Cakana Andjelic
Poznat
- Poruka
- 8.142
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
pa naravno da sa skorpijom nikad nije dosadno
- - - - - - - - - -
bas vala
ko zeli dosadan zivot samo nek izbjegava skorpije![]()

.., mada Skorpije sa Venerom u VAgi ( cest slucaj) znaju da budu i jako zenstvene.
U kojem smislu opasno i zasto ?Možda ako je Venera u prvoj dekadi Vage ili do polovine druge, sve preko toga je opasno.

Ok, ali kakve veze to onda ima sa 2 polovinom VAge kako si navela ?Vaga je muški (bezdušni) znak i loše aspektovana Venera može dati psihopatu. Nimalo ženstveno.
VAga je znak pravde, oni teze konstantnom balansu, svaki extrem im narusava zeljenu ravnotezu, i ako pretezes mnogo u jednu krajnost znaj da ce VAga da gura na kontru cisto da bi izbalansirala stvar i na taj nacin VAge mogu da odu totalno u drugu krajnost i extrem.Eno ti primjer VAge Seselja, da su nacionalisti dobili 2 svjetski rat, on bi danas bio najveci partizan u Srbiji Nece Venera nikada dati psihopatu, jer se Venera bavi ljubavlju, ukusom, partnerstvom, za psihu je zaduzen Mjesec ( dusa) tj aspekti kakve taj Mjesec prima u karti, polozaj u znaku, kuci.Seseljeva Venera je ujedno dispozitor Sunca, nema neko dobro dostojanstvo jer je u Skorpiji, ali daje ljubav prema politici i prvenstveno tudjoj lovi. Kontam, Ester strano zensko ime, pa zato pogrijesih, sry...To što si napisao o Vagi je standardna generalizacija. Šešelj jeste Vaga a gde mu je Venera pojma nemam...
Inače, nisam 'navela' već 'naveo'.
Neptun je tranSaturnovska planeta, tradcionalna astrologija ne zna za njega te predstavlja visu oktavu Venere, tj jedini nudi besuslovnu ljubav( Venera nece ako nema licne koristi od te ljubavi, emotivne, materijalne, intelektualne, duhovne),ali predstavlja i imaginaciju, mastu, halucinacije, bjeg od prakticne realizacije itd.Mjesec koji je prirodni vladar RAka i 4 polja moze da bude pokazatelj situacije u domu, iz kakve kuce neko dolazi, prikazuje prirodu majke itd.Nije samo prikupljanje informacija nego i tok misli, način na koji razmišljamo, način na koji se izražavamo. Dušu ne možež ni osetiti, ni definisati, a kamoli njena delovanja pridavati psihi/umu ili podsvesnim reakcijama na okruženje, koje su produkt kombinacije DNK informacije koju nosiš od roditelja i onoga što si upio kroz vreme putem 5 ili 6 čula.... U zavisnosti od karte treba videti vladara ponašanja koji može objasniti dosta toga. Mesec nije psiha i podsvest kraj. Mesec je iz kog sveta dolaziš, iz koje celine ''jednog'' si ti, a polje i aspekti su svi ostali uticaji i talenti koje nosiš sa sobom kroz ovaj život. Podsvest je Neptun, a za funkcionisanje tokovima informacija u podsvesti, unutrašnju memoriju, autopilote itd opet je zadužen ME.
Za psihu je zadužen Merkur...
Prijatelju, ovaj tvoj komentar je vise filozofsko hipoteticke prirode, nego sto se u njemu oslikavaju neke utvrdjene astroloske norme, pa ma koliko astrologija bila pseudo a ne priznata nauka, ipak se ne moze odstupati od sustine.Astroloski elementi su poredani u skladu sa prirodnim zakonitostima, pa prvo imamo element Vatre Koji energijom stvara i kreira , tj imamo ( Ovna, bebu horoskopa, on je taj prirodni ascedent koji se radja) pa bi ta " beba" da bi opstala i prezivjela morala da jede, da se hrani ( pa logicno nakon Ovna imamo hedonisticki materijalisticki znak Bika, 2 kucu horoskopa). pa tek nakon sto " beba " podmiri svoje fizioloske potrebe, kada se nahrani ona ima snage da prikuplja informacije, da uci da govori i da misli, pa je logicno da nakon zemlje dolazi zrak, 3 kuca, Blizanci i Merkur,a tek kao 4 element dolazi Voda ( , RAk, Mjesec, osjecaji 4 polje), pa pokusaj ti da ne jedes nista 10 