Zašto idete na slave?

Kako čovjek laže!? Nevjerojatno. Ovako lagati ne može se naučiti u školama, za ovakvog lažova čovjek mora imati 'genetiku', a tebe je rodila 'proročica' lažljivica, pokrala 50 tisuća stranica tuđih tekstova, i tu krađu Bogu pripisala - tvrdi, sve što sam napisala dobila sam direktno s Božjeg prijestolja.
Evo ga opet...
I evo i mene kao sto sam obecao:

Za koga je Bog BLAGOSLOVIO i POSVETIO sedmi dan u raju,jel to bilo za konje,magarce,aligatore i t.d. ili je sve to bilo za Adama kao jedino ljudsko bice u raju ?
Molim JASAN I PRECIZAN ODGOVOR i sve dok ga ne dobijem ponavljacu ti ovo isto pitanje u svaku priliku kada budes bilo sta napisao na forumu.

Na Svetu Petku sam bio na liturgiji i sveštenik je sa pravom kritikovao one koji slave i dođu samo da osveštaju kolač bez da prisustvuju liturgiji. Ne razumem zašto Crkva ne prekine ovaj cirkus oko svega toga i ne naloži da se slave slave samo u krugu porodice.
Зато што је Свети Сава канонизовао славе које су представљале старог кућног заштитника. Није најасније како се славило чињеница да је обичај варирао тек митрополит Михајло опет враћа овај обичај под окриље цркве и донекле уједначава начин кско ће се славити. Сам обичај је везан за кућу , породицу у неким крајевима и за земљу.
Тако да не би требала ни црква ту нешто посебно дирати.
Зо нам је и неки идентификатор 2 иста презимена са истим крсним славама су у директном сродству.

Jeste, ali to je verski praznik, i motiv ljudima za odlazak na slavu treba biti i iskazivanje poštovanja prema svecu koji sentoga dana proslavlja.
Slažem se u potpunosti.
Ne da se najede i napije.
To se protivi Božijoj volji.
Neumerenost u hrani i piću.
A, sad se povlačim sa Teme jer ne volim da upadam u rasprave.
Nemam vremena za to, pa vas sve molim da me ne citirate. Hvala.

Зато што је Свети Сава канонизовао славе које су представљале старог кућног заштитника. Није најасније како се славило чињеница да је обичај варирао тек митрополит Михајло опет враћа овај обичај под окриље цркве и донекле уједначава начин кско ће се славити. Сам обичај је везан за кућу , породицу у неким крајевима и за земљу.
Тако да не би требала ни црква ту нешто посебно дирати.
Зо нам је и неки идентификатор 2 иста презимена са истим крсним славама су у директном сродству.
nekada je bio vezan za ognjište
da dodam i ne razglabam na ovoj temi

Агна. Немам ништа против што је црква овај обичај канонизовала само имам против да га мења из корена ако га већ није сама створила а није.
naprotiv meni se čak i sviđa.
ne sviđa mi se što crkva forsira da je slava, uostalom, da je sve počelo od nje.
tako i za božić.

Back