Zašto je bog stvorio čoveka ?...

Pa ne cini mi se.
Otkrij nam vise o tome..

Da, cini ti se...

Novi zavet nema Isusovu zapovest da se mora udavati i zeniti...

A Zemlja je napunjena odavno.... ta Bozja namera je ostvarena...

Dat je zakon u novom zavetu za nas...

1 Korincanima 7 :2Ali, pošto je blud veoma raširen, neka svaki muškarac ima svoju ženu i neka svaka žena ima svog muža.

Znaci poenta je ne ciniti blud, ne ziveti u bludu.

Jer bludnici nece naslediti Bozje Kraljevstvo

1 Korincanima 6: 9 Zar ne znate da nepravednici neće naslediti Božje kraljevstvo?
Ne zavaravajte se! Ni bludnici, ni idolopoklonici, ni preljubnici, ni muškarci koji se upuštaju u neprirodne odnose,
ni muškarci koji ležu s muškarcima,
10 ni lopovi, ni pohlepni, ni pijanice, ni oni koji pogrdno govore o drugima,
ni iznuđivači neće naslediti Božje kraljevstvo.
18 Bežite od bluda.

Aposotl Pavle nije bio ozenjen i napisao je ovo

8 A onima koji nisu u braku i udovicama kažem: dobro im je da ostanu kao i ja.
9 Ali ako se ne mogu savladati, neka stupe u brak, jer je bolje stupiti u brak nego izgarati od strasti.

Vidim ovde da mnogi ne razumeju kako se covek uprljao i pao, pa to da razjasnimo.

Dakle,Bog je rekao coveku da ne jede ploda od znanja (poznanja dobra i zla),jer u tom slucaju mora umreti.Zlo donosi greh,bolest i na kraju smrt.

Do tada, covek ziveci u Raju, poznavao je samo dobro. Nije znao za zlo.Nije znao za bol,patnju,bolesti niti bilo kakvu nevolju.
Taj plod mu je omogucavao da i to sazna ako hoce:sta je zlo i sta sve sa sobom donosi.
Da ga postedi tih muka, Bog mu je rekao da ne jede tog ploda.
Covek ga nije poslusao, vec je poslusao zmiju(djavola),koja ga je nagovarala da jede ploda sa tog drveta.
Zato covek,koji pade, sada pati.Sam je to trazio.

Naravoucenije:Ne slusajte zmiju ,koja vas laze i okrece protiv Boga.Zmija je sibicar ,samo mozete nadrljati.

Niti slusajte dilere droge koji vas okrecu protiv vasih roditelja.Oni zive od vase gluposti i naivnosti a vas to puno moze da kosta.

Poslednja izmena:
Da, cini ti se...

Novi zavet nema Isusovu zapovest da se mora udavati i zeniti...

A Zemlja je napunjena odavno.... ta Bozja namera je ostvarena.
..

Dat je zakon u novom zavetu za nas...

1 Korincanima 7 :2Ali, pošto je blud veoma raširen, neka svaki muškarac ima svoju ženu i neka svaka žena ima svog muža.

Znaci poenta je ne ciniti blud, ne ziveti u bludu.

Jer bludnici nece naslediti Bozje Kraljevstvo

1 Korincanima 6: 9 Zar ne znate da nepravednici neće naslediti Božje kraljevstvo?
Ne zavaravajte se! Ni bludnici, ni idolopoklonici, ni preljubnici, ni muškarci koji se upuštaju u neprirodne odnose,
ni muškarci koji ležu s muškarcima,
10 ni lopovi, ni pohlepni, ni pijanice, ni oni koji pogrdno govore o drugima,
ni iznuđivači neće naslediti Božje kraljevstvo.
18 Bežite od bluda.

Aposotl Pavle nije bio ozenjen i napisao je ovo

8 A onima koji nisu u braku i udovicama kažem: dobro im je da ostanu kao i ja.
9 Ali ako se ne mogu savladati, neka stupe u brak, jer je bolje stupiti u brak nego izgarati od strasti.

Nisam ja kazao da vam kula brani.
A u gore boldovanoj recenici se nalazi tajna.

Kula vam preporucuje da se ne zenite i ne radjate decu, ovde na ovoj gresnoj zemlji a ne brani vam.
Ne uelim da znam kako se gledana one koji ne slede tu preporuku.

Odakle to znam o zenidbi i deci?
Dve jehovistkinje sam zatekao kid jednih ljudi.
Jedna je bila mlada, ne udata.
Gosti su rekli da cura treba vec da se udaje.
A ova starija je mesto nje rekla, a nece on da se udaje i radja decu ovde na ovoj zemlji vec na novoj zemlji.
I morale su vec da idu.

Jer ce navodno radjati decu posle vakrsenja gresnika kada ce te im propovedati od kuce do kuce.
Tada ce navodno gresnici moci jos jednom da donesu odluku a ko nece, bice unisten.

Nego cemu sada propovedanje ako gresnici sada moze da se nazive u grehu a posle bez muke budu navodno spaseni?

I kako se to zemlja napunila, kako to znas?
Mozes nam to objasniti?
Hvala

I Gospod Bog stvori ženu od rebra, koje uze Adamu, i dovede je k Adamu.

Priče 18:22, 1 Kor. 11:8, Jev. 13:4
-----------
A Adam reče: Sada eto kost od mojih kosti, i telo od mog tela. Neka joj bude ime čovečica, jer je uzeta od čoveka.

