mogu oni sjediti do 2030-te kada se sami ne možemo dogovoriti., a istim jezikom govorimo, za razliku od stranaca i ,,nas,,!
Nisam iz Federacije. Imam pravo da mislim šta ja hoću. Neće mi svaki tupan nametati mišljenje. Za imovinu me nije briga, jer ni ja ni stanovnici BiH nećemo imati ništa od toga. Vidiš da sve živo prodadoše, i pokretno i nepokretno.
Управо си ти та која другима намећеш своје мишљење.
Упис на који сам одговорио нема додирних тачака са чињеницама.
Опсели сте овај портал силујући нам здрав ум бљутавом и лажљивом пропагандом,
називајући нас успут свакаквим именима.
Немате основе понашања у гостима и то је стварна слика свих вас лажнопредстављајућих агресиваца.

U tom smislu sto Bog ih dozvoljava inace ove svetke vlasti Bog niti je postavio niti podrzava.
Samo nebeska Bozja vladavina je od Boga.
Ove zemaljske bice smenjene...

Bog JHVH Jehova ce unistiti ove ljudske vlasti i uspostavice svoju vlast svoje Kraljevstvo nad celom zemljom

Danilo 2:44
„U danima tih kraljeva Bog će nebeski podići kraljevstvo koje nikada neće propasti.
I to kraljevstvo neće preći na neki drugi narod.
Ono će smrviti i uništiti sva ona kraljevstva, a samo će stajati doveka,
Познато ми је тај Божији наум али до тада бих волео проживети а и моји потомци без револуција и насилних смена власти које свакако у пропаст иду.

Управо си ти та која другима намећеш своје мишљење.
Упис на који сам одговорио нема додирних тачака са чињеницама.
Опсели сте овај портал силујући нам здрав ум бљутавом и лажљивом пропагандом,
називајући нас успут свакаквим именима.
Немате основе понашања у гостима и то је стварна слика свих вас лажнопредстављајућих агресиваца.
Molim? Dečko ti si u nekakvom problemu?
Tukao bi se? Pa nađi muškarca.
Došao nadrndan ovdje, pa napadaš žene. Junak.

Molim? Dečko ti si u nekakvom problemu?
Tukao bi se? Pa nađi muškarca.
Došao nadrndan ovdje, pa napadaš žene. Junak.
Чуј тукао? Ја да имам власт сви лажови би одговарали за изговорену лаж.
Добро вече, изволите казну од пар стотина нечега, имате осам дана за жалбу која не одлаже плаћање.

Чуј тукао? Ја да имам власт сви лажови би одговарали за изговорену лаж.
Добро вече, изволите казну од пар стотина нечега, имате осам дана за жалбу која не одлаже плаћање.
Fina ti ta ideja za biznis. A kako bi znao da je laž?
Dobro veče, ja mislim da lažete, pare na sunce! :D
Ako ne platite odmah, nego tek za 8 dana ide kamata.:rotf:

Познато ми је тај Божији наум али до тада бих волео проживети а и моји потомци без револуција и насилних смена власти које свакако у пропаст иду.
Ok to je tvoj stav zasnovan na misljenju da je ovako dobro ali nije.
Ja licno sam za bolju vlast mirnim putem, sve se moze mirnim putem bez upotrebe sile na narod.

Mozda je samo mlada i neiskusna.🙂
Ovo je bas djecije i naivno razmisljanje, a ne vidi ni kontradiktornost same izjave...stranci se ne petljaju,ali nas "samo"nadgledaju.😀
A nekad otvore poklopac i doliju malo ulja na vatru.:))
Sto nadgledaju,ko ih je proglasio nadzornim organom? 😀
A Rumunija je bas u EU zbog njihove "zrelosti",a nije zbog nicijih interesa?

Ok to je tvoj stav zasnovan na misljenju da je ovako dobro ali nije.
Ja licno sam za bolju vlast mirnim putem, sve se moze mirnim putem bez upotrebe sile na narod.
Где си ти прочитала да сам ја то написао?
Са осталим се слажем. Живимо у демократском поретку због ког смо у крвавом рату срушили дотадашњу државу.
Сад се опет пропагира раволуција, поново живе пленуми и прогласи, извини али ја не бих мењао демократског апсолутисту за диктатуру пролетеријата. Где си видела употребу силе на народ? Ја сам видео малтретирање полиције од некаквих жена, видео сам руљу која
сачекује општинаре и гађа их којечиме. Дакле где је полиција исказала силу на д народом?

