ZASTO DEVOJKE NECE DA SE UDAJU...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Kad prodas srce, prodala si sebe. I ne vidim u cemu je taj tvoj "uspjeh". Tvoj "zivot" je tako predvidiv, kao programiran, a to je lose. Time smo se skoro svrstali u red sa zivotinjama, jer covjek moze da predvidi njihovo ponasanje, a one ljudsko ne. Zar nije to nisko i los osjecaj?

Naravno da nije predvidiv, karijera je isto toliko nepredvidiva koliko i ljubav... Usponi padovi su i tamo i vamo...
Ne znam zasto, ali (pametni) ljudi se uglavnom posle svakog ljubavnog razocarenja posvecuju karijeri i radu. Opet kazem, najbolje je i jedno i drugo, ali cinjenica je da se muskarci boje uspesnih (pametnih) zena.

I dalje smatram da je brak nepotrebna pravna institucija, da nije nikakav dokaz ljubavi. A u prilog mom stavu ide i sve veci % raspadnulih brakova. Ako se neko voli, volece se i imati deci i bez braka. Samo sto nas narod ima predrasude, znas ono, prodjes ulicom a komsije te odmeravaju u fazonu:"Vidi ovu ima vanbracno dete, zivi s tamo nekim"... itd... Glupost.

Edit> ne vidim zasto je to prodaja srca?

Poslednja izmena:
Ma vi ste svi obicni hriscani. Ljubav, dokaz ljubavi, i u sve se mijesa ljubav kao alfa i omega. A ovamo srce qrva i jos pita zasto je to prodaja srca? Prodala si srce, smatras daje uspjeh to sto je tvom srcu cika profesor potpisao da je pozderalo ono znanje sto mu je bilo potureno pod nos, i sad svakog dana imas isti dan kad ides na posao. Kazes to nije predvidivo? Karijera je najdosadnija robotska stvar, pogotovo one kancelarijske ovce koje obicno imaju nekoliko diploma. Ti nemas pravo da mislis svojom glavom, dakle svojim srcem, nego moras poslusno, ropski da cekas na nalog odozgo!

Suprotno od svega ovog je covjek koji nikad u zivotu nije radio. Njegovo srce je najvece a njegove misli imaju najsiri raspon krila i slobodu orlovskih visina! Taj nema sta ne moze da sagleda i malo sta nije vidio, ako je dozivio 40-tu. On je nepredvidiv i niko ne moze da mu nadje trag, a svima moze da udje u trag.

Sutra ujutro ce Barjaktar (kako neumjesan nadimak za ovu situaciju) poslusno na autobus u stiklama, klap, klap. Ovo samo pod uslovom da radi u Londonu, posto je, kaze, "uspjesna".

Nema u takvom zivotu ni L od licnosti. Sve je to M u ravinjaku.

Ma vi ste svi obicni hriscani. Ljubav, dokaz ljubavi, i u sve se mijesa ljubav kao alfa i omega. A ovamo srce qrva i jos pita zasto je to prodaja srca? Prodala si srce, smatras daje uspjeh to sto je tvom srcu cika profesor potpisao da je pozderalo ono znanje sto mu je bilo potureno pod nos, i sad svakog dana imas isti dan kad ides na posao. Kazes to nije predvidivo? Karijera je najdosadnija robotska stvar, pogotovo one kancelarijske ovce koje obicno imaju nekoliko diploma. Ti nemas pravo da mislis svojom glavom, dakle svojim srcem, nego moras poslusno, ropski da cekas na nalog odozgo!

Suprotno od svega ovog je covjek koji nikad u zivotu nije radio. Njegovo srce je najvece a njegove misli imaju najsiri raspon krila i slobodu orlovskih visina! Taj nema sta ne moze da sagleda i malo sta nije vidio, ako je dozivio 40-tu. On je nepredvidiv i niko ne moze da mu nadje trag, a svima moze da udje u trag.

Sutra ujutro ce Barjaktar (kako neumjesan nadimak za ovu situaciju) poslusno na autobus u stiklama, klap, klap. Ovo samo pod uslovom da radi u Londonu, posto je, kaze, "uspjesna".

Nema u takvom zivotu ni L od licnosti. Sve je to M u ravinjaku.

A ova robotizovanost i predvidivost, zvana Internet - ne smeta ti?

ma dozvale se pameti i uche na greshkama prethodnih generacija :lol: bajke su odavno out , papir hvala bogu sve manje znachi, tachnije samo moze vremenom da optereti i oteza situaciju..
ako je ljubav u pitanju, pa trajace koliko se ulaze u nju, papir samo nesigurnim ili posesivnim jedinkama daje privid da neshto poseduju ili lazan osecaj sigurnosti ...
chast izuzecima kojima cveta cvece do kraja zivota ..

Ja mislim da je ova mrznja prema "papiru", tradiciji, "greskama iz proslosti" (a vi danasnji ste kobojagi bezgresni samo zato sto nemate NIKOGA ko bi se na vas mogao pozaliti - kako SLABICKI!), da sve to potice samo iz hriscanstva. A vecina toga nije ni svjesna ili ih ne zanima, jer zive kao mrtve ribe koje nosi voda.

Frustriran si jer verovatno nemas posao koji volis, pa ne znas ni sta je to kreativnost u radu. A posto si ovako ogorcen onda ti ni ljubav ne ide Bog zna sta. Na sve to si jos jako plitak, postujem svaciji DOBRO argumentovan stav. Kod tebe nema stava, nema argumenata, zudis za necim sto nemas i ne postujes nicije misljenje.

Ja nisam nigde rekla da sam uspesna, to bi znacio vrhunac mog zivota i onda bih komotno mogla da umrem. Mada rec "uspeh" je relativnog karaktera, nesto sto je tebi uspeh, meni ne mora biti. Nastavi da slinavis za nekom zenom, ali znaj da zene ne vole slinave muskarce sutnula bi te prvom prilikom kad bi naletela na stabilnu licnost za razliku od muskaraca koji vole slinave zene.

Zanimljivo je kako svi (sve zene) profesora uzimaju kao najvisi svjetski autoritet, a niko ne tezi da zivi sa tim suvonjavim saputavcima.

Gadno je to kad ne mozes da se ponosis svojim najvisim uzorom. Nisko!

E vidis, meni ne treba ni svetski autoritet a ni suvonjavi saputnik. Ja zelim nekog ravnog sebi, mada to se opet svodi na svetski autoritet :D :D :D Sta da se radi, zivot je zacarani krug.

Ako moram da biram izmedju diplome (karijere) i srca, uvek biram karijeru. Srce je q r v a.
Mada najbolje je i jedno i drugo, ali posto se muskarci plase uspesnih zena onda bolje karijera.

Ti stalno nesto zaboravljas. Za tebe su muskarci mrtvi. A da te obavijestim, i za sve druge zene su muskarci mrtvi. Javna je tajna da "nema vise muskaraca", tako zene kazu.
I sta onda ima ja da budem "kreativan"? Koja to kreativnost moze od mene da stvori muskarca da sve zene povicu "Eno ga, prvi muskarac poslije susnih vijekova!"? Odgovori!

Nemam posao koji volim? Nema posla koji bih uopste mogao voljeti, sem nekih kompromisa ili polukompromisa. Da si do sada citala sta sam pisao, vidjela bi da ja nikakav posao ne cijenim, jer covjek od kulture nije proizvodjac da bi mogao zivjeti od svog posla. Pogotovo ako neko ne zeli zivot bez opasnosti, onda ne vidim kakvu bi to kreativnost moglo proizvesti?

Sve u svemu, mogao sam da se obogatim i radom i zenidbom nekoliko puta, ali me to nije vuklo, nego kud je srce htjelo! U mom zivotu nema 1% prinude! Zato svi misle, a poneki i kazu da zivim kao kralj.

A s kraljevima se ne raspravlja... :-)

Poslednja izmena:
Ti stalno nesto zaboravljas. Za tebe su muskarci mrtvi. A da te obavijestim, i za sve druge zene su muskarci mrtvi. Javna je tajna da "nema vise muskaraca", tako zene kazu.
I sta onda ima ja da budem "kreativan"? Koja to kreativnost moze od mene da stvori muskarca da sve zene povicu "Eno ga, prvi muskarac poslije susnih vijekova!"? Odgovori!

Nemam posao koji volim? Nema posla koji bih uopste mogao voljeti, sem nekih kompromisa ili polukompromisa. Da si do sada citala sta sam pisao, vidjela bi da ja nikakav posao ne cijenim, jer covjek od kulture nije proizvodjac da bi mogao zivjeti od svog posla. Pogotovo ako neko ne zeli zivot bez opasnosti, onda ne vidim kakvu bi to kreativnost moglo proizvesti?

Sve u svemu, mogao sam da se obogatim i radom i zenidbom nekoliko puta, ali me to nije vuklo, nego kud je srce htjelo! U mom zivotu nema 1% prinude! Zato svi misle, a poneki i kazu da zivim kao kralj.

