Zašto neki ljudi ne vole ljude i svet oko sebe?

Nije bila provokacija i ja smatram verbalnom agresijom njegov post u kome ne postuje moj izbor i vraca me u raspalo drustvo,ja odlucujem da ali je neko manje ili vise vredan svojim ponasanjem,tako da obrisi i njegov post jer sam u prvom naveo da zbog takvih ljudi imam takav stav.
Problem je jer si ga nazvao "imenom", a sto se tice njegove poruke- on je izneo svoje misljenje koje nije u skladu s tvojim- i onda bi ti trebao da uzvratis svojim stavovima, nadjes "rupe" u njegovoj izjavi, mozda ubacis neke dokaze ili statistiku koja mozda ide u korist tebe,
a to se zove dijalog, razmena misljenja i to je ono sto je poenta foruma, ne da svi kao hor Kolibri pevamo u isti glas i klimamo glavom.
Razlicitost misljenja je korisna stvar jer d svakog nesto "pokupimo" i onda smo bogatiji, da se tako izrazim.

Problem je jer si ga nazvao "imenom", a sto se tice njegove poruke- on je izneo svoje misljenje koje nije u skladu s tvojim- i onda bi ti trebao da uzvratis svojim stavovima, nadjes "rupe" u njegovoj izjavi, mozda ubacis neke dokaze ili statistiku koja mozda ide u korist tebe,
a to se zove dijalog, razmena misljenja i to je ono sto je poenta foruma, ne da svi kao hor Kolibri pevamo u isti glas i klimamo glavom.
Razlicitost misljenja je korisna stvar jer d svakog nesto "pokupimo" i onda smo bogatiji, da se tako izrazim.
Kojim imenom?ja sam izneo svoje misljenje i malo sam stariji od tebe da bi ti meni prevodio tudja obracanja,u prvom postu sam sve rekao i s pravom naveo sta izbegavam i on je prvi koji se javio bez da sam njega imenovao,znaci ti i on mi namecete da moram da vas volim kao i vucica i da gledam tv,ja kazem ne,necu da vas volim,sad opet procitaj od pocetka sta pisem i prestani da solis ljudima pamet.

ja sam izneo svoje misljenje i malo sam stariji od tebe da bi ti meni prevodio tudja obracanja,u prvom postu sam sve rekao i s pravom naveo sta izbegavam i on je prvi koji se javio bez da sam njega imenovao
Javio se jer se nije slagao s tvojom porukom i tvojim misljenjem, izneo je svoje misljenje i ne vidim sta je tu problem?

On kaze svoje misljenje, a ti nas ne moras voleti, ali se moras naviknuti na ideju da nemaju svi ljudi isto misljenje kao ti i da se naviknes na ideju dijaloga.
A zatim bih te lepo zamolio da se vratis na temu.

Unapred hvala!
Ne on je rekao da moram da vas volim sa cim se ni ti ne slazes,jedno je misljenje gde je mogao da kaze da se ne slaze,a drugo da moram da idem medj svet koji ne zelim da volim,pa procitaj par puta moj post i njegov,ja se nisam nikom obracao i nametao misljenje,nametao kao on

Ne on je rekao da moram da vas volim sa cim se ni ti ne slazes,jedno je misljenje gde je mogao da kaze da se ne slaze,a drugo da moram da idem medj svet koji ne zelim da volim,pa procitaj par puta moj post i njegov,ja se nisam nikom obracao i nametao misljenje,nametao kao on
Ne slazem se ja ni s njegovim niti tvojim misljenjem- niti je potrebno se sloziti- poenta foruma jeste iznosenje razlicitih stavova, ponekad mozemo Sokratovom metodom doci do zajednickog zakljucka, ali to nije nuznost.

Ne slazem se ja ni s njegovim niti tvojim misljenjem- niti je potrebno se sloziti- poenta foruma jeste iznosenje razlicitih stavova, ponekad mozemo Sokratovom metodom doci do zajednickog zakljucka, ali to nije nuznost.
Mozemo da diskutujemo uopsteno o misljenju,a ne o mom licnom iskustvu i izboru,koje bi neko da menja i namece mi sta treba da radim,kao u ovom slucaju

Mozemo da diskutujemo uopsteno o misljenju,a ne o mom licnom iskustvu i izboru,koje bi neko da menja i namece mi sta treba da radim,kao u ovom slucaju
Svaka poruka napisana na forumu postaje legitimna meta i na neki nacin javno vlasnistvo- da se tako izrazim, zato stvari o kojim ne zelis da se o njima diskutuje- nemoj iznositi.

