Jastreb1973
Zainteresovan član
- Poruka
- 408
Zašto moje rečenice skraćuješ i vadiš iz konteksta ono kako tebi paše???subnor slao spiskove palih boraca i iz toga racunali broj zrtava u jasenovcu![]()
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Zašto moje rečenice skraćuješ i vadiš iz konteksta ono kako tebi paše???subnor slao spiskove palih boraca i iz toga racunali broj zrtava u jasenovcu![]()
Ovo je točno. U cijeloj NDH. Ubijeno je i više Srba. Ali ne samo u Jasenovcu.
10. ALEKSANDAR LER,
general-pukovnik njemačke vojske i komandant snaga na jugoistoku Evrope, izjavljuje u aprilu 1943. godine da je u NDH ubijeno oko 400.000 Srba.
pa kakve bi ti dokaze prihvatio , ajde daj nam neku smernicu, sta bi za tebe bilo adekvatno kao dokaz ?Da nije žalosno bilo bi smiješno.
To nisu nikakvi dokazi. Mogao bih ja sad ovdje okačiti cifre kojima barataju filoustaški povjesničari koji opet imaju neke svoje "dokaze" gdje broj pobijenih ne prelazi 20.000 ljudi.
Sramota!
Isto kao i Dedijer koji je,ne znam kojom matematkom došao do milion i po ubijenih,a Vuk Drašković 2 miliona.
pa evo sad cu celu da citiram a ti mi pokazi sta u toj recenici "tebi pase"Zašto moje rečenice skraćuješ i vadiš iz konteksta ono kako tebi paše???
cekaj ti si sad sa naucnih metoda presao u kleopatra i milan tarot metodeUostalom nemoguće je da poimenični popisi dolaze do brojke od 80.000 ljudi,a da je broj ubijenih oko 700.000.
Po najrelevantnijim podacima brojka ubijenih kreće se oko 100.000 i tu imamo odm poznatih imena brojku od 80-90.000.
Da je ubijeno 700.000 ,pa imali bi imena barem 300.000 ljudi.
Pa u svakom spisku pisalo je gdje je ko ubijen,ili poginuo.pa evo sad cu celu da citiram a ti mi pokazi sta u toj recenici "tebi pase"
"Koliko znam iz svake je općine SUBNOR slao spiskove palih boraca i žrtava fašizma i iz toga su se pravili spiskovi i računao broj ubijenih ljudi u Jasenovcu. "
koji je broj stradalih u jasenovcu po spiskovima subnora ?
i kad sam te ja pitao koliki je broj zrtava koje je subnor sabrao ti kazes "to je to" , prva nepoznataI to je to.
cifru od 700000 su dali oni cije sam citate vec okacioNa kraju krajeva ako u obzir uzmemo i brojku o 1.700.000 poginulih ljudi sa područja Jugoslavije(iako je i ta brojka kasnije demantirana) ispada da je samo u Jasenovcu ubijeno 700.000 ljudi (uglavnom Srba),da je još toliko Srba pobijeno van Jasenovca,na području NDH.
meni se sve cini da si opet krenuo sa nekim nagadjanjem ali ajd da ne preuranim sa zakljuckom.A ako još uzmemo srpske žrtve ubijene od okupatora svih boja i svih njihovih slugu(uključujući i četnike),ako tu ubrojimo i pale borce partizane srpske nacionalnosti,pale četnike,nedićevce itd.
ajnastajne do sada si pokazao samo svoje licne stavove u jedancima sa vise nepoznatih ,Ne. Jasenovac nije progutao,i nije mogao progutati tolike žrtve. A ta vaša megalomanija i licitacije sa brojkama pobijenih samo vam se obijaju o glavu.
i kave veze ima napad na selo kraplje sa jasenovcem ?Postoje dokumenti i partizanske i neprijateljske provenijencije o bitci u Krapju. U jednom ustaškom dokumentu nalazimo i ove redove: “16. 7. 1943. u 5 sati ujutro napalo je selo Krapje 650 partizana, i to takozvana “češka brigada”. Posada naša u selu Krapje povukla se na crkveni toranj, te je odatle držala borbu sa partizanima sve skoro do podne, dok nije stigla pomoć iz Jasenovca. Kroz sve to vrijeme bili su partizani gospodari situacije te su u selu zapalili općinu koja je kasnije izgorjela. Od seljaka odveden je samo jedan, ime se za sada ne zna.. .”45
pa rekao sam ti.partizani su mogli osloboditi jasenovac, ali nije dao vas tito a ti mi spamujes da je to mogao draza ucinitiImas nesto da kazes na temu ili ces samo da spamujes ?
