Zašto oženjeni muškarci varaju žene ?

• Začetnik teme Začetnik teme Nina
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Evo, ne razumem.
Procitala sam komentare, uglavnom su da muskarci misle da je njihova prevara u redu.
Da li biste bili srecni da vas varaju vase zene?
Nije u redu da bilo ko vara, samo kazem, muski seksualni nagon funkcioniše drugacije od zenskog.
Muskarci mnogo vise razmisljaju o seksu, seks dozivljavaju kao nagon, i ne trebaju im emocije da stupe u isti. Sto je negde i logicno, tako je i kod zivotinja, na kraju krajeva sex postoji da se produzi vrsta, dakle svrha muslarca je da pravi decu. Zvuci primitivno, al tako je kod zivotinja.

Da prostis, vidi zenu, napali se i hoce da je odma opali, bukvalno i tako jednostavno. Naravno ne svi, al mnogi, ako me i vecina. I ne kaze se za dzabe da se muskarci mnogo lakse "napale" od zena.
Takodje zena ako se pusti u pogon i menja partnere kao carape je okarakterisana od drustva kao laka zena, niskomoralna, k*rva itd , muskarac nema etiketu srama i moze da radi sta hoce.

Zato mnogi muskarci koji ostanu deca celog zivota i igracke zamene seksom, varaju iz zabave...
Oni loji sazreju to ne rade. I ponavljam, muskarac kad voli zenu, ne zanima ga ni jedna druga. Ja znam po sebi, kad sam zaljubljen samo nju vidim

To je verovatno individualno pitanje za svakoga. U braku sam skoro 15 godina i nisam nikada prevario zenu niti pomislio da uradim nesto slicno, ali sa druge strane zadovoljan sam u svakom pogledu. Neki varaju jer im zena vise nije privlacna, ili nakon nekog vremena nije voljna za seks, ili se zapusti, ili imam neke prijatelje cak i kuma, koji tvrde "da nakon porodjaja sa zenom ne mogu da rade neke stvari". Navodno tim ustima kojima ljubi decu ne moze da radi neke stvari, ili grudi kojima doji decu vise nisu privlacne itd. Neki bukvalno beze od zene, zvocanja, neki beze od obaveze porodicnog coveka i tako. Moze da se nadje bezbroj opravdanja i objasnjenja za lenjost da se brak odrzi.

Mislim da bi malo koji muskarac presao preko toga, to ponos ne dozvoljava. Zene lakse oproste prevaru, a znam i za slucajeve gde zena sebe krivi sto je on nju varao, da li je ona mozda nesto pogresila
Zene (mnoge) ostaju u takvim brakovima zbog nekakvih ubedjenja da ce tako biti bolje deci-sa oba roditelja zajedno.
Koliko je to ispravno, ne znam, nisam hvala bogu bila u takvoj situaciji.
Neke zene predju preko svega toga jer finansijski i stambeno zavise od muza koji vara.
Sto je jos jadnija pozicija od prve.

A najjadnije je da ona pomisli da je sama kriva jer je on vara.

Obrnuto od Zašto udate žene varaju muževe
Hajde da objasnimo i ovo..

Koji su razlozi zbog kojih oženjen mušakrac vara ženu ?
Kontam da ima sitauciju da ga druge žene doživljavaju seksualno privlačnim pa što da ne xxx nešto sa strane ili dođe do momenta da više nema emocije prema partnerci a ostaje u braku iz praktičnosti ili možda ima sukobe sa suprugom a seks sa drugima je način da je rani/povredi.
Ma ima previše razloga...

Добри фрајери варају,

а ови што се збабошу у браку, они немају прилике за превару, а ни самопоуздање, па невољно остају верни (а себе убеђују да је вољно).

Zene (mnoge) ostaju u takvim brakovima zbog nekakvih ubedjenja da ce tako biti bolje deci-sa oba roditelja zajedno.
Koliko je to ispravno, ne znam, nisam hvala bogu bila u takvoj situaciji.
Neke zene predju preko svega toga jer finansijski i stambeno zavise od muza koji vara.
Sto je jos jadnija pozicija od prve.

A najjadnije je da ona pomisli da je sama kriva jer je on vara.
slazem se sa svim napisanim, ne mislim da je ispravno, al nazalost ima toga dosta

Ljudsko biće, homo sapiens, nije biološki predviđen za jednog partnera.
To je uzrok nagona za drugim partnerima.

Dalje, društvo nameće (u određenim kulturama, ne svim) monogamiju kao stil života i kao prihvatljiv način života.
Takođe, nameću se i modeli "ostvarenosti" i "dobrog modela ponašanja", kao što je stupanje i život u braku.

A sva ta nametanja su suprotna od onoga kako nas je priroda napravila.

E, sad, ljudi hoće da udovolje selu i venčavaju se i žive u braku, a onda priroda pobedi i odu da se iebu sa drugim partnerima.

I sve je to zato sto ljudi ne odaberu zivotni stil u skladu sa sobom, a ne u skladu sa selom.

