Zašto su cene stanova u Beogradu toliko visoke?

Ima mnogo posla u Simanovcima, Krnjesevcima, Vojki, Novoj i Staroj Pazovi, Indjiji te u banatskoj industrijskoj zoni, vise nego u centralnim delovima BGD. Pa bi bilo logicnije da uzmes kucu ili stan u nekom od tih ili obliznjih mesta (Dobanovci, Ugrinovci, Bataja City, Surcin, Becmen, Dec...). No, to ne zvuci lepo, lepse je kad ti u LK stoji Zemun ili NGD, kad prosetas po trznom centru Usce ili zemunskom keju a ne po shoru u Simanovcima.

Motanje kablova u pelenama ili rad u skladistima kojecega po 10 sati 6 dana u nedelji se ne racuna u ono sto podrazumevam perspektivom za obrazovane, postene i dostojanstvene ljude.

I van beograda skupo bre.U sremskim.karlovcima cene ko u beogradu.
Mozda jos jug malo jeftiniji a i to ide gore
Радили смо на апартманима за једног инвеститора на Копаонику и питам га ја, онако успут, која је цена, човек рече до 6000 евра/м2.
- Па јел' купује то неко?
- Све продато унапред.
Сада креће нове да гради.

Poslednja izmena:
Nezvanično, Beograd je postao regionalni, a i omanji svetski centar pranja novca od droge. Još nam došli Rusi i Ukrajinci.
Tako da imamo situaciju da su čak i Sremčica i Kaluđerica postali preskupi.
Da ne govorim o bližim periferijama poput onih Jajinaca ispod Avale.
Baš sam razgovarao sa jednom studentkinjom medicine koja mi kaže da neće moći da kupi stan ni u Staroj Pazovi gde sada živi.

"Gde ja iz Pazove da idem? U Banovce?"
Inače hot stuff sada što se tiče kupovine nekretnina su obodi Kaluđerice, Barajevo, Pančevo, Leštane i tako da udaljena mesta.
Jer imamo armiju ljudi sa po 40-50 hiljada evra kojima su potrebni stanovi, a čak i o Banjici mogu samo da sanjaju.

Šta mislite kako biste regulisali cene nekretnina u Beogradu i šta je potrebno promeniti jer mislim da je ovo prilično nepodnošljivo za većinu ljudi?

Inače ekonomski centar Beograda se premešta na Novi Beograd i to je jako vidljivo da Stari Grad se pretvara u izumiruću civilizaciju.

Mislio sam da ovo stavim na ekonomiju, ali taj potforum je prazan.

Zato sto se pere kesh od kriminala.

Радили смо на апартманима за једног инвеститора на Копаонику и питам га ја, онако успут, која је цена, човек рече до 6000 евра/м2.
- Па јел' купује то неко?
- Све продато унапред.
Сада креће нове да гради.
Rusi kupuju.

U BnV vece cene, one preko 6-7 hiljda po m2 imaju duplexi na najvisim spratovima ili stanovi koji zauzimaju zadnji sprat, to je excluziva. Ali na nizem spratu i u zgradama koje nisu na obali mozes uzeti i m2 za ispod 4000eura. No, sad je m2 i u centru Zemuna na cigrama iznad 3000 po m2.
Skupo, a bogami i ne bas udobno za ziveti u toj gunguli i svakodnevnoj blokadi saobracaja.
Не знам како је ту у Канади али је пре 3-4 године, у Београду, почело да се дешава нешто необично, бар за мене.
До тада је разлика у цени квадрата диктирала и разлику у цени уградног материјала. Ја сам машинац, радио сам у једној грађевинској фирми али грађевинци који су радили:водовод, канализацију, прегадне зидове, кошуљице и сл., причали су ми да водоводне и канализационе цеви које се уграђују у стан на Врачару, круг двојке и сл. квалитетније су него на Вождовцу, Бежанији, Миријеву .....

Међутим од пре 3-4 године почело је да се дешава да се уграђују цеви и фитинг истог квалитета како у становима од 4000-5000 евра/м2 тако и у становима од 2000-2500 евра/м2 а прошле године био је случај да је у стану код Цветкове пијаце уграђен бољи материјал него у стану који се налази 300-400 метара од Храма.

Zato sto standard stanovnistva opada ako ti ode citava plata za hipoteku, recimo vozac autobusa cak i u manjem gradu ne samo u Srbiji nema sanse da kupi normalan stan bar od 90 kvadrata za porodicu.
Stanovništvo je u dobroj mjeri i krivo za to.
Tako sto ti niko ne trazi dokaz o poreklu kesha kad kupujes stan, ako si dobar sa SNS kriminalnom mafijom :D
Investitor i ne treba da pita odakle nekome pare. Niti ga se to tiče. Što država u tom smislu ne radi svoj posao je nešto drugo.

Stanovništvo je u dobroj mjeri i krivo za to.

Investitor i ne treba da pita odakle nekome pare. Niti ga se to tiče. Što država u tom smislu ne radi svoj posao je nešto drugo.

A država ne radi svoj posao jer je okupirana od strane SNS kriminalaca.

Investitor/prodavac (ko god) ni ne pita, nego pita banka kada taj novac uplatis, jer je po Zakonu duzna.
Ali ako si dobar sa SNS kriminalnom organizacijom, onda te ne pita niko nista.

