Zašto idete na slave?

Imaš li stida? Bog nije naredio Hrišćanima da se mole ljudima umesto njemu i da se klanjaju komadu drveta.
Немаш појма! Боље да послушаш шта ти Маки говори, јер он је боље упознат него ти!

Иначе, у Храму Израиља, Светињи над Светињама, био је Заветни Ковчег. Из Библије имамо описано да је у тој просторији било слика, били су херувими изграђени на самом Ковчегу. Сам Ковчег имао је чудесне моћи о чему нам бруји Библија. Наравно, те моћи нису долазиле од Ковчега као таквог, већ од Бога јер је Ковчег био прожет божансим енергијама!

Исти је случај са православним иконама и нашем односу према Светитељима! Ми њих не обожавамо као паганске богове, већ само обожавамо Бога. А кад се молимо њима, не молимо се њима, него самом Богу, преко њих. Дакле, библијска пракса и пракса Православне Цркве уоште се не разликују.

Забрана резања ликова и идола односи се на паганске ,,богове" околних народа, око Израиља. Светитељи и Иконе би били ,,идоли" када би ми њих сматрали ,,божанствима", пошто ти нико не ради у Православној Цркви, ваше отужбе за идолопоклонство су неосноване.

Све је исправно. Православна Црква је Нови Израиљ и апсолутни наследник свих обећања датих Старом Израиљу!
Misliš na orijentalnu pravoslavnu crkvu ili? S obzirom da je ova Grko-pravoslavna crkva nastala odvajanjem od Papske crkve tako da vernici Asirske, Koptske i Etiopske crkve gledaju na Grko-pravoslavne Hrišćane kao na Katolike u negaciji.

Kad je po tebi uvedeno poštovanje ikona u Crkvu?
Opet ću ti reći da poštovanje ne znači da treba da se moliš pokojnicima umesto Bogu. Gde u Bibliji piše da se treba moliti običnim ljudima? Vi ste od ikona napravili kult, iako te slike treba samo da budu podsetnik pobožnog života mučenika i apostola, uspeli ste da sve upropastite, preokrenete i od Pravoslavnih Hrišćana ste napravili ovce koje ne znaju ništa o veri i o Bogu.

Preduslov da budeš Crkva je da postojiš duže od 200 godina.
A gde se to evidentira koliko dugo postoji Hristova crkva,jel u arhivima hriscanoubicima i progoniteljima ili mozda u nebeskoj arhivi ???
Hriscani dakle zive u skladu sa Pismom i oni se ne hvale recima "vidji mene vernoga,bas sam dobar hriscanin..." vec svojim zivotom pokazuju gde realno pripadaju.

A gde se to evidentira koliko dugo postoji Hristova crkva,jel u arhivima hriscanoubicima i progoniteljima ili mozda u nebeskoj arhivi ???
Hriscani dakle zive u skladu sa Pismom i oni se ne hvale recima "vidji mene vernoga,bas sam dobar hriscanin..." vec svojim zivotom pokazuju gde realno pripadaju.
Čudno kako su ti "biblijski hrišćani" baš do Milera i Elene Vajt bili u "nebeskoj arhivi", a nakon njih su odjednom prisutni i u istorijskim izvorima.

Čudno kako su ti "biblijski hrišćani" baš do Milera i Elene Vajt bili u "nebeskoj arhivi", a nakon njih su odjednom prisutni i u istorijskim izvorima.
Danas imamo tacnu evidenciju svih verskih zajednica na internetu sto definitivno nije bilo moguce zamisliti samo pre dva veka.
...a nekolioko vekova ranije ne samo sto to nije bilo moguce vec je bilo izuzetno opasno po zivot jer svaki koji bi se deklarisao za hriscanina koji proucava Sveto Pismo bio bi javno ubijen na kladi od strane veasih verkih preteca,krvnickih papista...

Danas imamo tacnu evidenciju svih verskih zajednica na internetu sto definitivno nije bilo moguce zamisliti samo pre dva veka.
...a nekolioko vekova ranije ne samo sto to nije bilo moguce vec je bilo izuzetno opasno po zivot jer svaki koji bi se deklarisao za hriscanina koji proucava Sveto Pismo bio bi javno ubijen na kladi od strane veasih verkih preteca,krvnickih papista...
Čudno kako imamo dosta podataka o jereticima kroz istoriju sem baš o tim biblijskim subotarima.

vec je bilo izuzetno opasno po zivot jer svaki koji bi se deklarisao za hriscanina koji proucava Sveto Pismo bio bi javno ubijen na kladi od strane veasih verkih preteca,krvnickih papista...

Ma nekih jeretika ste lepo prevospitavali dok su drzitelji Bozjih zapovesti u skladu sa Pismom nemilosrdno eliminisani sa lica zemlje od strane papskih zlostornika.

Kako čovjek laže!? Nevjerojatno. Ovako lagati ne može se naučiti u školama, za ovakvog lažova čovjek mora imati 'genetiku', a tebe je rodila 'proročica' lažljivica, pokrala 50 tisuća stranica tuđih tekstova, i tu krađu Bogu pripisala - tvrdi, sve što sam napisala dobila sam direktno s Božjeg prijestolja.

Back