Samo iskreno prema sebi i sve ce kockice da se sloze :)

Jeste, ali covek se kroz veru uzdize od nivoa zivotinje na visi, bozanski nivo. Mislim to je bar neka ideja, jel? Homo sapiensu je mozda i urodjeno da ubije i pojede drugog homo sapiensa, ali ti to ipak ne radis.... Duhovni ljudi rade na uzdizanju od tih prirodnih nagona na neke vise energije, tako da varanje nije ok, iako nagon postoji...

Добри фрајери варају,

а ови што се збабошу у браку, они немају прилике за превару, а ни самопоуздање, па невољно остају верни (а себе убеђују да је вољно).
Tacno, ako si bedna zivotinja koja ne razmislja o svojoj zeni i svojoj porodici. Niti sam se zbabosao, niti izgledam lose, naprotiv i objektivan sam. Ali drugim zenama nisam dao nikakav povod da me drugacije posmatraju osim kao obiljnog ozenjenog coveka koji muskost dokazuje brigom o porodici. A sve i da sam zeljan prevare, eto uzmimo i to hipoteticki, koja je cena toga? Unistenje porodice, razvod, deca na pola izmedju roditelja, a ako i ne dodje do razvoda zamisli samo banalnu stvar kao gledanje filma uvece ili izlazak negde. Nista vise ne bi bilo ni priblizno isto. Tako da se ostavi tih maco baljezgarija.

Jeste, ali covek se kroz veru uzdize od nivoa zivotinje na visi, bozanski nivo. Mislim to je bar neka ideja, jel? Homo sapiensu je mozda i urodjeno da ubije i pojede drugog homo sapiensa, ali ti to ipak ne radis.... Duhovni ljudi rade na uzdizanju od tih prirodnih nagona na neke vise energije, tako da varanje nije ok, iako nagon postoji...
Čovek je mašta i stav.
Ostalo je majmun.

Tacno, ako si bedna zivotinja koja ne razmislja o svojoj zeni i svojoj porodici. Niti sam se zbabosao, niti izgledam lose, naprotiv i objektivan sam. Ali drugim zenama nisam dao nikakav povod da me drugacije posmatraju osim kao obiljnog ozenjenog coveka koji muskost dokazuje brigom o porodici. A sve i da sam zeljan prevare, eto uzmimo i to hipoteticki, koja je cena toga? Unistenje porodice, razvod, deca na pola izmedju roditelja, a ako i ne dodje do razvoda zamisli samo banalnu stvar kao gledanje filma uvece ili izlazak negde. Nista vise ne bi bilo ni priblizno isto. Tako da se ostavi tih maco baljezgarija.

Добро, да имаш више постова, рекао бих да си колега са јефтинијим улазницама,

али пошто си нов на форуму,

појаснићу ти.

Овде постоји скуп нас тролова који волимо да се зезамо,

и ако погледаш почетак теме, баш смо се креативно зезали са Нином, јер није очекивала такве одговоре,

а онда сте ви "озбиљни" покушали, безуспешно да преотмете тему и уместо доброг зезања од теме направите тему којој је место на ПТФ "Жене".

Зато ћу те замолити да следећи пут пажљивије пратиш контекст писанија.

Добро, да имаш више постова, рекао бих да си колега са јефтинијим улазницама,

али пошто си нов на форуму,

појаснићу ти.

Овде постоји скуп нас тролова који волимо да се зезамо,

и ако погледаш почетак теме, баш смо се креативно зезали са Нином, јер није очекивала такве одговоре,

а онда сте ви "озбиљни" покушали, безуспешно да преотмете тему и уместо доброг зезања од теме направите тему којој је место на ПТФ "Жене".

Зато ћу те замолити да следећи пут пажљивије пратиш контекст писанија.
Izvinjavam se ako je tako, jesam nov i nisam ispratio sve komentare vec sam samo odgovorio na temu a onda odgovorio na tvoj komentar. Jos jednom izvini.

Добри фрајери варају,

Trulexi varaju i ne smaraj coveka

Muškarci samo vole da pričaju da se neemotivno ebuckaju, a zapravo uživaju u emocijama kao i žene, posebno uživaju da ih neka zavoli, pa makar mu ništa ne znači, zapravo od toga da neku pojebe mnogo je bitnije da se neka zaljubi u njih, onda se osećaju da su joj zavrteli mozak i da je stvarno osvojena ! (žena koja samo raširi noge i posle joj ništa nije stalo da muškarca, i nije osvojena !)

Emocije koje nose i muškarce i žene: strast i požuda, adrenalinsko uzbuđenje, oksitocinski osećaj bliskosti ;), uzbuđenje što ćeš ponovo da vidiš nekoga i radost kao dete što se raduje igrački. Ako toga nema, onda je seks zaista ništa posebno, a ko želi ništa posebno u svom životu ? To su isti razlozi zbog kojih varaju i jedni i drugi.

Zato što neiživljeni uđu u brak. Ili se rano ožene/udaju, pa se tek u 30-tim sete šta su propustili. Pa pokušavaju da nadoknade propušteno. Dok se muškarac/žena dovoljne ne izlumpuju bolje da ne ulaze u brak.

Back