Schrodinger
Elita
- Poruka
 - 16.657

Narod podržava SPC kao sto podržava i vlast, prosto.Zasto onda SPC uziva toliku podrsku naroda?
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Narod podržava SPC kao sto podržava i vlast, prosto.Zasto onda SPC uziva toliku podrsku naroda?
SPC je duhovna insitucija srpskog naroda i uvek je uz svoj narod............ko i danas.Zasto je SPC toliko nema na proteste i vapaj naroda?
Ovo nikada nije bilo tako.
Jel Azra pop zabranio ili sta?
	Zato sto je potpun okupirana institucija o strane Sluzbe, vec decenijama.
Bruka i sramota za svakog ko se smatra pravoslavnim hriscaninom.
Naravno, postoje pojedinci u Crkvi koji su moralni ljudi vredni svakog naklona.
Ali rukovodstvo i organizacija je potpuno okupirana od strane antiustavnih mafijasa i terorista iz Sluzbe.
Више од тога. Српска црква је увек уз власт, сваку власт. Увек, увек уз сваку власт.
Istorija Evrope je istorija borbe vlasti protiv Crkve. U Evropi, Crkva vs Vlast je bila VEKOVNA borba, bukvalno.Nije Srpska crkva već bilo koja crkva ili institucija organizovane religije, mislim još od drevnog Sumera, Vavilona, Egipta pa nadalje crkva je uvek bila deo sistema i sveštenstvo je uvek bilo deo establišmenta (što znači da je uvek bilo naklonjeno vlasti i za održanje statusa kao kao i svaki establišment i privilegovani stalež, doduše bilo je tu i tamo i nekih izuzetaka kroz istoriju ali vrlo retko).
Tako da crkvu ne treba poistovećivati sa Bogom ni sa nečim natprirodnim u šta mi verujemo već je crkva institucija koju je podigao čovek i ljudska kreacija a ne Božija (uostalom i sam Isus Hrist je rekao, ne gradite mi hramove) i kao svaka institucija deo je sistema i jedna od grana ili poluga vlasti.
Zbog toga sto je SPC okupirana kao i nasa drzava.
Nije Srpska crkva već bilo koja crkva ili institucija organizovane religije, mislim još od drevnog Sumera, Vavilona, Egipta pa nadalje crkva je uvek bila deo sistema i sveštenstvo je uvek bilo deo establišmenta (što znači da je uvek bilo naklonjeno vlasti i za održanje statusa kao kao i svaki establišment i privilegovani stalež, doduše bilo je tu i tamo i nekih izuzetaka kroz istoriju ali vrlo retko).
Tako da crkvu ne treba poistovećivati sa Bogom ni sa nečim natprirodnim u šta mi verujemo već je crkva institucija koju je podigao čovek i ljudska kreacija a ne Božija (uostalom i sam Isus Hrist je rekao, ne gradite mi hramove) i kao svaka institucija deo je sistema i jedna od grana ili poluga vlasti.
Istorija Evrope je istorija borbe vlasti protiv Crkve. U Evropi, Crkva vs Vlast je bila VEKOVNA borba, bukvalno.
U Americi si imao ponekad nesto slicno tome, tipa, istorija Meksika npr.
To da je Crkva potpuno za vlast nije istorija Evrope, to je istorija ovakvih blato udbaskih prcija poput Srbije i Rusije.
Сазидаћу Цркву своју, и врата пакла неће је надвладати“ (Мт 16, 16-18).Nije Srpska crkva već bilo koja crkva ili institucija organizovane religije, mislim još od drevnog Sumera, Vavilona, Egipta pa nadalje crkva je uvek bila deo sistema i sveštenstvo je uvek bilo deo establišmenta (što znači da je uvek bilo naklonjeno vlasti i za održanje statusa kao kao i svaki establišment i privilegovani stalež, doduše bilo je tu i tamo i nekih izuzetaka kroz istoriju ali vrlo retko).
