Zasto nas kolektivni zapad mrzi?

Zasto nas kolektivni zapad toliko mrzi?

Uz pomoc NATO soldateske, napadaju nas zivalj.

Prave od nasih ognjista- stratista, i ugrozavaju nasu nejac.

Dokle?
20251010_173309.jpg

ne mrze,nego ne znaju da stanu:zcepanje::hahaha:
realno je i nemoguće stati,samo treba promeniti pravac,umesto vodoravno na okolinu,vertikalno u svemir,može i u zemlju ako nema mesta na površini:rotf::rotf:
mislim vodoravno uvek naletiš na nekog,iako je zemlja okrugla i na kraju dođeš opet do sebe,u početku uvek naiđeš na druge i eto problema:rotf::rotf:

Чекај, а како је председник пољске државе исто то радио, али Пољска није губила територије, није имала санкције, ено је, престигла Јапан по неком битном економском критеријуму. Једна од битнијих држава у ЕУ и европском делу колективног запада. Толико бенефита за Пољску. И чешку и Словачку и Словенију, ништа изгубили нису, само Србија како год да се окрене, дупе јој отпозади.

Па, јесмо ли се ми камењем бацали на Бога, да смо на дну цивилизованог дела света? А уопште не мора да буде тако.
Taj tvoj civilizovani deo sveta je pokretač skoro svih sukoba širom sveta.

Pa oni mrze prvo svoje .
Nameću im propise u industriji koje industrija ne može da ispuni .
Takvi su uoropastili sopstvenu industruju .
Srušili čeličane kad je svetu najviše trebalo čelika .
Izmišlali razne bubetine , boleščine , da bi prodavali pesticide .
Kad je ko prskao pre 40 godina .
Prvo su sopstvene narode doveli u retardaciju , narode Evrope koji su davali filozofe , humaniste , naučnike bez da su plaćeni .
Setimo se jednog državničkog apsurda , da su u još ranim vekovima , pa se to protezalo do danasnih dana , zabranjivali da Cristijani budu bogati , jer ti nije u skladu ...?
Pa su carstva pozajmljivala pare od drugih društava i nacija gde se to nije smatralo grehom ako je pošteno stečeno , na kraju su kraljevstva i carstva propadala od obveznica .

Taj tvoj civilizovani deo sveta je pokretač skoro svih sukoba širom sveta.
Грешиш, Рајко. Све стране света су подједнако покртачи сукоба и решавачи сукоба. Е, сад, то што ти мислиш да је само једна страна оваква, а друга страна онаква, то је зато што не размишљаш главом, већ дупетом. Па онда, уместо да рационално размишљаш, ти размишљаш емоционално. Ти се још увек сећаш пораза који осећаш још од 1999. године.

Видиш, многи народи по Европи су међусобно ратовали. Вековима. И онда су закопали ратне секире и почели да сарађују (некада и у оквиру истих међународних организација, или наддржавне организације каква је ЕУ нпр). Ето, Французи и Немци се толико тукли, па су брзо после рата почели да срађују. Иако су се тукли много више него ми са НАТО патком, нису чекали деценијама после последњег рата да би почели да сарађују. Е, сад, не морамо да узмемо само Њемце и Вранцузе. Има ту много народа који су се тукли вековима. Ипак, нашли су снаге да сарађују кроз заједничке пројекте. Не видим међу европским народима нека отворена непријатељства, осим између Пољака и Руса. А и то ће, надам се, једога дана проћи.

Bolji primer bi bio Apple.
Колективни запад је израз који није ограничен на страну света.

Колективни запад је и Јужна Кореја, и Аустралија и Нови Зеланд и Јапан. Зато мислим да је Самсунг добра метафора.

Видиш, многи народи по Европи су међусобно ратовали. Вековима. И онда су закопали ратне секире и почели да сарађују
videli smo, provezbaju na srpskim ledjima, da se spreme za rusiju sto bolje, neka im je srecno njukovanje od rusije, sada ih nece stedeti kao u ranijim svetskim ratovima

Zasto nas kolektivni zapad toliko mrzi?

Uz pomoc NATO soldateske, napadaju nas zivalj.

Prave od nasih ognjista- stratista, i ugrozavaju nasu nejac.

Dokle?
Mrze nas od kako je sveta i veka i mrzet ce nas uvek..Ne odnosi se to samo na Srbiju vec sve drzave ispod Slovenije.
Da li zbog kriminala da li zbog ljubomore neke samo njima poznate boga pitaj.
Kad se pojavimo u sasvim normalnim oklnostima,kulturni sve po p.s situirani,bez gresaka i dalje nas mrze!Ali gore tamo negde su svi oni pod teskim psihosupstacama razocarani nekim svojim unutrasnjim zivotima i bes udara li udara oko njih.Nema osecaja,nema osmeha,sve neka robitizacija.
Bilo se videlo se osetilo se.Daleko im lepa kuća .Steta da ne postoji politička podela da se stavi kineski zid da nemaju potrebu oni za nama ni mi za njima.
Ali kod nas loša ekonomija i šta će ljudi moraju trčat u eu i trpet njihove hladne razbijačke poglede i hladna ponasanja.
Ko ne mora biti deo njih je srecan čovek.