Ma,jes bas mi zivimo u iluzijama.😂
Interesi Srba iz RS su neodvojivi od interesa Srba u Srbiji.I obratno.
Ali ti nikako da ukapiras tu realnost.
A i zaboravljas da je Srbija i garant Dejtonskog sporazuma.Upitas li se kad zasto?
Onako slucajno...ili pak ima neke veze sa Srbima u RS?

Svi imamo interes da zivimo u normalnoj drzavi. Nemaju taj interes samo Srbi vec svi gradjani jedne drzave.
To je poenta ovog protesta.
Niko ne pominje Srbe vec ljudi zele bolje za Srbiju.

Uostalom, stalno nam spocitavas opoziciju kako je "ista" kao i Vucic.
Istina je da mi ne znamo kakva je opozicija buduci da vec trinaest godina vlada Vucic.

Danasnja Srbija je slika i prilika samo jedne strane novcica, a ta strana se zove SNS koji je strateski osnovala sluzba. Opozicija se toliko pljuje, a da ova opozcija nikada nije vladala. Aleksic nije bio vlast, Manojlovic nije bio vlast, zeleni nisu bili vlast...i jos mnogi drugi. Nase je pravo da ih izglasamo ako zelimo. Ili da ih bojkotujemo. Ili da nadjemo neka deseta lica.

Prevedeno, mi koji zivimo u Srbiji verovatno bolje znamo zasto smo na ulicama.
Srbija moze umereno da pomogne BiH, ali simbioze Vucica i Dodika vise nisu ni u tragovima dobrodosle.
Opoziciju valja da pronadje i RS. Opoziciju i snagu za bunt.
Svako mora da pomogne sebi jer jednostavno nije fer na Srbiju prebaciti sve probleme BiH i ocekivati da Srbija trpi diktaturu jer Vucic i Dodik dodju dream team.

Са осталим се слажем. Живимо у демократском поретку због ког смо у крвавом рату срушили дотадашњу државу.
Сад се опет пропагира раволуција, поново живе пленуми и прогласи, извини али ја не бих мењао демократског апсолутисту за диктатуру пролетеријата. Где си видела употребу силе на народ? Ја сам видео малтретирање полиције од некаквих жена, видео сам руљу која
сачекује општинаре и гађа их којечиме. Дакле где је полиција исказала силу на д народом?
Ja sam rekla za sta sam ja, ova vlast je ocigledno korumpirana ocekujem bolje, dok cekam na Boga.
Gde se propagira revolucija osim sto se preti krvoprolicem zna se od strane koga.
Videh upotrebu sile na narod na mirnom protestu postoje snimci.
No ne bih raspravllala o ociglednom.
Ja se ne mesam u politiku ali vidim.

Poslednja izmena:
Mozda je samo mlada i neiskusna.🙂
Ovo je bas djecije i naivno razmisljanje, a ne vidi ni kontradiktornost same izjave...stranci se ne petljaju,ali nas "samo"nadgledaju.😀
Sto nadgledaju,ko ih je proglasio nadzornim organom? 😀
A Rumunija je bas u EU zbog njihove "zrelosti",a nije zbog nicijih interesa?
Nema limunovog soka u tebi, ni kapi. Samo košpice ostale. :D
Moje razmišljanje niti je dječije, niti naivno. Nisu stranci sami došli. Vapili smo za pomoći. I sada vapimo. I za njihovim donacijama, parama. Samo daj, daj...

Ovoga su žene uništile!:rotf:
Maltretirale policajce?!:D
Revolucija, nego šta! Naprijed žene.

