Zasto se uvodi vojni rok?

ај наведи ми један пример де су неког војника силовали и ударали у ЈНА/ЈА/ВС
Pa ja napisah primere sto iz svog iskustva sto iz iskustva rodjene brace poznanika, jos potvrdjeno bezanjem madjara i iskazima i vojna komisija je to takodje razmatrala i znaju sve i znali su sve ali sve to mutavo...

To je JA mozda nije JNA , a nesto je i JNA...ali u svakom slucaju je mnogo sposobnija vojska nego sada VS....pa se desavalo ne precesto ali dovoljno cesto da neko bude svedok, ili eto svedok moze za jedno vreme da bude moj brat, a za drugo vreme ja, to je ista kuca, a necemo jedan drugog da lazemo....

Pa nesto je iz neposrednog iskustva, nesto je iz iskustva poznanika...
Iz neposrednog prvo..
U mojoj jedinici gde nisam hteo da ostanem, kao stari vojnik, nego sam trazio premestaj u radnu kasarnu , su se za vreme mog dzombisanja , tj rada i specijalizacije u mojoj kasarni i tacnije kasarnama, desila 7 samoubistava, jer novi vojnici nisu mogli da izdrze teror koji su zavodili desetari iz moje klase, a oni su ucili od onih koji su terorisali mene,samo sto sam ja psiholoski i fizicki jak pa sam se samo okrenuo ka rambo principu, tj odmetnik..

Ali sam zato i dok sam bio guster spasavao druge od psihickih pucanja, nisam mogao sve...Neki nisu slusali , kad ih dodele meni da prenosimo desetak lesina pasa rukama a vec su dvanaest dana na vrucini i crvljivi i raspadaju se i smrde...
Meni je bilo zao da njih teram da mi pomazu , pa sam sam to uradio, a njih sakrio negde, ali ne slusaju pa izasli i onda ih nagrdili jos gorim mucenjem..
Tako da su se skinuli ranije zbog psihickih smetnji , neki su dobili osipe po kozi od nervoze, cak i ranice..

Od ovih koji su nasledili moju klasu , a bili pod mucenjem njih 7 se samoubilo od 100 vojnika...nije bas malo..
Jos oko deset se skinulo jer su poludeli , tj otisli u depresivno bipolarno stanje..nesto kao neka vrsta adhd samo depresivna..

A na VMA je bila cuvena jedinica i neki blentavi ugovorac desetar koji se izivljavao nad mladom vojskom, izbila afera jer je neki madjar pobegao i javno rekao sta se desava ali ostali zelembaci nisu smeli da potvrde i kazu , toliko je imao svoje mucitelje kojima je zastrasivao tu cetu pri VMA..
I to dodje do mene i nekih mojih , jer je brat jednog bio u toj ceti...
I malo je falilo da im napravimo BG sacekusu i sve ih polomimo...pojma nemaju koliko se ljudi ukljucilo da sprece to sto im se spremalo...

Ja sam pitao moje drugare hoce li , svi su rekli samo kazi dolazimo..
Iako mi nisu trebali , ali sto vise to bolje da VP sutra ne ganja pojedince nego da se razveze to nasilje pri VMA pratecoj ceti...

Nekako je to doslo do usiju drugih iz BG , pa se i Julino brdo spremalo da im ebe majku...jer se taman neki vratili iz vojske gde su ih mrcvarili i mucili i kazem tu se diglo mnogo prasine samo VB nije imala pojma sta se sprema...
Da ne bi bilo greske da ne razbijes neke iz chete koji nisu sa tim govnarom, moralo je da se napravi spisak i onda su se digli duhovi , doslo je par nasih poznanika iz DB koji su kao to poceli da smiruju na VMA..

To bi tek bio urnebes, mnogo se ljudi nalozilo da prebije tih 20 huligana iz pratece cete VMA...tako su ih zvali...te ugovorce i vodnike ili sta su bili...zastavnici...
Iskreno , meni je zao sta se sve desavalo u toj ceti i malo mi je krivo sto ih nismo razvalili , po mesec dana kucne nege svako, pa nek posle sabiraju nas 100, toliko se bilo skupilo ljudi zeljnih da polome pi... tim muciteljima...
де и када си служио војску по причама о уговорцима рекао бих од 1993 на овамо
ја сам био уговорац 6 година (до 2000)у касарни са око 1000 војника нисам чуо да је неки уговорац неког малтретирао туко силовао а касарна је била седиште бригаде па је било свих родова и служби у њој

Настављаш да се ругаш Србији и њеној војсци?
Није ни чудо шта смо све доживели поред таквих Срба...

Screenshot_20240924_090633.jpg

Божидар о твом Драмосеру

де и када си служио војску по причама о уговорцима рекао бих од 1993 на овамо
ја сам био уговорац 6 година (до 2000)у касарни са око 1000 војника нисам чуо да је неки уговорац неког малтретирао туко силовао а касарна је била седиште бригаде па је било свих родова и служби у њој
Cekaj koja je tvoja logika?
Ako ti u velikoj kasarni nisi video licno nasilje da to ne postoji?

To maltretiranje u pratecoj ceti VMA je mala jedinica, ne znam da li ima 100 vojnika...tu se desavaju takve stvari ....Moja tj jedna od mojih jedinica gde je bilo tih silnih samoubistava posle mene je bila 110 vojnika...Ali svejedno je vojniku koliko je vojnika ako mu se to desava...

