CrniĐavo
Elita
- Poruka
 - 17.474

Nije, prava ljubav ne traži druge da bi postojala.
Nije li ovo što si rekao upravo jedan kavez od reči, u kome se eventualno nalazi neka istina, koju si hteo da nam saopštiš?
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Nije, prava ljubav ne traži druge da bi postojala.

Hteo je da bude kao Bog ..i da njega ljudi obozavaju ..kao ili vise nego Boga![]()

dobro i zlo POSTOJE samo na nivou covecanstva. i to samo kao relativni pojmovi.Aha, pa čuj Crni đavole, to je sad priča o relativnosti dobra i zla u određenim društvenim okolnostima. Ja baš i ne mislim da su dobro i zlo sasvim relativni. Oni su relativni na društvenom nivou, ili na nivou čovečanstva, kad ljude tretiraš kao mrave i kad je samo bitno preživljavanje naroda ili rase. Ali dar čoveka je u svesti i slobodi pojedinca i kad gledaš morla pojedinca stvari postaju jasnije. Ali to je sad druga priča.
 ) не би било целе те хришћанске конструкције
dobro i zlo POSTOJE samo na nivou covecanstva. i to samo kao relativni pojmovi.
To se i Lucifer pita.i sta ima lose u tome?![]()

Нема ништа лоше у томе.
Исус се није питао него је рекао "богови сте сви"![]()

Dobro de...u pravu si. Ti si Bog. Pošto se Bog po definiciji razlikuje od čoveka po sledećem:
1. sveznajuč je
2. svemoguć je
3. sveprisutan je
4. besmrtan je
Ja bih te zamolio da mi pomogneš i kažeš:
1. koji će brojevi LOTO biti izvučeni sledeće nedelje?
2. da učiniš da mi narastu zubi u gornjoj vilici da ne moram da stavljam protezu
3. da me počešeš po leđima upravo me svrbe, a ne mogu da dohvatim to mesto
4. ovo ne znam kako da proverim a da ne odem u zatvor, zato ćemo o ovome nastaviti razgovor 2111.
p.s. bilo bi dobro pročitati po neku knjigu iz oblasti teologije, pa tek onda pisati gluposti po forumu.![]()
1. 7, 12, 18, 23, 30, 1, 27
2. Нећу. Може ми се.
3. Немаш девојку да те почеше?
4. Све што кажеш употребићу против тебе
п.с. Како је лапо видети да се највећи верник спрда са речима Исуса Христа![]()

Ne znam da li činim greh u odnosu na nekog ko je to već pomenuo na prethodnih 40 strana, ali mit o palom anđelu je daleko stariji od hrišćanstva, i interesantno je da baš i nije tada imao negativnu konotaciju. Lučonoša je ukrao svetlost znanja od bogova, vatru u nekim varijantama, i time učinio hybris, užasan greh. Uopšte interesantno je da su upravo dva mita iz biblije koja se danas tumače kao prikazi ultimativnog greha u originalu simbolički govorili o tome koja je cena posedovanja istinskog znanja, i priča o Luciferu i priča o Adamu i Evi. Sama priča je i u okviru hrišćanstva trpela blage modifikacije, danas poznati imidž "Đavola" je na primer naknadno smišljen da bi ga prikazali što ružnijeg i strašnijeg neobrazovanoj raji, i da bi je naplašili, a i da bi se povezala paganska božanstva čiji su elementi iskorišćeni, na primer Pan.
Нема ништа лоше у томе.
Исус се није питао него је рекао "богови сте сви"![]()
Хммм...
Чудно ми је то "закону вашем".
Када се неком обраћаш у другом лицу, претпоставља се да се измичеш од тога (тако сам ловио кад чедисти кажу "ви" или "Срби", као да они ту не спадају), но Исус је рођен као Јеврејин. Обраћао се Јеврејима, зар не?! Према томе, могао је тако рећи и "закону нашем", пошто није доводио у питање неке друге поставке, рецимо да су не-јевреји незнабошци, мада је код Павла то већ доста ревидирано.
Да и не говорим о ономе "Отац и ја смо једно" на основу чега неки (секташи, јел' те?!) изједначавају Исуса Христа и Јахвеа, бога Старог завета.
А и који је то "ваш", односно "њихов" закон? Да није можда Тора, део Старог завета, који хришћани признају (и растафаријанци, ако некога занима).

Исус много пута негира неке ствари у Старом Завету. Рецимо у Матеју каже ко тебе удари по десном образу, окрену му и леви, док у трећој Мојсијевој пише: Око за око, зуб за зуб. Испаде да сам крши закон који је Он поставио, јер је Син Божији. Е сад, ово око за око, зуб за зуб ће да важи када Исус дође Други пут, па кад се буде осветио грешницима за оно што су му урадили. Тад ће то да функционише. Ако Бог каже да су Јевреји изабрани народ, онда то важи за сва времена.
A ako kaže alegorično?
А зашто мислиш да каже алегорично?