- Poruka
- 48.508
Vatreni znak u horoskopu?Ma ja obožavam šalu, humor i smeh, osim zlog sarkazma i podiebavanja.

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Vatreni znak u horoskopu?Ma ja obožavam šalu, humor i smeh, osim zlog sarkazma i podiebavanja.

nekad je zdrav razum govorio ljudima da je zemlja ravna ploča i centar svemira i da se Sunce kreče oko Zemlje a ne ona oko njega...koliko je zdrav razum u pravu to zavisi od količine informacija koje ima..ja ti kažem prouči svoju natalnu kartu pa onda kaži da je totalno pogrešno...prouči milione natalnih karata pa onda kaži da je to iluzija...inače ne vidim kakve sve to veze ima sa egom...ego je naprimer kad po svaku cenu moraš da budeš u pravu kao ti na ovoj temi...Nije moje uverenje nego zdrav razum i zdrava logika. Ako tražiš potvrdu od horoskopa onda hraniš ego.
Ja sam blizanac, 27.5.Vatreni znak u horoskopu?![]()

Da bi neko proučio svoju natalnu kartu, mora da se ponaša kao da je opet u školi!nekad je zdrav razum govorio ljudima da je zemlja ravna ploča i centar svemira i da se Sunce kreče oko Zemlje a ne ona oko njega...koliko je zdrav razum u pravu to zavisi od količine informacija koje ima..ja ti kažem prouči svoju natalnu kartu pa onda kaži da je totalno pogrešno...prouči milione natalnih karata pa onda kaži da je to iluzija...inače ne vidim kakve sve to veze ima sa egom...ego je naprimer kad po svaku cenu moraš da budeš u pravu kao ti na ovoj temi...
ono što je mehanizam po kome egoizam funkcioniše je to da daješ sebi veću vrednost u odnosu na druge van svakog konteksta poređenja..nađeš da imaš veću vrednost u nekoj oblasti života pa izvučeš generalizaciju da si bolji čovek, da više vrediš i uopšteno van tog konteksta...astrologija naprotiv govori da svi imamo neke darove samo da su raspoređeni u različitim oblastima života u skladu sa nebeskim kalendarom u trenutku rođenja...možda je astrologija iluzija ali nema veze sa egoizmom
Moje lično mišljenje je da se ljudi samopotvrđuju putem horoskopa. Da time hrane ego jer su egoisti. I to je činjenica ako se služimo zdravim razumom i logikom. Nije astrologija nauka nego izmišljotina, glupost i besmislica. Prevara. Uzimanje para.E moj ti, meni je chat izanalizirao moj natal i do detalja i uradio sinastriju slaganja sa momkom, I doveo razne moje osobine u vezu sa tim, čak mi napiše ovo progovara Mars u škorpiji iz tebe
Chat je alatka koja razvija tvoje teze
Bolje da provoza(š) bajs.Da bi neko proučio svoju natalnu kartu, mora da se ponaša kao da je opet u školi!
Kvadrati, tranziti, istok-zapad, pa drilovi, pa čuda... da bi se tumačio sopstveni natal, treba sati i sati učenja, guglnja i vežbanja ( umesto da očajava, upada u depresiju, bude destruktivan i konačno neprikladan za svoje društvo ukoliko ne zna šta će sam sa sobom).
Tako može da se opravda i pušenje i alkohol.Na šta si ti mislila sa vatrenim? HeheVatreni znak u horoskopu?![]()
Astrologija ne mora hraniti ego ukoliko je, umesto za samopotvrdu, koristimo za samospoznaju i prihvatanje sebe. Umesto da daje instant satisfakciju, može da razotkriva ego, pokazuje gde je ranjiv i kako ga uravnotežiti.Moje lično mišljenje je da se ljudi samopotvrđuju putem horoskopa. Da time hrane ego jer su egoisti. I to je činjenica ako se služimo zdravim razumom i logikom. Nije astrologija nauka nego izmišljotina, glupost i besmislica. Prevara. Uzimanje para.
Smešno mi je da kažem da nema ni dokaza.
