Zasto narod voli autokrate i diktatore?

То је демагогија Ками, одавно растурена.

Антиамеричко расположење у Срба је због Милице Ракић, у Сиријаца због клања која су тамо изазвали, у Либији исто, у Ираку такође, у Палестини исто, итд, итд.
Смучило се људима.

А то о антикапитлизму је исто твоја жвака за лудака, добар део Путинове економске политике осмислила је иста она школе која је осмислила чилеански модел, исто тако, Кина је економски чист капитализам. Да не помињем да ни сама Америка не поштује правила капитализма у огромној мери.
Заправо,тај анархистички капитализам о ком ти причаш, је утопија, нит је постојао нит ће икада постојати.
Америка врши протекционизам само тако од свог оснивања, па и данас.
Antiamericko raspolozenje je zbog klasicnog spina, narativa i demagogije. Klasicno mesanje kolektiviteta i drzave, i nabijanje im ljudske osobine, i onda to prebacivanje na citav jedan sistem i kulturu. Providno.

Ja mogu jos bolje spin narative da pravim, i da pricam kako je Kurti ubio manje Srba od srpske drzave u ovoj godini, ali je postalo vec i dosadno koliko ljudi smaraju sa tim demagogijama, posebno u drustvu gde zivim, u Srbiji.

Ovo drugo je kompleksnije za odgovoriti. Niti Putin niti Kina nisu kaptializam, niti je Amerika 100% kapitalizam, mnogo je taj procenat manji. Rec je o nijansama i stepenima slobode.

Moja ideologija je da ja imam prava da radim sa svojim telom, i sa svojom svojinom sta hocu, dokle god to ne ugrozava tudje telo ili tudju privatnu svojinu. (ne, to sto se ti vredjas kada gejevi setaju nije niti jedno od ta dva, tvoje pravo da se ne vredjas nije nikakvo pravo. I ja se vredjam kada neki patriota lupa o Putinu, Kusturici ili Ceci).

Ta moja ideologija jeste 'ekstremisticka' u ovom etatistickom svetu, gde Drzava moze da se mesa u sve i svasta. Totalitarne diktature su samo krajnji nivo etatizma. To Dule sto ti mislis da misljenje i osecanje pojedinca nije bitno, i da njegov zivot i njegovu svojina treba podrediti kolektivitetu bez pristanka njegove volje- to ce uvek radjati sukobe u drustvu. Ne daju ljudi na sebe i svoje porodice, toliko je prosto. Ako u tom branjenu svog zivota i svoje licne svojine nadju na neke saveznika spolja- to je posledica toga sto im to njihovo drustvo, tvoj kolektivitet koji bi kao trebao da brine o njima, to ne radi. Domaci sistem im je zla maceha, kaze im da nisu bitni, i da je njihov zivot i njihova svojina krac.

Можеш мислити. Чак га на крају победио онај луди Јовановић на изборима у тој епизоди.
Али најаче кад у истој тој сцени,после те Кићине реченице, Вера каже ,,Немој се блесавиш Кићо "... И она зна да од Миће нема ништа.

Лудница од серије... :rotf::rotf::rotf:

Serija je odlicna.

Da su imali vise para za produkciju, mogli su da naprave od nje neki srpski 'Office' na spidu, sto bi bilo vrh vrhova, i jedna od najboljih serija ikad.

Antiamericko raspolozenje je zbog klasicnog spina, narativa i demagogije.
Не, него због Милице Ракић. И свега осталог. Због њихове политике према нама.
То је тако просто. Нико не воли оног ко га убија ма какве му лепе приче причао.

А те приче о ,,диктатури" су само празне маске, све то што си исписао су исто наративи и демагогија. А ја ти причам озбиљну ствар.

Друго, не кажем ја да је србско друштво идеално. Нити да смо ми идеалан народ. Нити негирам да су појаве које описујеш тачне.
Мсм, има тога. Али, да смо ми такав ,,Мордор" у ком живот појединца не важи ништа, е па нисмо ни то. То је исто глупост.

