ZASTO DEVOJKE NECE DA SE UDAJU...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
A nisi ni čuvao :mrgreen: Nego si prepustio pra-baki, bilo ti lakše :mrgreen:
Znaš kako se u narodu kaže - držo vreću il' trp'o u nju, isto se nazivaš lopovom ;) Pa, digao si bre toliku frku na majke, ali samo na majke!!! što ima mame ili svekrve povremeno pričuvaju decu, a vidi ga sad... "ko nema greha, neka prvi baci kamen", a ti bacaš li bacaš, a svoje grehe ne vidiš.
Ima jedna forumašica ovde koja javno priča da je izlazila uveče, a muž joj čuvao decu! Eto, nije baka :mrgreen: Inače je grom-žena, obožavam je :heart: Pa, što tate nebi pričuvale malo, ima i mama dušu da izadje da vidi šaren svet, da popriča sa živim ljudima, da popije tu kafu, a da joj u grlu ne zastane. Pa su bake slobodne. A ako bi izašao sa ženom, da se prošetate, da vidite pozorište, koncert, popijete tu kafu zajedno - ili ćeš da platiš čuvanje, ili će baka da pričuva. A ako nećeš ni to - za kog si malca u braku, keve ti???

Ko kaze da nisam cuvao?Zadnje sto mozes da mi spocitavas je to.
Vidi ovako,ja sam tolerantniji po tom pitanju nego sve te divne zene koje vam cuvaju decu zajedno... Aj sad, udri po svojevoljnim mucenicama... Kako je moguce da i pored tolikog visedecenijskog mraka u kojem su obitavale i dalje tako pricaju...

Pa kad je zurka nek bude bez obzira na godine... Zasto robovati stereotipu da je bakama i dekama mesto pored unucica a ne u spa centrima gde bi se zasluzeno odmarali od svega sto su pregrmeli u zivotu? Ocekujete da se vas koncept postuje po svaku cenu, ko je sad neka baba da postavlja pitanje u svemu tome? Bolje da cuti i sedi i cuva unucice a ne da pametuje... Sto se tice fizicke sprecenosti ima i toga naravno, ali OK.opet ponavljam,ako stari ljudi rade,zasto ne bi i oni izlazili i provodili se? Zar ne lici na stereotip ta prica,evo mladi izasli malo u provod a mi im pazimo decicu...

Pa ko im brani? Ko ocekuje bilo sta...moja majka se druzi i ide svojim putem, putuje na izlete i koliko god joj mogucnosti dozvoljavaju...zasluzeno jer je svoju decu odgajila...sa unukom se igrala kad je ona pozelela...

Uvek sam bila protivnik toga da decu cuvaju babe i dede iz milion razloga....u redu je kad mora...kad ne zasto bi? Imaju oca i majku. Na pogresnu adresu se obracas.

Ali tvrdim da ako bude moralo, ja necu moci da cuvam unuke dok su roditelji na poslu..., jer cu morati i ja da radim, bar se nadam da necu ostati bez posla...

Znaci ja sam los sam primer mladjim narastajima. :lol: Ja bas mislim da zene treba da povise kriterijume jos, tako ce da odvoje zito od kukolja, uplasenog, patrijarhalnog, iskompleksiranog muskarca od onog koji voli i ceni uspesnu zenu, zenu majku, poslovnu zenu, zadovoljnu zenu, onog koji nije ugrozen zenom i zeninim uspehom.
Ti sad malo mesas babe i zabe... jel ti palo na pamet da ne cetuju svi s namerom da navataju mladu/mladozenju... mozda devojka pomisli da nemate teme za razgovor jer ste iz razlicitih sredina, ili da ste predaleko ili da joj nisi zanimljiv, ili da su tvoji stavovi malo previse radikalni i pomereni, sta znam... sto razloga ima. Neee, to odmah znaci da je ona povrsna glupacica koja trazi sponzora. To je tvoje predubedjenje i predrasuda. Osim toga, ne mozes to da tvrdis samo jer se nekome nisi dopao.
Slazem se, al da ih povise i prema sebi,a ne da ocekuju savrsenstvo u svakom mogucem smislu a one da budu daleko ispod toga...

Ја управо говорим о модерним девојкама...
Рођакова жена из Босне излази с другарицама док његова мајка (баба) чува децу...
Његов одговор на то је да није љубоморан у баба (жена животно искусна) чува децу и ћути...
Шта ће бити када рођак дочека унучиће...Питам се ко ли ће их чувати,он или жена...???
Добро,махом је да су мушкарци ти који чешће шврљају али очигледно је да се време мења...
Кроз неко време ће и наша породица да личи на холандску породицу а ја лично сам против тога...