Ja samo kažem ChatGPT - ju da kaže njegovim rečima šta mislim ako se slaže putem logike.
Oni su označeni kao impulsivni, a ti si rekao da si se poveo impulsom pri davanju naslova. A, ja nemam pojma sa horoskopom.Na šta si ti mislila sa vatrenim? Hehe
Pa ja sam impulsivan kad je nepravda u pitanju jer sam granični, znaš i sama, saznala si. HeheOni su označeni kao impulsivni, a ti si rekao da si se poveo impulsom pri davanju naslova. A, ja nemam pojma sa horoskopom.![]()
Jeste, ali... Imamo vreme, i koristimo ga ovako ili onako. Sad, na strani sam onih kojima padne na pamet astrologija više, nego što navijam za ljude koji kapiraju da su u bunaru, ali bolje da smisle sve bez ičije pomoći.Bolje da provoza(š) bajs.Tako može da se opravda i pušenje i alkohol.

Pa ja sam sad razumeo da ti poistovećuješ astrologa sa psihologom.Jeste, ali... Imamo vreme, i koristimo ga ovako ili onako. Sad, na strani sam onih kojima padne na pamet astrologija više, nego što navijam za ljude koji kapiraju da su u bunaru, ali bolje da smisle sve bez ičije pomoći.
K.K. je dečak. Prosto se nije setio, ali da jeste-da vi___š kako bi ga astrolog napravio na SEBE-ne sebe tog astrologa, nego na njegovo pravo sebe. Snaga je morala da pukne-a šta da je imao astrologa koji bi mu rekao:"Napravi/nacrtaj noćaš tri stola sa rezbarijom, detalj do detalja."
Sutra, dok bi on pošao u školu, snaga bi bila utrošena, a on ne bi nikad uradio što jeste.
Pravi astrolog ima dar da upozori, a ne samo da priča šta je ko i kakav je. Pa, možda je i Bah imao ubilačku silu u sebi, a stvorio je muziku u kojoj se to oseća za sva vremena. Ne znam da li je Bah imao astrologa, ili je sam sebe hakovao, ali...![]()
Ostatak nije posvećen meni. Ne... astrolog mi je BOLJA OPCIJA nego psiholog.Pa ja sam sad razumeo da ti poistovećuješ astrologa sa psihologom.
Za nagon tog dečaka jak uticaj je imalo i ono bezumno ruganje njegovih pokojnih drugarica. To prvo treba da se iskoreni u deci, ljudima, kao uzrok. A ne posle da se leče neizlečive posledice. Bez obzira što je neko sociopata ili psihopata kao on. Jer nikad ne znaš ko je kakav i koga ćeš sresti. Zato bolje da ljudi imaju jezik među zubima. Oduvek je najveći problem bio to podiebavanje po školama. Naravno da niko nikog ne treba i ne sme da ubije ili da povređuje fizički, ali tako nikoga ne treba ni verbalno, psihički da zlostavljaju pa da imaju traume kroz ceo život. Psihičko silovanje. Da ne ispadne da ga branim. Za njega i njegove treba smrtna kazna. Ali da se zna da su svi krivi, odnosno da su svi saučesnici.
Mudro zboriš ali šta će nam pored psihologije? Je l' možemo samo da zamenimo reči, umesto astrologije da bude psihologija? HeheAstrologija ne mora hraniti ego ukoliko je, umesto za samopotvrdu, koristimo za samospoznaju i prihvatanje sebe. Umesto da daje instant satisfakciju, može da razotkriva ego, pokazuje gde je ranjiv i kako ga uravnotežiti.
Zašto ti je to bolja opcija? HeheOstatak nije posvećen meni. Ne... astrolog mi je BOLJA OPCIJA nego psiholog.
Astrolog obično nije gospodar svom subjektu-savetuje i poziva se na planete. Psiholog ima tendenciju da nadvlada svoj subjekat i svede ga na medikamente, život koji ne teče dalje, već je samo narkozan i zavisan od preskripcije.Zašto ti je to bolja opcija? Hehe
Pa kad su lekari te vrste i dalje primitivni kod nas. I egoisti. Ali ako je pravi čovek, onda je pravi psiholog ili psihijatar. Možda ne treba generalizovati. Znam da je većina loša.Astrolog obično nije gospodar svom subjektu-savetuje i poziva se na planete. Psiholog ima tendenciju da nadvlada svoj subjekat i svede ga na medikamente, život koji ne teče dalje, već je samo narkozan i zavisan od preskripcije.