Svaka poruka napisana na forumu postaje legitimna meta i na neki nacin javno vlasnistvo- da se tako izrazim, zato stvari o kojim ne zelis da se o njima diskutuje- nemoj iznositi.
Ti ne kapiras,ja sam sve napisao o ovoj temi u jednoj poruci,u kojoj sam naveo takve ljude koji bi da me uvlace u svoje nebuloze sta i ti radis, znaci kazes ne slazes se sa mojim izborom i sve ok,ali ne dajes sud i dijagnoze koje mene vredjaju razumes

Nisu tvoja žena i deca ništa bolji od ostatka sveta,
ali bi sa njima mogao da odeš u bestragiju i zaboraviš ceo ostali svet ?

To nije dokaz da svet ne valja,
već da ti imaš ljubavi za svoju porodicu,
ali nemaš ljubavi za svet.

E pa nadji je ... srećno !
Znaci moja zena i moja deca JESU bolji od ostatka sveta to je prvo vredjanje s njegove strane
Moja iskustva su takva da svet ne valja drugo nametanje s njegove strane
I trece sa uzvicnikom da treba da nadjem ljubav za raspali svet

Зато што су људи агресивни и чине неправде. Када ниси нападан према њима људи ће то искористити да буду нападни према теби уместо да немају никакав однос, нечија повученост, туњавост или ненападност им је сигнал да неког таквог газе, то је већ скроз довољно. То је као код агресивних паса кад си им окренут леђима па им је то сигнал да смеју да те нападну, а нормално би ваљда било да немају никакву реакцију јер њих тиме не угрожаваш. Људи газе "слабије" ничим изазвани и истовремено се улизују "јачима".

Постојао је неки експеримент типа где људи треба да дају (лажне) електрошокове деци (а да они не знају да су лажни) да би остварили неку корист, страшно колико пуно људи је спремно на такво нешто, а ти људи су "обични" људи, нажалост не сећам се више детаља. Много пута се дешавало да се неко онесвести на сред неког града и да га остали прескачу. Скоро сам негде на интернету прочитао осуду према неком ко има дијабетес како је то "његов избор" а то помињање дијабетеса је већ било неко правдање да би људи стали са осудама. Људе који су аутистични би стрељали јер су незапослени па су по њиховим речима паразити. Људе који су већ мртви јер су се сами убили осуђују. Шутирају сваког ко је већ сатеран у ћошак и нема куд.

Да ли треба да набрајам разне разлоге?
Sve ok za post samo mi se čini da grešiš u vezi eksperimenta.
Milgramov eksperiment gde se testirala spremnost prosečnih osoba da se suprotstavi naredbama autoritativne osobe koje krše vlastita moralna načela ili su u suprotnosti s njihovom savešću.
Eksperimenti su doveli do šokantnog zaključka. Znatan broj osoba su obavljale ono što se tražilo od njih, i nisu se suprotstavili prigovorima savesti, dok se činilo da naredbe dolaze od legitimnih autoriteta.
I nisu bila deca u pitanju.
https://sr.wikipedia.org/sr-el/Милграмов_експеримент

Sve ok za post samo mi se čini da grešiš u vezi eksperimenta.
Milgramov eksperiment gde se testirala spremnost prosečnih osoba da se suprotstavi naredbama autoritativne osobe koje krše vlastita moralna načela ili su u suprotnosti s njihovom savešću.
Eksperimenti su doveli do šokantnog zaključka. Znatan broj osoba su obavljale ono što se tražilo od njih, i nisu se suprotstavili prigovorima savesti, dok se činilo da naredbe dolaze od legitimnih autoriteta.
I nisu bila deca u pitanju.
https://sr.wikipedia.org/sr-el/Милграмов_експеримент
Ne znam sta da kazem za taj eksperiment osim da je to bio malo specifican slucaj jer su hteli da vide da li ljudi slusaju autoritet u slucaju ajhmana 3 godine nakon sudjenja u izraelu(tako pise na sajtu)koji je tvrdio da je samo slusao naredjenja.
Da bi nasao nekog ko ce poslusati takva naredjenja po meni prvo moras da mu procitas mentalni sklop i zasta je sve sposoban.
gledao sam kako lome ljude i ponovo sastavljaju da bi slusali.ljudi su cudo.

