Zašto ne treba jesti viršle?

• Začetnik teme Začetnik teme Neno
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Može naravno od domaćih kobaja pa domaća slanina pa vrat ali ti si prva koja se gnušala kuvanju u zemljanom loncu. Možeš misliti kakva te sreća čeka sa viršlama i sličnim proizvodima :)
za virsle je moja stvar i nemoj da brines ti o tome, a za zemljene lonce se nisam gnusala vec sam rekla za zemljani lonac da je prevazidjen u danasnje vreme elktricnih sporeta i da ne vidim potrebu za dugim kuvanjem hrane u tim loncima ili serpama ili pakacima, dozvolices da imam pravo na misljenje koje se ne poklapa sa tvojim..sve je to lepo ali u uslovima gde se ima smederevac ili otvoreno ognjiste ili zidane peci

Pa uopšte nije dugo kuvanje skuva se mnogo brže nego na ringli u šerpi hehe. Juče izmislili keramičke tiganje a danas već nisu dobri nego aj lava tiganj da ti prodam opet. Čudno mi za jednog supermoderatora da jede viršle iskreno.
Ja koga god znam fakultetski obrazovanog se gnuša bilo kakvih prerađevina a samim time aditiva i konzervansa kojima ta hrana obiluje.
I još nešto mi čudno da toliko lično shvataš sugestije.
Forum je razmena iskustava, tvoje je da proceniš dal je to štetno ili nije, pozitivno ili negativno, ima težinu ili ne.
Sobzirom da živimo u veku laži i prevare, neloše je prelistati prošlost.

Nisu naše babe i dede doživele 80 godina pa i više na viršlama i ostalim industrijskim prerađevinama. Mi ako dohvatimo 60-70 puna kapa.

tačno je i to, ali ove su viršle od teletine !!
Nemoj da si naivan tele se nikome ne isplati a čak i te male domaće mesare guraju konzervans u sve i svašta. Godinama kupujem u bati (beška) ona prodavačica me laže u oči nema nema a na pašteti lepo piše konzervans.

Safalade su mmm mm ummm ali sam se sa godinama izvežbao da izbegavam prerađevine.

Ignorišem.

Back