Koliko se secam ja se nisam izjasnio kojoj V.Z-ci pripadam tako da...ti si adventista pa ne znaš razliku između mesa svinje i prasenceta.
...cudi me sto me ne pratis u mom povremenom relaksiranom razgovoru kad se malo znam i nasaliti,kao sto je recimo bila i ova prilika ali posto vidim da treba pojasnicu:
U smislu kategorizacije mesa cisto/necisto ne postoi razlika zasnivana / vezana za uzrast zivotinje nego svinja je svinja,konj je konj,pas je pas i t.d.
Hmmm,ovo je jos jedan od problema te vrste - muslimani zapravo ne znaju zasto ne jedu svinjetinu i ono jos bitnije - njima nije necisto jesti zeca,konja,magarca,zabe i t.d. jer im njihova knjiga to jasno ne brani u smislu precizne kategorizacije svih zivotinja,bubine,ribe i t.d.sećam se jednog muslimana jede prasetinu, a ja misleći da muslimani ne jedu svinjsko zarad "očešala se svinja o džamiju" pitam ga ti me zbunjuješ kako jedeš prasetinu a musliman. kaže on meni sinko to piše u kuranu da je nečista životinja zato je zabranjeno, ej alah zabranio svinju, zašto li je stvarao i čemu služi. to ovi beduini ne jedu jer je masna pa po onom pesku pocrkali bi a nama treba jača hrana.
Dakle Bog nije zabranio samo svinju nego bukvalno sve zivotinje koje nisu prezivari i koje nemaju razdvojene papke i koje idu na shapama.
Od riba jestive su samo one koje imaju krljusti i perje,zabranjene su generalno insekti ,dakle stvorenja koja gamizu i idu na 4 ili vise nogu,dok ptice su imenovane koje su jestive a koje nisu...
E sad za muslimane je ovo nesto izmedju "atomske fizike" i naucne fantastike utoliko vise sto prema njihovom verskom konceptu - oni ne jedu svinjece ali to ne vazi ukoliko su recimo previse gladni jer su tada svastojedi !!!
Inace Bog Nebeski je stvorio i coveka pa ljudi ipak nisu ljudozderi , mi se ne ubijamo medjusobno da bi se prehranili tako da danas recimo koknemo komsiju,pa njegovu decu za rucak i da tako radimo sve dok nas ne kokne neki drugi iz komsiluku ( covecanstvo jeste primetilo kanibalstvo ali je to u izuzetno malom formatu ) !!!
Dakle trebamo jesti samo ono sto nam je Bog dao da jedemo i to je pre svega za nase dobro !!!
Poslednja izmena: