Zasto jarcevi toliko pate u zivotu?

Bas cudno sto pisemo ista,imajuci u vidu da je ovo Forum :DPa znak Jarca koji je dao toliki broj velikana,koji su mijenjali sliku svijeta je zasluzio da ga ljudi "istrazuju" do kraja,nemoj da im to osporavas :DMalo koji znak ima tako sirok dijafazon osobina, koje su kljuc uspjeha u zivotu,kod nekih Jarceva materijalnoga kod drugih duhovnog :D

Kakve gluposti, svako pati na svoj način. Nikome nije lako. Život nije lak. Ako neko misli da je nekome život lak onda je jako naivan.

Saturn samo daje neke očigledne prepreke, vidljive. Pitanje je da li su te vidljive teže od onih nevidljivih, tj. unutrašnjih, emotivnih, mentalnih i sl.

Saturn te uzgrađuje na jedan način, Neptun na drugi, Pluton na treći, Venera na četvrti, i svaki ti na kraju daje jačinu na svom polju. Nečemu te je naučio. Zavisi šta imaš naglašeno u karti.

Meni je Neptun najnaglašeniji, i mene je najviše on napatio, i i dalje me muči, i uvek će, ali me je mnogo i naučio. Kao što će nekog saturnovca Saturn.
Meni su Saturnovski problemi nekako korektni, uvek znam šta će me strefiti, uvek se to očekuje, dolazi kao rezultat nekih ponašanja... Kod Neptuna nikada nisi načisto, niti znaš šta ti se dešava, i mene je to mnogo više izmasakriralo u životu, jer sam ja na to osetljivija, kao što je neko drugi osetljiviji na Saturn, i na njega gleda fatalistički...

I baš zato što moje muke nisu očigledne, postoje ljudi koji misle da ja nemam pravo da se žalim, jer eto oni ne vide šta to meni fali, ja se u stvari kreveljim i sl. jer ne razumeju moju problematiku, jer je ona negde unutra, nije fizička, mada ostavlja trag i na fizičkom...

Poslednja izmena:
Tema je zasto Jarcevi toliko pate u zivotu.Saturn je taj koji kaznjava Jarceve.
Otvori temu vezanu za Neptun i pisi o patnji neko ce sigurno pronaci da podeli istu.
Kako to patimo zbog Saturna?Primetila sam da jarčevi nemaju pravo na grešku. Mislim, imaju. Ali su one skoro "fatalne", ne samo po nas, nego i po druge.Znate ono kad za nekog kažu:"provukao se kroz iglene uši". Toga kod nas nema. Niko nam ne prašta neuspeh i pravo na grešku!Ni mi sebi ne praštamo.

Saturn je sinonimno povezan sa izrazom Mržnja. Ali bolja reč za upotrebu je Netrpeljivost. Kada osećamo da nas neko ili nešto GUŠI, često imamo Saturn na toj poziciji.

Ne mora da bude vidljivo ili automatsko, ali tamo gde nam je Saturn uvek imamo sukobe i rasprave po default opciji. Jednostavno nas nerviraju stvari koje drugi čine, o kojim razmišljaju ili sebi dopuštaju da pređu naše zamišljene granice nečega do čega inače držimo.

Ovo je uvek i nedvosmisleno odbrambeni sistem, često nagla reakcija, svaki put kada se osoba u znaku gde nam se nalazi Saturn, umeša u stvari koje plasman kuće u kojoj se nalazi Saturn opisuje.

NPR, ako imate Saturn u Biku u 4 kući, izuzetno će vas nervirati svaki Bik koji

- Ima uspešan brak
- Ume da fantastično kuva
- Ima iskustva u spremanju klope bolje nego vi
- Zna da "kući kuću" bolje nego vi
- Nerviraće vas SVA imena Flore i Faune koja vuku na seoska mesta (Ljubica, Ružičica, Jela, Vesna, Rosa itd)
- Svaki put kada se upustite u raspored nameštaja, a pogotovo stola i stolica, dolazi do mešanja u isti od strane prisutnih Bikova

Koincidentno, pravi spokoj ovakve osobe dobijaju TEK nakon što se dohvate tipično Bikovskih principa i metoda u životu, a često će i da sa ovakvom postavkom bude ime Muža/Žene nešto starinsko, demode ili slično tome.

To je samo jedan od primera, a analogija postoji mnogo.

Ako otkrijete gde se u Vašoj karti nalazi Saturn i ako vidite u kojoj se kući (plasidus) i znaku nalazi, dobijate odgovor na to zbog čega nešto "organski ne podnosite", bilo da su situacije, ljudi ili tuđa mišljenja.

