Zašto neki ljudi ne vole ljude i svet oko sebe?

Banovic Strahinja

Ističe se
Poruka
2.413
Ova tema neće biti strogo moderisana, ali bih zamolio da izbegnete vredjanja drugih kolega i provokacija.

Nije teško primetiti da se mnogi ljudi sve češće izražavaju nezadovoljno - prema drugima i prema svetu. Da li je ovaj stav odraz neispunjenih očekivanja, ličnih razočaranja ili možda kulture koja podstiče kritičnost i pesimizam? Pozivam vas da zajedno istražimo zašto neki ljudi biraju distancu i negativnost, i kako ovo utiče na društvo u celini.

Da li ste razočarani i zašto ne volite ljude?
Da li smatrate da su vam je svet i drugi ljudi dužan nešto, zbog nepravde koju ste iskusili i kako bi se ta nepravda ispravila da ponovo zavolite ljude?
Kad bi ste dobili 10 miliona evra na lotu, da li bi zavoleli svet i otišli na putovanje da upoznajete druge zemlje i civilizacije, ili bi principijelno nastavili da mrzite ceo svet i ljude u njemu?

Poslednja izmena:
Mogu sutra da odem na parce svoje zemlje ,sa zenom i decom i da nikog vise nikad osim njih ne vidim dok sam ziv,eto koliko ima vrednosti u ljudima
Ok, ali me zanimaju razlozi za takav odnos, i da li bi se moglo to nekako ispraviti, vrlo cesta tema je ovde da ljudi kazu kako ne vole ljude, ali ne ostavljaju neka objasnjenja, hteo bih da razumem razloge i razmisljanja u vezi toga?
I mozete se malo izventilirati ovde, ali dajte neka objasnjenja.

Ok, ali me zanimaju razlozi za takav odnos, i da li bi se moglo to nekako ispraviti, vrlo cesta tema je ovde da ljdi kazu kako ne vole ljude, ali bih volio da razumem razloge i razmisljanja u vezi toga?
Ja volim ljude ali ne glumce i psihologe,da ne idem dalje u lazove,ljubomoru i zlobu,sad je tebi lakse za svoj ego da kazes da je problem u meni a ne u raspalom svetu,mnogo skupo sam platio zivotna iskustva i sad kad sam na ovom nivou emocija , nema para da ih srozam zbog nekog arogantnog drkosa od coveka

Svijet Sve manje gledam iz ugla Istoka i Zapada a više Vrha ljestvice i Dna ljestvice gdje smo mi mali, obični pijuni.
Imala sam priliku da upoznam obične male ljude iz svih uglova svijeta. Na kraju shvatiš da smo mnogo sličniji nego različiti i da je srećom mnogo više dobrih ljudi nego kvarnih. To smo mi, većina sa dna ljestvice.
Kad pogledaš one sa vrha, naše gospodare moćne, bogate, političare..svijet je užasno nepravedan i okrutan.
Jeste gledali “Velo misto” i priču o Splitu od 1910-1945. U tih 30-tak godina su jadni skidali sliku Franje sa zida, stavili sliku Kralja Petra, posle Musolinija pa Hitlera i na kraju Tita.
Zamisli koliko se prljave igre moćnika razbijaju o kičmu malog čovjeka i Koliko nas se i dan danas žrtvuje u toj njihovoj prljavoj igri jer njima život proste sirotinje znači jednako kao život pacova iz kanalizacije.
Tu sam razočarana u svijet. Da nisam doživila da rat kao opcija nestane.
Doživili smo progres u medicini a ljudi umiru ko prije 500 godina jer je skupo platiti usluge zdravstva. Dali su nam izobilje hrane ali pune pesticida i šećera da nas drži dok smo radno sposobni pa kad dodješ pred penziju da im sve fino vratiš za medicinsku uslugu na šalteru.

Da li ste razočarani i zašto ne volite ljude?
Da li smatrate da su vam je svet i drugi ljudi dužan nešto, zbog nepravde koju ste iskusili i kako bi se ta nepravda ispravila da ponovo zavolite ljude?
Kad bi ste dobili 10 miliona evra na lotu, da li bi zavoleli svet i otišli na putovanje da upoznajete druge zemlje i civilizacije, ili bi principijelno nastavili da mrzite ceo svet i ljude u njemu?
pricam za sebe da ne ulazim u tudja razmisljanja.
Nisam razocaran i mnogo mi jaka rec da ne volim ljude.cak i kada sam dozivljavao izdaje sto je po meni najstrasnije vise sam bio besan na sebe sto sam to dozvolio.mada ne kazu za djabe"ne boli toliko udarac nozem u ledja koliko kada se okrenes i vidis ko drzi noz".
Ne smatram da mi je iko ista duzan zbog nepravdi.tako je kako je.
Nego ovo me zainteresovalo"kada bi dobili 10 mil evra lotu"😁
Uh ostavio bih pola odma za kombinacije da pare prave pare a ja bih otperjao po svetu 🙂
mesec dana min na svakoj destinaciji i to da vidim i cujem .uh tacno ce me prevaris da odradim neku banku 🤣

Mene je strah ljudi.
Izazivamo ratove, istrebili veliku vrstu životinja , zagadili smo jedinu planetu na
kojoj živimo (drugu nemamo), zagadili smo reke, planine, zagadili smo orbitu oko zemlje (gomila djubreta kruži orbitom),
da ne pričam o javno poznatim tajnama:
- iskorišćavanje dece u fabrikama, plantažama i sl
- kradja dece
- kradja organa
- moderno roblje
- prodaja ljudi (roblje)
- sterilisanje žena nepodobnih nacija
Ima mnooogo toga.
Ukratko sve zarad nekog profita.
Ne mrzim ljude, kad bih dobila na lotou, ostavila bih nešto da troškaram umesto penzije
a ostalo putovala.

