Zavisi od provincije, grada i kraja grada. Nije svugde toliko skupo, skupi su "bolji" gradovi Toronto, Vankuver. U okviru tih gradova imas luksuznije i manje luksuzne lokacije. Evo (
LINK, LINK <----- ), najjefinija kuca u Vankuveru je 950 hiljada can$ ( ili 600+ hiljada eura), neki drveni krs star 117 godina na ne bas atraktivnoj lokaciji. Skupa je zemlja na kojoj je ta kuca.
Mladi moraju da imaju odlicno iznad prosecno placene poslove ili neki svoj privatan biznis da bi mogli da kupe kucu. Ili da se isele iz kraja gde su odrasli.
Generalno mozes da kupis stan sa 2 spavace sobe i za 500 hiljada can$ (320 hiljada eura) ali u drvenoj zgradi i na 20-25km od centra grada.
No, cene u Vankiveru sam potegao zbog poredjenja dva ista stana, jednog u BGD a drugog u Vankuveru, kroz period od 25 godina. Nisu u BGD toliko narasle cene kao na drugm mestima u svetu (OK, postoje i mesta gde su cene rasle manje nego u BGD). A opet cene na recimo crnogoskom i hrvatskom primoruju su i vise porasle nego u BGD. Pada mi na pamet i Trebinje, tamo sam isao prosle godine i razgledao nekretnine a cene su maltene kao u BGD.