Ко то нису патриоте.Они који су бранили свој народ*
Комплетан политички и војни врх државе је оптужен пред трибуналом.Знаш ли ти то?
Da ne bude zabune. Bez ikakvog osvrta na motive ratova koje smo vodili,
onaj ko IZGUBI rat ide na gubiliste ili na sud. Mi smo izgubili rat. To je nesto sto su Srbi uglavnom zaboravili kako izgleda - biti gubinik u ratu, jos od Kosova i turske invazije. Pa nam je izgleda jako tesko da to shvatimo.
Nasa rukovodstva, i vojno i politicko, su se igrala zivotima, buducnoscu, imovinom svih nas kada su krenuli u rat.
Kada krenes u rat, ne smes ga izgubiti. Ako izgubis, prodjes onako kako smo mi prosli.
Jako mi je krivo sto niko nije izasao (bar ja nisam cuo) i objasnio ovom narodu, kratko i jasno, u DJINDJICEVOM stilu, sustinu - da je njegovo rukovodstvo i vojska IZGUBILA RAT (stavise, 5-6 njih). I da je zbog toga prosao kako je prosao.
Ja sam poreklom potpuno van "uze Srbije", 75% Krajisnik, 25% sa Kosova, mada sam rodjen i ziveo u Beogradu. Mene gornje cinjenice jako bole, i da sam ja vodio iste te ratove ne bi ovako zavrsili sigurno, cak i da sam ih izgubio. Ali cinjenice su cinjenice, a ovo je malo u Zoranovo ime. Srbijo, shvati da si (sramno, ali nazalost to nije bitno) IZGUBILA rat(ove) i otuda sledi mnogo toga sto smo morali kao nacija da istrpimo, ne najmanje po pitanju dostojanstva.
Ovo je off-topic, ali me vise nervira to oko naseg junackog rukovodstva.
Takodje nikako da shvatimo da bi MI, Srbija, trebali najvise da sudimo i osudimo i Milosevica i mnoge druge, gde vojska zauzima vrlo znacajno mesto, za ono sto su ucinili (a nije trebalo) i ono sto nisu ucinili (a trebalo je) i u tim ratovima (kad su ih vec zapoceli) i van njih (sto se tice unutrasnje situacije u samoj Srbiji - pljacka, inflacija, sund, mafijasenje - ukratko, 90-te, cije pogubno delovanje nazalost osecamo i to snazno jos uvek).