Cak je mozda i pravilo sto vise vojnika manje nasilja ali nije tacno to pravilo..nasilja je bilo u nekom obliku u svim kasarnama u kojima sam ja bio , a to je poveci broj, jer sam puno gostovao po kasarnama...Samo sto se neka nasilja mogu podvesti pod vojnicki seks, tj blago izivljavanje nad vojskom, a nesto je uzasno velika tortura..

Pomenuti slucaj kad je zamalo falilo da Beogradjani ugaze vojsku na dedinju je postojao i postoji kao slucaj samo naravno da vojska to nije istrazila kako treba i zvanicno je zataskala, a nezvanicno su mozda i VB znali sta se desilo...

Ne verujem da je DB bas toliko utajila ceo slucaj i nijanse od VB...jer se umesala da do obracuna veceg obima ne dodje..

A ti saberi kad bi bilo tacno objavljeno u novinama da nisu navijaci , nije grupa nego gradjani njih 100 krenulo na kasarnu i privremeno je blokiralo da bi fizicki prebili odredjen broj vojnika....kako zvuci takva prica u smislu zakona, postovanja i cele zapletene price...

Mislim da se ne zanosite da je izivljavanje u vojsci ono sto ste gledali u filmu karaula...
To je zaebancija koja je tragicno zavrsila u filmu , ali je zaebancija....
U svakoj kasarni verovatno postoje mnogo tezi oblici izivljavanja nego u tom filmu , ali u dosta kasarni u kojima sam ja bio je bilo poprilicno gore nego u tom filmu...

Samo sto nije bilo kriticno....to se zove seks u vojsci , jeste zezanje u mozak, jeste maltretiranje jeste nepostovanje licnosti , jeste svasta, ali nije da ce ostaviti bas preteske ptsp kod vojnika posle takve kasarne...
Ali ima kasarni i pojedinaca koji mogu da ti naprave ogroman ptsp problem u vojsci...
Dovoljna je jedna budala koja ti uteruje strah ako si plasljiv, ili ti neda da spavas kad mozes ili te seksualno uznemirava ....

Nekome je to dovoljno za ptsp, neko nece ni da primeti...ja sam bio u mnogo gorim situacijama tako da bih sad po srpskom principu trebao da ser.em ko foka i kazem sve je to sica...
Ali to nije tacno...samo zato sto sam ja bio jak kao bik i fizicki i psihicki pa sam npr mogao da pretucem 6 klasica koji su ubaceni od strane dva desetara da bi me polomili ne znaci da cu umanjiti znacaj tog pristupa i dogadjaja....to postoji , moja vestina je sto sam to resio na najmanje tragican nacin i po mene i po njih...
To cak i zaboravim da se desilo eto koliko je traumaticno , ali zamisli da su me ugazili i polomili rebra i zavrsio mesec dana u bolnici...ipak 6 na jednog je pozamasna cifra....
A nisam nicim zasluzio sto je mozda i razlog njihovog malog entuzijazma da me prebiju...
Bili su korumpirani od strane desetara, za njegovu korist su trebali da to urade...a ne da su licno imali nesto protiv mene....

Sve su to detalji koji se ne pricaju , evo ja sam zaboravio te detalje dok ne treba da ih izvadim zbog nekog argumenta...cak i bitnost sto nisu nista licno imali protiv mene tek sad ima neko znacenje, sigurno bi se borili jace da su imali licno nesto protiv mene, ovako su se pazili, cuveno pravilo prva 3 najjace napadaju, ostali cekaju kao rezerva..

Meni?
Ne!
Da se ja pitam, a sreca vasa da se ne pitam, ja bih vratila vojni rok od 3 godine...da se muski svet
malo utera u disciplinu a ne da landaraju po ulicama do tridesete, puse dzointe i zicaju za alkohol od roditelja...
sve ratove i zlocine na prostorima bivse jugoslavije su vodili i ucinili deca koja su gledala branka kockicu, nisu imali mobilne i kompjutere nisu se drogirli i opijali, govorili dobar dan komsijama i odsluzili vojni rok

Meni?
Ne!
Da se ja pitam, a sreca vasa da se ne pitam, ja bih vratila vojni rok od 3 godine...da se muski svet
malo utera u disciplinu a ne da landaraju po ulicama do tridesete, puse dzointe i zicaju za alkohol od roditelja...
Што срећа моја? Ја сам ишао добровољно, не бојим се тога!

Ово остало се слажем са тобом!

sve ratove i zlocine na prostorima bivse jugoslavije su vodili i ucinili deca koja su gledala branka kockicu, nisu imali mobilne i kompjutere nisu se drogirli i opijali, govorili dobar dan komsijama i odsluzili vojni rok
...ako su to oni radili sta li ce tek raditi u buducnosti ovi sto se drogiraju i opijaju i koji bi pobili sve redom za
jednu lajnu...

Meni?
Ne!
malo utera u disciplinu a ne da landaraju po ulicama do tridesete, puse dzointe i zicaju za alkohol od roditelja
a kad napune 40 i prodju svi vozovi onda im kriva drzava...
Сад имаш и жене у војци том логиком би жене ставила на годину дана а мушкарце на 3 године или као у Израелу жена годину мушкарац 2?

Back