dana, i vidjeces da li ces imati koncentracije i snage da razmisljas, da govoris itd, pa je logicno da su osjecaji ( Mjesec) produkti prethodnog prikupljanja infrormacija, tj zraka, i zato Voda dolazi kao zadnji 4 element.U astrologiji postoji jasna podjela na licne i tranSaturnovske planete, pa je logicno ako govorimo o licnom podsvjesnom da govorimo o Mjesecu, i ne moze to biti daleki Neptun koji vlada neosobnom 12 kucom , koja moze da ima veze , sa kolektivnim nesvjesnim, tj ujecajem tog kolektivnog nesvjesnog na pojedince, koji se uvijek ponasaju u skladu sa svojim licnim planetama.ZAto su aspekti izmedju tih tranSaturnovskih planeta jako spori, nazivaju ih generacijiskim, i predstavljaju odredjeni vid generacijske drustvene slike, kojoj se mi kao pojedinci moramo prilagoditi.TAj Neptun, kao ni ostali TranSaturni nemaju zato veliku i bitnu ulogu pri analizama sinastrije izmedju 2 osobe, gdje primat odnose aspekti izmedju licnih planeta,a posebno izmedju Sunca( volje, svijesti) i Mjeseca( usadjeni podsvjesni psiholoski portret, reaktivni podsvjesni nagon).Neptun moze biti vazniji ako se nalazi na uglu karte ili ako konjukcijom boji Sunce ili Mjesec, ali je generalno njegova uloga sekundarnog znacaja.@MajorTom
Znam ja dobro šta je Neptun kao i šta su Luminari, a to šta zna tradicionalna astrologija, a šta ne zna me apsolutno ne zanima. Pripajanje bilo kojoj frakciji je iluzorno i ograničavajuće u svakom smislu. Ja delujem u okvirima kvalitetne selekcije informaija koje prikupim i mog razuma koji logički povezuje stvari. Tradicionalna astrologija je osnova, ali je moderna kompletnija i pruža direktniji/precizniji opis celine kao i proširenu sveru shvatanja cele priče. Mada u modernoj ima dosta new age se#atora.
Najlakše je frljati se sa terminom podsvesti. A koje to podsvesti, pošto ih ima više, da budem precizan to je ceo jedan svet unutra? One kolektivne, nacionalne, idividualne? Svaka od ovih celina je celina za sebe sa tonom podskupova i svaki podskup ima svog ''vladara''. Pošto pričamo o MO kao nečemu što je lično predpostavljam da misliš na individualnu podsvest(koja je opet podskup nacionalne i kolektivne).
E u toj ličnoj podsvesti imaš različite centre, na primer ko upravlja tvojim organima? Podsvest. Misliš da je to Mesec? Ko obrađuje memoriju, skladišti sećanja itd, takođe podsvest. I to je Mesec? Snovi koji su klasična Neptunovska pozornica iluzija su isto Mesec? Sa sjajnim Mesecom mi vidimo kroz Neptunovske iluzije. I to je jedna od formi u kojoj nam ''vladar noći'' obasjava put.
Mesec takođe predstavlja nešto lično kao što je duša. Na primer u nacionalnoj podsvesnoj tvorevini, Mesec bi bio narod, ali nije narod taj svet, narod ga samo definiše...Može biti lična imovina, privatan posao ili dom, majka(svet iz koga dolazi). Iz priloženog jasno se vidi da Mesec ne misli, Mesec ne memoriše nego jednostavno postoji, oseća i deluje u skladu sa vrstom postojanja. A najbolje deluje na emocije, stoga najbolje i oseća emocije. Emocije natapaju misao, daju joj određenu dubinu. Psiha predstavlja kombianciju svesno-nesvesnog delovanja uma. A uvek kada je prisutna misao, uvek kada su to automatski procesi protoka informacija to je ME. Emocija može biti stimulans za misao, ili ponašanje psihe. Međutim to nije psiha. Psiha je mehanizam koji obrađuje i deluje, a to nije MO...
TranSaturnovske planete imaju itekako lični pečat/delovanje na svakoga. Ja ih računam kao lične takođe.

Znam Nisu filozofsko hipoteticke prirode nego sam ti factovao da MO nije psiha sto je i bila poenta prvog reply-a. Posmatraj na pricu kako su ti rekli i to je ok, moje defleksije prepusti meni i to je to. Cekam te tamo na devetoj krivini.![]()