LЗато што је идентитет једина важна ствар. Сад , и у прошлости, а биће и у будућности. И пошто је једнина важна ствар, идентете је пдо сталним наадом, и морамо да га бранимо.
Teško onom ko identitet po nacionalnosti stiče, čuva ili brani.

Зато што је идентитет једина важна ствар. Сад , и у прошлости, а биће и у будућности. И пошто је једнина важна ствар, идентете је пдо сталним наадом, и морамо да га бранимо.
Identitet vecine Srba je potpuno zapadni.

Srbi i njihova deca zive u potpunosti u modernoj zapadnoj civilizaciji, skoro svaki deo identiteta im je ne samo obojen zapadom, nego jeste zapad.

Da, seljacka i ultra-retardirana verzija zapadne civilizacije, ali opet- zapad.

Pravo pitanje za vas pomahnitale nacionalisticke megalomane je, zasto ste vi autosovinisti?

Zasto mrzite najbitniji deo vaseg identiteta- zapad i zapadnu civilizaciju?

To je sledeca moja tema.

Inace, najpomahnitaliji pljuvac po zapadu na Krsti je cuveni pomahnitali forumas oziman, on treba da kaze nesto na tu temu, ali on ne dolazi toliko na politiku, jbga. :sad2:

Zašto ugrožavata vitalne interese Zapada?
Зато што је тај интерес запада директно против нашег интереса, јер је њихов неоколонијални, а наш суверенистички.
Србија жели да буде независна и суверена држава, запад жели да се меша у сваки посао који Србији значи у смислу независности и суверенитета.
Da to nije, blago rečeno, zločesto od vas? :kafa:
Јесте, уколико се слажете са "правом" запада да угрожава независност и суверенитет малих држава, каква је Србија.

Identitet vecine Srba je potpuno zapadni.

Srbi i njihova deca zive u potpunosti u modernoj zapadnoj civilizaciji, skoro svaki deo identiteta im je ne samo obojen zapadom, nego jeste zapad.

Da, seljacka i ultra-retardirana verzija zapadne civilizacije, ali opet- zapad.

Pravo pitanje za vas pomahnitale nacionalisticke megalomane je, zasto ste vi autosovinisti?

Zasto mrzite najbitniji deo vaseg identiteta- zapad i zapadnu civilizaciju?

To je sledeca moja tema.

Inace, najpomahnitaliji pljuvac po zapadu na Krsti je cuveni pomahnitali forumas oziman, on treba da kaze nesto na tu temu, ali on ne dolazi toliko na politiku, jbga. :sad2:
Ако си ти у праву, ( а ја мислим да ниси), онда су Срби одустали од свог српског идентитета. Јер српски народ није део западне цивилизације, и о томе се слажу готово сви филозофи и милсиоци света.

Pravi si cirkus. :rotf:
Сигуран сам да тако мислиш, ти си Хрват; то је логично.
Наше поимање државе и нације је сасвим различито, и последица је историјских искустава два веома различита поднебља, иако веома блиска по много питања.
Трагедија је да два тако блиска народа буду толико супротстављена и антагонистичка, нарочито зато што је то интерес неких других, који ни једнима не донесу ништа добро, у много аспеката.
Ми смо страховито страдали у трим сукобима, а ви много огрешили о нас у истим тим сукобима; а таква ситуација се ретко заврши добро.

Сигуран сам да тако мислиш, ти си Хрват; то је логично.
Наше поимање државе и нације је сасвим различито, и последица је историјских искустава два веома различита поднебља, иако веома блиска по много питања.
Трагедија је да два тако блиска народа буду толико супротстављена и антагонистичка, нарочито зато што је то интерес неких других, који ни једнима не донесу ништа добро, у много аспеката.
Ми смо страховито страдали у трим сукобима, а ви много огрешили о нас у истим тим сукобима; а таква ситуација се ретко заврши добро.
Hajde da zajebemo te megalomanske narative.

Daj razliku izmedju hrvatskog i srpskog shvatanja drzave danas.

Eto, Srbima je drzava nesto gadno, nesto sto ih reketira i krade od njih, a opet sa druge strane, hoce da im sve daje.

Znaci, nesto kao razmazena deca prema roditelju.

