Dvojno državljanstvo i vojni rok

Sad ja znam odakle tebi PTSP! Od Azre! Nije ga valjda...!
Ne smijem ni da pomislim!:rumenka:
azra se nije borila.
nsimo mogli imati mgoucnosti sresti se
azra je dosla pred sami pocetak rata kada je hv ubacila vojsku preko save , jos utrecem mesecu 1992
pa je klala civile... nije ona metka ispalila u borbi . vrlo brzo je utekla

nego slozices se da je veoma cudno kako raja pokraj miljacke taj upad hv u posavinu u trecem mesecu 1992 ne naziva agresijom ? :per:

upravo su ti iz oluje prvi i uzeli drzavljanstvo u srbiji bez obzira sto su se skucili u rep srpskoj

znam o cemu govorim.

glupa ti je tema, pokusaj provokacije.

ali ce se oni izvuci , videces. izgovor i opravdanje ce biti upravo ono o cemu ja pricam
Ja znam one koji su uzeli HR državljanstvo!
Nije glupa tema, gdje ima dima ima i vatre. Nije to od juče. O tome se nagovještava duže vrijeme.

azra se nije borila.
nsimo mogli imati mgoucnosti sresti se
azra je dosla pred sami pocetak rata kada je hv ubacila vojsku preko save , jos utrecem mesecu 1992
pa je klala civile... nije ona metka ispalila u borbi . vrlo brzo je utekla

nego slozices se da je veoma cudno kako raja pokraj miljacke taj upad hv u posavinu u trecem mesecu 1992 ne naziva agresijom ? :per:
Ne pravdaj se! Živi se i bez njega. :zcepanje:

Opet si pobrkao lončiće, kakve veze ja imam s BiH?
Jednako mi je daleko kao i Srbija, nema veze s vezom.

Trebalo bi im svima redom ukinuti državljanstvo.
ne mozes ukidati drzavljanstvo srbima koji su odatle ili su njihovi rdotelji koji su odatle

seti se da je 1991 srbima u gradovima sirom hrvatske u stanovima , oduzeto 40 000 stanarskih prava! znamo da smo svi do 1991 bili nosioci stanarskog prava u drustvenim stanovima sirom jugoslavije

mi u srbiji nismo 1991 i 1992 oduzeli ni jedno stanarsko pravo hrvatima niti im oduzeli posao , cak i danas rade udrzavnim rpeduzecima. dopusitli smo im da 1992 otkupe stanove za tepsiju ribe kao i ostali gradjani za 200 maraka.

vi ste oduzeli 30 000 stanarskih rpava srbima , i ljudi su ostali bez stanova u zg splitu osijeku vinkovcima...

jbg...

ne mozes im oduzimati.
e jbg ne mozemo ni mi , on isu prognana lica jbg... imaj upravo na drzavljanstvo i ovde po tom osnovu ali imaju pravo i na drzavljanstvo kod vas sto uzimaju jbg da iskoriste radi odlaska u eu...

ti bi im sve oduzeo jel ? stanove posao 1991 sad i drzavljanstvo... pa ne moze bilo ti krivo ili milo

ali ja ne mogudashvatim one koji imaju pored srpskohg i hrvatskog plus i licnu kartu iz bosne!

tri dakle dokumenta...
na zalost mnogi od njih pljuju na bosnu, pljuju na hrvatsku a to nekako i da razumem ali pljuju i ovde na srbiju

pa gde je njihov dom????

ne mozes na sve pljuvati...

ali opet ne mogu im ja oduzeti pravo na drzavljanstvo ovde... srbi su...

ne mozes ukidati drzavljanstvo srbima koji su odatle ili su njihovi rdotelji koji su odatle

seti se da je 1991 srbima u gradovima sirom hrvatske u stanovima , oduzeto 40 000 stanarskih prava! znamo da smo svi do 1991 bili nosioci stanarskog prava u drustvenim stanovima sirom jugoslavije

mi u srbiji nismo 1991 i 1992 oduzeli ni jedno stanarsko pravo hrvatima niti im oduzeli posao , cak i danas rade udrzavnim rpeduzecima. dopusitli smo im da 1992 otkupe stanove za tepsiju ribe kao i ostali gradjani za 200 maraka.

vi ste oduzeli 30 000 stanarskih rpava srbima , i ljudi su ostali bez stanova u zg splitu osijeku vinkovcima...

jbg...

ne mozes im oduzimati.
e jbg ne mozemo ni mi , on isu prognana lica jbg... imaj upravo na drzavljanstvo i ovde po tom osnovu ali imaju pravo i na drzavljanstvo kod vas sto uzimaju jbg da iskoriste radi odlaska u eu...

ti bi im sve oduzeo jel ? stanove posao 1991 sad i drzavljanstvo... pa ne moze bilo ti krivo ili milo

ali ja ne mogudashvatim one koji imaju pored srpskohg i hrvatskog plus i licnu kartu iz bosne!

tri dakle dokumenta...
na zalost mnogi od njih pljuju na bosnu, pljuju na hrvatsku a to nekako i da razumem ali pljuju i ovde na srbiju

pa gde je njihov dom????

ne mozes na sve pljuvati...

ali opet ne mogu ima ja oduzeti pravo na drzavljanstvo ovde... srbi su...
Znam ja iz pravnog aspekta zašto im se ne može ukinuti državljanstvo..
A apropo ovog svi krivi samo jadni srbi nevini, ne da mi se s tobom o tome razgovarati..

