Бран Мутимировић
Domaćin
- Poruka
- 3.378
Kakav si ti jebeni debil zapravo...Pored vucica postadosmo milioneri haha
I vi ocete da ga rusite e budale
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Kakav si ti jebeni debil zapravo...Pored vucica postadosmo milioneri haha
I vi ocete da ga rusite e budale
Ima mnogo posla u Simanovcima, Krnjesevcima, Vojki, Novoj i Staroj Pazovi, Indjiji te u banatskoj industrijskoj zoni, vise nego u centralnim delovima BGD. Pa bi bilo logicnije da uzmes kucu ili stan u nekom od tih ili obliznjih mesta (Dobanovci, Ugrinovci, Bataja City, Surcin, Becmen, Dec...). No, to ne zvuci lepo, lepse je kad ti u LK stoji Zemun ili NGD, kad prosetas po trznom centru Usce ili zemunskom keju a ne po shoru u Simanovcima.
Zato sto standard stanovnistva opada ako ti ode citava plata za hipoteku, recimo vozac autobusa cak i u manjem gradu ne samo u Srbiji nema sanse da kupi normalan stan bar od 90 kvadrata za porodicu.Zašto bi bilo koji političar trebao da spušta tu vrstu cene?
Радили смо на апартманима за једног инвеститора на Копаонику и питам га ја, онако успут, која је цена, човек рече до 6000 евра/м2.I van beograda skupo bre.U sremskim.karlovcima cene ko u beogradu.
Mozda jos jug malo jeftiniji a i to ide gore
Zašto su cene stanova u Beogradu toliko visoke?
Nezvanično, Beograd je postao regionalni, a i omanji svetski centar pranja novca od droge. Još nam došli Rusi i Ukrajinci.
Tako da imamo situaciju da su čak i Sremčica i Kaluđerica postali preskupi.
Da ne govorim o bližim periferijama poput onih Jajinaca ispod Avale.
Baš sam razgovarao sa jednom studentkinjom medicine koja mi kaže da neće moći da kupi stan ni u Staroj Pazovi gde sada živi.
"Gde ja iz Pazove da idem? U Banovce?"
Inače hot stuff sada što se tiče kupovine nekretnina su obodi Kaluđerice, Barajevo, Pančevo, Leštane i tako da udaljena mesta.
Jer imamo armiju ljudi sa po 40-50 hiljada evra kojima su potrebni stanovi, a čak i o Banjici mogu samo da sanjaju.
Šta mislite kako biste regulisali cene nekretnina u Beogradu i šta je potrebno promeniti jer mislim da je ovo prilično nepodnošljivo za većinu ljudi?
Inače ekonomski centar Beograda se premešta na Novi Beograd i to je jako vidljivo da Stari Grad se pretvara u izumiruću civilizaciju.
Mislio sam da ovo stavim na ekonomiju, ali taj potforum je prazan.
Rusi kupuju.Радили смо на апартманима за једног инвеститора на Копаонику и питам га ја, онако успут, која је цена, човек рече до 6000 евра/м2.
- Па јел' купује то неко?
- Све продато унапред.
Сада креће нове да гради.
Jeste niko ne voli da radi na građevini i slično, ali i ti radnici su potrebni, čak ih je veliki manjak u Srbiji.Motanje kablova u pelenama ili rad u skladistima kojecega po 10 sati 6 dana u nedelji se ne racuna u ono sto podrazumevam perspektivom za obrazovane, postene i dostojanstvene ljude.
Не знам ко заиста али могуће је што кажеш.Rusi kupuju.
Kako se to.pereZato sto se pere kesh od kriminala.
Tako sto ti niko ne trazi dokaz o poreklu kesha kad kupujes stan, ako si dobar sa SNS kriminalnom mafijomKako se to.pere
Не знам како је ту у Канади али је пре 3-4 године, у Београду, почело да се дешава нешто необично, бар за мене.U BnV vece cene, one preko 6-7 hiljda po m2 imaju duplexi na najvisim spratovima ili stanovi koji zauzimaju zadnji sprat, to je excluziva. Ali na nizem spratu i u zgradama koje nisu na obali mozes uzeti i m2 za ispod 4000eura. No, sad je m2 i u centru Zemuna na cigrama iznad 3000 po m2.
Skupo, a bogami i ne bas udobno za ziveti u toj gunguli i svakodnevnoj blokadi saobracaja.
Stanovništvo je u dobroj mjeri i krivo za to.Zato sto standard stanovnistva opada ako ti ode citava plata za hipoteku, recimo vozac autobusa cak i u manjem gradu ne samo u Srbiji nema sanse da kupi normalan stan bar od 90 kvadrata za porodicu.