A s kraljevima se ne raspravlja... :-)

Muskaraca ima ali nema muskaraca koji meni odgovara, bar do sad nisam srela takvog, a i vecina devojaka/zena mojih godina. Mozda promenim misljenje kad naletim na takvog. Ni u mom zivotu nema ni 1% prinude. To nema veze sa prirodom posla, vec sa licnim stavom. Rad je osnovni smisao zivota i egzistencije svakog pojedinca, od ljubavi se ne zivi. S toga ne mogu da razumem coveka koji ne ceni bas ni jedan posao, valjda mozes u nekom poslu da nadjes svoj licni pecat, nesto sto te interesuje, sto te vuce da radis, istrazujes, probijas granice, jednostavo da se osecas lepo dok to radis... I nije stvar samo u bogacenju, dzaba ti bogatstvo ako nemas srecu, treba imati i jednoi drugo. S tim sto je stvar srece relativan pojam, ono sto je za tebe sreca za mene ne mora biti i obratno.

Muskaraca ima ali nema muskaraca koji meni odgovara, bar do sad nisam srela takvog, a i vecina devojaka/zena mojih godina. Mozda promenim misljenje kad naletim na takvog. Ni u mom zivotu nema ni 1% prinude. To nema veze sa prirodom posla, vec sa licnim stavom. Rad je osnovni smisao zivota i egzistencije svakog pojedinca, od ljubavi se ne zivi. S toga ne mogu da razumem coveka koji ne ceni bas ni jedan posao, valjda mozes u nekom poslu da nadjes svoj licni pecat, nesto sto te interesuje, sto te vuce da radis, istrazujes, probijas granice, jednostavo da se osecas lepo dok to radis... I nije stvar samo u bogacenju, dzaba ti bogatstvo ako nemas srecu, treba imati i jednoi drugo. S tim sto je stvar srece relativan pojam, ono sto je za tebe sreca za mene ne mora biti i obratno.

Tesko je robu objasniti zasto su robovlasnistvo i dokolica dobri, pa cak ni to da je moderan zivot oblik samoupravnog robovanja. Slobodan zivot je onaj gdje covjek svim svojim bicem sve cini sa zadovoljstvom i ne zeli da prekida ni sekundu, a ako ne moze da zivi sa zadovoljstvom, onda se povlaci u samocu i tamo ceka bolja vremena. Uzmimo Nietzschea, on je imao neku "glavobolju" ali niko nikad nije uspio da utvrdi od cega (mozda i kobojagi) i na taj nacin se oslobodio obaveza. Biti klasicni filolog ili bilo koja vrsta klasicara znaci zivjeti od kriticizma i ubjedjivanja modernih ljudi da su nesposobni.
Tezeci ka istini mi postizemo isti efekat. Uglavnom, time dolazimo na marginu jednog ropskog drustva. Neka vrsta zimskog sna. A to sto danas nema muskaraca koji se nesto trude, to govori u prilog tome da nisu servilni, jer moral i politika danas sprecavaju sve sto je tipicno musko. Dakle,ima muskaraca, samo se ne vide, a zene i ne gledaju vise. Zaslijepila ih vlastita "ljepota".

Tesko je robu objasniti zasto su robovlasnistvo i dokolica dobri, pa cak ni to da je moderan zivot oblik samoupravnog robovanja. Slobodan zivot je onaj gdje covjek svim svojim bicem sve cini sa zadovoljstvom i ne zeli da prekida ni sekundu, a ako ne moze da zivi sa zadovoljstvom, onda se povlaci u samocu i tamo ceka bolja vremena. Uzmimo Nietzschea, on je imao neku "glavobolju" ali niko nikad nije uspio da utvrdi od cega (mozda i kobojagi) i na taj nacin se oslobodio obaveza. Biti klasicni filolog ili bilo koja vrsta klasicara znaci zivjeti od kriticizma i ubjedjivanja modernih ljudi da su nesposobni.
Tezeci ka istini mi postizemo isti efekat. Uglavnom, time dolazimo na marginu jednog ropskog drustva. Neka vrsta zimskog sna. A to sto danas nema muskaraca koji se nesto trude, to govori u prilog tome da nisu servilni, jer moral i politika danas sprecavaju sve sto je tipicno musko. Dakle,ima muskaraca, samo se ne vide, a zene i ne gledaju vise. Zaslijepila ih vlastita "ljepota".

Vidim da si se potrudio da nadjes izgovore i opravdanja za svoje stanje ili ti je neko strucno lice pomoglo?

Ha! Pa Fridrih Nice mi je bio tema maturskog rada. Nice je radio ono sto je voleo, pisao je!

Mislim da si otisao suvise daleko od teme, ako cemo o filolofiji i flozofiji, Niceu, Sopenhaueru itd. hajmo na filozofiju.

Sto se same teme tice, drzim se one bolje biti sam nego sa bilo kim. A i ta samoca mi u poslednje vreme prija.

Izvini necu se vise nastavljati, posto nisam pratila tvoje odgovore na temu pa i dalje ne znam koji je tvoj konrektan stav. I dalje mi delujes kao slinavi muskarac :D

Vrtis se u krugu, hoces da ne budes s bilo kim, a ne smijes da budes neko.

Interesantno je kako svi misle da su nesto vise od drugih, a kad ih pogledas spolja, nista se posebno ne vidi.

Dakle, ako hoces nekog ko nije bilo ko, onda se moras i sama istaci da ljudi vide da i ti nisi bilo ko.

Ali bas to je vecini najteze, izaci i stajati za sebe. Ne samo stititi svoje opste interese, nego polagati vece pravo na nesto nego sto smo to spremni drugima da damo. Tek onda nismo "bilo ko".

Onaj ko nudi i trazi jednaka prava je BILO KO!

A i ova kad cita samo jednu rijec registruje... Koja je to ljenost i bilokojestina!

Poslednja izmena:
Vrtis se u krugu, hoces da ne budes s bilo kim, a ne smijes da budes neko. Dakle, bilo ko + bilo ko = 0.

Nietzsche je htio da bude neko, a nije bio "pisac". Kod vas zena je sve obezliceno i za vas niko nece nikad biti kralj.
Uzimam Nietzschea kao dokaz kako je htjeti biti kralj, zasluziti kraljevanje, a biti sprijecen.

Budi kralj ili umri pokusavajuci, to je jedini smisao zivota.

Ti si neki veliki statisticar - vidim znas sve zene i sve o njima. Kako te ne zaboli glava od poznavanja toliko individua?

A i srecan si covek, posto si izgleda musko, tj. nisi se rodio kao zensko...

Vrtis se u krugu, hoces da ne budes s bilo kim, a ne smijes da budes neko. Dakle, bilo ko + bilo ko = 0.

Nietzsche je htio da bude neko, a nije bio "pisac". Kod vas zena je sve obezliceno i za vas niko nece nikad biti kralj.

Budi kralj ili umri pokusavajuci, to je jedini smisao zivota.

Kada kazem da necu da budem "s bilo kim" ne mislim na osobu koja je u inferiornom polozaju u odnosu na mene, mislim iskljucivo na osobu s kojom se necu moci slagati, s kojom necu naci zajednicke ideale, ciljeve, zajednicki smisao zivota. Zasto da potrosim vreme na nekog u cijem drustvu mi nece biti prijatno? Trazim nekog s kim cu moci da se nadopunjujem, ko nece nipodistavati moj smisao zivota, vec postovati ali imat i svoj. A opet s druge strane, nekog ko ce teziti onome cemu i ja tezim. Coveka ciji ce intelekt biti dovoljno razvijen da shvati, razume, postuje i ceni zenu. S takvim covekom, meni brak ne treba, meni treba taj ODNOS koji je heterogen, ljubav, sreca, paznja, saosecajnost...

Nisam ni rekla da je bio pisac, vec da je PISAO, pretvarao svoje filozofske misli i stavove u nesto materijalno, prenosio na papir. Uspeo je u tome, a ako je uspeo znaci da je voleo to sto je radio.

Kada kazem da necu da budem "s bilo kim" ne mislim na osobu koja je u inferiornom polozaju u odnosu na mene, mislim iskljucivo na osobu s kojom se necu moci slagati, s kojom necu naci zajednicke ideale, ciljeve, zajednicki smisao zivota. Zasto da potrosim vreme na nekog u cijem drustvu mi nece biti prijatno? Trazim nekog s kim cu moci da se nadopunjujem, ko nece nipodistavati moj smisao zivota, vec postovati ali imat i svoj. A opet s druge strane, nekog ko ce teziti onome cemu i ja tezim. Coveka ciji ce intelekt biti dovoljno razvijen da shvati, razume, postuje i ceni zenu. S takvim covekom, meni brak ne treba, meni treba taj ODNOS koji je heterogen, ljubav, sreca, paznja, saosecajnost...

Nisam ni rekla da je bio pisac, vec da je PISAO, pretvarao svoje filozofske misli i stavove u nesto materijalno, prenosio na papir. Uspeo je u tome, a ako je uspeo znaci da je voleo to sto je radio.

Dobro, dobro, dobro, ti hoces bajku o modernom braku, ali to ne postoji, nema, nije bilo, nece biti, i, sta sad? Radije smrt, nego promjena?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back