1 Moj. 29:14, Sud. 9:2, 2 Sam. 5:1, Ef. 5:30
------------
Zato će ostaviti čovek oca svog i mater svoju, i prilepiće se k ženi svojoj, i biće dvoje jedno telo.

Ps. 45:10, Mt. 19:5, Mk. 10:7, 1 Kor. 6:16, Ef. 5:28
------------
25 A behu oboje goli. Adam i žena mu, i ne beše ih sramota.

2 Moj. 32:25, Isa. 47:3
----------------------

ovo je bilo pre greha, znači ###sali se u Edenskom vrtu...ili nisu ?

ili ih je na to pripremao jer je znao da će načiniti greh ?

Poslednja izmena od moderatora:
To je licnas stvar ko ce kada da stupi u brak i dal ce.

Dal si procitala Pesmu nad Pesmama :?:

1 Solomunova pesma nad pesmama.

2 Da me hoće poljubiti poljupcem usta svojih! Jer je tvoja ljubav bolja od vina.

6 Leva je ruka njegova meni pod glavom, a desnom me grli.

5 Dve su ti dojke kao dva laneta blizanca, koji pasu među ljiljanima.

11 S usana tvojih kaplje saće, nevesto, pod jezikom ti je med i mleko, i miris je haljina tvojih kao miris livanski.

12 Ti si kao vrt zatvoren, sestro moja nevesto, izvor zatvoren, studenac zapečaćen.

16 Ustani severe, i hodi juže, i duni po vrtu mom da kaplju mirisi njegovi; neka dođe dragi moj u vrt svoj, i jede krasno voće svoje.

4 Odvrati oči svoje od mene, jer me raspaljuju.

8 Rekoh: Popeću se na palmu, dohvatiću grane njene; i biće dojke tvoje kao grozdovi na vinovoj lozi, i miris nosa tvog kao jabuke;

2 Povela bih te i dovela bih te u kuću matere svoje; ti bi me učio, a ja bih te pojila vinom mirisavim, sokom od šipaka.

izmisljas
opterecen si kulama

Bolje citaj Bibliju malo

- - - - - - - - -

PA kazi nam nesto o tome zasto izbegavas?
Toje scedokinje su to rekle be izmisljsm.
Ali ti ne telis da givoris o tome, jer ti svest sama kaze da takve preporuke nisu u redu pa tako ni za javno pricanje o tome.

Nisam ja opterecen kulom, ne teram vas ja da dajete ovakve informacije o kojima ne pricate posle rado kada vas neko malo bolje pita oko njih.

on ne zna zato je sve stvorio,a za svaki post i svaku recenicu,svi znaju zato su je napisali
znaci kreacija je prevazisla kreatora:D
ili je mozda obrnuto
da on zna zasto je sve stvorio,a da ljudi kad vise veruju u svoju misao nego u ljubav,neizbezno ulaze u sukob sa suprotnim misljenjem,koje je isto tako nastalo logicki,ali gledano iz suprotnog ugla
toliko o relevantnosti misljenja:lol:

Poslednja izmena:
ili je mozda obrnuto
da on zna zasto je sve stvorio,a da ljudi kad vise veruju u svoju misao nego u ljubav,neizbezno ulaze u sukob sa suprotnim misljenjem,koje je isto tako nastalo logicki,ali gledano iz suprotnog ugla
toliko o relevantnosti misljenja:lol:

suviše je protivrečnosti, nelogičnosti u bibliji... paradoksi

bog je svemoguć, sveznajuć, savršen, a opet, stvara (navodno) savršenog čoveka po obličju svome
koji je sklon grehu i zato posle je nagraisao sve do današnjeg dana i tek će...

bog je stvorio da sve bude savršeno, sa slobodnom voljom kao ključnim činiocem božanske milosrdnosti prema čoveku,
čovek je to zloupotrebio i naebo...bog je znao da će se tako izdešavati ?

ako je znao zašto je sve stvarao ono što će ga izneveriti(čoveka), a ako nije, na kontu toga, da li je - savršen ?

pa sam razum je potencionalno savrsen,s tim sto moze da se zloupotrebi
a i razum zavisi od sagledavanja,a da bi sagledao celinu,morao bi sve da znas
plus da imas ljubavi za sve
ljudi sagledavaju po iskustvu,a i imaju licne interese,to je razlika
cak smo pokusali i ljubav da prepisemo,koliko smo razumeli
zato komunisti imaju bratstvo i jedinstvo
ili gradjansko drustvo,brigu o pojedincu
mislim idemo i u dobrom pravcu,a i opet kad zalutamo idemo unazad
i dalje ucimo na greskama

suviše je protivrečnosti, nelogičnosti u bibliji... paradoksi

bog je svemoguć, sveznajuć, savršen, a opet, stvara (navodno) savršenog čoveka po obličju svome
koji je sklon grehu i zato posle je nagraisao sve do današnjeg dana i tek će...

bog je stvorio da sve bude savršeno, sa slobodnom voljom kao ključnim činiocem božanske milosrdnosti prema čoveku,
čovek je to zloupotrebio i naebo...bog je znao da će se tako izdešavati ?

ako je znao zašto je sve stvarao ono što će ga izneveriti(čoveka), a ako nije, na kontu toga, da li je - savršen ?

Bog je stvorio coveka koji nije sklon grehu.
Postao je sklon grehu tek posto je pao.
Nisu sva stvorenja pala.Medju andjelima je tek jedna trecina pala.Dve trecine nisu.

Poslednja izmena:

Back