Zasto i sta?

Можда би за промену могао да пробаш да га живиш?
Превише се бавиш свим другим стварима сем (својим) животом.
U gradu je sve podmuklo. Nisam na tom "rangu". Niti sam budala da rintam za pare od kojih nemam ni ispunjenje ni za osnovne potrebe. I jos nisam odmah placen. Ma sve u pm...

Zato sto je to samo iskaz podmuklosti ljudi koje boli da ne kazem sta za raju. Gledaj stvari malo dublje.

Па добро, али зашто би ти пристао да те неки подмукли јадници доведу у депресију и уништавају ти живот?
Зашто ти сарађуејш са њима на "њиховом пројекту"...

Па добро, али зашто би ти пристао да те неки подмукли јадници доведу у депресију и уништавају ти живот?
Зашто ти сарађуејш са њима на "њиховом пројекту"...
Opet, ne ubijam se zbog njih. Ubijam se jer nema dobrih. Ti dobri su obicne kukavice. Jel si video onaj post "ko jos zeli da produbi svoj zivot?"? Da li si video odgovore? I ne saradjujem. Zelim i tebi da pomognem jer vidim da zelis da mi pomognes, pa ti ja dajem primer sta se misli pod radom u "civilizaciji" u kojoj zivim. Bolje grob nego rob. Trece ne postoji kao opcija. Ako je nekome kukavicluk sto cu da se ubijem jer treceg nema, nemam problema sa tudjim nerazumevanjem - svako ima prava da bude budala, kao sto je vec slucaj, pa je stanje stvari takvo kakvo je.

Opet, ne ubijam se zbog njih. Ubijam se jer nema dobrih. Ti dobri su obicne kukavice.
Не знам ја баш да нема добрих. Мало олако ти осуђујеш све те милијарде људи.

Jel si video onaj post "ko jos zeli da produbi svoj zivot?"? Da li si video odgovore? I ne saradjujem. Bolje grob nego rob. Trece ne postoji kao opcija. Ako je nekome kukavicluk sto cu da se ubijem jer treceg nema, nemam problema sa tudjim nerazumevanjem - svako ima prava da bude budala, kao sto je vec slucaj, pa je stanje stvari takvo kakvo je.

"Боље гроб, него роб" је крилатица која подразумева отпор. Значи да се не повинујеш интересу и циљевима непријатеља, већ да му пружиш отпор макар и по цену губитка одређеног комфора или у конкретном (револуционарном) случају, живота. Она подразумева жртву људи који воле да живе.

У твом случају, теби живот очигледно мало значи и вреди. Циљ демона који те прогоне је да се ти самоубијеш. Од тебе се тражи оно супротно. Ниси ваљда мислио да ћеш тако лако да се извучеш? Да понудиш као жртву нешто што за тебе нема скоро никакву вредност? У фазону - е, други на ово много тешко пристају, хајде да и ја покушам да се прошверцујем са истом картом. Наравно да не. На твојој карти пише - мора да живи најмање 70 година. 🤣

Не знам ја баш да нема добрих. Мало олако ти осуђујеш све те милијарде људи.
Po cemu su dobri? I ti ih olako opravdavas. Pritom ne znam o kome pricas.
"Боље гроб, него роб" је крилатица која подразумева отпор. Значи да се не повинујеш интересу и циљевима непријатеља, већ да му пружиш отпор макар и по цену губитка одређеног комфора или у конкретном (револуционарном) случају, живота. Она подразумева жртву људи који воле да живе.
Sto i jeste apsurdno. Zato zelim da se ubijem. Osecam se kao da iznova i iznova pokusavam da objasnim da je 2+2=4

У твом случају, теби живот очигледно мало значи и вреди. Циљ демона који те прогоне је да се ти самоубијеш. Од тебе се тражи оно супротно. Ниси ваљда мислио да ћеш тако лако да се извучеш? Да понудиш као жртву нешто што за тебе нема скоро никакву вредност? У фазону - е, други на ово много тешко пристају, хајде да и ја покушам да се прошверцујем са истом картом. Наравно да не. На твојој карти пише - мора да живи најмање 70 година. 🤣
Ovo uopste nisam razumeo.

