Zašto je bog stvorio čoveka ?...

Pa upravo si se sam pokopao, bezbožniče. Ako ne znamo kakav je osećaj kada imamo decu pre nego što decu dobijemo, kako možemo decu praviti zbog same dece, a ne zbog nas samih ili zbog neke urođene potrebe? Kako je Bog mogao da stvori čoveka zbog ljubavi prema čoveku, ako čoveka još uvek nije poznavao. Koristi ZNANJE ono je u tebi, samo ugasi svoj um, ugasi sve što je ograničeno i veruj onome što zoveš intuicijom

Pa onda ih niko ne bi stvarao da je tako kako kazes.

Ja sam mislio da nemas samo zivotnig iskustva zbog mladosti.
A ti nemas ni elementarnog znanja osnovnih zivotnih stvari?
Mozda si u skolio bio bolestan kada su se ucile neke stvari pa si bio odsutan?

Ne mozes da se zaljubis u nesto sto nisi znao, vidio i opipao, doziveo.
Sve se postepeno bazira na ljubavi.
Nije samo to dete u pitanju.

Vec porodica.
Najaca celija ljudskog drustva.
Bog zeli da stvara jake porodice.
Pa se ljubav razvije izmedju dve osobe.
A onda ta ljubav pokrene ono sto je Bog kazao i kako je kazao

Radjajte se i mnozite na zemlji.

A onda dodje to sto nisi vidio, znao i opipao.
A onda se desi najveca ljubav, agape.
Koju samo tada mozes da iskusis.
Niko drugi za tebe.

A ta ljubav te jos vise poveze sa tvojom zenom.
I tebe i nju.
To se zove porodica.

I tako svet malo po malo propada...
Nema kvalitetnih ljudi.
Sve manje i manje.

Poslednja izmena od moderatora:
Bog nije stvorio samo coveka.On je stvorio ceo Kosmos,sve Planete i sve te milijarde sjajnih zvezda,kojima se mi divimo,uzivajuci u njima,u pelepim prolecnim nocima,zagrljeni negde tamo na Kalemegdanu,u strasnom ljubavnom zagrljaju.! I sam Bog je beskrajno srecan,sto je stvorio svu tu nevidjenu lepotu.Ali,i njemu se celo
cesto mrsti od tuge,kada sam sebe prekoreva,sto je stvorio coveka.! Sta mi bi beskrajno postavlja sam sebi,isto pitanje Stvorio sam to cudoviste coveka,koji nema
ni dobrote ni postenja,osim bezgranicne potrebe,da unistava jedan drugog. Zar sam mogao sebi da dozvolim da stvorim to najkrvolocnije bice,koje nikada nije u stanju,da se
zasiti krvi svojih isto takvih ljudi,kao sto je i sam.Ali to,sto se ubijaju medju sobom,pa...jednog dana ce se sami unistiti.Ali pre toga,unisticemi svu onu stvarnu lepotu
koju sam stvorio.Unistice sume,planine,mora ,reke,okeane ,jezera i sve one drage zivotinje,koje cine Zemlju tako lepom i privlacnom.Kada sam stavrao coveka,mislio
sam,daa ce on cuvati Zemlju,da ce uzivati u lepotama Prirode.A sta je On uradio.Planski unistava,sve ono sto sam ja sa velikim radom stvorio.Mogu sada samo da
ih prokunem i da cekam,da se Zemlja oslobodi konacno tih cudovista,koje sam ja pogresno nazvao ljudima.!!!z:cry:z:((

Poslednja izmena:
Bog nije stvorio samo coveka.On je stvorio ceo Kosmos,sve Planete i sve te milijarde sjajnih zvezda,kojima se mi divimo,uzivajuci u njima,u pelepim prolecnim nocima,zagrljeni negde tamo na Kalemegdanu,u strasnom ljubavnom zagrljaju.! I sam Bog je beskrajno srecan,sto je stvorio svu tu nevidjenu lepotu.Ali,i njemu se celo
cesto mrsti od tuge,kada sam sebe prekoreva,sto je stvorio coveka.! Sta mi bi beskrajno postavlja sam sebi,isto pitanjeijaju medju sob. Stvorio sam to cudoviste coveka,koji nema
ni dobrote ni postenja,osim bezgranicne potrebe,da unistava jedan drugog. Zar mogao sebi da dozvolim da stvorim to najkrvolocnije bice,koje nikada nije u stanju,da se
zasiti krvi svojih isto takvih ljudi,kao sto je i sam.Ali to,sto se ubijaju medju sobom,pa...jednog dana ce se sami unistiti.Ali pre toga,unisticemi svu onu stvarnu lepotu
koju sam stvorio.Unistice sume,planine,mora ,reke,okeane ,jezera i sve one drage zivotinje,koje cine Zemlju tako lepom i privlacnom.Kada sam stavrao coveka,mislio
sam,daa ce on cuvati Zemlju,da ce uzivati u lepotama Prirode.A sta je On uradio.Planski unistava,sve ono sto sam ja sa velikim radom stvorio.Mogu sada samo da
ih prokunem i da cekam,da se Zemlja oslobodi konacno tih cudovista,koje sam ja pogresno nazvao ljudima.!!!z:cry:z:((

Da sve sto je stvorio Bog je savrseno dobro i lepo,
I sigurno a nije srecan sto su se ljudi svojevoljno odmetnuli od Boga i postali zli...

