ZASTO DEVOJKE NECE DA SE UDAJU...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
@Dionys

Skoncentrisi se dobro.

-----------------
Nadjes ti takvu zenu, kakvu i kako smatras da treba. Krenete da zivite tacno tako kako ti smatras da treba i ona bude u braku isto tako - tacno kako ti smatras da treba...

Zatrazi i ona da bleji po net-u kao ti. Sta ces da uradis/joj odgovoris?

znas kako, imamo mi prijatelja koga je zena ostavila... i tako smo ga svi mi tesili kad je kukao nad zlom sudbinom, pa sta joj bi, zasto ode, sve sam joj dao, sve je imala, bili smo srecni... dok jednom taj isti mucenik nije priznao kako je tukao, i to zasto, zato sto nije oprala solju iz koje je popio kafu kad je krenuo na posao... kao zamisli, ja rintam a ona za ceo dan nije mogla ni solju da opere... posle nekog vremena nasao je drugu... po meni, bolje da zivot provede sama nego u takvom braku... eto ozbog takvih primera se devojke ne udaju, a njih je mnoooogo, cak i ovde na forumu ih ima kol'ko 'oces

Pa da, to su one sto hoce da budu obozavane, sto im treba bezuslovna ljubav i sto ne mogu jos da se udaju jer se nisu "obezbijedile materijalno", jer cim zarade prvi milion, odmah ce biti sigurne da nece biti batina.

A opet, sigurno ima i onih zena kojima sve to ne treba, nego su kao lokomotive koje motivisu i sebe i cijelu porodicu i oko koje sve sto dotakne blista.

Pa da, to su one sto hoce da budu obozavane, sto im treba bezuslovna ljubav i sto ne mogu jos da se udaju jer se nisu "obezbijedile materijalno", jer cim zarade prvi milion, odmah ce biti sigurne da nece biti batina.

A opet, sigurno ima i onih zena kojima sve to ne treba, nego su kao lokomotive koje motivisu i sebe i cijelu porodicu i oko koje sve sto dotakne blista.

a sta ako neka ne deli takve ambicije sa muzem i ne zeli da bude lokomotiva nego samo vagon npr? ipak da joj trpamo ugalj u furunu?! :think:

Da li si ti procitao post na koji odgovaras?

pa zena treba da bude obozavan na neki nacin..i ti zelis da te zena obozava...osnovna je ljudska potreba da voli i bude voljen...probaj malo da pogledas i iz zenskog ugla..nemoj da si krut ko balvan...razumevanje je vrlo vazno u uspostavljanju svih odnosa pa i bracnih...

pa zena treba da bude obozavan na neki nacin..i ti zelis da te zena obozava...osnovna je ljudska potreba da voli i bude voljen...probaj malo da pogledas i iz zenskog ugla..nemoj da si krut ko balvan...razumevanje je vrlo vazno u uspostavljanju svih odnosa pa i bracnih...

Razumijevanje i saradnja su vec znak velike ljubavi i da izmedju njih ne postoji nista stoih ometa. Ne vidim razlog za neko obozavanje, jer to vec pretpostavlja disancu.

pa dete treba da bude plod ljubavi a ne mehanickog prodiranja u zenu..nije zena samo fabrika za proizvodnju dece...

Pa da, to se sad servira na TV. Hvala ti o Gladijatore sto si mi obezbijedio TV prenos uzivo! A ja ti kazem da je mehanicki suzivot moguc samo ako postoji veliki stepen medjusobnog razumijevanja i zadovoljstva u onom sto se radi! Zamisli da moras svaki dan 100 puta da prodjes pored supruge, i da je nijednom ne pogledas ljutito...

Inace, zena je rijetko bolja od muskarca. Samim tim sto je za nju tipicno da je u pasivnom modusu je cini losijom. Jaka dusa je aktivna.

Poslednja izmena:
Nekad je devojkama jedno od bitnih pitanja bila udaja...Jedva su cekale da se udaju i brak im je jako bio bitan,da ne kazem da su zene bile te koje su cuvale brak...
Pitam se,sta se ovo danas desava?Danas devojkama je bitnija sloboda od braka,posao je bitniji od porodice i cim nesto malo ne stima odmah traze drugog...
Nije mi jasno sta se to danas desava sa ljudima,posebno sa zenama...

