Zasto je Srbija toliko dobra u sportu?

Зато што муфљузима не можеш баш све да узмеш. И онда им узмеш све осим осећања поноса што имају Ђоковића или су победили у одбојци.
О лоповлуцима и пљачкама које прате спорт овде боље да не причамо.

A na svim drugim poljima truba?

Vaterpolo, odbojka, tenis, kosarka, fudbal onak, rukomet onak, street basket... Kako to da sport ide od ruke a nista drugo ne?

Zbog cega je to tako?

Autorska tema

Kako nista drugo? Pa jos bolje od sporta nam idu nauka, umetnost, knjizevnost, ratovanje... Pogledaj nase rezultate u tim oblasima kroz citav 19. i 20. vek..

Kakvo crno ratovanje? Ono 91. ili 99???? Kada nam je dobro islo u ratovanju osim u srednjem veku i u bitkama sa saveznicima u svetskim ratovima?

A sto jel smo se obrukali 99 mozda? Na Kosarama i na nebu iznad Srbije? Ne znam koliko su NATO i siptarski banditi uspeli da nanesu stete nasim snagama, da li ti imas informacije? Koji su saveznici bili na Ceru i na Kolubari, prosvetli me? Ili na Kumanovu, Bitolju, Bregalnici, Sumatovcu, Ljubicu, Misaru, Ivankovcu, Cegru, itd, itd.. ?? A i sta znaci taj pokusaj relativizacije kao zajedno sa saveznicima? Hoces da kazes da Srbi nisu dali veliki doprinos pobedi na Solunskom frontu? :think:

Vaterpolo, odbojka, tenis, kosarka, fudbal onak, rukomet onak, street basket... Kako to da sport ide od ruke a nista drugo ne?

Zbog cega je to tako?

Autorska tema
Gimnazijalci u Srbiji se redovno vracaju sa medjunarodnih takmicenja sa najvecim brojem medalja,ali kasnije ih nema ni u tragovima u nasoj sredini.Tu su fenomen o tome se pisali i zapadni mediji.Isto kao i u sprotu u Srbiji se postizu rezultati u juniroskim kategorijama,sa tim sto za razliku od sporta ti bivsi gimanzijalci karijeru nastavljaju u inostranstvu gde nema "nadmetanja".Sportisti nastavljaju karijeru u inostranstvu gde sticu iskustvo i imaju bolji tretman,sta ti to govori ? Govori ti da u Srbiji ne postoji drzava koja ce mladima omoguciti da se afirmisu u domacoj sredini.Jedina opcija je paljba preko gde uspesni djaci nastavljaju poslovnu karijeru a sportisti sportsku,dok u Srbiji vladaju losi djaci

Zbog cega je to tako?

Autorska tema
Srbi nisu ništa posebno u sportu, Slovenija je sportskija zemlja od Srbije, i to od samostalnosti, pa cijelo vrijeme. Neću objašnjavati zašto, onaj koji se razumije u cjelokupni sport, shvatit će.

Poslednja izmena:
A sto jel smo se obrukali 99 mozda? Na Kosarama i na nebu iznad Srbije? Ne znam koliko su NATO i siptarski banditi uspeli da nanesu stete nasim snagama, da li ti imas informacije? Koji su saveznici bili na Ceru i na Kolubari, prosvetli me? Ili na Kumanovu, Bitolju, Bregalnici, Sumatovcu, Ljubicu, Misaru, Ivankovcu, Cegru, itd, itd.. ?? A i sta znaci taj pokusaj relativizacije kao zajedno sa saveznicima? Hoces da kazes da Srbi nisu dali veliki doprinos pobedi na Solunskom frontu? :think:

Naravno da su dali. Samo poceo si da se udaljavas od teme. Ostavi molim te rat po strani, mene zanima zasto je Srbija toliko dobra u sportu?