Investitor i ne treba da pita odakle nekome pare. Niti ga se to tiče. Što država u tom smislu ne radi svoj posao je nešto drugo.Tako sto ti niko ne trazi dokaz o poreklu kesha kad kupujes stan, ako si dobar sa SNS kriminalnom mafijom![]()
Stanovništvo je u dobroj mjeri i krivo za to.
Investitor i ne treba da pita odakle nekome pare. Niti ga se to tiče. Što država u tom smislu ne radi svoj posao je nešto drugo.
Nezvanično, Beograd je postao regionalni, a i omanji svetski centar pranja novca od droge. Još nam došli Rusi i Ukrajinci.
Baš sam razgovarao sa jednom studentkinjom medicine koja mi kaže da neće moći da kupi stan ni u Staroj Pazovi gde sada živi.
Inače hot stuff sada što se tiče kupovine nekretnina su obodi Kaluđerice, Barajevo, Pančevo, Leštane i tako da udaljena mesta.
Jer imamo armiju ljudi sa po 40-50 hiljada evra kojima su potrebni stanovi, a čak i o Banjici mogu samo da sanjaju.
Šta mislite kako biste regulisali cene nekretnina u Beogradu i šta je potrebno promeniti jer mislim da je ovo prilično nepodnošljivo za većinu ljudi?
Inače ekonomski centar Beograda se premešta na Novi Beograd i to je jako vidljivo da Stari Grad se pretvara u izumiruću civilizaciju.
Pouzdano znas da tamo ljudi rade kao crnci, motaju kablove u pelenama i nemaju slobodne vikende? U Boschu, Grundfosu, Agrosavi, Dolki, Periju, Manu, Mercedesu, Milspedu, Pinku, Jubu..?Motanje kablova u pelenama ili rad u skladistima kojecega po 10 sati 6 dana u nedelji se ne racuna u ono sto podrazumevam perspektivom za obrazovane, postene i dostojanstvene ljude.
Kakva moze da postoji razlika u kvalitetu izmedju PVC kanalizacionih ili vodovodnih okiten cevi koje se ugradjuju u centru grada i na periferiji? Jedina mogucnost je da su jedne bile domace a druge uvozne ali nema teorije da bi neko uvozio PVC kanalizacione cevi iz inostranstva pored domacih jer je to van pameti zbog toga sto se time nista ne dobija. Tako je i sa betonom ili opekom kojim se te zgrade zidaju, armaturom koja se ugradjuje u beton, PVC kablovima koji se ugradjuju u zidove itd. Zavrsni radovi (podopolagacki, stolarski, molerski) te sama oprema stana (vrsta radijatora, klime, kade, sudopere, baterije za vodu) odnosno ono sto je vidljivo moze da pravi znatnu razliku ali to je ono sto zovu standardan i luksuzni kvalitet gradnje, no to nije vezano za lokaciju, mozes graditi i luxuzne stanove u Borci ili Bataji a na Dortjolu u standardnom kvalitetu recimo. No, lakse je prodati luxuzan m2 stana na izvikanoj lokaciji u centru nekom prazilukasu nego u Bataji, ljudi se mnogo lakse odluce da daju 4500eura/m2 na Neimaru nego 2200eura/m2 za Zemun Polje recimo (a to bi bio odnos cena kad bi stan oblagao hrastovim parketom, spanskim plocicama i opremao nemackim baterijama i italijanskim kamenom). Ko se bre jos hvali luxuznom gajbom u Zemun Polju ali zato svaki dan imate u medijima kako se neka voditeljka ili starleta hvali svojim luxuznim krovom nad glavom na Vracharu ili na Dortjolu.Не знам како је ту у Канади али је пре 3-4 године, у Београду, почело да се дешава нешто необично, бар за мене.
До тада је разлика у цени квадрата диктирала и разлику у цени уградног материјала. Ја сам машинац, радио сам у једној грађевинској фирми али грађевинци који су радили:водовод, канализацију, прегадне зидове, кошуљице и сл., причали су ми да водоводне и канализационе цеви које се уграђују у стан на Врачару, круг двојке и сл. квалитетније су него на Вождовцу, Бежанији, Миријеву .....
Међутим од пре 3-4 године почело је да се дешава да се уграђују цеви и фитинг истог квалитета како у становима од 4000-5000 евра/м2 тако и у становима од 2000-2500 евра/м2 а прошле године био је случај да је у стану код Цветкове пијаце уграђен бољи материјал него у стану који се налази 300-400 метара од Храма.
Čekam da padnu![]()