Ili si za ili si protiv.

citajuci drustvene mreze primetio sam da je potpuno izbrisan medjusloj ljudi sa svjim misljenjem jer ih botovi i jedne i druge strane odmah zatrpaju i etiketiraju.

zasto cim neko kaze nesto sta se ne svidi drugoj strani odmah dobija etiketu neprijatelja a mozda taj i podrzava tu drugu stranu?

zar ne postoje ljudi koji misle po sredini, podrzavaju jednui stranu ali nekad pohvale i drugu stranu, odnosno oni postoje ali zasto se njima ne daje pravo glasa vec ih na drustvenim mrezama odmah zatrpaju etiketiranjem botovanja?

da li je to mozda i najveci problem sadasnjeg drustva jer ti ljudi cine vecinu i zato su se iskljucili iz politickog zivota i ne idu na izbore i ne mesaju se jer im ne trebaju etikete.
Ми више немамо политички и идеолошки проблем, ма колико режим покушавао да се крије иза идеологије и политике и да прави те поделе, таквих подела нема. Осим за оне који су глупи и примитивни, па падају на те форе.

Ово сада је друштвена подела, на једној страни су примитивци којима је узор Вучићевић и који говори Вучићеве најпрљавије мисли и на другој страни смо ми који смо против тог примитивизма.

Како можеш бити на страни примитивизма или још горе да се правиш да примитивизам и тај говор мржње не постоје и да ти као желиш да будеш мало примитиван и мало промотер мржње и глупости, нешто између.

pa resite to sa njima... kakve veze to ima sa nama?

kako mi mozemo da resimo vas problem?

vidis da ne mozemo ni ovog satrapa da skinemo sto glumi nekog srbijna, a jos trazis da vam pomognemo. prioriteti rodjace, prvo buducnost moje dece pa onda cemo tudje...
Ко је тебе дирао? Зашто овој блискоисточној не упутиш овакве коментаре?
Она дошла на форум да решава наше. И пун буљук таквих а можда им и пјер припада.

Svi imamo interes da zivimo u normalnoj drzavi. Nemaju taj interes samo Srbi vec svi gradjani jedne drzave.
To je poenta ovog protesta.
Niko ne pominje Srbe vec ljudi zele bolje za Srbiju.
Nigdje niko ne pominje Srbe.Izgleda da se jedino Srbi nigdje ne smiju pomenuti.Odmah slijedi nekakva optuzba da se ne misli na sve gradjane ili nesto slicno.
I Srbi iz RS zele sve najbolje za Srbiju.
Uostalom, stalno nam spocitavas opoziciju kako je "ista" kao i Vucic.
Istina je da mi ne znamo kakva je opozicija buduci da vec trinaest godina vlada Vucic.
Istina je da mi dovoljno znamo kakva je opozicija,a jos nije dosla na vlast.Kakva bi tek bila da dodje mozemo itekako pretpostaviti.
Danasnja Srbija je slika i prilika samo jedne strane novcica, a ta strana se zove SNS koji je strateski osnovala sluzba.
Ne razumijem koja i cija sluzba je osnovala?
Opozicija se toliko pljuje, a da ova opozcija nikada nije vladala. Aleksic nije bio vlast, Manojlovic nije bio vlast, zeleni nisu bili vlast...i jos mnogi drugi. Nase je pravo da ih izglasamo ako zelimo. Ili da ih bojkotujemo. Ili da nadjemo neka deseta lica.
Ko je branio to pravo?
Samo se to pravo ostvaruje na izborima valjda ti kao pravnik treba to da znas.
Prevedeno, mi koji zivimo u Srbiji verovatno bolje znamo zasto smo na ulicama.
Srbija moze umereno da pomogne BiH, ali simbioze Vucica i Dodika vise nisu ni u tragovima dobrodosle.
Srbija uopste ne treba da pomaze BiH nego Republiku Srpsku.Vidim da brkas te pojmove,a razlika je drasticna.
Svaki "Vucic" i svaki "Dodik" treba i prirodno je da budu u simbiozi.
Pod ovim mislim na bilo koje predsjednike Srbije i RS da me ko pogresno ne shvati.
Opoziciju valja da pronadje i RS. Opoziciju i snagu za bunt.
Svako mora da pomogne sebi jer jednostavno nije fer na Srbiju prebaciti sve probleme BiH i ocekivati da Srbija trpi diktaturu jer Vucic i Dodik dodju dream team.
Kakvi su to konkretno problemi prebaceni na Srbiju kojih se ti toliko plasis?

Back