Srbi nisu ništa posebno u sportu, Slovenije je sportskija zemlja od Srbije, i to od samostalnosti, pa cijelo vrijeme. Neću objašnjavati zašto, onaj koji se razumije u cjelokupni sport, shvatit će.

E ima da objasnis brale ili je ovaj tvoj post totalno trabuljanje.

Hajde da vidimo, nabrajam uspehe slovenske reprezentacije i pojedinaca. Ocekujem skijanje neko i to?

Naravno da su dali. Samo poceo si da se udaljavas od teme. Ostavi molim te rat po strani, mene zanima zasto je Srbija toliko dobra u sportu?

Pa ti si napisao da smo u svemu drugom osim sporta losi. A ja ti kazem da imamo fantasticne naucnike, umetnike, knjizevnike i ratne heroje kao retko koji narod. Znaci da nije samo sport.

Zbog cega je to tako?

Autorska tema

Zasto se u razvijenim sredinama sportom bave ljudi iz nizih staleza, u USA obicno crnci i siromasni belci? Odgovor je jednostavan to im je jedini nacin na koji mogu uspeti u zivotu,doci do para, biti priznati u drustvu. Svi sportisti su vec u 35-toj godini zivota kako fizicki tako i psihicki istroseni ljudi, mnogi propadaju ako nisu uspeli kao sportisti. Slicno stanje je kod nas, da smo drzava blagostanja mnogima ne bi bio cilj spotski uspeh, posto im je on i uspeh u zivotu sto pospesuju i njihovi roditelji.

Pa ti si napisao da smo u svemu drugom osim sporta losi. A ja ti kazem da imamo fantasticne naucnike, umetnike, knjizevnike i ratne heroje kao retko koji narod. Znaci da nije samo sport.

To je ok, ali cekaj. Ja sam spomenuo SPORT zato sto se on istice. Ti kazes naucnike, umetnike itd... brate pa to imaju i druge male drzave nije samo Srbija. Ali Srbija se narocito istice sa sportom na svojih jedva 7 miliona (ako sada i ima toliko) sto je impresivno.

Uzmi Indiju, koliko ih ima, u kom sportu su dobri? Mozda u kriketu? Inace cuo sam da je kriket jedan od najpopularnijih sportova na svetu, s obzirom koliko se igra u bivsim kolonijama...

Nemaju apsolutno nista. Kina? Preko milijarde sunce ti jbm! Gde su osim na olimpijadi pojedinacno?

Znaci ovde nesto ima, a zelim da dokucim sta je to u pitanju? Uzeo sam u obzir ozbiljnije i popularnije sportove, ne one tipa cistim led metlom

Zbog cega je to tako?

Autorska tema
Tenis je ok ali od ostalih nabrojanih sportova bitan je samo fuzbal a tu Srbi i nisu sjajni.Evropska košarka značajno zaostaje za američlkom pa se uspesi u košarci i ne mogu smatrati Bogh zna kakvim uspehom.Generalno,Srbi su kao i SFRJ uspešni u sportovima kojima se bavi mali broj drugih zemalja tipa vaterpolo a to je ništa.

To je ok, ali cekaj. Ja sam spomenuo SPORT zato sto se on istice. Ti kazes naucnike, umetnike itd... brate pa to imaju i druge male drzave nije samo Srbija. Ali Srbija se narocito istice sa sportom na svojih jedva 7 miliona (ako sada i ima toliko) sto je impresivno.

Uzmi Indiju, koliko ih ima, u kom sportu su dobri? Mozda u kriketu? Inace cuo sam da je kriket jedan od najpopularnijih sportova na svetu, s obzirom koliko se igra u bivsim kolonijama...

Nemaju apsolutno nista. Kina? Preko milijarde sunce ti jbm! Gde su osim na olimpijadi pojedinacno?

Znaci ovde nesto ima, a zelim da dokucim sta je to u pitanju? Uzeo sam u obzir ozbiljnije i popularnije sportove, ne one tipa cistim led metlom
Fanatizam bit ili ne bit usled nemanje drugih opcija

Back