Saturn je sinonimno povezan sa izrazom Mržnja. Ali bolja reč za upotrebu je Netrpeljivost. Kada osećamo da nas neko ili nešto GUŠI, često imamo Saturn na toj poziciji.

Ne mora da bude vidljivo ili automatsko, ali tamo gde nam je Saturn uvek imamo sukobe i rasprave po default opciji. Jednostavno nas nerviraju stvari koje drugi čine, o kojim razmišljaju ili sebi dopuštaju da pređu naše zamišljene granice nečega do čega inače držimo.

Ovo je uvek i nedvosmisleno odbrambeni sistem, često nagla reakcija, svaki put kada se osoba u znaku gde nam se nalazi Saturn, umeša u stvari koje plasman kuće u kojoj se nalazi Saturn opisuje.

NPR, ako imate Saturn u Biku u 4 kući, izuzetno će vas nervirati svaki Bik koji

- Ima uspešan brak
- Ume da fantastično kuva
- Ima iskustva u spremanju klope bolje nego vi
- Zna da "kući kuću" bolje nego vi
- Nerviraće vas SVA imena Flore i Faune koja vuku na seoska mesta (Ljubica, Ružičica, Jela, Vesna, Rosa itd)
- Svaki put kada se upustite u raspored nameštaja, a pogotovo stola i stolica, dolazi do mešanja u isti od strane prisutnih Bikova

Koincidentno, pravi spokoj ovakve osobe dobijaju TEK nakon što se dohvate tipično Bikovskih principa i metoda u životu, a često će i da sa ovakvom postavkom bude ime Muža/Žene nešto starinsko, demode ili slično tome.

To je samo jedan od primera, a analogija postoji mnogo.

Ako otkrijete gde se u Vašoj karti nalazi Saturn i ako vidite u kojoj se kući (plasidus) i znaku nalazi, dobijate odgovor na to zbog čega nešto "organski ne podnosite", bilo da su situacije, ljudi ili tuđa mišljenja.
Meni je sa Saturn u Lavu u 10-oj kući.Mrzim kitnjaste stilove, zlato, kinđurenje... sve što je odlika Lavova.Je'l to znači, "to"... otprilike?

Meni je sa Saturn u Lavu u 10-oj kući.Mrzim kitnjaste stilove, zlato, kinđurenje... sve što je odlika Lavova.Je'l to znači, "to"... otprilike?

Da, ali ne kada govorimo o ličnom stilu (za Ženu je bitna pozicija Venere u karti, kod tebe je ako se sećam u Jarcu pa ti sve vrste preterivanja smetaju).

Ali, recimo, ne smeta ti da vidiš stvari pravljene od dobrog drveta, lakirano drvo, drvo visokog kvaliteta i sl. tome. Stara, tradicionalna stolica, krevet ili ležaj neke vrste, radni sto, nešto što vuče na antiku i tamnije boje.

Sa Saturnom u Lavu bi ti smetalo kada vidiš bogato odevene političare, njihova skupocena i često blještava kola, ljude na crvenom tepihu, dodele oskara i raznih priznanja glumcima, muzičarima i sl tome.

Da, ali ne kada govorimo o ličnom stilu (za Ženu je bitna pozicija Venere u karti, kod tebe je ako se sećam u Jarcu pa ti sve vrste preterivanja smetaju).

Ali, recimo, ne smeta ti da vidiš stvari pravljene od dobrog drveta, lakirano drvo, drvo visokog kvaliteta i sl. tome. Stara, tradicionalna stolica, krevet ili ležaj neke vrste, radni sto, nešto što vuče na antiku i tamnije boje.

Sa Saturnom u Lavu bi ti smetalo kada vidiš bogato odevene političare, njihova skupocena i često blještava kola, ljude na crvenom tepihu, dodele oskara i raznih priznanja glumcima, muzičarima i sl tome.
Jeste,tačno je...mrzim inače kad su ljudi "snobovi" i kad "robiju" glupostima.Takođe ne volim ljude koji vole da se na taj način plasiraju u centar pažnje(skupim odelima, automobilima, nakitom...)Jako volim, cenim i poštujem tradiciju, kulturu i umetnost.
I Jeste Venera mi je u jarcu u 2-oj kući.

Naviše volim stolove od hrastovine...🤩

Kako to patimo zbog Saturna?Primetila sam da jarčevi nemaju pravo na grešku. Mislim, imaju. Ali su one skoro "fatalne", ne samo po nas, nego i po druge.Znate ono kad za nekog kažu:"provukao se kroz iglene uši". Toga kod nas nema. Niko nam ne prašta neuspeh i pravo na grešku!Ni mi sebi ne praštamo.

Upravo tako.
Saturn kaznjava,psiholiski proces sazrevanja koji mora da se prodje.