Trenutno ne postoji zemlja na planeti gde lakse mogu da se operu milioni nego Srbija :D

Nezvanično, Beograd je postao regionalni, a i omanji svetski centar pranja novca od droge. Još nam došli Rusi i Ukrajinci.
Baš sam razgovarao sa jednom studentkinjom medicine koja mi kaže da neće moći da kupi stan ni u Staroj Pazovi gde sada živi.

Inače hot stuff sada što se tiče kupovine nekretnina su obodi Kaluđerice, Barajevo, Pančevo, Leštane i tako da udaljena mesta.
Jer imamo armiju ljudi sa po 40-50 hiljada evra kojima su potrebni stanovi, a čak i o Banjici mogu samo da sanjaju.

Šta mislite kako biste regulisali cene nekretnina u Beogradu i šta je potrebno promeniti jer mislim da je ovo prilično nepodnošljivo za većinu ljudi?

Inače ekonomski centar Beograda se premešta na Novi Beograd i to je jako vidljivo da Stari Grad se pretvara u izumiruću civilizaciju.

Квалитет живота. Мир, зеленило. Одлично место за подизање деце. Чистоћа.. Много је упоредних предности у односу на друге европске градове.

Motanje kablova u pelenama ili rad u skladistima kojecega po 10 sati 6 dana u nedelji se ne racuna u ono sto podrazumevam perspektivom za obrazovane, postene i dostojanstvene ljude.
Pouzdano znas da tamo ljudi rade kao crnci, motaju kablove u pelenama i nemaju slobodne vikende? U Boschu, Grundfosu, Agrosavi, Dolki, Periju, Manu, Mercedesu, Milspedu, Pinku, Jubu..?
Ta prica o motanju kablova je toliko izraubovana od ljudi kojima smeta apsolutno sve u zivotu, sto drugi imaju da jedu, sto mogu sebi da priuste automobil, letovanje ili kucu, sto u Srbiji imaju platu 1500eura, apsolutno se svodi na napamet pricu, pricu koju ponavljaju kao papagaji a da nemaju pojma sta postoji u tim industrijskim zonama i sta ima van beogradskih zidina.

Za razliku od tebe ja imam dva bliska coveka koji rade u tim Simanovcima, obojica su sa top srpskim fakultetima, ne rade ropske poslove nego inzenjerske, zadovoljni su i poslovima i platama. Verovatno zato sto nisu citali tebe na forumu, nisi im otvorio oci.

Не знам како је ту у Канади али је пре 3-4 године, у Београду, почело да се дешава нешто необично, бар за мене.
До тада је разлика у цени квадрата диктирала и разлику у цени уградног материјала. Ја сам машинац, радио сам у једној грађевинској фирми али грађевинци који су радили:водовод, канализацију, прегадне зидове, кошуљице и сл., причали су ми да водоводне и канализационе цеви које се уграђују у стан на Врачару, круг двојке и сл. квалитетније су него на Вождовцу, Бежанији, Миријеву .....

Међутим од пре 3-4 године почело је да се дешава да се уграђују цеви и фитинг истог квалитета како у становима од 4000-5000 евра/м2 тако и у становима од 2000-2500 евра/м2 а прошле године био је случај да је у стану код Цветкове пијаце уграђен бољи материјал него у стану који се налази 300-400 метара од Храма.
Kakva moze da postoji razlika u kvalitetu izmedju PVC kanalizacionih ili vodovodnih okiten cevi koje se ugradjuju u centru grada i na periferiji? Jedina mogucnost je da su jedne bile domace a druge uvozne ali nema teorije da bi neko uvozio PVC kanalizacione cevi iz inostranstva pored domacih jer je to van pameti zbog toga sto se time nista ne dobija. Tako je i sa betonom ili opekom kojim se te zgrade zidaju, armaturom koja se ugradjuje u beton, PVC kablovima koji se ugradjuju u zidove itd. Zavrsni radovi (podopolagacki, stolarski, molerski) te sama oprema stana (vrsta radijatora, klime, kade, sudopere, baterije za vodu) odnosno ono sto je vidljivo moze da pravi znatnu razliku ali to je ono sto zovu standardan i luksuzni kvalitet gradnje, no to nije vezano za lokaciju, mozes graditi i luxuzne stanove u Borci ili Bataji a na Dortjolu u standardnom kvalitetu recimo. No, lakse je prodati luxuzan m2 stana na izvikanoj lokaciji u centru nekom prazilukasu nego u Bataji, ljudi se mnogo lakse odluce da daju 4500eura/m2 na Neimaru nego 2200eura/m2 za Zemun Polje recimo (a to bi bio odnos cena kad bi stan oblagao hrastovim parketom, spanskim plocicama i opremao nemackim baterijama i italijanskim kamenom). Ko se bre jos hvali luxuznom gajbom u Zemun Polju ali zato svaki dan imate u medijima kako se neka voditeljka ili starleta hvali svojim luxuznim krovom nad glavom na Vracharu ili na Dortjolu.

Za razliku od vecine neki ljudi stan gledaju kao investiciju, procenjuju lokaciju, trenutnu i i buducu cenu, mogucnosti izdavanja, cenu odrzavanja itd. Vecina gleda kako da sto jeftinije dodje do krova nad glavom, OK postavi neke standarde (tipa lokacije, sprata) ali glavni faktor je ipak cena.

Прање новца.

Имаш Алта и Апи банку, које су у власништву СНС картела. Не питају за порекло новца, може и да се шаље у Русију, такође без икаквог упита.

Back