Zasto ljudi ne vole skorpije

Ih bre Cakana, pa šta je manipulacija nego izvrtanje istine? Isto kao Antonia, nekako mi se u životu zalomilo da su mi najvažnije osobe škorpije, i ćale, i najbolja drugarica, najveća ljubav (sadašnja veza), najveća opčinjenost do opsesivnosti...Ja bih im onako svima prišljamčila harizmatičnost, ne možeš da ih ne primetiš ma koliko se trudio. Najbolji i najgori muškarac u mom životu.Seks - ubice, mada smo tu egal, i ja sam proždiračica. Valjda se zato tako dobro slažemo, sličan senzibilitet, ima ljudi koji bi bežali glavnom bez obzira i od njih i od mene. Generalno, život bi mi bio mnooogo dosadniji bez njih, bez obzira na sve boli, ranjavanja, slomljenog srca i užasno burnih odnosa. Nek ste žive i zdrave, škorpije :D

Kako koja, ali kad manipuliše onda to radi s tačno određenom namerom i predumišljajem. Kad sam posle meseci "tretmana" shvatila o čemu se radi nisam mogla da se sastavim. Ništa odvratnije nisam u životu doživela i osetila.

Druga škorpija me bukvalno spasavala iz teškog bedaka. Ma idi begaj, neprijatelju ne bih to poželela.

Poslednja izmena:
Skorpije nisu toliko promisljene, neka svesna promisljenost se ne vezuje za Skorpije, to je Mars, koji vazi za sve suprotno od toga, a vodeni Mars tome samo daje neku naizgled mirnu notu.
Devica, Vaga, Jarac su mnoogo vicniji u tome da nekoga sjebu sa osmehom na licu dok se prave da je sve ok.
Skorpije nemaju tu sposobnost da svoje simpatije ili antipatije toliko sakriju, sem ako im neki drugi znak nije dominantan u natalu.

Skorpije nisu toliko promisljene, neka svesna promisljenost se ne vezuje za Skorpije, to je Mars, koji vazi za sve suprotno od toga, a vodeni Mars tome samo daje neku naizgled mirnu notu.
Devica, Vaga, Jarac su mnoogo vicniji u tome da nekoga sjebu sa osmehom na licu dok se prave da je sve ok.
Skorpije nemaju tu sposobnost da svoje simpatije ili antipatije toliko sakriju, sem ako im neki drugi znak nije dominantan u natalu.

Skorpije su jako inteligentne, svaka Skorpija koju poznajem ima flexibilan i promisljen um. Devica i Vaga ce to uraditi, ali vodjeni uverenjem pravde i detaljnom analizom da je to prava stvar za uciniti, jako jako retko iz ciste zle namere. Dok Jarac to radi i iskljucivo iz licnog interesa. A za ovo za sakrivanje simpatija ili apatija opet zavisi. Skorpije koje ja dobro poznajem izuzetno vesto skrivaju sve sto zele da sakriju, sto je takodje odlika Plutona.

Skorpija kad bode to je obicno od napred, dok gleda osobu :mrgreen:
Ovi ostali sto ih nabrojah, to obicno rade sa ledja :D
Elem, cela moja poenta je da Skorpija nije ni u top 5 po manipulatorima, iako se ovo iz nekog razloga vezuje za taj znak.
Ova 3 sto ih nabroja su najveci manipulatori.

Pa da, jbg ovi ostali kroz sebe nemaju takvo direktno delovanje MA, pa se sluze nekim drugim metodama :mrgreen:.
Osim Jarca kod koga strpljivo ceka priliku za direktan napad, i takvi napadi su najefikasniji definitivno.
Dobra ti je poenta :) Manipulanti sebe dozivljavaju kao ''menadzere resursa'', stavljajuci se u povlasceni polozaj u odnosu na ostale i prosto igrajuci se njima zarad ostvarenja svojih interesa-ciljeva.
Devica jer je ona zapravo najpametnija, ona zna sve, Vaga jer je njen kantar najprecizniji itd(i upravo je manipulacija glavna konekcija izmedju Vaga i Devica ali i uzrok hiljadugodisnjeg rata izmedju istih:lol:)....No istina Skorpija nema sta tu da trazi, mada daleko je od svetice. I to bas daleko :)

Svaki znak ume da manipuliše, dokle god su to stvari koje su njima lično bitne.
Devica, recimo, će izmanipulisati da prođe jeftinije prilikom kupovine - ako može na veresiju, super! Strelac će da izmanipuliše optimizmom, lepe reči, sve super, party time, go go go! I gotovo, hteo, ne hteo, pečena stvar. Jarac će da izmanipuliše statusom. Škorpija će da izmanipuliše seksom. Rak će da izmanipuliše emotivnim ucenama. Ovan će da izmanipuliše agresivnošću. Lav će da izmanipuliše osmehom.
To su sve vrste manipulacije, bilo da su oni toga svesni ili ne.
Ali onaj intent manipulacije, tj. da se mora neko manipulisati po potrebi, je najjači kod Vage i Riba. I mislim da nije potpuno svestan toga šta radi.