Nisam jos upoznao nikoga ko ne voli ljude i svet oko sebe.
Poznajem razocarane ili uvredjene ljude.
Mnogo je ogorcenih i prevarenih na razne nacine.
Znam dosta povucenih ljudi tj introverta a njima samo ne odgovara drustvo.
Ako postoje ljudi koji ne vole oni ne vole samog ili samu sebe a ne ceo svet.
A razlog je obicno teska trauma iz detinjstva koje nisu ni svesni.

Ako gledamo na individualnom nivou ja mislim da su mene mnogo kritikovali i galamili kao dijete da sam i ja postala osoba koja traži manu u čovjeku i osudjuje više nego što bi trebala pa učim da praštam za nepravde koje su mi učinjene jer “ne znaju što rade” uglavnom.
Pogotovu najmiliji kad greše.

Silna ljubav još silnija briga da ih zaštitim pa stalno dajem savjete koje oni počinju da gledaju kao stalnu kritiku i počinju da se brane. Gdje je tu kvalitetno i opušteno vreme sa najmilijim u ovom kratkom životu?

Toliko toga nas pogodi u životu da zauzmemo gard, odemo predaleko u potrebi kontrole svega i odakle može da dodje opasnost pa izgubimo i ono malo zabave u društvu familije i prijatelja.

“Praštanje” i “Vjera” su dvije mnogo moćne osobine koje su mi nekako promakle u magli straha od života.

Ako gledamo na individualnom nivou ja mislim da su mene mnogo kritikovali i galamili kao dijete da sam i ja postala osoba koja traži manu u čovjeku i osudjuje više nego što bi trebala pa učim da praštam za nepravde koje su mi učinjene jer “ne znaju što rade” uglavnom.
Pogotovu najmiliji kad greše.
nesto skoro razmisljam o tome kako su moji isto reagovali kada sam bio dete.padnem i slomim se prvo batine sto sam pao i histerije.dobijem batine kuci opet dobijem batine sto sam se tukao(nebitno branio ili ja kriv)etc
Na kraju dolazim do zakljucka da moji nisu normalni i da su trebali da idu kod psihijatra 😑

nesto skoro razmisljam o tome kako su moji isto reagovali kada sam bio dete.padnem i slomim se prvo batine sto sam pao i histerije.dobijem batine kuci opet dobijem batine sto sam se tukao(nebitno branio ili ja kriv)etc
Na kraju dolazim do zakljucka da moji nisu normalni i da su trebali da idu kod psihijatra 😑
Isto kod mene brate Balkanski! 🤣

Vrlo dobri i dosta realisticni komentari i vrlo kvalitetno izlaganje do sada!
Slazem se s dosta toga iz svakog komentara.

Nisam jos upoznao nikoga ko ne voli ljude i svet oko sebe.
Ima ih, npr cesto je slucaj kod ljudi koji imaju suicidalna razmisljanja.
Ne voleti ljude nije isto sto i mrzeti ljude,
radi se vise mozda o totalnom gubitku entuzijazma i energije, za razliku od onih koji mrze koji jos imaju energije, barem meni tako deluje.

Zašto bi neko ko mrzi drugog uništio sebe?
Suicidan osjeća da ne može opstati iz straha , ne mržnje.
Ako neko ne voli ljude ili svet- to ne znaci da ih mrzi- ovde na forumu ima, barem se meni se cini dosta ljudi koji ne vole ljude i svet- ali mi ne deluju da ga mrze, niti mi deluju kao mrzitelji ili zli ili losi ljudi- i hteo sam njih da ukljucim u temu, kao i naravno sve ostale clanove foruma, i da cujem razlicite razloge zasto su ljudi izgubili ljubav i veru prema drugima, i da li se to osecanje moze preokrenuti?

Ako neko ne voli ljude ili svet- to ne znaci da ih mrzi- ovde na forumu ima, barem se meni se cini dosta ljudi koji ne vole ljude i svet- ali mi ne deluju da ga mrze, niti mi deluju kao mrzitelji ili zli ili losi ljudi- i hteo sam njih da ukljucim u temu, kao i naravno sve ostale clanove foruma, i da cujem razlicite razloge zasto su ljudi izgubili ljubav i veru prema drugima, i da li se to osecanje moze preokrenuti?
Vjerovatno je to gorčina ili razočaranost.
Svi je osjetimo ali se ponekad izrazimo previše dramatično u nemoći da išta mjenjamo jer smo mi oni “donji”.

Postoje ljudi koje drugi ljudi nerviraju, kojih se plaše ili su im samo dosadni. Ali to što su takvi ne znači da ne vole, samo nisu druželjubivi. Ako bi nekome trebala stvarna pomoć oni bi među prvima priskočili. Osim toga, retko ogovaraju druge i trude se da čuvaju druge od sebe.

S druge strane, postoje druželjubivi ljudi koji sebe prikazuju kao da vole ljude. Druže se dosta, u komunikaciji su sa mnogima, reči su im često velike, ali kada treba na delu da pokažu da li zaista vole drugog čoveka tu su cvrc, nema ih nigde.

Dala sam dva primera. Da li neko voli ljude ili ne, ne vidi se tako površno, već "po delima poznaćete ih".

Back