Ajde, nemoj izmišljat biografije po tabloidu iz 94.
Војни суд га је 1991. осудио на 9 месеци затвора због неовлашћеног издавања оружја ТО, односно продаје оружја за личну корист (који ће ускоро прерасти у Хрватско вијеће одбране) у Кисељаку. Казну је избегао тако што је дезертирао из ЈНА

https://sr.wikipedia.org/wiki/Кисељак

Ja nisam lažov kao ti. Eto link, pa da se izviniš što si me vrijeđao.

40 000 oduzetih stanarskih prava srbima 1991 . hrvatima u sbriji niti jedan stan drustveni nije oduzet 1991 i 1992.

jbg ne lazem ja to. to su cinjenice.
Pola tih stanova su komunisti nasilno uzeli Židovima i Nijemcima..

Vi ste nasilno razrušili jedan cijeli grad, pa bi opet rekao da je ovih napuhanih 40k ljudi bolje prošlo, u prijevodu barem su izvukli živu glavu.

Војни суд га је 1991. осудио на 9 месеци затвора због неовлашћеног издавања оружја ТО, односно продаје оружја за личну корист (који ће ускоро прерасти у Хрватско вијеће одбране) у Кисељаку. Казну је избегао тако што је дезертирао из ЈНА

https://sr.wikipedia.org/wiki/Кисељак

Ja nisam lažov kao ti. Eto link, pa da se izviniš što si me vrijeđao.
Prestani s tim tabloidskim bajkama 🤣
Divjak nije švercao oružje pa bježao, nego je jednostavno izabrao stranu u ratu.. kraj priče.

Pola tih stanova su komunisti nasilno uzeli Židovima i Nijemcima..
ne.
to su iygradjeni stanovi tokom sesdesetih sedamdesetih i pocetkom osamdesetih kao u citavoj jugoslaviji
Vi ste nasilno razrušili jedan cijeli grad, pa bi opet rekao da je ovih napuhanih 40k ljudi bolje prošlo, u prijevodu barem su izvukli živu glavu.
nista ja ne naduvavam

40 000 stanarskih prava je hrvatska oduzela nosiocima stanarskog prava - srpske nacionalnosti, tokom 1990 1991 godine

mi ovde hrvatima nismo oduzeli niti jedno stanarsko pravo 1991 1992 i dali smo im mogucnsot da drustvene stanove otkupe kao i svi drugi gradjani za tepsiju ribe

dobro ste vi i prosli sa obzirom na to sto ste ljdue izbacivali na ulicu i sa posla 1990 i 1991

da nije bilo ovog izdjanickog sistema titoistickog ovde , trebalo vas je sravniti sazemljom pri samom pokusaju oduzimanja necijeg stanarskog prava samozato sto je srbin...

jbg samo necovjek moze da pravda to.
ja niakda ne bih podrzao da se hrvatima ovde oduzimaodrustveni stan 1991

stao bih protiv toga.

ali jedno smo mi a drugo ste vi

Ne, lažeš. Pobjegao je da ne bi robijao zbog šverca oružjem.
Osudio ga je Vojni sud jer je HVO Kiseljak prodao oružje.
Ne, Divjak nije osuđen na 9 mjeseci zbog šverca oružja kako tvrdiš. Pouzdani izvori (Guardian, RFE/RL) navode da je bio pod optužbom i predmet sudskog naloga, ali nema potvrde da je presuda ikad izvršena niti da je išta imalo veze sa “švercom HVO Kiseljak”.