Ova tema neće biti strogo moderisana, ali bih zamolio da izbegnete vredjanja drugih kolega i provokacija.

Nije teško primetiti da se mnogi ljudi sve češće izražavaju nezadovoljno - prema drugima i prema svetu. Da li je ovaj stav odraz neispunjenih očekivanja, ličnih razočaranja ili možda kulture koja podstiče kritičnost i pesimizam? Pozivam vas da zajedno istražimo zašto neki ljudi biraju distancu i negativnost, i kako ovo utiče na društvo u celini.

Da li ste razočarani i zašto ne volite ljude?
Da li smatrate da su vam je svet i drugi ljudi dužan nešto, zbog nepravde koju ste iskusili i kako bi se ta nepravda ispravila da ponovo zavolite ljude?
Kad bi ste dobili 10 miliona evra na lotu, da li bi zavoleli svet i otišli na putovanje da upoznajete druge zemlje i civilizacije, ili bi principijelno nastavili da mrzite ceo svet i ljude u njemu?
Pre svega sto su ljudi kao i svet dosadni.

Ova tema neće biti strogo moderisana, ali bih zamolio da izbegnete vredjanja drugih kolega i provokacija.

Nije teško primetiti da se mnogi ljudi sve češće izražavaju nezadovoljno - prema drugima i prema svetu. Da li je ovaj stav odraz neispunjenih očekivanja, ličnih razočaranja ili možda kulture koja podstiče kritičnost i pesimizam? Pozivam vas da zajedno istražimo zašto neki ljudi biraju distancu i negativnost, i kako ovo utiče na društvo u celini.

Da li ste razočarani i zašto ne volite ljude?
Da li smatrate da su vam je svet i drugi ljudi dužan nešto, zbog nepravde koju ste iskusili i kako bi se ta nepravda ispravila da ponovo zavolite ljude?
Kad bi ste dobili 10 miliona evra na lotu, da li bi zavoleli svet i otišli na putovanje da upoznajete druge zemlje i civilizacije, ili bi principijelno nastavili da mrzite ceo svet i ljude u njemu?
Zato što su kukavice i nesposobni da sebi izgrade život koji bi imao smisla ..za to krive druge i zato ne vole ni ljude ni svet oko sebe

Ja jos razmisljam koju banku da opljackam posto veca verovatnoca da me pojede ajkula na dunavu nego loto 😁
Inace secam se koje su to mucke bile i namestaljke 90 ih sa tim bingom.taj vise nije na ovom svetu pa mogu da kazem delili nam one tikete sa dobitnim kombinacijama da odemo i podignemo ali morali pola da damo "gazdama"😑

Ljudi koji imaju crne misli, misli o suicidu, ne razmišljaju mnogo o drugim ljudima..misle na svoju porodicu. Žele da izvrše suicid zbog bola u duši i fizičkog bola.
Oni koji i ne pokušaju da misli o suicidu pretvore u čin samoubistva, suicida, čine to zbog svoje porodice, a oni koji su vernici tada se podsete da je ogroman greh izvršiti samoubistvo.
Možda bi mogla da se otvori tema o suicidu ( otvoriću je ) jer o tome treba razgovarati.
Imam nekoliko poznanika koji su uradili to.
Kada sada razmisljam o tome svi su na neki nacin ostavili poruku ili pisanu ili su nesto uradili kao poruka.
To ce reci nije im tako tek palo na pamet nego su se spremali za to.
To je mislim ili neka teska psihicka bolest ili ogroman problem i iz njega izlaz videli samo na taj nacin ne usudjujem se niti sam dovoljno pametan da analiziram taj deo.
Stvarno treba neki sos telefon ili brza pomoc za ljude koji imaju takve psihicke situacije