Ribe važe za neke od najvećih manipulatora kada je reč o novčanim prevarama.

Škorpija je više detektivski princip koji traga za lošim stvarima ili vidi loše stvari u svima, te se trudi da prokljuvi druge. Često neuspešno. Kada ne mogu da nekoga razumeju ili slično, burno će reagovati i pripisati im neke od najdebilnijih kvaliteta u nadi da će ih to oceniti ili ocrniti nadalje. Onda tvrdoglavo ostaju pri svojoj tvrdnji čekajući trenutak kada će neko da pokaže takav ili sličan negativni kvalitet kako bi rekli ''eto, vidiš, bio/la sam u pravu''.
U stvari je patologija Škorpije dosta dublja, kao i sve što se vezuje za ovaj znak, tako da borbom protiv drugih ljudi u stvari Škorpije sebe iznutra čiste od grehova kojih se plaše na suptilnoj osnovi koju neće znati da najbolje definišu. Škorpija je jedan od znakova koji intuitivno veruje u koncept ''greha'', ali ne onog religijski obojenog, već ljudskog, kvazi-karmičkog, približnog. Iz tog razloga veruje, čvrsto, da je svako grešnik i da su u stanju da to na neki način mogu da pokažu svetu ko je kakav. Uloga detektiva, noir-like, je tipično Škorpionska.

Noir-8041.png

Iako je ovo karakterna osobina svih Škorpija koje povede fanatizam gde kažu za sebe da će ''baš one'' da ''izvedu nekoga pred pravdu'', situacija je takva da u samom startu čine masivne greške. Kao i kod svih znakova Zodijaka, kvalitet Škorpije u mnogo čemu zavisi i od postavke drugih planeta, ascendenta i slično tome. To doprinosi tome da neke Škorpije koje upoznamo i očekujemo da se ponašaju onako kako smo ''naučili'' iz astro definicija se neće zaista obistiniti na način na koji očekujemo. Ponašanje može biti okrenuto nečemu drugom, ispoljeno na neki drugi, perfidniji način.

Škorpije su jedan od znakova koji će sebe da izuzetno hvali iz šale. Iako svi pričaju o seksu s Škorpijama, za mnoge Škorpije je to taboo tema. Škorpija ne govori o seksu otvoreno niti će da olako priča o tome, osim ako nije u konfliktu sa sobom ili ukloliko neke planete ne izađu iz dela ''Škorpija'' pa malo odu do egzibicionističke Vage.
S druge strane, Škorpija ne želi da znate da je ranjiva i lako povrediva, zbog toga ima veoma čvrstu fasadu odakle je među prvim reakcijama - nemanje reakcije. Druga reakcija je prenos krivice ili proispitivanje ''tog nekog drugog''. Treća reakcija je blago unutrašnje kuljanje kada neko drugi kroz osmeh ''provali'' neku istinu o Škorpiji koju ona nikako nije želela da pruži. Tada Škorpija odlučuje da li kreće u napad, koji je u okviru fanatizma koji počinje lagano, ili odustaje jer oseća da je greška u njoj s obzirom da je taj neko drugi lako ''pronašao problem''. Škorpija oseća prisustvo jačeg i automatski odustaje, dok druge Škorpije, kao i ljudi sa jakim Škorpionskim afinitetima, će iskoristiti jačeg za sopstvenu korist jednostavnom manipulacijom dok će neko ko je jači čvrsto da veruje da ''čini pravu stvar'' dok radi one planove koje Škorpija priželjkuje da se dogode.

U stvari Škorpija, poput reke, pronalazi put koji ima najmanje prepreka, a sve realne prepreke zaobilazi.

E, tek tu se ogleda Škorpionska manipulacija.