Po cemu su dobri? I ti ih olako opravdavas. Pritom ne znam o kome pricas.
Ти си тек тако одредио да нема добрих. Или ако их има, онда су обичне кукавице, кажеш.
То је мало олако дато мишљење. Јеси ли сигуран да тек тако можеш за коју милијарду људи на планети да тврдиш да нису добри?
И зашто кукавичлук добрих тебе толико потреса да скоро па и не желиш да будеш добар?

Ovo uopste nisam razumeo.

Поента је у томе да ти плешеш на музику демона. Ако се ускоро не освестиш из тог транса у који си упао, развалиће те.

А уз то си и мало незахвалан на свему што имаш. Има људи који би дали све што могу да су на твом месту:

Ти си тек тако одредио да нема добрих. Или ако их има, онда су обичне кукавице, кажеш.
То је мало олако дато мишљење. Јеси ли сигуран да тек тако можеш за коју милијарду људи на планети да тврдиш да нису добри?
И зашто кукавичлук добрих тебе толико потреса да скоро па и не желиш да будеш добар?
Ne znam, u krajnjem slucaju, da li sa sigurnoscu mogu. Ali sta je dobro?
Поента је у томе да ти плешеш на музику демона. Ако се ускоро не освестиш из тог транса у који си упао, развалиће те.

А уз то си и мало незахвалан на свему што имаш. Има људи који би дали све што могу да су на твом месту:
Podsecas me na Miroljuba Petrovica sada. U svakom slucaju, ne bih zalazio da su u pitanju demoni. Ne razumem zasto se to demonizuje - tvoj strah? Sta imam? Ja da sam na mestima ocajnika koje si podelio, ubio bih se. Eutanazija je isto resenje. Samo sto ti to ne zelis da vidis, i zelis da mi promenis misljenje. Neces mi promeniti misljenje. A ti ako stvarno mislis da si dobar, zaceli njihove zivote. Ja da mogu, ne bi se ni raspravljalo ovde.

Ne znam, u krajnjem slucaju, da li sa sigurnoscu mogu. Ali sta je dobro?
Добро је некад и релативна ствар. Теби је добро када лепо урадиш пријемни и упишеш факултет. Ономе што је први испод црте то није добро. Твојој мајци је добро што си уписао, али није добро што си уписао тај "блејачки" Филозофски факултет. Оцу је добра и Филозофија, али је лоше то што си у Београду, а могао си да упишеш и ту у Нишу па не би морао ништа да плаћа....

Мислим да се већина људи рађа са неком јасном прединсталираном идејом о томе шта је исправно а шта не, али су комплекси углавном много јаки па их наводе да раде супротном од онога што знају да је исправно. А мозак је онда шампион рационализације.

Podsecas me na Miroljuba Petrovica sada.
Поздрави ми Микија. Симпатичан момак.

U svakom slucaju, ne bih zalazio da su u pitanju demoni. Ne razumem zasto se to demonizuje - tvoj strah? Sta imam? Ja da sam na mestima ocajnika koje si podelio, ubio bih se. Eutanazija je isto resenje. Samo sto ti to ne zelis da vidis, i zelis da mi promenis misljenje. Neces mi promeniti misljenje. A ti ako stvarno mislis da si dobar, zaceli njihove zivote. Ja da mogu, ne bi se ni raspravljalo ovde.
Да они себе виде као очајнике, можда би се и они убили. Али је у томе разлика између тебе и њих.

Да они себе виде као очајнике, можда би се и они убили. Али је у томе разлика између тебе и њих.
Da ne vide sebe kao ocajnike, nista im ne bi falilo i ne bi se ovako slikali, kao ni uz sve one ispisane poruke i ostalo. Niti bi me ti poredio sa njima. Ako sam ja los, gde su ti doktori da pomognu toj deci, da ih izlece? Ocigledno ne mogu.

