Zasto mladi pocinju da se drogiraju

zato što im je dosadno
i zato što je dobar osećaj

Пфффф, ако им је досадно, зашто онда не узму нешто да раде, уместо да блеје испред монитора, играју ДОТУ, читају небулозе везане на фејсбуку за еротске радње (ко је кога јахао) и гледају слике неких индијанаца са утакмица и неких опскурних сплавова.
Друштвено користан рад је мајка, и то је веома добро знао ћопави Србождер када је слао армију младих људи да се укључе у нешто што ће у будућности бити од изузетног значаја за заједницу. Лопата у руке - гради фабрике, бољи аутопут, а после моралне сатисфакције (пошто од постигнућа нема бољег задовољства) следи доколица.

Што се ''доброг осећаја'' тиче, па и алкохол производи сличан ''осећај'', поведе те до небеских висина, осећаш се ''весело'', као да поседујеш читав свет, а онда те сурово спусти на земљу, и отресе те као беба звечку.

A kako znas to?
Evo ja ti kazem da razlog moze da bude cista radoznalost...
a posle nastavis jer ti je osecaj mnogo dobar i uzivas u tome
;)

Slažem se, može da bude i radoznalost, ili
to što npr.poznaješ izvestan broj osoba koji
je probao ili redovno konzumira, pa pomisliš:
hoću i ja, ali mislim da je to slabiji razlog.

Mislim da organizam ne treba da trpi štetu
samo zato što je neko kao radoznao...

A razlozi koje sam navela su, po meni, mnogo jači motiv
za konzumiranje droge...

Bar su to razlozi zbog kojih bih ja počela da duvam...

Za'ebavas ili si ozbilan? Za vegetu nisam znao...au 'ebote, pa danas nista ne valja, jedino mozemo da biramo da jedemo one manje zagadjene stvari...

Zbog tuge, beznadja i depresije...

Onda kada ono što ih je ranije opuštalo, smirivalo
i ispunjavalo više ne pomaže...

Ja mislim da se u tim slucajevima obicno roknu sa zgrade ili obaviju koncitj oko vrata...ne poznajem ni jednog 'komana koji je poceo da duva zbog toga, obicno svi probaju iz radoznalosti...

aku uzmemo u obzir pojam droge u najsirem smislu, onda sam narkoman... konzumiram po 10-ak kasicica nes kafe dnevno, pusim po 10-ak cigara, jednom mesecno gandzu, planiram lsd za nekoliko godina...

e sad, razlog za ispijanje kafe je taj sto sam non-stop pospan, za pljuge to sto sam anksiozan, paranoican, nadrkan, gandzu sam probao iz radoznalosti, mada sam jednom zapalio dzoint kada sam bio sjeban i tripovao da cu se malo razveseliti, a bilo mi mnogo gore, imao sam lose tripove

sto se alkohola tice, pijem kad sam preterano srecan ili preterano sjeban, kao i vecina drugih ljudi...

sve navedewno su droge

toliko...

Ne kontam taj vaš fenomen kafe...Pijem više šoljica dnevno i mogu spavat' kao zaklan.

Kafa pomaže samo u cilju povećanja koncentracije,
ali što se tiče spavanja, tu nema puno efekata ili
gotovo uopšte, tj. spava se isto kao i kada se ne
popije... Sve više je ljudi koji imaju takva iskustva, tj.
da ne uspevaju da se održe budnim
i pored nekoliko šoljica kafe... :confused:

Back