Zasto je SPC toliko nema na proteste i vapaj naroda?

Istorija Evrope je istorija borbe vlasti protiv Crkve. U Evropi, Crkva vs Vlast je bila VEKOVNA borba, bukvalno.

U Americi si imao ponekad nesto slicno tome, tipa, istorija Meksika npr.

To da je Crkva potpuno za vlast nije istorija Evrope, to je istorija ovakvih blato udbaskih prcija poput Srbije i Rusije.
То је било актуелно пре 500-600 година, сукоб је постојао само између Римокатоличке цркве и световних владара.Између протестантских цркава и државе није било сукоба, већ су оне постале државне цркве као у УК и Данској,

Ми нисмо имали ту историјску фазу, јер када се то дешавало ми нисмо имали државу, а у појединим периодима ни цркву ни државу.

Више од тога. Српска црква је увек уз власт, сваку власт. Увек, увек уз сваку власт.
А да ли је Англиканска црква уз сваку власт, и ко је њен поглавар ?

То је било актуелно пре 500-600 година, сукоб је постојао само између Римокатоличке цркве и световних владара.Између протестантских цркава и државе није било сукоба, већ су оне постале државне цркве као у УК и Данској,

Ми нисмо имали ту историјску фазу, јер када се то дешавало ми нисмо имали државу, а у појединим периодима ни цркву ни државу.
Upoznajte se sa likom i delom Olivera Kromvela.

Srbi i Rusi su slugerajski narodi, pa tako i njihova Crkva trpi te njihove blato udbaske diktatorcine, cast izuzecima.

Verovatno zbog ovakvog nekog stava većine blokadera ....

Da li su protestanti pokušali da izgrade neki odnos i poverenje sa SPC?
ako se po termin"blokaderi"misli na studente u blokadi to prosto nije istina većina njih su vernici te crkve što je svojevrsni paradoks gde imaš patrijarha koji ide da cinkari svoje vernike kod one kgb barabe i gde ih na lošem ruskom optužuje za tzv.obojenu revoluciju,ne valjaju mi vernici dragi vođo daj mi nove vernike tako je to izgledalo

Срамота, СПЦ узима паре за улазнице, а те новце су лепо могли да узму организатори екскурзије а не СПЦ.

Како иде бизнис са екскурзијама, плевите ли и даље родитељске буџете са тим глупостима ?
O pa nisi odavno prosipao mržnju prema prosvetarima, već sam se zabrinula
:mrgreen:

Poslednja izmena:
Mislim stvarno, imas Crkvu ciji Poglavar, i njegov nadredjeni udbas Irinej Backi, idu da klece i lizu cipele FSB diktatoru.

Mozes pa da zamislis koliko onda klece pred nasim udbasima.
Замисли да СПС подржи блокадере, чији идеолошки отац Динко Грухоњић хоће да затвара цркве и претвара их у пабове.

O pa nisi odavno prosipao mržnju prema prosvatarima, već sam se zabrinula
:mrgreen:
Није то никакво просипање мржње, него је општепозната чињеница да је просвета један од најкорумпиранијих сектора у друштву, и гле чуда баш ви изигравате неке борце против корупције.

Имамо један политички покрет у настајању, који покушава да дође на власт, и који свакога ко их експлицитно не подржи, јавно прозива и вређа.Те прозивке садрже прикривену претњу:"Ако ми ипак дођемо на власт, најебаћете јер нас нисте подржавали", па се неки уплаше и подрже блокадере из страха.На ове претње су посебно осетљиви људи из шоу-бизниса, јер су не тако давно многи естрадни радници нестали са ТВ и радија после 5 октобра, јер нису одговарали ДОС-у.

Ово ширење страха не пролази код владика и црквених великодостојника, јер није реч о певачима и глумцима, већ о поприлично озбиљним и искусним црквеним функционерима.

Што твој ђед није питао броза кад је метлао?!?

Јел био пажљив.?

Без суђења и без решења
Комунисти нису метлали само своје политичке противнике.Имовина(изнад прописаних максимума) је одузимана свима, па и онима који су подржавали партизански покрет и КПЈ.

Данас је то немогуће у капиталистичкој Србији, само ће се управљачи метлом(односно њима блиски људи) обогатити и постати нови буржуји уместо ових данашњих, а 90% народа ће и даље бити сиротиња.

А што би СПЦ подржавала блокадере?Шта нуде блокадери СПЦ, да ли ће јој побољшати положај, вратити имовину и слично?Једино обећање СПЦ је да ће им затварати цркве и претварати их у пабове, а нешто сумњам да ће таквим причама придобити владике.

Уосталом, шта нуде блокадери било коме у Србији?Да ли нуде неки бољитак пензионерима, радницима, пољопривредницима, предузетницима?Ја нисам чуо никаква конкретна обећања, сем измишљања погрдног назива за сиромашнији и мање образовани део бирача.

Обичан човек резонује по принципу "Ови нас сада вређају, док су у опозицији, и ми немамо чему да се надамо ако се они докопају власти, када ће бити још бахатији, дрскији и безобразнији него данас".

Блокадери једино знају да вређају, прозивају, прете и да серуцкају о "институцијама", "владавини права" и сличним апстракцијама које се уопште не дотичу 90% становника Србије.

Back