хан Ацо
Veoma poznat
- Poruka
- 11.624
Bugarskom jeziku.којим језиком говоре они из Пирот?
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Bugarskom jeziku.којим језиком говоре они из Пирот?
Toktu Ugain i Omurtag su veoma zaslužni za sistematizovanje bugarskih narečja do Drine.Bugarskom jeziku.
Nije filozofija, to se zove laž.Nije to filozofija. Sedam slovenskih plemena su se stopila sa prabugarima i osnovali današnju bugarsku naciju.
Da. Ali to dete iz tog klipa priča bugarskim jezikom a ne srpskim.
Kako se prevazilazi? Prihvatanjem laži ili istine?Svako ima neke poglede i sve to treba prevazidji, jer treba ziveti , raditi , letovati uzivati , ne treba da to bude
rezervisano samo za zapad nego i za Balkan.
И да, наравно да су одувек Бугари и Срби сматрани једним народом.
Nisam iskreno to ni pitao. Mozes da nadjes klip mozda?
Nisam iskreno to ni pitao. Mozes da nadjes klip mozda?
Prihvatanjem da nece da znaju istinu, jer da hoce morali bi da znauu od kojih su slovena .Kako se prevazilazi? Prihvatanjem laži ili istine?
неће да можеBugarskom jeziku.
Прва ствар што ми запада за око је како климају главом кад кажу ДА. Ко Срби. Бугари раде супротно.
Najvaznije je to sto oni govore na bugarskom.Прва ствар што ми запада за око је како климају главом кад кажу ДА. Ко Срби. Бугари раде супротно.
Онај водитељ ко да је из Пирот а деца га разбирају. И климају главом на српском.Najvaznije je to sto oni govore na bugarskom.
A mozda klimaju glavom na rumunskom?Voditelj govori na literaturni (knjizevni) bugarski jezik,to sto ljudi u Pirotu govore kao Bugari je druga tema.Онај водитељ ко да је из Пирот а деца га разбирају. И климају главом на српском.
Najvaznije je to sto oni govore na bugarskom.
Значи деца су Срби који говоре бугарски?A mozda klimaju glavom na rumunskom?Voditelj govori na literaturni (knjizevni) bugarski jezik,to sto ljudi u Pirotu govore kao Bugari je druga tema.
To što klimaju glavom kao Rumuni je stvar da su oni od Rumuna primili neke navike.
Pa ništa mi novo nisi ni rekao. Samo ovo sa crnpurastima je totalna glupost. Kontra klimanje glavom i nije karakterističan samo za neke Bugare i ne može se samo po tome određivati da li je neko Bugarin ili nije. Doduše najrasprostranjenije je u Bugarskoj. Ta navika se može videti i u nekim delovima današnje Grčke, Turske, Makedonije i Albanije. Primetio sam tu naviku i kod nekih Srba naročito kod starijih.tu sam te tico čekao:
However, in some Southerastern European areas such as Bulgaria and southern Albania it is used for the opposite purpose, to indicate affirmation, meaning "yes". In those regions, nodding in fact means "no" as well, the complete reverse of most other places in the world
Suština povezanosti ove "tri nacije", dakle Bugara, Rumuna i Albanaca je upravo naseljavanje Cincara na teritoriju Dobrudže.
Ne klimaju svi Bugari kontra, samo oni crnpurasti.
Zaboravio si u nabrajanju da pomeneš i Siciliju, što je veoma bitno za priču, a da je rašireno i kod nekih grupa u Aziji. To nije navika nego etnološka odlika. Kad to shvatiš onda će ti biti jasno na koji način su povezani ovi ljudi.Pa ništa mi novo nisi ni rekao. Samo ovo sa crnpurastima je totalna glupost. Kontra klimanje glavom i nije karakterističan samo za neke Bugare i ne može se samo po tome određivati da li je neko Bugarin ili nije. Doduše najrasprostranjenije je u Bugarskoj. Ta navika se može videti i u nekim delovima današnje Grčke, Turske, Makedonije i Albanije. Primetio sam tu naviku i kod nekih Srba naročito kod starijih.
Zanimljivo. Mnogi ovde smatraju da je kontra klimanje glavom navika samo kod Bugara. To nije tačno. Niti je to navika kod svih Bugara a navika je još i u nekim delovima država koje sam pomenuo a primetio sam tu naviku i kod nekih Srba naročito starijih. Zamolio bih te da sada kada si počeo o ovoj temi malo razjašniš konkretno šta si misilio reći? Baš me zanima a verujem i još neke.Zaboravio si u nabrajanju da pomeneš i Siciliju, što je veoma bitno za priču, a da je rašireno i kod nekih grupa u Aziji. To nije navika nego etnološka odlika. Kad to shvatiš onda će ti biti jasno na koji način su povezani ovi ljudi.