aeternum
✿ forever and ever ✿
- Poruka
- 25.407
To vi sledite mi neКоје ће бити следеће лажно пророчанство и пророк које ћете слиједити?
Mi sledimo samo Bozju rec a vi ta lazna ucenja
Donji video pokazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
To vi sledite mi neКоје ће бити следеће лажно пророчанство и пророк које ћете слиједити?
Mi da vi neПа зашто не узносите Христу славу која му припада?
За то не требаш мени полагати рачун, то ће те ви фино објаснити Ономе коме треба како сте Га поштовали.Mi da vi ne
ja i ne polazem tebi racun nego BoguЗа то не требаш мени полагати рачун
uglavnom da se opijem sumanutoDa li idete po slavama da bi poštovali Boga ili da bi se dobro najeli i napili? Da li se u onom silnom prejedanju i opijanju (pa čak i veseljenju) setite Božije blagodeti? Koji je vaš motiv da idete po slavskim gozbama?
Hvala na odgovoru.Одакле си ти кад не знаш историју балканских народа? Нисам рекао Срби него православни Срби који су прогоњени од стране католичке цркве и убијани на најмонструозније начине само зато што су православци.
Mi smo završili, a vi niste još ni počeli.То исто сте тврдили и прије сто и прије педесет подина, па сте послије тога неколико пута мијењали учење, кад очекујете да ће еволуција бити завршена?
Da se ne lazemo,Da li idete po slavama da bi poštovali Boga ili da bi se dobro najeli i napili? Da li se u onom silnom prejedanju i opijanju (pa čak i veseljenju) setite Božije blagodeti? Koji je vaš motiv da idete po slavskim gozbama?
Po hriscanskom kanonu slava je nepostojeca ceremonijako po kanonu slavi, posnu slavi
po svetosavlju ima itekako jer je samo nastavak stare vere i lepo usklađene.Po hriscanskom kanonu slava je nepostojeca ceremonija
Cim vernik kaze * hvala svetom ....* ili *molim ti se sveti ...* to je hula na boga
Kod nas se Sveti Nikola oduvek po selima tradicionalno slavio kao mrsna slava. Tako da pop priča bajkice. Narod nije bilo briga.po svetosavlju ima itekako jer je samo nastavak stare vere i lepo usklađene.
Pogledajte prilog 1639603
uostalom šta se jediš ako ne pripadaš spc
svaka slava koja se pada u posne dane je posna.Kod nas se Sveti Nikola oduvek po selima tradicionalno slavio kao mrsna slava. Tako da pop priča bajkice. Narod nije bilo briga.
Pa fora je u tome da narod nikad ništa nije ni radio zbog religije, nego slavi komšija pa ajde i ja, šta će da kažu ljudi ako se ne najedu dobro u mojoj kući itd. Slava je 100 godina a i više potpuno sterilan i mrtav praznik koji slave čak i ateisti, to nikakve veze sa verom nema i sa onim što bi SPC htela da slava predstavlja.svaka slava koja se pada u posne dane je posna.
ne treba ti teološki fakultet da bi to znao.
narod uvek tera po svom ali nije pravilno ako već slavi. a ako ne posti može bar i taj dan da ispoštuje pored badnjeg dana i velikog petka.
Da ispoštujem meni dragu(jer na random slave ne upadam ) osobu koja slavi. Ne ulazim da li slavi iz verskih ili pomodarskih razloga, jednostavno ispoštujem čoveka a ne datum.Da li idete po slavama da bi poštovali Boga ili da bi se dobro najeli i napili? Da li se u onom silnom prejedanju i opijanju (pa čak i veseljenju) setite Božije blagodeti? Koji je vaš motiv da idete po slavskim gozbama?
malo pre reče tradicionalno mrse za nikoluPa fora je u tome da narod nikad ništa nije ni radio zbog religije, nego slavi komšija pa ajde i ja, šta će da kažu ljudi ako se ne najedu dobro u mojoj kući itd. Slava je 100 godina a i više potpuno sterilan i mrtav praznik koji slave čak i ateisti, to nikakve veze sa verom nema i sa onim što bi SPC htela da slava predstavlja.
Pa ako mrsiš kad ne treba valjda ćeš se odreći pogrešnog običaja ako si religiozan. Ajde ti to objasni nekom primitivnom seljaku koji će popa da izbaci na ulicu ako mu ukaže na grešku. A pogrešnih i ludih običaja ima koliko hoćeš, posebno da se ne kuva žito za Svetog Arhangela čemu se svi sveštenici protive ali ih narod ne zarezuje 2%.malo pre reče tradicionalno mrse za nikolu
pa vidiš koliko god da je traljavo tradicije se čuvaju.
šta misliš otkud staroverskih običaja u hrišćanstvu kod nas.
znam zato što Srbi hrišćanstvo nisu suštinski prihvatili. slava je u čast kućnih bogova, samo ih zamenili svecima. nikola je zamenio vodena a pretpostavljam da se i datum pomerao.Pa ako mrsiš kad ne treba valjda ćeš se odreći pogrešnog običaja ako si religiozan. Ajde ti to objasni nekom primitivnom seljaku koji će popa da izbaci na ulicu ako mu ukaže na grešku. A pogrešnih i ludih običaja ima koliko hoćeš, posebno da se ne kuva žito za Svetog Arhangela čemu se svi sveštenici protive ali ih narod ne zarezuje 2%.
Ko zna šta je u pitanju, ima teorija i da je povezano sa rimskim bogovima koje su starosedeoci Balkana slavili kao svoje zaštitnike. Pravoslavna crkva nikad nije imala kontrolu nad vernicima, važno joj je bilo samo da zaradi na nečemu pa makar i svetila vodu za proslavu paganskih običaja.znam zato što Srbi hrišćanstvo nisu suštinski prihvatili. slava je u čast kućnih bogova, samo ih zamenili svecima. nikola je zamenio vodena a pretpostavljam da se i datum pomerao.
ko u šta veruje, ja verujem da mi nismo niotkud došli.Ko zna šta je u pitanju, ima teorija i da je povezano sa rimskim bogovima koje su starosedeoci Balkana slavili kao svoje zaštitnike. Pravoslavna crkva nikad nije imala kontrolu nad vernicima, važno joj je bilo samo da zaradi na nečemu pa makar i svetila vodu za proslavu paganskih običaja.
Problem sa slavom je da se ljudi ne okupljaju da bi proslavili Boga već da bi se naždrali. To je verovatno i prilika kad se Bog najviše psuje na jednom mestu u toku godine. Iako je nominalno slava posevećena navodnim svecima vrlo je često da domaćin ne zna ni kojeg sveca slavi ni zašto. Prisustvovao sam i slavama koje slave ateisti tako da je sve dodatno obesmišljeno i parodirano do besvesti.Дакле ти тврдиш да се у Библији забрањује де се људи окупљају и прослављају Бога, занимљиво.
Sta ima da se jedim, konstatujempo svetosavlju ima itekako jer je samo nastavak stare vere i lepo usklađene.
Pogledajte prilog 1639603
uostalom šta se jediš ako ne pripadaš spc
pa zamisli bog ti dao more a ti kažeš ne to nema veze sa bogom to je paganština.Sta ima da se jedim, konstatujem
Nazovim stvari pravim imenom - svetosavlje nije hriscanstvo
Da, zato volimo kitnjastu laz vise nego golu istinupa zamisli bog ti dao more a ti kažeš ne to nema veze sa bogom to je paganština.
pa nije hrišćanstvo biblija i prazni zidovi
samo da otkrijemo istinu lako ćemoDa, zato volimo kitnjastu laz vise nego golu istinu