Ovako je trebalo postaviti pitanje da bi dobili iskren odgovor..😅

Za koga bi navijali da nas napadnu vanzemaljci?
Na čijoj strani bi bili?
Na ovo bi bilo vrlo tesko odgovoriti.
Zato što su kukavice i nesposobni da sebi izgrade život koji bi imao smisla ..za to krive druge i zato ne vole ni ljude ni svet oko sebe
Ima ljudi koji spadaju u ovu kategoriju, ali ima dosta koji su rodjeni u pogresno vreme i na pogresnom mestu ili zbog nekog drugog razloga su izgubili veru u ljude i covecanstvo.
Rekao bih da je ipak najvaznije sta ljudi rade, ne toliko sta osecaju- ako nisu stetni po drustvo ili toksicni- to je bitno, a nek misle sta hoce, mislim da niko nije duzan da voli svet, ali je vazno da pusti druge da zive.

Ne usudjujem se osudjivati ljude koji su se odlučili na taj korak da prekrate svoj život.Svašta život može da donese..a ne gorimo jednako ni pod suncem niti jednako podnosimo bol duševne vatre. To je duševna bolest koja je mogla biti izazvana i fizičkom.
Svi nešto kritikuju kako je to “sebičan akt”. Pa gdje su bili ti bliski da mu pomognu, da ga saslušaju? Pa mu još i crkva mu ne želi doći na grob. Strašno!
Zašto se pored 8 milijardi nas osjetio sam samcat u svom bolu?

Inače, postoje stanja teškog hroničnog bola svake tačke na tjelu , godinama. Ko sam ja da sudim čovjeku koji hoće skrati svoje muke ,recimo u takvom stanju?

Pretrazujuci internet nasao sam neke zajednicke crte koje imaju mizantropi, tj ljudi koji ne vole druge ljude:

1. Preferiraju samocu
2.Sklonost introspekciji
3.Skepticizam prema ljudima
4.Tendencija da kritikuju drustvene norme, institucije i ljudske slabosti
5.Nedostatak interesovanja za drustvene veze
6.Frustracija prema ljudskom ponasanju- cesto smatraju druge ljude kao iritantne
7.Pretvaranje da se brinu za svoje kolege na poslu
8.Osecaj da si okruzen ljudskom gluposcu
9.Odredjeni nivo gadjenja prema pop-kulturi (privlaceci siru publiku pop kultura nema intelektualne slozenosti sto je cini nepodnosljivom za mizantrope)
10.Tendencija da skrivaju svoja osecanja (mizantropi imaju potrebu da skrivaju svoja prava osecanja, barem od stranaca i poznanika)
11. Uvereni su da je smak sveta neizbezan (na kraju krajeva- ljudi upravljaju svetom)
12.Konstantno se razocaravaju u ljude- interesantan tekst o tome:

"Gorivo za mržnju mizantropa prema čovečanstvu je konstantno razočaranje u ljudsku sposobnost da urade pravu stvar. Za svaku pozitivnu akciju, uvek se nađe neko ko želi da sve pokvari. To je korak napred, dva nazad. Od rata protiv droge i korupcije, preko borbe za ravnopravnost u braku, do političke korupcije—situacije poput ovih trebalo bi da imaju očigledno ispravna rešenja, ali mnogi ljudi ili greše ili ih nije briga. Kako je to moguće? A to su samo lokalni problemi; pogledajte svet i stvari postaju još mračnije i komplikovanije. Naravno, na individualnom nivou ljudi vas češće iznenade, ali na globalnom nivou sve postaje depresivno. Najgore je znati da je, tehnički, mnogo toga izbegljivo; samo je potrebna trud svih da budu dobri. Nažalost, većina ljudi nije na istoj strani, i uskoro nada da će jednog dana vaše razočaranje prerasti u ponos postaje sve manje verovatna. Dobrodošli u mizantropiju."

Hmmm, 10 poena (ako racunamo po poen za svaku stavku, sto vise poena-vise pripadate klubu "mizantrop)... koliko ste vi skupili?

Poslednja izmena:

Back