ZASTO DEVOJKE NECE DA SE UDAJU...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
..jedina pametna stvar koju je vreme donelo je da devojke ne moraju da se udaju, za bilo koga, onda "kad treba" ili kad im kazu..

..i dalje se devojke udaju..za prave ili pogreshne, sad je samo na njima da budu u pravu ili da ne budu..

..sve u svemu - preuzele su odgovornost za josh jedan aspekt svog zivota, shto ne moze biti loshe, zar ne, kako god da se zavrshi..?
..da li je greshaka vishe sad ili nekad, to ne pokazuje broj razvoda..vec broj srecnih brakova..
..nisam sigurna da postoji takva statistika sad, a kamoli nekad.. ;)

Ne postoji ni statistika o broju nesrecnih brakova, sad i nekad, tako da su te price samo lov u mutnom i cista spekulacija. Uglavnom, ne postoje teme "Zasto muskarci nece da se zene...". Mislim da bi morale postojati ako je zena preuzela odgovornost da se zastiti od nepostojecih statistika.

Postoje statistike o razvodima sto navodi na zakljucak da su ti brakovi nesrecni cim se rasturaju.
Medjutim nikad nisam cuo za statistiku o srecnim brakovima.
Dionis, mogao bi ti da otvoris temu "zasto muskarci nece da se zene" jer je sve vise i takvih slucajeva.

Ima previse misljenja da sve zavisi od zenskih moralnih stavova, tako da ne bih da narusavam tu vec izgradjenu tezu.
Postavljanje tema i teoretisanje ocigledno nista ne pomazu.

Cim sve zene moraju da obuku japanke ili cizmice kad to jedna uradi, rijec je o strahu. Sigurno postoji strah od ulaska u brak.

A onda pocinje laganje iz straha: nema ljubavi. Eno, Neistrazena hoce da je muskarac obozava, umjesto da bude obrnuto, jer zasto bi neko obozavao nekog ko zna samo da sluzi i da juri za trendovima? A ko juri za trendovima ako ne najnizi, tj. oni cije samopouzdanje ne cini nista drugo nego stvari koje ih okruzuju.

Rijec je o strahu i kukavicluku. Boje se da ce sebe izolovati ako budu gledale svoja posla. Zato se i hvataju sa svakim, samo da ne bi ispalo da su "sebicne", a nema veze sto tu nema nikakve ljubavi. Lakse je seks prodati pod ljubav, nego ljubav pretociti u brak. Skolovati se, to znaci odloziti privatni zivot radi drustvenog priznanja.

Pricam nedavno s jednim Nijemcem o tome da li je 2000 evra dovoljno za jednu porodicu i da zena ne mora da radi, kaze da "nije bas". A ja mislim da je vise musko onaj koji zaradjuje 500 evra i misli da zena ne treba da ide raditi. Jer tamo gdje nema povjerenja medju supruznicima, tamo i ne postoji nikakav brak. Tek nepovjerenje i nedostatak prijateljstva cini brakove nesretnima.

A tu je vec najvazniji moral, a on se formira li razara vec od malih nogu i rijetko se mijenja misljenje kad se poraste. Pogotovo je kod ljudi koji jure karijeru nemoguce ocekivati da mijenjaju moral i usaglasavaju stavove. Oni su obicno prodali dusu i vise ih ne zanima nikakav moral. Zamjena za moral je altruizam. Altruizam je prisiljavanje samog sebe da "budes dobar sa svima", jer imas osjecaj da nisi u stanju da zauzmes odredjene stavove.

Šta je za tebe moral?

Ono od cega svaciji zivot zavisi. Skup uslova odrzanja.

Npr. Jevreji su bili do te mjere potuceni od strane Rimljana da im je cilj bio samo da dodju do osnovnih potrepstina. Bio je jedan rat u kojem su se seljaci digli naustanak, jer nisu mogli da podnesu previsoke takse. Taj ustanak je tako nemilosrdno potucen da vise nije bilo nijednog seljaka (u tom momentu), znaci, ili su ubijeni, ili su ostali bez imovine. Zato ne cudi sto su apostoli uglavnom ribari, jer je njima najlakse da dodju do hrane...

E sad, sta mi imamo sa uslovima odrzanja koje su Rimljani nametnuli Jevrejima u jednom kratkom periodu njihove istorije i koji su mozda nakon 50 godina nestali? Nemamo nista. Ali je sasvim sigurno da isti oni Jevreji nisu mogli barem 50 godina da sklapaju brakove, te su svu tu svoju inferiornu psihologiju unijeli u Novi zavjet.

I sad mi sami sebi, i bez prisustva objektivnih okolnosti ili Rimljana, namecemo standarde nesposobnih ljudi. Samo da bi smo mogli putovati na bliski istok i tamo ponuditi nesto hrane, seksa i poslovnu saradnju. I time smo izvrsili moralnu duznost.

Malo bez veze za one koji ne zele da budu hriscani...

Poslednja izmena:
zato sto i muskarci nisu ono sto su nekad bili ...emancipacija ih je skrenula sa pravoga puta a i muskraci su svojim delovanjem to doprineli...zena je kaa cvet lep ako se zaliva i odrzava.. a mi muski smo ga zapustili..:lol: treba ih zalivati paznjom i ljubavlju..ocigledno smo postali hladnokrvno proracunata bica,svako gleda svoje dupe a drugi mu koristi da bi zadovoljio svoje potrebe..iz te devijantne filozofije raspadi brakova su logicna posledica...

zato sto i muskarci nisu ono sto su nekad bili ...emancipacija ih je skrenula sa pravoga puta a i muskraci su svojim delovanjem to doprineli...zena je kaa cvet lep ako se zaliva i odrzava.. a mi muski smo ga zapustili..:lol: treba ih zalivati paznjom i ljubavlju..ocigledno smo postali hladnokrvno proracunata bica,svako gleda svoje dupe a drugi mu koristi da bi zadovoljio svoje potrebe..iz te devijantne filozofije raspadi brakova su logicna posledica...

Super rečeno...muškarci nisu ono što su nekada bili.....ponekad imam osećaj da razgovaram sa inferiornom i ljubomornom drugaricom ili koleginicom sa posla, a ne sa džentlmenom, ne onim izfraziranim, već prosto mi je potreban blagi osećaj, suptilan osećaj da je pored njega žena , a ne muškarac...kao u filmu Moja Afrika npr...lupam...ali to se ovde može...šta me pa briga..

Sjecam se 90ih kako se dobro znalo sta je musko a sta zensko. To je samo stvar mode. Kad nema opasnosti onda i zecevi kolo vode.

Ovo danas je zecija era.

Vestalkom?:lol:

Ili da uveze neku iz Albanije? Otvorićemo žiro-račun za donacije ne bi li Diki imao love da pazari devicu po meri.

Bio sam zbog Albanki vec u Beranama 2009.

Kupicu ja sebi zenu, ne brinite, samo da dokazem da sam 'muskarac'.

Poslednja izmena:
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back