To je i poenta. Dobro je dok se cuti. Mislis da ta baba i sme da kaze nesto. Odmah ce biti proglasena glupacom koja je ceo zivot sve trpela i da joj je bolje da se pokrije usima...

Pa ko im brani? Ko ocekuje bilo sta...moja majka se druzi i ide svojim putem, putuje na izlete i koliko god joj mogucnosti dozvoljavaju...zasluzeno jer je svoju decu odgajila...sa unukom se igrala kad je ona pozelela...

Uvek sam bila protivnik toga da decu cuvaju babe i dede iz milion razloga....u redu je kad mora...kad ne zasto bi? Imaju oca i majku. Na pogresnu adresu se obracas.

Ali tvrdim da ako bude moralo, ja necu moci da cuvam unuke dok su roditelji na poslu..., jer cu morati i ja da radim, bar se nadam da necu ostati bez posla...

Da li biste cuvali snaji ili zetu decu nocu dok oni idi u nocni provod? Mislim onako,malo cesce...

To da taj da muskarac treba da bude poslovan,uspesan i situiran, da se ubije od posla da bi ga neko potapsao po ramenu.
Famozna zena ne postoji,samo da nije licemerna,dovoljno je...
To si ti rekao, ja ni jednom... nemoj da mi imputiras nesto sto nisam rekla... u najmanju ruku nije fer. A famozna zena... mogao si prosto da okacis sliku svoje mame... prostije je tako :lol:
Slazem se, al da ih povise i prema sebi,a ne da ocekuju savrsenstvo u svakom mogucem smislu a one da budu daleko ispod toga...
Ako tako mislis o svim zenama, ne znam sta da ti kazem do da pokusas da zaigras za drugi tim... mozda se tamo prepoznas i pronadjes. :mrgreen:

To je i poenta. Dobro je dok se cuti. Mislis da ta baba i sme da kaze nesto. Odmah ce biti proglasena glupacom koja je ceo zivot sve trpela i da joj je bolje da se pokrije usima...

zamisli ti tu strahotu... baba cuva dete dok mama ide sa drugaricama u grad! jos jadna, mucenica, cuti, ne sme nista da kaze... gde ce dusa toj mladoj zeni! na lomacu odma'! :zcepanje: ako nista drugo, nick ti savrseno pristaje. :zcepanje:

Pazi ovo. Imam drugaricu koja se udala i sad zivi sa muzem u Pg. Zive sami i imaju sina. Zbog prirode posla njenog muza, ne moze da radi jer nema nikoga ko bi pazio dete od 3 godine. Zivi dakle, u nepoznatom gradu, bez ikog svog, daleko od svoje porodice i prijatelja. Dvaput triput ode u rodno mesto, gde joj zive brat i majka, na 5-6-7 dana i to je sve. Njena rodjena majka nece da joj pricuva dete da bismo izasle na kafu, a uvece da i ne spominjem. :lol: I onda mi neko kaze kako mlade zene iskoriscavaju majke i svekrve. Sto reko Djuricko, u kom gradu bre?!

Ko kaze da nisam cuvao?Zadnje sto mozes da mi spocitavas je to.
Vidi ovako,ja sam tolerantniji po tom pitanju nego sve te divne zene koje vam cuvaju decu zajedno... Aj sad, udri po svojevoljnim mucenicama... Kako je moguce da i pored tolikog visedecenijskog mraka u kojem su obitavale i dalje tako pricaju...

Pa, ti reče, sam, da je tvoje dete čuvala baka tvoje supruge. ;)
Vidi, naravno da tata čuva svoje dete, prirodno je. I, na kraju krajeva, nije to moja stvar! Ja sam samo pokušala na primeru da ti dočaram ono što ti radiš. Ali nisi shvatio, ili nisi hteo da shvatiš. :rtfm:
Izvinjavam se što sam ti, kako si to shvatio, spočitavala bilo šta, nemam ja pravo na to. Ali, isto tako, ni ti nemaš baš prava da etiketiraš sve žene!
Interesantna pojava, zar ne? Uglavnom smatramo da imamo pravo da se ponašamo kako se ponašamo, a kada osetimo slično na svojoj koži, onda odmah zauzimamo odbrambeni stav! :rtfm:
Evo, zauzeo si odbrambeni stav, i iz njega odmah krenuo u napad - "... koje vam čuvaju decu...", iako sam u postu pre ovog rekla da mi dete niko ne čuva, da ga je baka čuvala svega 10-tak puta za 2 godine i 8 meseci, koliko sad ima!
Eto, ako i sad ne shvataš, ja onda ne vidim smisao dalje priče. :confused:
Osim toga, mogao bi zaista malo preciznije da pričaš, jer ja lično, a koliko vidim i većina ostalih diskutanata - apsolutno ne kapiramo koji ti stav zapravo ovde zastupaš i šta hoćeš da dokažeš. Jer si toliko neprecizan i toliko izvrdavaš, da se stiče utisak da ni sam ne znaš šta u stvari hoćeš da kažeš. ;)