'Daj mi drzavo dok cu uvek da te zakidam i kradem od tebe kad mogu!'. To su Srbi i njihovo poimanje drzave danas.

Kakvo je hrvatsko poimanje drzave danas?

Фора је у томе да нас не мрзи колективни запад, већ ми мрзимо колективни запад.

Ми смо се сами, доборовољно, јавили да им будемо непријатељи.

И кад нам пруже чашу воде, ми их ударимо по руци и чаша се разбије, а вода проспе.
ај

досовци су постали мајстори манипулације и томе у прилог говори овај ботовски садржај , ово је бот дос садржај од колега алтера

јер по његовом писању колективни Запад нам је нудио чашу воде током бомбародвања , тј покушава да се одбрани теза Ђинђића о хуманитарном бомбародвању Србије и тако док нас је хуманитарно бомбардовао и тако нам пружао чашу воде , ми смо га лупили по руци ..

нигде везе ..

Daj razliku izmedju hrvatskog i srpskog shvatanja drzave danas.
Суштинска је да Хрвати своје интересе гледају да уклопе са интересима запада, Ватикана и колонијалних држава, и у томе пречесто направе огрешења према околним народима и државама, а Срби као једини народ у Европи према којем није примењен концепт обједињавања националних територија са Берлинског конгреса и даље морају да се боре за опстанак државе и нације.
Eto, Srbima je drzava nesto gadno, nesto sto ih reketira i krade od njih, a opet sa druge strane, hoce da im sve daje.
Било је, у турско доба; колонијално; окупацијско доба.
Тај наратив се намерно пласира, са идејом да се Србима усади колонијална памет,и "скува жаба" , о чему је иначе реч у том наративу.
Нема државе коју су више пута покушали да сруше и униште, јер је геостратешки положај српске државе битан за контролу трговинских, политичких и војних интереса запада, истока и свих који би да контролишу овај регион.
Читај и обавести се.
Znaci, nesto kao razmazena deca prema roditelju.
Све док извлачиш закључке који оправдавају твоје тренутне ставове и заблуде, нећеш разумети суштину сукоба који се тренутно овде одвија, а који је и даље исти, као последњих 200 година- контрола поменутих интереса.
'Daj mi drzavo dok cu uvek da te zakidam i kradem od tebe kad mogu!'. To su Srbi i njihovo poimanje drzave danas.
Не, то нису Срби.
То су они који своју позицију траже у оквиру колонијалне управе, у окупационој шеми власти, да заступају интерес неког другог, и свој "преплету" са његовим.
Срби своју државу бране, туку се за њу и страдају.
И увек ће бити такви, а тај дефетистички наратив је одавно објашњен, и мало ко се још "пеца" на те трикове "дај, државо", па то саветујем и теби, пре него што останеш сам на чистини.

Kakvo je hrvatsko poimanje drzave danas?
Инкорпорирано у интересе западне коалиције, која их још увек штити од последица и казни за почињене злочине у 20. веку.
Они немају куд; све дугују западу.

Суштинска је да Хрвати своје интересе гледају да уклопе са интересима запада, Ватикана и колонијалних држава, и у томе пречесто направе огрешења према околним народима и државама, а Срби као једини народ у Европи према којем није примењен концепт обједињавања националних територија са Берлинског конгреса и даље морају да се боре за опстанак државе и нације.

Било је, у турско доба; колонијално; окупацијско доба.
Тај наратив се намерно пласира, са идејом да се Србима усади колонијална памет,и "скува жаба" , о чему је иначе реч у том наративу.
Нема државе коју су више пута покушали да сруше и униште, јер је геостратешки положај српске државе битан за контролу трговинских, политичких и војних интереса запада, истока и свих који би да контролишу овај регион.
Читај и обавести се.

Све док извлачиш закључке који оправдавају твоје тренутне ставове и заблуде, нећеш разумети суштину сукоба који се тренутно овде одвија, а који је и даље исти, као последњих 200 година- контрола поменутих интереса.

Не, то нису Срби.
То су они који своју позицију траже у оквиру колонијалне управе, у окупационој шеми власти, да заступају интерес неког другог, и свој "преплету" са његовим.
Срби своју државу бране, туку се за њу и страдају.
И увек ће бити такви, а тај дефетистички наратив је одавно објашњен, и мало ко се још "пеца" на те трикове "дај, државо", па то саветујем и теби, пре него што останеш сам на чистини.

Инкорпорирано у интересе западне коалиције, која их још увек штити од последица и казни за почињене злочине у 20. веку.
Они немају куд; све дугују западу.
Ti si ostao u 19-om veku, kada je telegraf bio cudo moderne komunikacije, a nacionalne drzave su bile liberalna ideja oslobadjanja ljudi.

Narativi su ti otprilike odatle.

Probudi se.

Back