Bodulica
Primećen član
- Poruka
- 775
Za sad ja vodimDobro je. Ja imam 9.

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Za sad ja vodimDobro je. Ja imam 9.
Tako je.Za sad ja vodim![]()
Ne mogu odvajati moja čeda.Mene zanima kad bi sebe opisali najpribližnije koja dva broja iz ovog testa bi upotrebili?
Ja sam 1,8.
Baš sam nekidan ponovo odgledala Zelenu milju.Ne mogu odvajati moja čeda.
Ostaju u kompletu.
Slažem se.I'm tired, boss. Tired of bein' on the road, lonely as a sparrow in the rain. Tired of not ever having me a buddy to be with, or tell me where he’s coming from or going to, or why. Mostly I'm tired of people being ugly to each other.
Uh ovde imam samo 1 i 10 moram da se menjam maloPretrazujuci internet nasao sam neke zajednicke crte koje imaju mizantropi, tj ljudi koji ne vole druge ljude:
1. Preferiraju samocu
2.Sklonost introspekciji
3.Skepticizam prema ljudima
4.Tendencija da kritikuju drustvene norme, institucije i ljudske slabosti
5.Nedostatak interesovanja za drustvene veze
6.Frustracija prema ljudskom ponasanju- cesto smatraju druge ljude kao iritantne
7.Pretvaranje da se brinu za svoje kolege na poslu
8.Osecaj da si okruzen ljudskom gluposcu
9.Odredjeni nivo gadjenja prema pop-kulturi (privlaceci siru publiku pop kultura nema intelektualne slozenosti sto je cini nepodnosljivom za mizantrope)
10.Tendencija da skrivaju svoja osecanja (mizantropi imaju potrebu da skrivaju svoja prava osecanja, barem od stranaca i poznanika)
11. Uvereni su da je smak sveta neizbezan (na kraju krajeva- ljudi upravljaju svetom)
12.Konstantno se razocaravaju u ljude- interesantan tekst o tome:
"Gorivo za mržnju mizantropa prema čovečanstvu je konstantno razočaranje u ljudsku sposobnost da urade pravu stvar. Za svaku pozitivnu akciju, uvek se nađe neko ko želi da sve pokvari. To je korak napred, dva nazad. Od rata protiv droge i korupcije, preko borbe za ravnopravnost u braku, do političke korupcije—situacije poput ovih trebalo bi da imaju očigledno ispravna rešenja, ali mnogi ljudi ili greše ili ih nije briga. Kako je to moguće? A to su samo lokalni problemi; pogledajte svet i stvari postaju još mračnije i komplikovanije. Naravno, na individualnom nivou ljudi vas češće iznenade, ali na globalnom nivou sve postaje depresivno. Najgore je znati da je, tehnički, mnogo toga izbegljivo; samo je potrebna trud svih da budu dobri. Nažalost, većina ljudi nije na istoj strani, i uskoro nada da će jednog dana vaše razočaranje prerasti u ponos postaje sve manje verovatna. Dobrodošli u mizantropiju."
Hmmm, 10 poena (ako racunamo po poen za svaku stavku)... koliko ste vi skupili?
Sto manje to boljeUh ovde imam samo 1 i 10 moram da se menjam malo,ostalo standardno ali ne preterano.
samoca mi ne smeta,prija mi donekle.kada mi dosadi cas se aktiviram ali volim te male rituale ne rutinu to je ritual vise.ustanem pijem kafu pricam malo sebi u brk sam sa sobom pa onda pokret
Inace imam taj maler da sam ceo zivot u interesantnim vremenima.prijaju mi i dosadna vremena
Ipak nisam najgori od sve dece...Za sad ja vodim![]()
4 bihevijoraln0Mene zanima kad bi sebe opisali najpribližnije koja dva broja iz ovog testa bi upotrebili?
Ja sam 1,8.
No na kraju teksta o mizantropima se navodi:
Mnogi od nas možda ne žele to priznati, ali mizantrop to postaje upravo zato što zapravo voli čovečanstvo. Naše nezadovoljstvo ljudima je zapravo odgovor na stalnu sramotu i razočaranje u sopstveno (ljudsko) ponašanje. Svakog dana naši postupci u celini nas teraju na plač. Želeli bismo da se trgnemo i učinimo nešto za dobrobit čovečanstva. Stalo nam je, zaista. Ali ljudi to neverovatno otežavaju; naša iracionalna nesposobnost da budemo ljubazni i sarađujemo na velikom nivou čini da je previše lako mrzeti svoje bližnje. Kad se sve sabere, mizantrop je zapravo veoma osetljiv na postupke drugih. Imaju toliko empatije da ona postaje gruba odbrambena reakcija na svu ružnoću sveta. Dakle, ako poznajete nekog mizantropa u svom životu, znajte da duboko u sebi oni tehnički ne mrze ljude. Samo mrze sve što ljudi govore i rade.
Ovo je tekst s interneta, mislim da hvata sustinu- definitivno se moze iz natpisa vecine nas videti da ne mrzimo ljude, ali mnogi od nas nose odredjenu dozu ili razocaranja ili gorcine itd..Pa to ja stalno pokušavam reći ali si ti to mnogo bolje pojasnio.
Mi empati smo toliko umorni da nemamo snage da mrzimo.
Hm...Da li ste razočarani i zašto ne volite ljude?
Da li smatrate da su vam je svet i drugi ljudi dužan nešto, zbog nepravde koju ste iskusili i kako bi se ta nepravda ispravila da ponovo zavolite ljude?
Kad bi ste dobili 10 miliona evra na lotu, da li bi zavoleli svet i otišli na putovanje da upoznajete druge zemlje i civilizacije, ili bi principijelno nastavili da mrzite ceo svet i ljude u njemu?
Ovde lezi vrlo dobro pitanje- no rekao bih da ljudi koji ne vole ljude jesu mizantropi- e a ne voliti nije isto sto i mrziti, ogromna vecina ne mrzi druge ljude, ali zbog raznih razloga ih ni ne vole i cesto izbegavaju (manje ili vise) druge ljude.Ocigledno je da svi ne vole sve ljude oko sebe sto se ne moze nazvati mizantropom
OK, no to je vec druga stvar- gledamo na generalan odnos/osecaj prema ljudima i covecanstvu.Normalno da ima zlih ljudi i ubica koje necemo voleti
Ovo je suština.ne voliti nije isto sto i mrziti
Poenta je da ostatak sveta bi bilo bolje posmatrati s blago pozitivnom, nego blago negativnnom prizmom- i tema je okrenta ljudima koji gledaju ljude/covecanstvo s kroz prizmu blago ili vise negativnu prizmu?Generalno necemo voleti ceo svet koji nismo nikad videli tek tako da se opet kaze da smo dobri i pobozni,znaci ostaju nam clanovi familije koje opet sve ne volimo i bivsi prijatelji koji su s razogom bivsi