Drago mi je ako tako i vi mislite! Bilo bi lepo malo za promenu!Da predahnemo od obaveza i odgovornosti,bar malo...ja se nadam da nama Saturn "odnosi" iz života sve što nije valjalo(trenutno je još uvek u našem znaku), ali bi trebalo da nakon njegovog napuštanja, osetimo olakšanje u životu.

Moje viđenje stvari :

Jarac često postavi sebi neki cilj, kojeg se slepo drži, a osnovni metod koji koristi za postizanje cilja često jeste samoodricanje.

E sad, ponekad u životu da bi nešto uspelo se treba povremeno odreći nečega.

Ali mislim da kod Jarčeva nastupa taj problem da oni to uzimaju kao osnovni princip u životu.

Na taj način, da bi postigli taj neki svoj cilj, oni ne uživaju na samom životnom putu, tako nešto sebi ne dopuštaju. Nisu često ni fleksibilni, ne dopuštaju tako lako da ih vode životne okolnosti, već su kruti, rigidni i kontrol frikovi.

E sad - činjenica je da je život mnogo komplikovaniji nego što mi možemo da pojmimo, i da ne možemo da znamo šta je sve na nama da postignemo, šta ćemo naučiti i za šta smo stvoreni.
Jarčevi grčevito to negiraju, svode život na taj jedan cilj. A ciljevi kojima težimo su često samo naša buduća polazna tačka za sledeći životni izazov, i tako ukrug. Možeš završiti ko zna gde.

I onda, ako to i postignu, šta se događa - često ostaju sami.
Kao zemljani znak, taj cilj je često materijalne prirode, a on, naravno, nikada sam po sebi ne izaziva sreću. Već ono što se sa tom materijom učini da bi ulepšao život, i sebi i drugima oko sebe.
A zbog svog asketskog života : često se ni ne opuste kad postignu taj cilj, već nastave sa nekim asketskim načinom života. I kad su bogati, dešava se da žive način života kao da su siromašni, budu škrti itd.

Pored toga, problem može nastati ako se Jarac prepusti tome da bude surov prema drugim ljudima, onima koji su u odnosu na njega na ne povoljnije položaju. Što im se naravno posle vraća.

I na kraju krajeva, problem može nastati jer, često, ne preispituju uopšte da li su u pravu. Drugi im možda i požele dobro, ukažu da može i drugačije da se razmišlja, postupa - ali Jarac nalazi neku pokretačku energiju u tome da se pokaže kao neko ko može da izdrži patnju, tegobu, teške životne prilike - i to sam. I voli da se kao takav prikaže javno više nego išta. Zato takve pokušaje drugih ocenjuje kao nezrelost ili napad na njih lično.

Naravno, samo konkretno natalna karta može pokazati kakvu konkretan Jarac ima tegobu u životu.

Zato sto voli da se sazaljeva i kao fejk dize iz pepela
Mislim da to nije samosažaljenje.
Oni jednostavno život shvataju preozbiljno a život je većinu vremena težak, pun problema , neostvarenih želja, muka i teškoća.
Ko nije u stanju bar uobičajene probleme da gledaju kroz dozu humora, bude depresivan i nesrećan. Mislim da njima fali određena doza optimizma i humora.
Jarčevi idu u jednu krajnost , Strelčevi i Blizanci u drugu . Kod ovih drugih je dominantna vedra nebriga za sutra ! ;):lol:
Ni svi Jarčevi nisu nesrećni ako imaju ostale planete u optimističnim znacima , ni svi zrakoprci nisu neozbiljni i neodgovorni ako imaju negde u natalu jaku zemlju !

Ima li nešto sa ženama jarcima koje ostaju same...

Mislim da se odradi neko istraživanje ženskih koje se nisu udale, koje najviše vremena provode same...neko trenutno stanje single ženskih osoba da se testira, mislim da bi jarac bio 50%.

Ne znam zašto to mislim, znam neke jarice koje su mlade i lete iz veze u vezu ali mislim da će i one slično da završe. :/

Obično imaju jednu 'pravu' ljubav koja pukne, jednu ili dvije ozbiljne duge veze i boom, nema više...tako nešto.

Ima li nešto sa ženama jarcima koje ostaju same...

Mislim da se odradi neko istraživanje ženskih koje se nisu udale, koje najviše vremena provode same...neko trenutno stanje single ženskih osoba da se testira, mislim da bi jarac bio 50%.

Ne znam zašto to mislim, znam neke jarice koje su mlade i lete iz veze u vezu ali mislim da će i one slično da završe. :/

Obično imaju jednu 'pravu' ljubav koja pukne, jednu ili dvije ozbiljne duge veze i boom, nema više...tako nešto.
Mnogo si ti "pametan"!

Back