Zašto je bog stvorio čoveka ?...

unapred pripremljen scenario

Adam i Eva su napravljeni, poslani u raj, dato im je sve na uslugu, večnost, sve pogodnosti,
ali tu beše negde zla zmija koja ih prevari i obznani im da mogu da se...piiiipp

pa od koga je proisteko greh ako ne od samog boga koji im je priredio tu 'savršenu' scenografiju pada u grešnost strasti ??

sa kozom kvalitet 3..da su polozili koza bi bila prvoklasna..z:lol:

- - - - - - - - - -

unapred pripremljen scenario

Adam i Eva su napravljeni, poslani u raj, dato im je sve na uslugu, večnost, sve pogodnosti,
ali tu beše negde zla zmija koja ih prevari i obznani im da mogu da se...piiiipp

pa od koga je proisteko greh ako ne od samog boga koji im je priredio tu 'savršenu' scenografiju pada u grešnost strasti ??

bilo bi strasti i da nisu pogresili al ne bas ovakve ko u zivotinje..

Kako se ponašam u životu tako mi se vraća.
Čini dobro, dobro će ti se vratiti. Držim se toga i zadovoljna sam.

Naravno, ako činiš dobro veća verovatnoća je da će ti se dobro vratiti. To je istina i svi bi trebalo toga da se drže.
Mislio sam na loše stvari koje se dešavaju nevinima, dakle bez "zasluge". Ti kažeš da je sve po zasluzi što očigledno nije istina. To nas dovodi do zaključka...

Naravno, ako činiš dobro veća verovatnoća je da će ti se dobro vratiti. To je istina i svi bi trebalo toga da se drže.
Mislio sam na loše stvari koje se dešavaju nevinima, dakle bez "zasluge". Ti kažeš da je sve po zasluzi što očigledno nije istina. To nas dovodi do zaključka...

I dalje verujem da ima zasluge. Ako Bog postoji a postoji sve gleda.
Zašto mene nikad nije zadesilo neko zlo, jer postupam pravično.
Nevini, to mi mislimo a šta ćine to samo oni znaju.

I dalje verujem da ima zasluge. Ako Bog postoji a postoji sve gleda.
Zašto mene nikad nije zadesilo neko zlo, jer postupam pravično.
Nevini, to mi mislimo a šta ćine to samo oni znaju.

Najviše bih voleo da si u pravu i da svetom vlada pravednost, ali realnost je drugačija.
Da li su deca koja su bolesna i gladna "zaslužila" bolest i glad? Po tebi jesu.

Nije.

Kroz moj život dešavale su razne svari, uglavnom loše. Prepisujem toj teoriji da su moji preci za to zaduženi. Verujem u to.
Ja činim dobro, zarad svoje dece, da njima bude dobro. Ne mora da znači da sam u pravu, vreme će pokazati.

Ako nije pravedno to onda znači da veruješ u nepravednog boga.
Druga mogućnost je da nema nikoga iznad nas ko vodi računa o pravdi.

Pravednim smatram ono što ja činim i tačka.
Moja deca neće ispaštati moje grehe jer ih ja ne činim.

Ne znam da li smo se razumeli. Sama si napisala da nije pravedno da nevini ispaštaju tuđe greške. Tu se potpuno slažemo.
Međutim, ti očigledno veruješ u "pravednog" boga koji nepravedno kažnjava nevine i to ti nije nelogično. Drugu mogućnost, da nema nikog iznad nas da sprovodi pravdu, ne uzimaš u razmatranje.

ima itekako veze ako sam pitao da li je strast greh
memento ništa ne pita bzv. ili slučajno

znači nisu imali spolne odnose pre nego ih zmija prevarila...ili ?

ti si sve pogresno shvatio
Polni odnosi u braku nisu greh.
Bog je Adamu i Evi rekao radjate se mnozite se...

Greh je bio sto su Adam i Eva bili neposlusni Bogu
Sto su uzeli plod sa drveta koje nisu smeli da diraju...

Back