,, Pa se ljuti koliko hoćeš " :mrgreen:
Ja sam iznela svoje mišljenje, sudeći po tvom odgovoru, ne bih rekla da sam ja ta koja se naljutila. Moje mišljenje je nešto što sam izgradila svojim iskustvom, iz iskustva ja nisam upoznala osobu u znaku škorpije a da je iskrena.
Ja glupostima ne pridajem značaj, ako je to što sam ja napisala glupost, onda me nisi trebala uzeti,, zdravo za gotovo ".
A to da te je to bocnulo do te mere, da ti zaključiš to što jesi, ne govori o tome koliko ja nemam pojma o životu, već ti,tu stavljam tačku :mrgreen:
Da se ne lažemo, a nećemo, ima meni nešto izuzetno privlačno u škorpijicama. Nisu lako dokučive, inteligentne su (bar one koje ja znam), ali samo osoba u znaku škorpije može da me grli najjače moguće, a da ja osetim distancu između nje i mene, veliku kao etar.
Sumnjičave su, posesivne i ponoviću jako neiskrene. Eto, da samo nisu manipulatori i da su iskrenije, gde bi mi bio kraj sa njima. Niko ne govori o tome da sam u pravu, niti sam sve ovo napisala kao bilo kakav dokaz, ja sam iznela svoje mišljenje. Hvala i :bye:

Jedno je ono sto predstavlja odredjeni arhetip, a drugo je tvoje misljenje sta predstavlja taj arhetip na osnovu povrsno prikupljenih informacija spolja, kao sto je poznavanje vise ljude sa SO u Skorpiji...Pa sad tvoj um prekraja, spaja zajednicke slike, osobine i formira sliku- E to su Skorpije. Nisu, zna se tacno sta su. Mora da se cita puno da bi razumela stvari kakve jesu, a ne kakve tripujemo da su.

Poslednja izmena:

sve sto si napisala je zato sto nismo neiskrene, mi i kad manipulisemo radimo to skroz iskreno, nekad svjesno, nekad naivno, ali nema ni trune lazi, molicu lepo :cool:
da se sve lepo vidi

lazovi su devica, vaga i jarac:cool:

Poslednja izmena:
Ove koje znam su izuzetno promišljene, a jedna od njih je čisto zlo, i to sa širokim osmehom na licu.

Ovo tvrdim pouzdano, ne generalno, već osobno.

e o tome ja pricam
mi kad lazemo i cinimo zlo mi to radimo tako da se to zna, ima li sta iskrenije nego takvo sto ne sakriti :)

- - - - - - - - - -

]Skorpija kad bode to je obicno od napred, dok gleda osobu :mrgreen:
Ovi ostali sto ih nabrojah, to obicno rade sa ledja
:D[/B]
Elem, cela moja poenta je da Skorpija nije ni u top 5 po manipulatorima, iako se ovo iz nekog razloga vezuje za taj znak.
Ova 3 sto ih nabroja su najveci manipulatori.

eto, zar to nije fer, i bez glumatanja i lazi :rtfm:.,. pravo u lice pa ti il privati ili bjezi

,, Pa se ljuti koliko hoćeš " :mrgreen:
Ja sam iznela svoje mišljenje, sudeći po tvom odgovoru, ne bih rekla da sam ja ta koja se naljutila
. Moje mišljenje je nešto što sam izgradila svojim iskustvom, iz iskustva ja nisam upoznala osobu u znaku škorpije a da je iskrena.
Ja glupostima ne pridajem značaj, ako je to što sam ja napisala glupost, onda me nisi trebala uzeti,, zdravo za gotovo ".
A to da te je to bocnulo do te mere, da ti zaključiš to što jesi, ne govori o tome koliko ja nemam pojma o životu, već ti,tu stavljam tačku :mrgreen:
Da se ne lažemo, a nećemo, ima meni nešto izuzetno privlačno u škorpijicama. Nisu lako dokučive, inteligentne su (bar one koje ja znam), ali samo osoba u znaku škorpije može da me grli najjače moguće, a da ja osetim distancu između nje i mene, veliku kao etar.
Sumnjičave su, posesivne i ponoviću jako neiskrene. Eto, da samo nisu manipulatori i da su iskrenije, gde bi mi bio kraj sa njima. Niko ne govori o tome da sam u pravu, niti sam sve ovo napisala kao bilo kakav dokaz, ja sam iznela svoje mišljenje. Hvala i :bye:

u startu si pokazala da ne shvatas skorpije, znaci nemamo sta ni da pricamo

niko nije ni rekao da je neko ljut:lol: necu dalje ni da citam

pozdravljam te:)

Poslednja izmena:
e o tome ja pricam
mi kad lazemo i cinimo zlo mi to radimo tako da se to zna, ima li sta iskrenije nego takvo sto ne sakriti :)

- - - - - - - - - -

eto, zar to nije fer, i bez glumatanja i lazi :rtfm:.,. pravo u lice pa ti il privati ili bjezi

Mislim da je sve to individualno, i ništa ne mora da znači, ali možemo da iznosimo svoja iskustva glede teme, što da ne? Taj što sam ga nazvala čistim zlom je čovek s psiho poremećajem, i laže, manipuliše vrlo skriveno, i sa jasnom namerom da utiče na psihu druge osobe - ne bi li joj uništio samopouzdanje, unizio je, i da, između ostalog manipulsao je i seksom, ali samo između ostalog, bilo je tu projekcija, transfera krivice, tretmana tišinom... Ma, kao što rekoh, neprijatelju ga ne bih poželela. To što je škropija jer verovatno samo intenziviralo ličnost kakva on jeste.

