- Poruka
- 24.783
Сигурно...Te jeretike tvoje verske petece nisu u tolikoj meri ubijali stoga nije logicno da ubice cuvaju arhivu ubijenih reda radi...
Donji video pokazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Сигурно...Te jeretike tvoje verske petece nisu u tolikoj meri ubijali stoga nije logicno da ubice cuvaju arhivu ubijenih reda radi...
Evo ga opet...Kako čovjek laže!? Nevjerojatno. Ovako lagati ne može se naučiti u školama, za ovakvog lažova čovjek mora imati 'genetiku', a tebe je rodila 'proročica' lažljivica, pokrala 50 tisuća stranica tuđih tekstova, i tu krađu Bogu pripisala - tvrdi, sve što sam napisala dobila sam direktno s Božjeg prijestolja.
more briga te ti svetkuješ slavu svake subote u spomen jahvea vozača letelice...Jako interesantno je sto papisti i pravoslavci beze glavom bez obzira od ovo ,za njih nezgodno pitanje...
...mada ruku na srce nista bolji nisu ni svi ostali subotomrzsci !
Ne bih to opisao tim recima ali uglavnom si u pravu,subota jeste u spomen Velikog i Jedinog JAHVE-a ili jos preciznioje - na ono sto je On uradio na ovu planetu za realnih sesta dana !more briga te ti svetkuješ slavu svake subote u spomen jahvea vozača letelice
svaka mu častNe bih to opisao tim recima ali uglavnom si u pravu,subota jeste u spomen Velikog i Jedinog JAHVE-a ili jos preciznioje - na ono sto je On uradio na ovu planetu za realnih sesta dana !
da bi ispostovala onog ko me zove?Da li idete po slavama da bi poštovali Boga ili da bi se dobro najeli i napili? Da li se u onom silnom prejedanju i opijanju (pa čak i veseljenju) setite Božije blagodeti? Koji je vaš motiv da idete po slavskim gozbama?
Pošten odgovorNišta od navedenog. Idem jer moram. Nije mi do jela, pića, druženja, Boga itd... Radije bih da budem kući i gledam TV ili igram igrice. Ko će da se vucara po ovoj 'ladnoći?
I ovo jeda bi ispostovala onog ko me zove?
Jeste, ali to je verski praznik, i motiv ljudima za odlazak na slavu treba biti i iskazivanje poštovanja prema svecu koji se toga dana proslavlja.I ovo je
Зато што је Свети Сава канонизовао славе које су представљале старог кућног заштитника. Није најасније како се славило чињеница да је обичај варирао тек митрополит Михајло опет враћа овај обичај под окриље цркве и донекле уједначава начин кско ће се славити. Сам обичај је везан за кућу , породицу у неким крајевима и за земљу.Na Svetu Petku sam bio na liturgiji i sveštenik je sa pravom kritikovao one koji slave i dođu samo da osveštaju kolač bez da prisustvuju liturgiji. Ne razumem zašto Crkva ne prekine ovaj cirkus oko svega toga i ne naloži da se slave slave samo u krugu porodice.
Slažem se u potpunosti.Jeste, ali to je verski praznik, i motiv ljudima za odlazak na slavu treba biti i iskazivanje poštovanja prema svecu koji sentoga dana proslavlja.
nekada je bio vezan za ognjišteЗато што је Свети Сава канонизовао славе које су представљале старог кућног заштитника. Није најасније како се славило чињеница да је обичај варирао тек митрополит Михајло опет враћа овај обичај под окриље цркве и донекле уједначава начин кско ће се славити. Сам обичај је везан за кућу , породицу у неким крајевима и за земљу.
Тако да не би требала ни црква ту нешто посебно дирати.
Зо нам је и неки идентификатор 2 иста презимена са истим крсним славама су у директном сродству.
Агна. Немам ништа против што је црква овај обичај канонизовала само имам против да га мења из корена ако га већ није сама створила а није.nekada je bio vezan za ognjište
da dodam i ne razglabam na ovoj temi
naprotiv meni se čak i sviđa.Агна. Немам ништа против што је црква овај обичај канонизовала само имам против да га мења из корена ако га већ није сама створила а није.