Ovi jedan
Ističe se
- Poruka
- 2.887
Dobro da nisi napisa kako se negdi u Srbiji možeš posrat na ulici i proć nekažnjeno za razliku od Hrvatske koja to kažnjava pa onda na račun toga glorificirat svoju zemlju i svoj narod kako ste vi slobodni za razliku od tamo nekih Hrvata koji to ne smiju.Srbi imaju slobodarski i nepriladogiv mentalitet koji Hrvati nemaju i tome su dosta doprinjele istorijske okolnosti,ono sto Srbima fali je zahvalnost,Srbi su jako gostoprimivi ali i jako nezahvalni i neslozni ali primaju sve ljude tu se ogleda demokratski duh naroda.Srbi u principu imaju taj preduslov tradicije da kada im dodje stranac da iskaze neko elementarno postovanje prema tradiciji kada to stranci pokazu onda Srbi uopste nisu zatvoreni,konzervativni itd i to vecina stranaca koji dodju u Srbiju misle o Srbima.Oni ne smatraju da su Srbi konzervativni vec razumno liberalni a to znaci da vole da im se ispostuje tradicija a onda posle i ne drze se toliko te tradicije sto oni smatraju pozitivnim.Drugo je kada neko preko medija slusa pricu,ja sam licno putovao po Hrvatskoj dosta puta oni su jako uzak narod u shvatanjima i razmisljanjima,cim ne mislis kao vecina cak i fizicki mozes biti ugrozen
Pa u Hrvatskoj su novcano kaznili lika koji je digao 3 prsta na sportskom takmicenju a Srbi mnogi sportisti dizu bilo gdje po svijetu 3 prsta kada u sportu naprave pobjedu pa ih niko novcano ne kaznjava i ne ofira po novinama svako ima neki svoj pozdrav.Ja licno sam u Hrvatskoj u restoranu bio neusluzen kada su mi culi akcenat i to ja sam bas ono kul tip.Srbi su slobodari i narod koji ti daje prostor da se izlazis pa ti po Srbiji imas more ljude koji pricaju sve i svasta po Srbiji,aj probaj da kazes u Hrvatskoj kao Srbin da je Oluja zlocin probaj da izrazis slobodno misljenje kao bos po trnju bi se proven.U Srbiji zene u crnom mogu komotno da sire parole po sred Bg da su Srbi genocidan narod, niko ih ne dira zbog toga.Ljudi izadju na medije pa pricaju sta misle sve najbolje ili sve najbolje o tim zenama ali njih niko ne tjera iz Srbije zbog toga
Zamisli da Srbija sada onoga Manaja Albanca sto je dao Srbiji gol u Leksovcu novcano kazni jer je pokazao albanskog orla pri slavlju gola.Mnogi Srbi navijaci to negoduju i to je slobodan stav ali Srbija nije tiranija pa da sada kazanjava tog sportistu
Jer to je otprilike razina ovog tvog odgovora