Zašto ne treba jesti svinjetinu?

Па сад вас ја питам. Важи ли та подјела и данас? Јесу ли Јевреји идаље одвојени од других народа или у Христу Исусу нема ни Јеврејина ни Грка? Значи нема смисла ни да се идаље држи подјела на чисте и нечисте животиње.
ti očekuješ od bezbožničke vere da shvate?

Dakle pravdaš i zao jezik Biblijom. :lol:
Sta ima zlo u tome prijatelju,ukazao sam mu na cinjenice dok sam mu ujedno dao do znanja da se ne moze tako ponasati na javnom forumu.
Ima ona priča gde ćerke spavaju s ocem nakon što su ga napile da bi mu obezbedile potomstvo.
Nije to prica prijatelju nego Biblijska realnost koja se desila pre nego sto je Bog oficijalno zakonom zabranio incest.
Ta je zabrana nepromenljivog karaktera i vazice dokle god postoji zivot u ovakvoj formi.
Jel u tvojoj sekti onda normalno da spavaš sa ćerkom?
Jel ti tako kontas sadrzine Svetog Pisma bato,procitas nesto i posto je tamo zapisano onda donosis zakljucak da je to dopusteno raditi...!?
Kao sto rekoh,incest je izricito zabranjen konkretnim zapovestima koje definisu sta je dozvoljeno a sta se ne sme.

Poslednja izmena:
Jel ti tako kontas sadrzine Svetog Pisma bato,prociutas nesto i posto je tamo zapisano onda donosis zakljucak da je to dopusteno raditi...!?
Kao sto rekoh,incest je izricito zabranjen konkretnim zapovestima koje definbisu sta je dozvoljeno sme a sta se ne sme.
Upravo ti to radiš. Navedeno ti je nekoliko stihova koji govore da je sva hrana čista a ti i dalje teraš Judaizam.

pošto pakao za njih ne postoji već grob, odsečeš ruku ona ide u grob a telo? gde telo ide u memoriju, spava :D
Ta logika je proizvod materijalisticke teologije gde ne postoji dusa, nego je telo "dusa". Ta filozofija povlaci
mnoge paradokse, ali njima to ne smeta da teraju svoje. USA je kolevka materijalizma, tako da
taj njihov materijalizam nije nista cudno, odakle potice...

A kome je upućena ta poruka:
"Vas dan pružah ruke svoje narodu nepokornom, koji ide za svojim mislima putem koji nije dobar," (Isaija 65:2).
Ko je taj nepokorni narod? Na njih se odnosi osuda za jedenje svinjetine. Jesu to hrišćani?
Uz svo duzno postovanje,pitati nekoga dali se nesto u SZ odnosi na hriscane jeste toliko...toliko velika neb...mislim stvarno mi tesko da formulisem kako to uopste deluje....
Ponavljam po ko zna koji put - predmetni se tekst odnosi na Bzoji narod - u vreme SZa -su to bili jevreji dok u vreme NZ-ta su to hriscani !!!
Hriscani su takodje pozvani da BUDU SVETI JER JE BOG SVET a taj isti poziv je bio upucen i Bozjem narodu u vreme SZ-ta !!!

.... Naučite malo čitati Sv. Pismo a ne ga deklamovati kao pjesmicu.
Ovo ti je stvarno nesto najpametnije sto si do sada rekao na ovom forumu stoga te savetujem da pod hitno krenes sa citanjem Biblije ali uz molitvu kako bi ti Bog otvorio razum i srce da konacno razumes sta je to tamo zapisano i sta Bog trazi od tebe !

Poslednja izmena:
Tako je.
Nekima je teško da kontrolišu šta izlazi iz njih pa više vode računa o tome šta u njih ulazi.
briga me u suštini nego idu na ganglije svojim hvalisanjem a vidim da pojma nemaju u koga i šta veruju, što kaže maksa samo miksuju nešto, zatrpavaju s citatima, kasape ti post na deset delova. nemaju svoje mišljenje, ma opšti haos u zabludi. nije ni čudo što ih narod naziva sektašima.

Upravo ti to radiš. Navedeno ti je nekoliko stihova koji govore da je sva hrana čista a ti i dalje teraš Judaizam.
Kako bre hrana postala cista,pa jel znas ti uopste zasto su neke zivotinje ciste a neke neciste ?
Jel to onako reda radi ili je to na osnovu njihove anatomije tela ?
...stoga ako neko kaze da je svinja postala cista onda treba dokazati da je ta zivotinja postala prezivar i eto ti resenja !!!
Dakle ?

Uz svo duzno postovanje,pitati nekoga dali se nesto u SZ odnosi na hriscane jeste toliko...toliko velika neb...mislim stvarno mi tesko da formulisem kako to uopste deluje....
Уз сво дужно поштовање, када се позиваш на Св. Писмо мораш знати шта тамо пише а не искуцкати било шта па шта Бог да.

Ponavljam po ko zna koji put - predmetni se tekst odnosi na Bzoji narod - u vcreme SZa -su to bili jevreji dok u vreme NZ-ta su to hriscani !!!
Hrisvcani su ptakodje pozvani da BUDU SVETI JER JE BOG SVET a taj isti poziv je bio upucen i Bozjem narodu u vreme SZ-ta !!!
Предметни се текст односи на старозавјетни Божји народ што се јасно види из самог текста.

Ovo ti je stvarno nesto najpametnije sto si do sada rekao na ovom forumu stoga te savetujem da pod hitno krenes sa citanjem Biblije ali uz molitvu kako bi ti Bog otvorio razum i srce da konacno razumes sta je to tamo zapisano i sta Bog trazi od tebe !
Можеш примјетити да то нисам упутио себи већ твом сабрату у вјери а самим тим и теби. Више Св. Писма мање Духа пророштва. :kafa:

Kako bre hrana postala cista,pa jel znas ti uopste zasto su neke zivotinje ciste a neke neciste ?
Jel to onako reda radi ili je to na osnovu njihove anatomije tela ?
...stoga ako neko kaze da je svinja postala cista onda treba dokazati da je ta zivotinja postala prezivar i eto ti resenja !!!
Dakle ?
Dakle Apostol Pavle je rekao da jesu. Ako ti znaš bolje od njega onda razumem zašto u to veruješ.

A kako to hilim na njega?
Nemas argument pa izmisljas nesto sto veze nema sa teom i recenim..
Ti i ne znas sra je hula na DS.
Sta je to reci nam?
Рецимо по мени је хула прогласити себе Божјом гласницом у чија дјела се не смије сумњати иначе је то побуна на Духа Светог.

Уз сво дужно поштовање, када се позиваш на Св. Писмо мораш знати шта тамо пише а не искуцкати било шта па шта Бог да.
Tako je.
Sto se mene licno tice mislim da imam neka skromna znanja iz te materije mada nikad ne skodi dodatno istrazivanje a kad smo kod toga - secam se da si ti junacki okrenuo ledja mom pozivu da zajedno istrazujemo temeljno 16 i 17 stih iz Isa.66 optuzujuci me da sam te hteo prevariti nekim fintama/trikovima ( sta god ti to znacilo)...
Предметни се текст односи на старозавјетни Божји народ што се јасно види из самог текста.
A jel se 10 Bozje zapovesti odnose na hriscane ili mozda ne ?
Можеш примјетити да то нисам упутио себи већ твом сабрату у вјери а самим тим и теби. Више Св. Писма мање Духа пророштва. :kafa:
Hajde pameti daj me citiraj kada sam ja to dao citata iz EGW opusa u prilog neke moje teoloske tvrdnje ...?
...u medjuvremenu,ponavljam da si uopravo ti taj koji nas sve vreme "bombardira"njenim citataima sto je sa jedne strane dobro ali je lose sto sve to dajes u pogresnom kontekstu.
...ako se dobro secam,tako si uspeo smestiti Boga u nekoj kupini ili na nekoj ulici u Jerusalimu !!! :D

Dakle Apostol Pavle je rekao da jesu.
Izvini,mozda mi to promaklo - daj molim te citata gde on izricito kaze da su neciste zivotinje odjednom postale ciste !
Ako ti znaš bolje od njega onda razumem zašto u to veruješ.
Zapravo ako ti smatrass da nas je apostolk slagao onda je tvoj teoloski problem drasticno veci nego sto sam prvicno mislio.
Ponavljam - jel je svinjce odjednom posle Hristovog raspeca postalo prezivar,da ili ne ?

Tako je.
Sto se mene licno tice mislim da imam neka skromna znanja iz te materije mada nikad ne skodi dodatno istrazivanje a kad smo kod toga - secam se da si ti junacki okrenuo ledja mom pozivu da zajedno istrazujemo temeljno 16 i 17 stih iz Isa.66 optuzujuci me da sam te hteo prevariti nekim fintama/trikovima ( sta god ti to znacilo)...
Ја се пак сјећам да сам ти јасно анализирао те стихове и то чак спровео и лингвистичку анализу користећи хебрејске изразе из тог стиха. Твоје "темељно истраживање" је само окретање теме на другу причу и затрпавање да се моји јасни аргументи закопају у мору порука.

Hajde pameti daj me citiraj kada sam ja to dao citata iz EGW opusa u prilog neke moje teoloske tvrdnje ...?

...u medjuvremenu,ponavljam da si uopravo ti taj koji nas sve vreme "bombardira"njenim citataima sto je sa jedne strane dobro ali je lose sto sve to dajes u pogresnom kontekstu.
...ako se dobro secam,tako si uspeo smestiti Boga u nekoj kupini ili na nekoj ulici u Jerusalimu !!! :D
Јер је кријете као змија ноге како бисте глумили да сте све сазнали из Библије. Нисам ја крив што сте неискрени. А колико је не слиједиш види се по томе да се упалиш чим је неко спомене у негативном контексту и не даш ријеч рећи на њу.

Back