Plakala je i molila ljubav -ludost,jer ju je oslepela i sada je prati kud god da ide...
To ti je tako u zivotu brate...
Imam jednu bolju pricu za tebe:
Ostrvo ljudskih osecanja
Jednom davno beše jedno ostrvo gde su sva ljudska osećanja živela zajedno: Bogatstvo, Dobra volja, Tuga, Mudrost,.... i svi ostali, uključujući i ljubav.
Jednog dana objave osećanjima da ostrvo na kojem žive počinje da tone zbog njihove nesloge i svi počeše da pripremaju brodove za polazak, samo je Ljubav čekala poslednji trenutak.
Kada je ostrvo došlo do momenta potapanja, Ljubav odluči da traži pomoć.
Bogatstvo je prošlo pored ostrva u luksuznoj barci i ljubav povika:
"Bogatstvo, možeš li da me povedeš sa sobom?"
"Ne mogu, imam puno zlata i srebra na barci pa nema mesta za tebe."
Ljubav onda odluči da zamoli Ponos koji je upravo prolazio na fantastičnom brodu:
"Ponosu, molim te, da li možeš da me povedeš sa sobom?"
"Ne mogu ti pomoći Ljubavi. Ovde je sve perfektno, mogla bi da upropastiš moju barku."
Na kraju Ljubav zamoli Tugu koja je prolazila pored nje:
"Tugo, molim te, dozvoli mi da pođem sa tobom!?!"
"Oh Ljubavi, tako sam tužna da imam potrebu da budem sama."
Prođe i Dobro raspoloženje pored Ljubavi, ali je bilo toliko zadovoljno da nije čulo njene povike. Iznenada jedan glas reče:
"Dođi Ljubavi, povešću te ja sa sobom!"
Beše stara ta osoba koja se obratila Ljubavi!
Kada su došli na kopno, starac se hitro udalji, a Ljubav, koja se konačno osetila uvaženom i punom radosti, zaboravi da ga pita kako se zove. Ljubav shvati koliko mu puno duguje i zapita Mudrost:
"Mudrosti, možeš li mi reći ko mi je pomogao?"
"Bilo je to Vreme." odgovori Mudrost.
"Vreme!?!" začudi se Ljubav, "Zašto mi je Vreme pomoglo?"
Mudrost, puna iskustva, odgovori:
"Zato što Vreme može da shvati koliko je Ljubav važna u životu:"
Ljubav je jedini Perpetum Mobile! Moja ljubav prema vama, Vaša ljubav prema meni i Svih nas malih ljudi prema onima koji su nam bliski, jedina je energija koja nam uvek daje snagu, zahvaljujući kojoj možemo da prevaziđemo sami sebe i postignemo čak i nemoguće.
Ovo je priča o o Ljubavi, Mojoj, Vašoj, i Svakoga od nas..... Vreme će vam sigurno pomoći da je još bolje razumete..... Primite zato bez oklevanja, Ljubav na vašu barku.