Такође, исто тако, ми сами треба да имамо своју државу и своје друштво какво је такво, али је наше. Што рече мачевалац ,,нека је и властодржац али је наш". Не треба неко са стране да нам уређује животе и друштво. А поготово да то ради бомбама. Чанак, колико год га ја не волео је једну паметну рекао ,,Не подржавам Милошевића ни у једном сегменту, али ко год баци бомбу на мој град, тај је мој непријатељ". Мислио је на НАТО агресију. То је поента, џабе све ваше лепе приче о демократији и људска права кад нас ви бомбардујете, убијате, трујете уранијумом. Џабе. Пре ћу стати уз Милошевића и борити се против вас, него бити уз вас и тражити да бацате бомбе по мени, џабе вам сва шарена лажа о демократији, капитализму,економији, итд.
Јел капираш поенту?

И да, одоговорно тврдим - сви Садами, Гадафији, Асади и Путину су мање зла и несреће нанаели људима од глобалистичке Америке и теби обожаваног НАТО пакта! Они су Хуманисти у поређењу са НАТО.

Zasto narod voli ljude kao sto su Putin, Vucic, Tramp, Orban, Caves, Kastro, Erdogan?

To su ljudi koji su sigurno sociopate, a verovatno i psihipate.

Pa opet, imaju veliku popularnost u narodu.

Zasto je to tako?

Ja mislim da ima neke veze sa mommy/daddy issues.
Zato sto su vekovima navikli na kralja, a monarhija im je nasilno i bez referenduma ukinuta da bi se uvela diktatura republike i “koalicionih” partnera.

:roll:
А за нас кажете да смо болесни што подржавамо Ратка Младића?
Стварно сте дивни људи.
Ko kaze...upljuvani natojaneri i ljubitelji Genocidanjahua, Obame, Vesli Klarka, Klintona i slicne fasiSSticke gamadi? Nije valjda da njihovim kevtanjima pridajes znacajnu pažLJu? Kolega molim vas...

Ko kaze...upljuvani natojaneri i ljubitelji Genocidanjahua, Obame, Vesli Klarka, Klintona i slicne fasiSSticke gamadi? Nije valjda da njihovim kevtanjima pridajes znacajnu pažLJu? Kolega molim vas...
Буквално. Садам Хусеин је Морална Величина за све ове које си набројао!

Ђенерал Младић је Витез за њих!

Буквално. Садам Хусеин је Морална Величина за све ове које си набројао!

Ђенерал Младић је Витез за њих!
Ха, ха, ха, баш си нашао екипу. Овог Вучића се никако решити. Треба се молити Богу да ослободи Србију тог баласта. Опозиција је потпуно неспособна. Не знам више шта им још преостаје против Вучића - влашка или вуду магија, ма неће ни ђаво на своје.

То можда Мариника Чобану зна. :mrgreen:
Опасна је влашка магија. Слушао сам једног професора енглеског који је био у Америци, човек се куне да је индијански врач једног човека претворио у коња. Тог би требало ангажовати за ову кљусину од председника.

Опасна је влашка магија. Слушао сам једног професора енглеског који је био у Америци, човек се куне да је индијански врач једног човека претворио у коња. Тог би требало ангажовати за ову кљусину од председника.
Не петљај се у та ђаволска посла, бежи од тога.

Наравно да нећу. Сам са ђаволом тикве сади. И немој да вређаш госпођу Маринику, Влахе и Румуне. То су наша православна браћа.
Ко је вређа? Док је ње, Вучић нема да се брине за власт. Она чини опште добро за све нас. :lol:

Pa on je već konj .Treba ga pretvoriti u konjsku balegu

Zasto narod voli ljude kao sto su Putin, Vucic, Tramp, Orban, Caves, Kastro, Erdogan?

To su ljudi koji su sigurno sociopate, a verovatno i psihipate.

Pa opet, imaju veliku popularnost u narodu.

Zasto je to tako?

Ja mislim da ima neke veze sa mommy/daddy issues.
Nažalost naš narod u velikoj većini podržava one koji su na vlasti. Isto tako će tog vrlo brzo pustiti niz vodu i podržati istom zaslepljenošču sledećeg pod uslovom da dodje na vlast. Kakvu je samo podršku imao Koštunica posle 5 oktobra, s do tog 5 oktobra je bio ajde ne kombi, ali mini-bus stranka. Zato je i isturen kao kandidat, jer je uvek prolazio ispod režimskog radara, a bio je koliko toliko poznat u narodu. Tu podršku kako je dobio tako je i brzo izgubio. Mislim da je slično i kod drugih naroda. Problem kod nas je sto je je AV mister mind medijske i svake druge manipulacije, a opozicija apsolutno nesposobna i razjedinjena.

Back