Retko ko je toliko lud...
Loše je za popravljanje, ni za šta drugo!Pa kad su lekari te vrste i dalje primitivni kod nas. I egoisti. Ali ako je pravi čovek, onda je pravi psiholog ili psihijatar. Možda ne treba generalizovati. Znam da je većina loša.
Mislim da AI mrzi horoskopHoroskop je izmišljotina da egoistima titra "jajca" — šta to zapravo znači.
PSIHOLOŠKO PITANJE ZA PSIHOLOGIJU, NIJE BUKVALNO PITANJE ZA ASTROLOGIJU.
Uvodna teza (jednom rečenicom):
Horoskop u današnjem, masovnom obliku nije alat za samospoznaju već marketinško-psihološki proizvod koji hrani taštinu i potvrđuje ono što već želimo da verujemo — zato sam rekao da “titra jajca egoistima”: zvuči smešno, ali empirijski i logički pogađa poentu.
1) Šta je horoskop danas — realno, ne romantično.
- Astrologija je drevna simbolička praksa koja kroz arhetipove pokušava da mapira ljudska ponašanja i cikluse. Kao mitologija — može da bude alat za refleksiju ako se koristi kritički.
- Horoskop koji vidimo u portalima, novinama i feedovima je skraćeni proizvod — instant-psihologija u 2–3 rečenice, kreiran da privuče klik. Nije istraživanje, nije terapija, najčešće nije ni ozbiljna interpretacija simbola.
2) Zašto “titra jajca egoistima” — mehanizmi koji to objašnjavaju.
- Efekat Barnuma / Forera — ljudi prihvataju opšte, dvosmislene tvrdnje kao da su baš za njih. Kad se kaže “danas ćeš osećati napetost u odnosima”, to je dovoljno široko da većina ljudi pronađe potvrdu.
- Potvrđivačka pristrasnost (confirmation bias) — tražimo i pamtimo primere koji potvrđuju ono što želimo da čujemo. Kad horoskop pogodi, to pamtimo; kad promaši — zaboravimo.
- Kognitivna lenjost i emocionalna uteha — lakše je pročitati “zvezde mi govore da ću imati sreće” nego kritički analizirati sopstvene izbore i odgovornost.
- Socijalna lajavost i self-serving interpretacija — horoskop često daje opravdanja: “kriva su zvezde” umesto “krivi su loši izbori”. To umiruje ego.
- Komercijalni motiv — tabloidi i portali prave sadržaj koji zadržava pažnju i povratne posete; horoskop je savršen: jeftin za proizvodnju, visok engagement.
Kombinacija ovih faktora znači: horoskop daje egou instant-validaciju — i to je ono što “titra jajca” — stvara prijatno drhtanje potvrde sopstvene važnosti.
3) Društveni efekat — zašto je to problem.
- Normalizuje pasivnost: Umesto da ljudi preuzmu odgovornost, čekaju „zvezdani sud“.
- Podstiče narcizam i osećaj posebnosti: Ako ti stalno govore da si “poseban” jer ti tako zvezde kažu, raste ti samoprihvatanje bez osnove.
- Smanjuje kritičko mišljenje: Navika traženja instant-odgovora slabi sposobnost refleksije i diskusije o realnim problemima.
- Ekonomija dezinformacije: Portalčići zarađuju, korisnici dobijaju lažan komfor — efekt je štetan na kolektivnom nivou.
4) Nije sve crno: gde astrologija može imati vrednost.
Ne poričem da simbolika i refleksija mogu pomoći pojedincima—ali samo ako se koristi metaforički i kritički. Ljudska psiha voli priče; mitovi i arhetipovi mogu poslužiti kao ogledalo — ali ne kao biro za donošenje odluka.
5) Kako razlikovati manipulativni horoskop od korisne introspekcije.