Bog preko svoje pisane reci Biblije zove sve ljude da se odvrate od zla i tako dobij uspasenje.

Ko ostane u zlu bice unisten.
Bice unisteni i oni koji Zemlju unistavaju.
Bog nece dozvoliti da ljudi uniste planetu Zemlju.
On je cuva...

Narodi se prognjeviše, ali dođe i tvoj gnev i dođe vreme da se mrtvima sudi i da se nagrade sluge tvoje,
proroci i sveti, i oni koji se boje imena tvoga, mali i veliki,
i da se unište oni koji zemlju uništavaju. (Otkrivenje 11:18)

I proreceno je da ce Bog u buducnosti unistiti zlo, i to zauvek.
Da bi ljudi mogli da zive u savrsenstvu vecno na Zemlji.

Otkrivenje 21:3,4
3 I čuh silan glas s neba da govori: Evo šatora Božjeg među ljudima!
On će prebivati s njima, i oni će biti narod njegov, i sam Bog biće s njima.
4 On će otrti svaku suzu od očiju njihovih i smrti neće više biti, ni žalosti ni vike, ni bolesti neće više biti, jer prvih stvari nestade.
:zpozdrav:

Poslednja izmena:
Pa onda ih niko ne bi stvarao da je tako kako kazes.

Ja sam mislio da nemas samo zivotnig iskustva zbog mladosti.
A ti nemas ni elementarnog znanja osnovnih zivotnih stvari?
Mozda si u skolio bio bolestan kada su se ucile neke stvari pa si bio odsutan?

Ne mozes da se zaljubis u nesto sto nisi znao, vidio i opipao, doziveo.
Sve se postepeno bazira na ljubavi.
Nije samo to dete u pitanju.

Vec porodica.
Najaca celija ljudskog drustva.
Bog zeli da stvara jake porodice.
Pa se ljubav razvije izmedju dve osobe.
A onda ta ljubav pokrene ono sto je Bog kazao i kako je kazao

Radjajte se i mnozite na zemlji.

A onda dodje to sto nisi vidio, znao i opipao.
A onda se desi najveca ljubav, agape.
Koju samo tada mozes da iskusis.
Niko drugi za tebe.

A ta ljubav te jos vise poveze sa tvojom zenom.
I tebe i nju.
To se zove porodica.

I tako svet malo po malo propada...
Nema kvalitetnih ljudi.
Sve manje i manje.

Ja opet ne znam kako da reagujem, ovo je zaista zabrinjavajuće za mene xD Ti u istom postu napišeš i da ti se ne obraćam i onda mi ispod toga postavljaš pitanja, pritom se hvališ da si zrela osoba :D :D :D
Znači, lupetaš gluposti "o meni", koje nemaju nikakve veze sa mnom, nasumično mi pričaš stvari kao da se znamo, a napisao sam dva posta na ovom forumu u kojima nema ni jednog jedinog podatka o meni... tu nešto nije kako treba,... Nemoj da se glupiraš više ovako, ne daju mi admini da te "vređam", a neprijatno mi da ignorišem ovakva prozivanja pa ne znam kako da se ponašam o.O

Poslednja izmena od moderatora:
Bog je stvorio čoveka da se množi i celu zemlju napuni, sve da bi jednog
dana odabrao miljenike, ostale potepao ko zečeve i kampovao sa ljubimcima.
z:mrgreen:

:)

Svaki sin koji slusa svog Oca je njegov miljenik , pa i onaj iz "Price o bludnom sinu" , vgde je nastala velika radost i slavlje "kada se bludni sin raskajao i opametio i vratio Ocu svom i domu svom " ...

Kazu "da nema vece radosti na Nebesima , nego kada se bludni sin / gresnik , raskaje i prizove pameti" ili kako se to jos govori - "preumi"... i promeni dotadasnje nekvalitetno ponasanje

čovek je sklon grehu...to je savršenstvo !?

savršenstvo nije sklono greškama...ili ?

Sada je covek nesavrsen i sklon grehu zato, ali opet moze da savrseno odrazava osobine Tvorca.

Savrsenstvo moze da gresi jer je to svojevoljan proces.
Stvar slobodne volje.

