Zasto je, zbog kog razloga, Lucifer pogresio

dobro ja napisah iz mog ugla :hvala:
Da nas Bog ne stiti svi bi smo padali mrtvi po ulici...
Ali je veca zastita onima koji se pridrzavaju Bozje reci...
Nije bitna samo Boza zastita trenutno, vec vecni zivot...

"Da nas Bog ne stiti svi bi smo padali mrtvi po ulici..."

Ovo je receno u prejakoj formi, bilo istina ili ne, forma je prejaka i samim tim odbojna.

Ostalo si lepo reka, slazem se.

uh mona opet ja, izvini...Ovo je tako prosto razmisljanje bog je dobar, sotona los...a da malo zadjete dublje u neke druge religije, gde ne postoji ni kako ga zovete, Jahve, Jehova, ni Lucifer, Sotona...pa da malo procackate pa vidite da su Isus i lucfer jedno te isto...uh sad cu navuci nev sigurno. Isus swe cesto poistovecuje sa jutarnjom zvezdom, sa Suncem, sto samo pokazuje da je hriscanstvo malo modifikovalo paganska verovanja koja toliko osudjuje...a u osnovi su isto. Lucifer, svtlonosa, donosilac svetla, takodje moze, moje licno misljenje, da se poistoveti sa Suncem, sto onda dovodi do zakljucka da su Lucifer i Isus jedno te isto. :mrgreen: Ne znam kako ovo vide Jehoini svedoci ali ne sigurno ovako. :roll: crno i belo..ajlakse je tako podeliti svet, bog, sotona...ko sluzi bogu dobar, ko ne eruje u boga automatski se stavlja na suprotnu stranu, dakle sluzi sotoni, los :roll:

uh mona opet ja, izvini...Ovo je tako prosto razmisljanje bog je dobar, sotona los...a da malo zadjete dublje u neke druge religije, gde ne postoji ni kako ga zovete, Jahve, Jehova, ni Lucifer, Sotona...pa da malo procackate pa vidite da su Isus i lucfer jedno te isto...uh sad cu navuci nev sigurno. Isus swe cesto poistovecuje sa jutarnjom zvezdom, sa Suncem, sto samo pokazuje da je hriscanstvo malo modifikovalo paganska verovanja koja toliko osudjuje...a u osnovi su isto. Lucifer, svtlonosa, donosilac svetla, takodje moze, moje licno misljenje, da se poistoveti sa Suncem, sto onda dovodi do zakljucka da su Lucifer i Isus jedno te isto. :mrgreen: Ne znam kako ovo vide Jehoini svedoci ali ne sigurno ovako. :roll: crno i belo..ajlakse je tako podeliti svet, bog, sotona...ko sluzi bogu dobar, ko ne eruje u boga automatski se stavlja na suprotnu stranu, dakle sluzi sotoni, los :roll:

Bog je tako stovrio svet stvorio je sve dobro.

A Sotona je uzrocnik zla.
Ko je rekao da ko ne veruje da je na strani Sotone?
To ti vidis crno belo :D

:hvala:

Isus i Lucifer isto? to je jeres...

Poslednja izmena:

Kad te to toliko zanima, otvori temu.

U okviru ove teme se razmatra nesto drugo.

eto vidis ja mislim da je isus i sotona jedno te isto, a ne verujem ni u jednog... tj. ni jednog ne stavljam kao boga iznad mene, kao nekog kome se klanjam. Ti kazes da sam jeretik...zar me ne stavljas automatski u crno? :lol:
inace kod mene kao sto vidis nema crno-belo, sve je isto, sve je jedno ;)

Sto ne probas sa svojom temom. Isusa niko nikad nije svrstavao u andjele.

ne znam gde sam ja pomenula andjele..a kao sto vidim razmatrate na 2 str kako je bog dobar a lucifer los pa sam dala svoje misljenje...ako sam otisla u off zao mi je ali samo sam se nadovezala na prethodne postove...ocigledno su i oni u offu, medjutim njih niko nije opomenuo jer, gle cuda, govore sa hriscanske strane :roll:

Pa upravo se prica o palom andjelu. Da bi se moglo analizirati gde je napravljena greska mora se utvrditi sta odredjuje sustinu andjela.

Ako se tvoje razmisljanje ne uklapa u pricu o palom andjelu ...

U svetu postoje boje i ti to dobro znas i pokazujes. Cemu onda prica o svetu koji nije ni crn ni beo, vec je sve jedno.

Svako ko zeli da da konstruktivan doprinos u temi o gresci koju je napravio pali andjeo je dobrodosao... To sto se mozda razlikujemo u nekim polaznim stavovima ili izvodimo drugacije zakljucke moze samo da doprinese interesantnosti price, a mozda to sto ti imas da kazes bude drugima prihvatljivije...

Poslednja izmena:
Da je Lucifer bio los, pre nego je dao Adamu i Evi sposobnost da znaju sta je dobro a sta zlo, zar to Bog ne bi video u njemu?

Da je imao losu nameru, zar to Bog ne bi znao?

Otprilike tako....

Drvo poznanja dobra i zla i je, po meni a posteriori termin. To je zapravo oznaka za spoznaju razlike načina postojanja SA i BEZ(protiv) Boga...

Izvini što odgovaram ovako parcijalno, ali isčitavam temu, stranicu po stranicu, pa ne bih da propustim odgovor...

Poslednja izmena:
Nisu kaznjeni kako je obecano, bili su u Bozijoj milosti, jer nisu umrli u taj dan.
Nisu znali da razlikuju dobro od zla, ali su bili neposlusni.

Smrt usled kušanja ploda nije kazna. Bog im nije rekao "ubiću vas", nego "umrećete".
Smrt je neŽivot. Smrt je negiranje života.
To što nisu umrli činom probanja, je zapravo nagoveštaj Jevanđelja.
Smrt usled kušanja ploda JESTE nastupila, ali ju je istrpeo Isus, koji budući bez greha nije mogao ostati u vlasti smrti.

Свети Серафим Саровски је рекао да је Луцифер пао због сазнања да ће Бог да омогући живот вечни "блатњавом" човеку и ту се Луцифер погордио - зар он, "савршен, бестелесан" да служи "смрдљивом блату"??

Da, da... :ok:

Back