Dakle, prestani širiti izmišljotine.

ne.
to su iygradjeni stanovi tokom sesdesetih sedamdesetih i pocetkom osamdesetih kao u citavoj jugoslaviji

nista ja ne naduvavam

40 000 stanarskih prava je hrvatska oduzela nosiocima stanarskog prava - srpske nacionalnosti, tokom 1990 1991 godine

mi ovde hrvatima nismo oduzeli niti jedno stanarsko pravo 1991 1992 i dali smo im mogucnsot da drustvene stanove otkupe kao i svi drugi gradjani za tepsiju ribe

dobro ste vi i prosli sa obzirom na to sto ste ljdue izbacivali na ulicu i sa posla 1990 i 1991

da nije bilo ovog izdjanickog sistema titoistickog ovde , trebalo vas je sravniti sazemljom pri samom pokusaju oduzimanja necijeg stanarskog prava samozato sto je srbin...

jbg samo necovjek moze da pravda to.
ja niakda ne bih podrzao da se hrvatima ovde oduzimaodrustveni stan 1991

stao bih protiv toga.

ali jedno smo mi a drugo ste v
Opet, ne da mi se s tobom razgovarati o ratnim zbivanjima jer si prezadojen i ne želiš otvoriti oči..
Apropo ove tvoje zadnje rečenice, točno.. mi smo EU i Zapad, za vas Srbe pogotovo u svakom smislu te riječi, a vi se i dalje dvoumite jeste li kolonija ili reality show od države.

Opet, ne da mi se s tobom razgovarati o ratnim zbivanjima jer si prezadojen i ne želiš otvoriti oči..
ne zelis pricati o oduzetih 40 000 stanarskih prava srbima u hrvatskoj 1990 i 1991

naravno da ne zelis kada to pokazuje sta je docekalo srbe u hrvatskoj.
Apropo ove tvoje zadnje rečenice, točno.. mi smo EU i Zapad, za vas Srbe pogotovo u svakom smislu te riječi, a vi se i dalje dvoumite jeste li kolonija ili reality show od države.
neka ste . sre'an vam put i daleko vam lepa kuca

a o slugeranjam i koloniji mislim da je glupo i pricati ko je to zar ne ? :mazi:

evo ja cu obrazom svojim da potvrdim da je jovan divljak optuzen za krajdu a potom i sverc oruzja iz jna

prebegao je jer je utekao od krivicne odgovornosti

aj nadji drugi neki primer pa se hvali dje bas ovog lopingera... jel on jedini ?
Bio je pod optužbom, ali nije bio osuđen.
Pristupio je Armiji prije dizanja te optužnice, a i vjerojatno je zato i dignuta.

Nije jedini, to znaš i ti vrlo dobro..
Ali dovoljan je za pobijanje tvoje tvrdnje kako nikad Srbin neće ratovati pod šahovnicom ili ljiljanima 🤣

ne zelis pricati o oduzetih 40 000 stanarskih prava srbima u hrvatskoj 1990 i 1991

naravno da ne zelis kada to pokazuje sta je docekalo srbe u hrvatskoj.
Na kraju znamo tko je što dočekao.. vas je u svakom slučaju dočekala pravda.
neka ste . sre'an vam put i daleko vam lepa kuca

a o slugeranjam i koloniji mislim da je glupo i pricati ko je to zar ne ? :mazi:
Apsolutno, kolonija su oni koji su cijelu državu rasprodali i onaj koji moli malo Amera pa malo Rusa za plin, naftu i ostalo 🤣

Stanovnici BiH koji imaju dvojno državljanstvo (BiH i Hrvatske) moraće se odazvati na poziv da odsluži vojni rok ili odradi civilno slluženje. Isto važi i za stanovnike koji imaju dvojno državljanstvo u Srbiji.
Zakon o odbrani, vojna obaveza će se primjenjivati od ove kalendarske godine u kojoj državljanin Republike Hrvatske navršava 18 godina života.
Što se tiče onih koji su hrvatsko državljanstvo stekli po roditeljima ili uz hrvatsko imaju i neko drugo državljanstvo, vojnog roka će biti oslobođeni samo ako su u drugoj državi odradili obavezni vojni rok ili civilnu službu, jasni su u MORH-u.
https://www.nezavisne.com/novosti/e...morati-odsluziti-vojni-rok-u-Hrvatskoj/935672

Ди је она Фрањина салвета из Карађорђева…

Ne, Divjak nije osuđen na 9 mjeseci zbog šverca oružja kako tvrdiš. Pouzdani izvori (Guardian, RFE/RL) navode da je bio pod optužbom i predmet sudskog naloga, ali nema potvrde da je presuda ikad izvršena niti da je išta imalo veze sa “švercom HVO Kiseljak”.

Dakle, prestani širiti izmišljotine.
Pa kako će biti izvršena presuda kad nije bio dostupan?

Pouzdani izvori? Hahahahahahahahaha

Ovo su pouzdani uzvori

СИМОВИЋ: ДИВЈАК БИО ОСУЂЕН ЗБОГ ШВЕРЦА НАОРУЖАЊА​

Бивши потпуковник у Служби безбједности Друге војне области у Сарајеву Петар Симовић изјавио је данас да је некадашњи генерал Армије БиХ Јован Дивјак правоснажно осуђен на осам или девет мјесеци затвора због шверца наоружања које је чувано у касарнама ЈНА у Сарајеву.

https://www.rtrs.tv/vijesti/vijest.php?id=36830

Dakle lažeš opet, pa dokle više?

Back