Istorija Evrope je istorija borbe vlasti protiv Crkve. U Evropi, Crkva vs Vlast je bila VEKOVNA borba, bukvalno.
U Americi si imao ponekad nesto slicno tome, tipa, istorija Meksika npr.
To da je Crkva potpuno za vlast nije istorija Evrope, to je istorija ovakvih blato udbaskih prcija poput Srbije i Rusije.
Vazi.Pojma ti nemaš, pa u zapadnoj Evropi je to bilo mnogo izraženije nego kod nas recimo (gde je recimo SPC bila veoma bitan faktor u očuvanju verskog i kulturnog identiteta Srba za vreme Turaka) i u zapadnoj Evropi nikada se nisu crkva i vlast borili međusobno, naprotiv, već borile su se samo različite verske konfesije, pa smo tako imali ne znam u Velikoj Britaniji sukob katolika i protestanata pa su ne znam katolici i papa bili protiv protestantskog kralja ili protestanti nisu želeli katoličkog kraja/kraljicu (pa su se dešavale i unutar samih dinastija borbe i podele o verskoj liniji kao recimo u slučaju dve polusestre Meri Stjuart i Elizabete I) ali takvih slučajeva je bilo uglavnom samo u verski mešovitim sredinama gde su se sukobljavali pripadnici establišmenta različitih konfesija (pa je jedna crkva podržavala ove a druga crkva one) ali unutar iste konfesije sukoba između vlasti i crkve gotovo da nikad nije bilo što se najbolje može videti na primerima recimo Habzburške monarhije, Španije, Portugalije, i tako tih zemalja koje su bile verski homogene pa kasnije recimo i u Engleskoj kada je protestantizam definitivno prevladao, itd.
Misliš, zato ne vole ove najnovije audije, mercedese i džipiće?Juče su naplaćivali ulaz u crkvu 4000 din. Bezobrazni globalisti nemaju milosti prema džepovima jadnih popova
![]()
U većini istorijskih crkvi, Oplenac, Hram S.S. Kada vodimo decu na ekskurziju, uračunavaju se cene ulaznica u te crkve. A ta cena je u subotu bila za Hram S.S. dok su tamo ''gostovali'' navodno ožalošćeni.Au kojoj su to crkvi naplaćivali ulaz od 4000 dinara?
Netačno. Bio sam na Oplencu u Crkvi Svetog Đorđa, proletos, i cena nije 4000 već 400.U većini istorijskih crkvi, Oplenac, Hram S.S. Kada vodimo decu na ekskurziju, uračunavaju se cene ulaznica u te crkve. A ta cena je u subotu bila za Hram S.S. dok su tamo ''gostovali'' navodno ožalošćeni.
A da pročitaš moj upis od malopre? Rekla sam da je ta cena bila u subotu a da i ostale naplaćuju ulaz ali nisam navela koliko jer ne znam tačno za sve crkve.Netačno. Bio sam na Oplencu u Crkvi Svetog Đorđa, proletos, i cena nije 4000 već 400.
Iz nekog razloga ti si pomenula Oplenac. I kako si se provela u subotu u Hramu u BG?A da pročitaš moj upis od malopre? Rekla sam da je ta cena bila u subotu a da i ostale naplaćuju ulaz ali nisam navela koliko jer ne znam tačno za sve crkve.
KvinsliziA ko je okupirao?
Nijednom reci nije spomenuo studente.
Ovo nije neutralnost.
https://www.nin.rs/politika/vesti/7...-s-putinom-u-srbiji-u-toku-obojena-revolucija
Patrijarh Porfirije sa Putinom i o "obojenoj revoluciji": Kako je izgledao ceo razgovor
Срамота, СПЦ узима паре за улазнице, а те новце су лепо могли да узму организатори екскурзије а не СПЦ.U većini istorijskih crkvi, Oplenac, Hram S.S. Kada vodimo decu na ekskurziju, uračunavaju se cene ulaznica u te crkve. A ta cena je u subotu bila za Hram S.S. dok su tamo ''gostovali'' navodno ožalošćeni.