Daj argumente !!!!pa rekao sam ti.partizani su mogli osloboditi jasenovac, ali nije dao vas tito a ti mi spamujes da je to mogao draza uciniti
Profesore, doktore nad doktorima istorije, da li ste videli izvor ? Dokaz da ne citate nista i da samo imisljate vase bajke.i kave veze ima napad na selo kraplje sa jasenovcem ?
jel i to racunas u "napade na logor jasenovac radi oslobadjanja zatvorenika "![]()
opet ti falsifikujes i izmisljas ,Profesore, doktore nad doktorima istorije, da li ste videli izvor ? Dokaz da ne citate nista i da samo imisljate vase bajke.
Ja sada trebam da gluvom objasnjavam muziku...Ti ne mozes da razumes ako ti se ne nacrta.opet ti falsifikujes i izmisljas ,
citirao sam tvoj post od reci do reci i postavio sam ti konkretno pitanje a ti pises budalastine.
pitanje je
kakve veze ima napad na selo kraplje sa jasenovcem ?
u kom je kontekstu taj citat sa temom napada na logor jasenovac koji se nikad nije desio?
Докле бре више са том демагогијом сам славонски корпус 1944 године је био довољан да почисти и Јасеновац и околину да су хтели.Ja sada trebam da gluvom objasnjavam muziku...Ti ne mozes da razumes ako ti se ne nacrta.
Ne samo logor Jasenovac, nego celu oblast je kontrolisala ustaska obrana. Bilo koje okolno mesto da su napali partizani stize pomoc ustaske obrane iz logora Jasenovac, to se i spominje u knjizi, koju ti nisi procitao , a dostupna je ne medjumrezju.
e pa kad si vec pomenuo tu knjigu da vidimo sta u toj knjizi i to bukvalno u sledecem pasusu posle ovog koji si ti citirao a vezano za tvoje tvrdnje kako je bilo nemoguce napasti jasenovac ,Ne samo logor Jasenovac, nego celu oblast je kontrolisala ustaska obrana. Bilo koje okolno mesto da su napali partizani stize pomoc ustaske obrane iz logora Jasenovac, to se i spominje u knjizi, koju ti nisi procitao , a dostupna je ne medjumrezju.
ne nego treba da objasnis kakve veze ima napad na neko selo kraplje koje nema veze sa logorom jasenovac a ti taj napad kacis na temi koja se bavi jasenovcem koji nikad nije bio oslobodjen?Ja sada trebam da gluvom objasnjavam muziku...Ti ne mozes da razumes ako ti se ne nacrta.
To bi bio jedan izlet, gde ustase ne bi branile logor Jasenovac, nego bi se odmah predali, i ne bi im stigla tenkovska pomoc koja je bila u mestu Jasenovcu.Докле бре више са том демагогијом сам славонски корпус 1944 године је био довољан да почисти и Јасеновац и околину да су хтели.
Zasto se spominje taj napad u knjizi Zasto Jasenovac nije oslobodjen, ako nema veze ?ne nego treba da objasnis kakve veze ima napad na neko selo kraplje koje nema veze sa logorom jasenovac a ti taj napad kacis na temi koja se bavi jasenovcem koji nikad nije bio oslobodjen?
ustase su drzale celu ndh teritoriju , jel to znaci da ces sad da kacis sve moguce carke izmedju ustasa i tzv partizana kao opravdanje sto jasenovac nikad nije napadnut ?
ja spamujem i ne citam sta pisesZasto se spominje taj napad u knjizi Zasto Jasenovac nije oslobodjen, ako nema veze ?
Ti samo spamujes i ovo je dokaz da uopste ni ne citas sta ja pisem i koje izvore koristim.
tako to vidi mali perica kad komentarise vojnu strategijuTo bi bio jedan izlet, gde ustase ne bi branile logor Jasenovac, nego bi se odmah predali, i ne bi im stigla tenkovska pomoc koja je bila u mestu Jasenovcu.
Trebali su da idu da osvajaju logor Jasenovac po svaku cenu i bez obzira na zrtve...''odlicna taktika i jos bolja strategija'' ....
Mala seka bi tepih bombardovanjetako to vidi mali perica kad komentarise vojnu strategiju![]()