Nekoj devojci je bitnija karijera i da bude samostalna, neka voli da se oslanja na supruga. Mislim da u sustini sve vole da imaju porodicu smo zavisi sa da li ce naci dobrog partnera sa kojim mogu da imaju decu i porodicu...

Pa da, to se sad servira na TV. Hvala ti o Gladijatore sto si mi obezbijedio TV prenos uzivo! A ja ti kazem da je mehanicki suzivot moguc samo ako postoji veliki stepen medjusobnog razumijevanja i zadovoljstva u onom sto se radi! Zamisli da moras svaki dan 100 puta da prodjes pored supruge, i da je nijednom ne pogledas ljutito...

Inace, zena je rijetko bolja od muskarca. Samim tim sto je za nju tipicno da je u pasivnom modusu je cini losijom. Jaka dusa je aktivna.

Znaci vanredna zena je mozda, ali samo mozda bolja od najnedotupavnijeg muskarca? Eh, kako neko pokusava da se samoutesi, u mraku svoje sobe, osvetljen samo monitorom i verovatno sa misem sa kuglicom - treba biti tradisionalan...

Vala ja bih radije da u tom vozu budem putnik u vagonu I klase. Ćići-fufu-ćići-fufu:mrgreen:

Iskreno se nadam (bez želje da uvredim bilo koga) da je takvih muškaraca kao Dionys jako malo. Ok, mi je neko nazovi "nadigravanje" između muškarca i žene, ali ovo što on piše je preterivanje. Ili je možda druge vere, pa u skladu sa njom, tretira žene.

Mislim da je Islamske vere. No, predlazem da moderator proceslja ovu temu i pobrise postove koji nemaju veze sa temom. I sama sam u mnogim postovima preterala.
Ali i dalje ostajem pri stavu da su muskarci i zene ravnopravni pogotovo u braku, bracnom i roditeljskom odnosu. Ni muskarac nije savrsen a ni zena, zajedno su da se medjusobno nadopunjuju. Svako ima i svoje mane i svoje prednosti. Ne treba generalizovati niti su svi muskarci isti, niti su sve zene iste, niti svi muskarci zele da se zene, niti sve zene ne zele da se udaju. Jasno je da danas, kada su zene dobile malo veca prava postoji trend da zene slabije ulaze u brak, ali ne vidim u tome nista lose. Ako joj se svidi muskarac, ako ga voli, zeli da bude s njim, da svakodnevno provode vreme zajedno, odgajaju dete itd. zena ce sigurno uci u taj brak bez obzira na taj "trend". I mislim da su raspadnuti brakovi slika i prilika raspadnute drzave u kojoj zivimo. Ne kazem da treba sve materijalizovati i gledati kroz novce, naravno da nije tako, ali moramo priznati znacajnu ulogu novca u nasem zivotu i da je vecina tih "svadja", "raskida brakova", "ne ulaska u brak", upravo posledica nemastine i nezaposlenosti. Danas su prohtevi drustva i troskovi zivota znatno veci pogotovo sto mnogo ljudi zive u gradu, gde se ne bave poljoprivredom i imaju siguran izvor.

I zasto onda npr. jedna nezaposlena mlada osoba, stambeno neobezbedjena, treba da stupa u brak posto-poto, da rodi dete, stvora bedu na bedu. Sutra se nece muciti samo ti roditelji, nego i to dete. Zbog toga naglasavam da je karijera takodje veoma bitna stavka u zivotu, pogotovo danas, kada ne moze da se prezivi sa jednom platom. A drugi argument koji ide u prilog karijeri, zasto bi zena morala da bude neobrazovana?! Naravno da zena ne treba da radi dok je dete malo, ali kad se dete osmostali ne vidim jedan razlog zasto bi sedela kuci. Ovo sve pricam iz aspekta ljudi koji zive u gradu. U selu je malo drugacija situacija, tamo ima vise posla oko kuce, malo sansi da se zena negde drugde zaposli itd...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back