Uz to da mi govoris da se mnogo bavim tudjim zivotima, i to mi ponavljas iznova i iznova...
Па чини ми се да се бавиш. Имаш припремљено мишљење о свему, свачему и свакоме. Ево горе си дао мишљење о свим људима на планети 😬
И то није онако, форе ради, нека апроксимација или проста стереотипизација, него делује да озбиљно то мислиш.

Па чини ми се да се бавиш. Имаш припремљено мишљење о свему, свачему и свакоме. Ево горе си дао мишљење о свим људима на планети 😬
И то није онако, форе ради, нека апроксимација или проста стереотипизација, него делује да озбиљно то мислиш.
Pa i ti se mnogo bavis mojim misljenjem a nemas odgovarajuce argumente da bi dokazao drugacije (ne, ne znaci da sam ja bilo sta dokazao time sto ti nisi). I dalje nisi naveo sta je dobar covek. Na kraju si cak i relativizovao.

Da ne vide sebe kao ocajnike, nista im ne bi falilo i ne bi se ovako slikali, kao ni uz sve one ispisane poruke i ostalo.
Они су можда у очајној ситуацији, али не значи да се обавезно осећају сви као очајници.
Има људи, падну годину на факсу па падну у очај. Има и других који се не сећају колико су пута падали.

Niti bi me ti poredio sa njima. Ako sam ja los, gde su ti doktori da pomognu toj deci, da ih izlece? Ocigledno ne mogu.

Не поредим те ја уопште са њима. Теби је 1000 пута боље него њима, тешко вас је поредити.
Нисам ја рекао да си ти лош, ја не знам скоро ништа о теби.
Неко ће можда моћи да им помогне. То што је неко доктор не значи да је свемогућ. Видиш да помажу људи колико могу.

Они су можда у очајној ситуацији, али не значи да се обавезно осећају сви као очајници.
Има људи, падну годину на факсу па падну у очај. Има и других који се не сећају колико су пута падали.
ali znaj da ovim nista kljucno nisi izrazio. Ako za sebe jesi, ne znaci da za mene jesi. Meni nisi.
Не поредим те ја уопште са њима. Теби је 1000 пута боље него њима, тешко вас је поредити.
Нисам ја рекао да си ти лош, ја не знам скоро ништа о теби.
Неко ће можда моћи да им помогне. То што је неко доктор не значи да је свемогућ. Видиш да помажу људи колико могу.
E sad, sta znaci bolje, svako vidi ono sto zeli da vidi, ukljucujuci i mene i tebe. Sve u svemu, nije mi dovoljno dobro da bih se osecao "normalno".

Pa i ti se mnogo bavis mojim misljenjem a nemas odgovarajuce argumente da bi dokazao drugacije (ne, ne znaci da sam ja bilo sta dokazao time sto ti nisi). I dalje nisi naveo sta je dobar covek. Na kraju si cak i relativizovao.

Ја ти и причам да не треба да се бавиш тиме. Када завршиш Филозофски факс пиши трактат на тему Добра и зла, па га читај пред амфитеатром и расправљај се јавно са неистомишљеницима у амфитеатру. Тренутно то није тема за тебе, сем можда увече на некој седељци где блејиш са другарима па вежбаш мозак. Ти имаш превише других проблема у животу да би трошио време и енергију на то.

Ја ти и причам да не треба да се бавиш тиме. Када завршиш Филозофски факс пиши трактат на тему Добра и зла, па га читај пред амфитеатром и расправљај се јавно са неистомишљеницима у амфитеатру. Тренутно то није тема за тебе, сем можда увече на некој седељци где блејиш са другарима па вежбаш мозак. Ти имаш превише других проблема у животу да би трошио време и енергију на то.
Opet te ne razumem. Kojih drugih problema? Budi konkretan.

Back