Mislim da sam ti ovo veoma precizno odgovorio.Bato, ne ignorišem pogotovu ne Isaiju, jer onda ne bih ni ulazio u priču. Pitam te samo koji dokaz još imaš da ovo njegovo prorokovanje smatraš istinitom realnošću?
U Mojsijevim knjigama toga nema ali u kontekst ljudske ishrane ima nesto sto nesto sto te zapovesti podize na izuzetno veci nivo obligacija.E, to mi reci... gde kod Mojsija imamo rigorozne kazne za taj prestup kalibra onoga što je Isaija prorokovao?
Evo na sta mislim:
3 Mojs.11,45-47:
"...Jer ja sam Gospod, koji sam vas izveo iz zemlje Misirske da vam budem Bog; budite dakle sveti, jer sam ja svet.
Ovo je zakon za zvijeri i za ptice, i za sve životinje što se miču po vodi, i za svaku dušu živu koja puže po zemlji,
Da se raspoznaje nečisto od čistoga i životinja koja se jede od životinje koja se ne jede..."
Zavrsni deo ovog poglavlja navodi direktan Bozji poziv da ljudi prave razliku izmedju zivotinje koje se jedu i one koje se ne jedu i upravu tu razliku navodi kao preduslov za posvecenje !!!
Naime, Bog poziva ljude da budu svetii i sa nacinom ishrane prepoznajuci ono sto je Stvoritelj nalozio i preporucio dok se kasnije od strane Isaije izricito navodi da je konsumacija neciste hrane stavljena na ravniste uslova za spasenje.
Dakle kad se sabere dva i dva dolazi se do osnovanog zakljuccka da je SVET ZIVOT uslov za spasenje !!!
...ili drugim recima,ukoliko ljudi ne ucine sve sto stoji do njih da bi vodili svet zivot tako sto ce drzati sve preporuke i postovati svaku zabranu - onda ce oni izgubiti spasenje...ili kao sto Pismo kaze - poginuce !!!
Ovo su izuzetno ozbiljne reci koje se, izmedju ostalog,i te kako trebaju uzimati u obzir !
Možemo doći ido toga ali to mnogo širi priču pa da ostavimo za kasnije? Za sada da se fokusirano na jedenje prasetine i katastrofalne posledice, koje ta praksa po tebi izaziva.
Kako to mislis po meni kada to kaze Isaija i preporucuje Mojsije ...!?
Jel to ja nesto slabo kontam ili ...!?
Eto,naveo sam ti par tekstova koja se svakako trebaju uzimati u obzir.Za sada još ne vidim konkretnoga dokaza... Daj navedu još nešto u prilog?
A da ne bude da zapostavljamo NZ, evo sta nam kaze apostol Petar:
1 Pet.1,15.16:
"...Nego po svecu koji vas je pozvao, i vi budite sveti u svemu življenju.
Jer je pisano: budite sveti, jer sam ja svet..."
Kao sto se jasno vidi,apostol nam jasno preporucuje da postujemo SZ-ni Bozji poziv DA BUDEMO SVETI JER JE BOG SVET !!!
Poslednja izmena: