Zasto mladi pocinju da se drogiraju

Zelim da mi odgovorite na pitanje...

- Sta dobiju od toga sto se drogiraju...???
- Odakle im zelja za tim....???
- Kako mogu da uticem na osobu koja meni znaci a u takvom je drustvu...???

Toj osobi pricaju svakakve stvari, ali ne slusa....i ne znamo vise sta da radimo...

Okruzenje, tuga, mrznja, bunt, depresija su glavni razlozi zasto se neko drogira.
Postoje oni (npr kao neki avanturisti) koji su iz ciste radoznalosti probali drogu, uglavnom sa svojim najboljim drugom/drugaricom. U vezi ovoga najcesce koriscene droge su ecstasy, speed, LSD, marihuana... Ove su poznate kao i lake droge i potrebna je mnogo veca ucestalost konzumacije da bi pojedinac bio zdravstveno ugrozen i postao zavistan, a njihov efekat je "veoma fin" (masta, snovi, fantazije postaju realnost i ti ih osecas). Mnogi tinejdzeri, pa i oni koji nisu zavisni, konzumiraju ih na rejvovima i "underground" zurkama kako bi doziveli jos ludji provod. I ove droge nose jednu retku ali veliku opasnost sa sobom. Moguce je da ta "realnost" bude i negativna i moguce je da i pojedinac uradi nesto negativno. Jedna zena je tako, pod dejstvom ecstasy-ja izvadila detetu srce.
Teske droge su metamphetamine, kokain, heroin...I one su najopasnije, prvenstveno zbog vrlo opasnih otrova koje zavisna osoba uvodi u organizam. Mada i tesko depresivni ljudi/deca koriste cesce lake droge, neki koja zele da svoj zivot okoncaju na "bezbolan nacin" samo se predoziraju teskim drogama.

Okruzenje, tuga, mrznja, bunt, depresija su glavni razlozi zasto se neko drogira.
Postoje oni (npr kao neki avanturisti) koji su iz ciste radoznalosti probali drogu, uglavnom sa svojim najboljim drugom/drugaricom. U vezi ovoga najcesce koriscene droge su ecstasy, speed, LSD, marihuana... Ove su poznate kao i lake droge i potrebna je mnogo veca ucestalost konzumacije da bi pojedinac bio zdravstveno ugrozen i postao zavistan, a njihov efekat je "veoma fin" (masta, snovi, fantazije postaju realnost i ti ih osecas). Mnogi tinejdzeri, pa i oni koji nisu zavisni, konzumiraju ih na rejvovima i "underground" zurkama kako bi doziveli jos ludji provod. I ove droge nose jednu retku ali veliku opasnost sa sobom. Moguce je da ta "realnost" bude i negativna i moguce je da i pojedinac uradi nesto negativno. Jedna zena je tako, pod dejstvom ecstasy-ja izvadila detetu srce.
Teske droge su metamphetamine, kokain, heroin...I one su najopasnije, prvenstveno zbog vrlo opasnih otrova koje zavisna osoba uvodi u organizam. Mada i tesko depresivni ljudi/deca koriste cesce lake droge, neki koja zele da svoj zivot okoncaju na "bezbolan nacin" samo se predoziraju teskim drogama.

:ok:al nekako bolje overe odma nego gledas kako misle da imaju zivot

Sta reci,kakvu posluku porati...

Ja sam u petak poceo...

Izaso na odmor, i stao sa drugarom, kad ono motaju dzoint, mene vata panika, rekoh, sta cu sad, oni kazu, ajde nemoj da si pi*ka, povuci dim...

Ja rekoh, ajde, sta moze da se desi... Posle sam na casovima bio kao u oblacima... Pita me profesorka da odgovaram ja kazem ne znam ona kaze jedan a ja se kidam od smeha, vidim neke duge iznad nje, izgleda mi kao neka manekenka i dodje mi da je povalim, a ona je u stvarnosti baba koje je metar pedeset sa dva...

i onda je mrmot zavio cokoladu u foliju...

Iz dosada uzimaju samo deca bogatasa, koji imaju sve ali im ni to nije dosta.

o.O
scaled.php

Ja sam u petak poceo...

Izaso na odmor, i stao sa drugarom, kad ono motaju dzoint, mene vata panika, rekoh, sta cu sad, oni kazu, ajde nemoj da si pi*ka, povuci dim...

Ja rekoh, ajde, sta moze da se desi... Posle sam na casovima bio kao u oblacima... Pita me profesorka da odgovaram ja kazem ne znam ona kaze jedan a ja se kidam od smeha, vidim neke duge iznad nje, izgleda mi kao neka manekenka i dodje mi da je povalim, a ona je u stvarnosti baba koje je metar pedeset sa dva...

Ma da bas,jos prvi put probao i takav trip :roll:

Evo da vas drugi ne lazu kako je biti naduvan.
Isti je osecaj kao kad si malo jace pijan,deluje ti kao da si usporen i onda mi se strasno prispavalo i nisam mogao da izdrzim i legao sam u krevet i zaspao. Onda sam lezao tako i istripovao da ja ustvari ne zmurim vec mi je toliko mrak u sobi da imam utisak da sam zazmureo. Posle par sekundi sam skontao da to tripujem i onda sam zaspao,pokusao sam da ustanem posle tog zmurenja i nisam mogao. Znaci stondirao sam dok si rekao keks. Sva sreca da sam kuci to radio inace da sam se tako sjebao u gradu... qq majko mila.

nikakvi zmajevi,nikakvo smejanje,nikakava zabava,samo sam zakucao. do duse vidjao sam kod ljudi da budu veseli,ali valjda to razlicito deluje od osobe do osobe. Isiti **** kao i sa alkoholom,neko bi da se veseli,neko tuguje,dok bi neko da se bije.

A bilo je jednom zanimljivo kada se ja nisam uspeo da naduvam jer sam nepusac i nisam pravilno cadio i tako mi zavrsimo to,ove ostale je malo udarilo i sada pokusavamo da se konsolidujemo gde cemo dalje ispred kafica.
I samo odjednom svi zacute i tako stojimo dva minuta u mestu,niko se ne mrda,niko nista ne prica i onda skontamo da mi tu stojimo bez ikakvog razloga i pocnemo da se smejemo ko budale. Tek sto smo se pomerili odatle nekih 200 metara i opet nam se isto ponovi,samo sto smo sada ranije provalili.

Juzeru, zavisi šta si pušio. Varira kvalitet i cena :D
Imaš skank, hibrid, šit, domaćicu, divljakušu, Belu udovicu.. ijao ne mogu da se setim imena jedne, čuo sam da je ebeno skupa a da su neki ljudi tripovali da im krvare oči :mrgreen:

ko zna
štagod, ja ne pušim cigare, ali skank me zato duplo ošamuti

Back