S druga strane, najbolji čovek, prijatelj, ljubavnik - takođe škorpija. Nema u njemu trunke zla. I opet, valjda škorpija intenzivira njegovu ličnost, takva kakva jeste.

I da ne zaboravim, ja sam vaga, imam sijaset loših osobina ali ne lažem. Nikad. Ni kad mi je najteže da kažem istinu. A naročito kad su u pitanju važne stvari. Kažem istinu i kada znam da će to povrediti i mene i druge. Uvek. Mrzim lažove. Dve najodvratnije osobine koje neko može da ima su lažljivost i zavidljivost. Ne podnosim.

Iskrenost je individualna i zavisi od mnogih aspekata od kojih je najvaznije samopostovanje.
Za skorpije Riba je smrtna osuda, svojim vestim ekivazama dozvole skorpiji da se samoubije.
Jarac je jos gori, jer strpljivo navede skorpiju kako to da uradi najlakse.

- - - - - - - - - -

Ribe i jacevi su za skorpiju smrt u Tokiju ili omca oko vrata koja se sama zateze.

Ilustracija za škorpiju. Otišli na bazen. Plivamo neko vreme i kad smo malo zastali, kaže on meni "550"? Ja kažem ne, 450 (metara plivali). Kako 450, pa devet dužina smo plivali! I sad, ja onako u zbunu, ne pali mi se lampica, odgovaram - pa ja sam ubeđena da smo na 450 metara (inače brojim, 50, 100, 150 itd). On me pogleda i kaže, aj dobro nek bude 450, i ode dalje da pliva. Krenem i ja, i onako u kretnji skapiram 9(dužnia) x 50(metara) je 450 metara, nasmejem se u sebi i pomislim sad ću dupe da mu pomerim. I onda skapiram da ako uđem u tu priču, obiće mi se o glavu, promeniće tablicu množenja, bazen neće biti dug 50 metara, nije on rekao devet dužina, to sam se ja nešto pomela. I rešim da batalim stvar. Opet zastanemo na drugoj strani, kad će on meni, je li, ne moram da te čekam? Kažem, ne moraš, zemljače, samo piči. I pošto naravno pliva brže od mene, zaleti se i u cugu prepliva 200tinak metara manjka, pa me pita, "e a koliko sad", ja odgovorim ti si na 650 ja na 550, a smešno mi, jer znam da zna da sam ukapirala, zna i on da se zajeb'o ali ne bi to priznao ni za milion godina.

Ilustracija za škorpiju. Otišli na bazen. Plivamo neko vreme i kad smo malo zastali, kaže on meni "550"? Ja kažem ne, 450 (metara plivali). Kako 450, pa devet dužina smo plivali! I sad, ja onako u zbunu, ne pali mi se lampica, odgovaram - pa ja sam ubeđena da smo na 450 metara (inače brojim, 50, 100, 150 itd). On me pogleda i kaže, aj dobro nek bude 450, i ode dalje da pliva. Krenem i ja, i onako u kretnji skapiram 9(dužnia) x 50(metara) je 450 metara, nasmejem se u sebi i pomislim sad ću dupe da mu pomerim. I onda skapiram da ako uđem u tu priču, obiće mi se o glavu, promeniće tablicu množenja, bazen neće biti dug 50 metara, nije on rekao devet dužina, to sam se ja nešto pomela. I rešim da batalim stvar. Opet zastanemo na drugoj strani, kad će on meni, je li, ne moram da te čekam? Kažem, ne moraš, zemljače, samo piči. I pošto naravno pliva brže od mene, zaleti se i u cugu prepliva 200tinak metara manjka, pa me pita, "e a koliko sad", ja odgovorim ti si na 650 ja na 550, a smešno mi, jer znam da zna da sam ukapirala, zna i on da se zajeb'o ali ne bi to priznao ni za milion godina.

pa naravno da sa skorpijom nikad nije dosadno:heart:

- - - - - - - - - -

Pa sta hoces, vi se zapravo super zabavljate :D

bas vala

ko zeli dosadan zivot samo nek izbjegava skorpije :rumenko:

Back