Zašto se Srbi "pale" na mafiju?

Zato sto je "mafija" sve sto bi hteli da budu ali nemaju petlju da to postanu.

Upravo tako. Zbog toga demokratija i nema šanse u Srbiji - viševekovna kultura rešavanja problema nasiljem. Počinje od narodnih junačkih pesama koje su majke čitale deci za vreme Turaka pred spavanje. I tako sve dok to nije postao prihvaćen način. Čak i u Skupštini: više se pažnje pokloni makljaži nego nekom veličanstvenom govoru.

Upravo tako. Zbog toga demokratija i nema šanse u Srbiji - viševekovna kultura rešavanja problema nasiljem. Počinje od narodnih junačkih pesama koje su majke čitale deci za vreme Turaka pred spavanje. I tako sve dok to nije postao prihvaćen način. Čak i u Skupštini: više se pažnje pokloni makljaži nego nekom veličanstvenom govoru.
Kako nema sanse,meni koliko je poznato svaka budaletina ima pravo glasa u Srbiji?

Zašto se Srbi "pale" na mafiju?
Pa pazi imam ja tu neku teoriju ...
Čini mi se da se na mafijaški stil života pale oni koji u regularnim okolnostima ništa u životu ne bi mogli da postignu/koji su žešći neradnici te čekaju da im nešto padne sa neba.
A na mafiju se verovatno lože što ovi kao mogu da prisvajaju sve što hoće.
I tako krenu dok ih neko ko je stvarno zaeban ne naguzi.

Bolje i to nego da radi na mesalici 10 sati.
Nije bolje jer taj unistava drustvo i omladini salje poruku losu da je bolje biti destruktivni neradnik jer ne pridonosi drustvu.Pravi muskarci su graditelj,moleri,hirurzi,rudari,tesari,poljoprivrednici,mehanicari, naucnici oni koji su stvorili moderni 21 vijek.Muskarac je neko ko je graditelj ko stvara vrijednosti i pati da bi njegovi voljeni Imali sve i zivjeli u miru

Svaka zena zna da su to pravi muskarci,zena moze biti sa mafijasem ali ga nikada nece postovati vec ce gledati da ga iskoristi dok moze ,ako moze,zene mogu biti oportunisti ali nisu glupe takodje nece postovati ni neradnike ni mamine sinove i tatine sinove itd,samo samosvojne vrijedne muskarce koji nose ovo drustvo

Ujutro kada si gladan ko ti puni pekare hranom pa seljaci radnici zorom rade

Ko te lijeci kada si bolestan,nece neki politicar ili krimos

Ko ti je napravio kucu ili zgradu gdje zivis neki gradjevinac koji radi za male pare,ali koji je muskarcina

Samo takve muskarce zena moze da postuje i da ih ne koristi

Nije bolje jer taj unistava drustvo i omladini salje poruku losu da je bolje biti destruktivni neradnik jer ne pridonosi drustvu.Pravi muskarci su graditelj,moleri,hirurzi,rudari,tesari,poljoprivrednici,mehanicari, naucnici oni koji su stvorili moderni 21 vijek.Muskarac je neko ko je graditelj ko stvara vrijednosti i pati da bi njegovi voljeni Imali sve i zivjeli u miru

Svaka zena zna da su to pravi muskarci,zena moze biti sa mafijasem ali ga nikada nece postovati vec ce gledati da ga iskoristi dok moze ,ako moze,zene mogu biti oportunisti ali nisu glupe takodje nece postovati ni neradnike ni mamine sinove i tatine sinove itd,samo samosvojne vrijedne muskarce koji nose ovo drustvo

Ujutro kada si gladan ko ti puni pekare hranom pa seljaci radnici zorom rade

Ko te lijeci kada si bolestan,nece neki politicar ili krimos

Ko ti je napravio kucu ili zgradu gdje zivis neki gradjevinac koji radi za male pare,ali koji je muskarcina

Samo takve muskarce zena moze da postuje i da ih ne koristi
G6NJITrWEAAv9yp.jpeg

Pa pazi imam ja tu neku teoriju ...
Čini mi se da se na mafijaški stil života pale oni koji u regularnim okolnostima ništa u životu ne bi mogli da postignu/koji su žešći neradnici te čekaju da im nešto padne sa neba.
A na mafiju se verovatno lože što ovi kao mogu da prisvajaju sve što hoće.
I tako krenu dok ih neko ko je stvarno zaeban ne naguzi.

Svaki covjek koji nema sposobnost da napravi nesto vrijedno za drustvo i porodicu niti je muskarac niti covjek,kakve veze ima jel prosjak na ulici ili neki krimos jedan je beskoristan za drustvo a drugi je stetocina

To ne mogu biti srecne osobe,ljudi misle ima pare lako mu je a nije mu lako jer zivi zivot koji ga ne cini covjekom nesrecan je i djeca su im sjutra nesrecna

Svaki covjek je rodjen da bude stvaralac ili graditelj to mu samo daje smisao i muskost i pravo zadovoljstvo.Muksarac pravi kuce,apartmane, pravi uliceve,autotputeve,mostove,zgrade, pravi muziku, komponuje na klaviru,gitari itd, stvara lijek protiv bolesti,muskarac je izumio i ovaj Internet sto mi koristimo i Google i Chat Gpt itd sve su to neke muskaracine izumile

Jedan Mafijas on ima privid samo on nema realnu vrijednost,ima novac ali to ne znaci nista,sta on konkretno predstavlja za drustvo ne predstavlja vrijednost vec opasnosti,destrukciju,ne napredak vec nazadak itd

Ljudi nemaju pojma koji osjecaj zadovoljstva je kada pravis svoju kucu vrijedno radis, kada napises svoju pjesmu kada je nesto proizvod tog rada.Ok pare su lijepe,imati lijepu zenu kraj sebe je lijepo ali sa ovim prvim pa nista ne moze da se mjeri a mnogi ljudi nikada ne dozive i zao mi ih je,nije ni cudno sto su nesrecni,ne zive svoj smisao Bog je stvorio covjeka da stvori sve na ovom svijetu koji je on stvorio

Civilizaciju ne prave tatitni i mamini sinovi,kockari,neradnici, prosjaci, prevaranti i mafijasi vec ti nevidljivi heroji to su muskarcine od njih zavisi drustvo i svi

Al taj koji pravi kompjuter nije krimos,taj sto pravi auto nije krimos,krimos moze biti gotovan i dobijati sve na izvolte ali nikada nece biti postovan.Krimosi zele da narede ljudima da ih postuju a ljudi ih se plase pa im se sklanjaju a to ne znace da ih postuju to je velika razlika.Postovanje mora da se zasluzi ne moze da se naredi.Postuju se vrijednosti a te vrijednosti zna se ko stvara, problem je sto klinci nisu svjesni kako ovaj svijet je sagradjen svaki dio bilo kojeg grada itd

Krimosima se dive likovi kojima je muka da zive ne umiju jaje i krevet da spreme ne znaju nista o zivotu

Pravi muskarac radi stvari ove tezine,ovakvi su nama svima svijet na gotovo dali.Da ljudi malo razumiju bolje sta znaci rijec pravi muskarac ovaj video to jasno govori na djelu.Vidite samo novinar koje divljenje iskazuje ovom liku nikad nijedan prevarant niti krimos niti politicar nece dobiti ovako postovanje iskreno ali nikada dzaba im pare kada nisu muskarci

Back