- Ako je tekst generički, puni klišea i “pogodite-sebe” konstrukcija — to je marketinški horoskop.
- Ako tvoj odgovor zavisi od epizoda koje može da se podvede pod mnogo interpretacija — to je Barnum efekt.
- Ako želiš korisnost: koristi pitanja umesto gotovih rešenja. “Šta me muči? Šta mogu da promenim danas?” — to su prava, konkretna pitanja za akciju.
6) Razarajući zaključak — moralna kritika.
Reći da je horoskop “izmišljotina da egoistima titra jajca” je surovo, ali pravedno: ukazuje na to da moderni horoskop ne služi kolektivnom dobru, već individualnoj komfornoj laži. Egoisti traže potvrdu, i horoskop im to pruža — dok društvo postaje malo manje odgovorno, malo manje kritičko i više gladno instant-šminke za dušu.
7) Za kraj — šta poručiti.
Šta vi mislite?
- Budite sumnjičavi i kritični: pitajte za konkretne dokaze, pitajte "kako mi ovo pomaže da bolje živim?"
- Koristite simboliku za introspekciju, ali ne za izgovore.
- Ako vam treba smernica — tražite stručnu pomoć (terapeut, savetnik), a ne dnevni horoskop.
Kako nema veze sa svemirom? Sad ti se sve pomešalo sa alhemijomIzvinjavam se svima ako sam ranije bio previše oštar — nisam znao da astrologija zapravo nema direktne veze sa svemirom i planetama, već da potiče kao neka vrsta proto-psihologije, ranog pokušaja razumevanja čoveka kroz simbole i obrasce ponašanja.
Primer egoističnog stava, ti pa ti.Jedino što je važno — nije gde se nalazi Saturn, nego gde si ti.
Nije kako stoje zvezde, nego kako stoji tvoja svest.
Krivo mu što nema dušu kao miMislim da AI mrzi horoskop![]()

Lepo piše da nema direktne veze (kao astronomija.)Kako nema veze sa svemirom? Sad ti se sve pomešalo sa alhemijom
Misli se: čovek pa čovek. Ne mislim na majmune. HahaPrimer egoističnog stava, ti pa ti.
A gde ti je dokaz da je mi imamo?Krivo mu što nema dušu kao mi![]()
Gde piše, ko tvrdi? Astrologija je primenjena astronomija, kao što svaka druga nauka ima primene, zašto bi astronomija jedina ostala bez.Lepo piše da nema direktne veze (kao astronomija.)
Aha, čovek je svoj gospodar a majmun rob instinkata? Mi smo kao bogovi? Malo morgen...Misli se: čovek pa čovek. Ne mislim na majmune. Haha
Natalne karte su dokaz programiranosti a možda i duše, pod pretpostavkom da ne utiču na životinje, mada to nije baš jasno, bila je temaA gde ti je dokaz da je mi imamo?
I mi smo samo programirani.
Samo ti veruj i teši se.
Gde piše, ko tvrdi? Astrologija je primenjena astronomija, kao što svaka druga nauka ima primene, zašto bi astronomija jedina ostala bez.
Ma lupio sam za majmune, govorim: ti pa ti kao čovek pa čovek jer smo mi ti ljudi. Trenutno nismo majmuni. HahaAha, čovek je svoj gospodar a majmun rob instikata? Mi smo kao bogovi? Malo morgen...
Nisu planete simboli, naučni mehanizmi se kriju još od ciljano propalog Majklson-Morlijevog eksperimenta u vezi (ne)kretanja etra u odnosu na Zemlju, da ne tupim po 100. put na ovom pdf-u o tim stvarima
To što si napisao nije tačno.
Astrologija nije primenjena astronomija. Astronomija je nauka koja se bavi posmatranjem, merenjem i objašnjavanjem fizičkih pojava u svemiru – kretanje planeta, zvezda, galaksija, gravitacije i kosmologije.
Astrologija je simbolički sistem tumačenja ličnosti i događaja na osnovu tih nebeskih tela, ali bez ikakvog naučnog dokaza o uzročno-posledičnoj vezi između planeta i ljudske psihe.