ZASTO DEVOJKE NECE DA SE UDAJU...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
zene se ne kupuju zene se osvajaju...zato se i ne udaju jer osvajaca nema...misle da se sada sve kupuje,a zena,prijatelj,obraz i misljenje nesu na prodavanje braco i sestre...:mrgreen:

Najsmjesnije je kad zena ocjenjuje vrijednost muskarca, a ne porodica. Kao da zene imaju takvo zivotno iskustvo da mogu da procitaju muskarca. Ne bi se govorilo "ozenio se" kad muskarac ne bi mogao da procita zenu...

Najsmjesnije je kad zena ocjenjuje vrijednost muskarca, a ne porodica. Kao da zene imaju takvo zivotno iskustvo da mogu da procitaju muskarca. Ne bi se govorilo "ozenio se" kad muskarac ne bi mogao da procita zenu...

Cenis da zene ne mogu da imaju kvalitativno isto zivotno iskustvo kao i muskarci?

Po tebi ne treba zena da ocenjuje vrednost muskarca, nego porodica - znaci dogovorena udaja?

zene se ne kupuju zene se osvajaju...zato se i ne udaju jer osvajaca nema...misle da se sada sve kupuje,a zena,prijatelj,obraz i misljenje nesu na prodavanje braco i sestre...:mrgreen:

svi junaci nikom ponikose i u crnu zemlju pogledase :lol: sad neki novi trendovi, sede, piju i kukaju kako jos od vremena njihovih baba postena i vredna zenidbe zena ne bese rodjena :aha:

eto, a moja baba kaze danas mojoj sestri, uci skolu i bezi odavde, nemoj da se zarobis kao ja :deda: :lol: bome je neko ovden u opasnoj zabludi, ispada da ni babe ne bi na istu kartu opet igrale

Normalno, nije ni njima lako bilo. Udavale su se mlade, prisiljene ili neprisiljene ali neuke, nisu imale pravo izbora niti pravo glasa. Posle ceo zivot trpis idiJota pored sebe (ne mislim na tvog dedu), iz dva razloga ZBOG DECE i ZBOG SVETA. Sta bi svet rekao kad bi zena otisla i muzu decu ostavila. Roditelji su ravnopravni u svakom smislu, tako da ne vidim zasto je problem da samohrani otac (ukoliko ima sredstava i mogucnosti) da odgaja decu? Zasto je pravilo da dete mora pripasti majci? Uvek se govori o krutom i strogom ocu, i blagonaklonoj majci. Jedna velika glupost... I posle mi dodje jedan Dionis koji tvrdi da muz treba da ima vlast nad zenom? To je isto kao i da muz ima pravo da ubije zenu? Ko je bre taj tradicionalni muz koji moze da ima vlast nad bilo kojom licnosti? Ja bi osobe ovakvog stava dikretusha u zatvor pa nek tamo zivi sa tradicionalnom prodicom u harmoniji. Prvenstveno sto iz takvih osoba prerastaju psihicki bolesnici koji kasnije zlostavljaju, ubijaju, tuku zenu i decu. Jer jedino sto mogu jeste da na zenu gledaju kao na stvar.

Poslednja izmena:
Sve vas moderne zene sam zivot opovrgava. Sve sto nece da zivi u beskonacnost kroz radjanje potomstva zeli samo sebi s-m-r-t. Koja god postavlja bilo kakav uslov radjanju djece, pa bilo to ljubav ili imovina, bilo sta tako trivijalno, takva zena je mrtva.

Zena koja niti sama zna kakav muskarac je dobar za nju u cjelini njegove licnosti, niti dozvoljava da za nju drugi odrede ko je nje dostojan, ta uopste nije zrela za zivot i produzavanje zivota.

Normalno, nije ni njima lako bilo. Udavale su se mlade, prisiljene ili neprisiljene ali neuke, nisu imale pravo izbora niti pravo glasa. Posle ceo zivot trpis idiJota pored sebe (ne mislim na tvog dedu), iz dva razloga ZBOG DECE i ZBOG SVETA. Sta bi svet rekao kad bi zena otisla i muzu decu ostavila. Roditelji su ravnopravni u svakom smislu, tako da ne vidim zasto je problem da samohrani otac (ukoliko ima sredstava i mogucnosti) da odgaja decu? Zasto je pravilo da dete mora pripasti majci? Uvek se govori o krutom i strogom ocu, i blagonaklonoj majci. Jedna velika glupost... I posle mi dodje jedan Dionis koji tvrdi da muz treba da ima vlast nad zenom? To je isto kao i da muz ima pravo da ubije zenu? Ko je bre taj tradicionalni muz koji moze da ima vlast nad bilo kojom licnosti pa cak i detetom?!

sta ces otac kolac...:mrgreen: u razvoju deteta potrebne su obe licnosti...otac je u ocima deteta veci autoritet od majke..majka osecajnija od oca.....muskarac glava,zena telo na kojoj glava stoji..zena treba da bude oslonac svom muzu...
svacija uloga je tu izuzetno vazna...

Normalno, nije ni njima lako bilo. Udavale su se mlade, prisiljene ili neprisiljene ali neuke, nisu imale pravo izbora niti pravo glasa. Posle ceo zivot trpis idiJota pored sebe (ne mislim na tvog dedu), iz dva razloga ZBOG DECE i ZBOG SVETA. Sta bi svet rekao kad bi zena otisla i muzu decu ostavila. Roditelji su ravnopravni u svakom smislu, tako da ne vidim zasto je problem da samohrani otac (ukoliko ima sredstava i mogucnosti) da odgaja decu? Zasto je pravilo da dete mora pripasti majci? Uvek se govori o krutom i strogom ocu, i blagonaklonoj majci. Jedna velika glupost... I posle mi dodje jedan Dionis koji tvrdi da muz treba da ima vlast nad zenom? To je isto kao i da muz ima pravo da ubije zenu? Ko je bre taj tradicionalni muz koji moze da ima vlast nad bilo kojom licnosti? Ja bi osobe ovakvog stava dikretusha u zatvor pa nek tamo zivi sa tradicionalnom prodicom u harmoniji. Prvenstveno sto iz takvih osoba prerastaju psihicki bolesnici koji kasnije zlostavljaju, ubijaju, tuku zenu i decu. Jer jedino sto mogu jeste da na zenu gledaju kao na stvar.

Ratnik, slobodan covjek, samostalan covjek koji prihvata zivot kakav jest. Kojeg mozes sad baciti u sumu ili dzunglu i koji nece propasti. Koji ce kroz nekoliko godina da u sumi osnuje domacinstvo i bogatstvo. A ne kao zene koje bjeze glavom bez obzira, samo da su sto dalje od samostalnosti, i sto blize preplasenoj rulji, tj. stadu. Zena po prirodi tezi tamo gdje joj treba najmanje inteligencije za zivot.

Ratnik, slobodan covjek, samostalan covjek koji prihvata zivot kakav jest. Kojeg mozes sad baciti u sumu ili dzunglu i koji nece propasti. Koji ce kroz nekoliko godina da u sumi osnuje domacinstvo i bogatstvo. A ne kao zene koje bjeze glavom bez obzira, samo da su sto dalje od samostalnosti, i sto blize preplasenoj rulji, tj. stadu. Zena po prirodi tezi tamo gdje joj treba najmanje inteligencije za zivot.

Oa ti stvarno mislis da zene ne mogu da budu samostalne, inteligentne, obrazovane, poslovno i porodicno uspesne?

Poslednja izmena od moderatora:
znas kako, imamo mi prijatelja koga je zena ostavila... i tako smo ga svi mi tesili kad je kukao nad zlom sudbinom, pa sta joj bi, zasto ode, sve sam joj dao, sve je imala, bili smo srecni... dok jednom taj isti mucenik nije priznao kako je tukao, i to zasto, zato sto nije oprala solju iz koje je popio kafu kad je krenuo na posao... kao zamisli, ja rintam a ona za ceo dan nije mogla ni solju da opere... posle nekog vremena nasao je drugu... po meni, bolje da zivot provede sama nego u takvom braku... eto ozbog takvih primera se devojke ne udaju, a njih je mnoooogo, cak i ovde na forumu ih ima kol'ko 'oces

Ratnik, slobodan covjek, samostalan covjek koji prihvata zivot kakav jest. Kojeg mozes sad baciti u sumu ili dzunglu i koji nece propasti. Koji ce kroz nekoliko godina da u sumi osnuje domacinstvo i bogatstvo. A ne kao muskarci koje bjeze glavom bez obzira, samo da su sto dalje od samostalnosti, i sto blize preplasenoj rulji, tj. stadu. Muskarac po prirodi tezi tamo gdje joj treba najmanje inteligencije za zivot.

Ovako je vec bolje :)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back