Koo sto su andjeli savrseni pa su svojevoljno neki od njih zgresili,
Tako su i Prvi ljudi zgresili, svojom voljom
neposlusnoscu Boga,
I Posledica greha je SMRT.

Da nisu zgresili prvi ljudi bi ziveli vecno i celo njihovo potomstvo.

Ali posto su sgresili, postali su nesavrseni i to nesavrsenstvo su
preneli na celo potomstvo - covecanstvo.

Ali ce u buducnosti Bog to ispraviti, dovesce ljude do savrsenstva da bi mogli da zivimo vecno.

koje to osobine tvorca čovek savršeno odražava ?

Interesanatno?

Kako ih to savrseno odrazava?

Ona rece sve dokazujej biblijski.

Da vidimo kako to biblijski covek odrazava savrseno Bozje osobine, kada biblija kaze da su svi sagresili i izgubili su slavu bozju?

- - - - - - - - - -

Rimljanima 3, 23 Jer svi sagrešiše i izgubili slavu Božiju,

Psalam 14,3 Svi su zašli, svi se pokvarili, nema nikoga dobro da tvori, nema ni jednog.

.
Ali ce u buducnosti Bog to ispraviti, dovesce ljude do savrsenstva da bi mogli da zivimo vecno.
Cemu dovoditi do savrsenstva nesto sto ce ponovo postati nesavrseno? I jos bi time svoju gresku priznao, da savrseno nije stvorio vec nesto sto tudju pomoc treba.

Covek sam treba da shvati u cemu je greska I da je ispravi, cime ce savrsenstvo svoje potvrditi. I onda gresku nece vise ponoviti. Pa I da je ponovi, zna kako da je ispravi.

Zato ne cekajte da Bog uradi ono sto I sami mozete.

koje to osobine tvorca čovek savršeno odražava ?

LJubav, dobrotu, itd...

Galatima 5:22
Ali je plod Duha ljubav, radost, mir, trpljenje, dobrota, milosrđe, vernost, krotost, uzdržanje.

Sve vrline koje covek moze imati su deo Bozanske ljubavi.

- - - - - - - - - -

Interesanatno?

Da vidimo kako to biblijski covek odrazava savrseno Bozje osobine, kada biblija kaze da su svi sagresili i izgubili su slavu bozju?

- - - - - - - - - -

Psalam 14,3 Svi su zašli, svi se pokvarili, nema nikoga dobro da tvori, nema ni jednog.

Ti mesas nasjedjeni i greh ili nesavrsenost sa grehom.

To sto je Psalmista rekao je odraz njegovih osecanja
ne mislis valjda da stvarno nije bilo ni jednog da dobro tvori???
Onda bi Bog sve ljude unistio.
Bog je u starozavetno doba unistavao Zle i znamo ko su ti bili imamo izvestaj u Bibliji.
Bilo je puno onih koji su po Bozjoj volji.

Poslednja izmena:
Cemu dovoditi do savrsenstva nesto sto ce ponovo postati nesavrseno? I jos bi time svoju gresku priznao, da savrseno nije stvorio vec nesto sto tudju pomoc treba.

Covek sam treba da shvati u cemu je greska I da je ispravi, cime ce savrsenstvo svoje potvrditi. I onda gresku nece vise ponoviti. Pa I da je ponovi, zna kako da je ispravi.

Kako znas da ce ponovo postati nesavrseno?
Covek je pao iz neznanja, zato mu je data sansa za oprostaj.
Andjelima koji su pali (demonima) nema oprostaja,jer znadose i zgresise.

Bog je svakom stvorenju dao slobodu da bira sebi put kako ce raditi na sebi.

Bog je bezgresan.
Osudjujuci nevinog, cinis greh i tvoj sud se vraca na tebe.
pazi sta radis. Ti koja se pozivas na pravdu i sud nad nevinima., i kritikujes nepravdu.
Gledaj dakle da ne cinis to sto osudjujes.

Covek ne treba samo na Boga da ceka, vec da sudeluje. To je tacno.
Bog mu je za to dao slobodu ali i odgovornost nad svojom sudbinom.

Poslednja izmena:

Nece ponovo covek pasti u nesavrsenstvo.
Bog zna sta radi.
Covek ce vecno biti savrsen.

LJubav, dobrotu, itd...

Ti mesas nasjedjeni i greh ili nesavrsenost sa grehom.

To sto je Psalmista rekao je odraz njegovih osecanja
ne mislis valjda da stvarno nije bilo ni jednog da dobro tvori???
Onda bi Bog sve ljude unistio.
Bog je u starozavetno doba unistavao Zle i znamo ko su ti bili imamo izvestaj u Bibliji.
Bilo je puno onih koji su po Bozjoj volji.

Pa cekaj malo, nisi mi na sve odgovorila?
Sta je sa ovim?

Sta je sa ovim stihom?

- - - - - - - - - -

Back