He, he kad se setim...oko mene sam imala vrlo zanimljive babe... i one se idealizuju danas :lol:

Moja jedna baba je cuvala unuke na njeno insistiranje pod pretnjom da im nikad u kucu nece uci ako decu daju u obdaniste, ne zato sto je to volela, nego jer se plasila sta ce svet da kaze , ona sedi kuci a unuci u obdanistu, ko da nemaju zivu babu.
Jedva su se otrgli od babe posle par godina.
A unucima je do smrti nabijala na nos kako bi pomrli da nije bilo nje da ih cuva :lol:

A druga baba je bila od onih foliranata...sto cute i slusaju, a iza ledja...majko moja...
Npr...sva vesela i nasmejana objavi da je spreman rucak i da probamo sarmu...kako je divna, ceo dan je radila da je spremi.
deda joj trazi neki sir da mu donese...ja u drugoj sobi, pitam je gde je posla a ona sva namrcena : Idem da "onom" donesem sir, dabogda mu poslednje bilo :eek:...:zcepanje:

Pa onda prica sa komsinicom: Znas ona Mica...jao sto se jadna napatila s onim njenim...srecom, umrede prosle godine, pa joj ostavi penziju :eek:

(nasla sam maltene istu recenicu u jednoj knjizi od Mir Jam, i prevrnula se od smeha)

Joj seticu se jos

Како не примећујете по својим одговорима колико сте данас жене сурове...Није ми јасно како немате осећаја ни за шта...Свака ствар може да се посматра из више углова,може да се закључи да ми је стриц ленчуга јер не познајете околноси..,а суштина је да су њих двоје били сиромашни и нису имали деце...Живели су у једној изнајмљеној соби и били су срећни јер су се јако и искрено волели...Детаљ који сам навео за мене је романтичан...
А чудим се како су жене данас постају све суровије и све мање имају осећаја за лепе ствари...Жени све што је лепо је само новац и секс...Ја сам споменуо један романтични моменат а ти у том моменту одмах тражиш сексуалну фантазију...
Још нешто,ако и кажем да су жене сурове нисам рекао да сад треба побити све жене већ жене треба да буду мало мекше,да буду нежније да буду женствене...Жена колико труди да се изравна са мушкарцем све више почиње и да личи на мушкарца,постаје некако грубља,губе јој се оне црте женствености...
Али ово се не односи на све,много сам упознао јако добрих жена,имам удате пријетељице и жао ми је што су удате и сваку од њиџ бих оженио јер су предобре али такве жене су реткост...
Мој проблем јесте у томе што сам закаснио,што имам 36 година и мој воз је давно прошао.Вероватно да сам се оженио не бих ни примећивао какво је данашње време.Мала деца данас причају као одрасли људи,девојчице причају о темема о којима ја нисам размисшљао ни у средњој школи...Није дорбо што сам касно сазрео али није добро ни што деца журе да буду зрела...Родитељи заокупирани самим собом губе контролу над својом децом а деца када виде да нема поштовања у њиховој породици,научена непоштовању рада шта и понашају се како хоће...
Некада су овакви случајеви били изузетци а данас је нормална породица изузетак...Све ово иде лагано миц по миц као што нам и земља пропада..,па ћу ја да дођем овде за 10 година и поново ћу да покренем ову тему ако не будем у неком манастиру па ћу вас питати како нам је у овој земљи јер ја видим да ове све пропада...Још само чудо може да нас избави из свега овога...
po cemu je tacno taj detalj romantican? :neutral:

Како не примећујете по својим одговорима колико сте данас жене сурове...Није ми јасно како немате осећаја ни за шта...Свака ствар може да се посматра из више углова,може да се закључи да ми је стриц ленчуга јер не познајете околноси..,а суштина је да су њих двоје били сиромашни и нису имали деце...Живели су у једној изнајмљеној соби и били су срећни јер су се јако и искрено волели...Детаљ који сам навео за мене је романтичан...
А чудим се како су жене данас постају све суровије и све мање имају осећаја за лепе ствари...Жени све што је лепо је само новац и секс...Ја сам споменуо један романтични моменат а ти у том моменту одмах тражиш сексуалну фантазију...
Још нешто,ако и кажем да су жене сурове нисам рекао да сад треба побити све жене већ жене треба да буду мало мекше,да буду нежније да буду женствене...Жена колико труди да се изравна са мушкарцем све више почиње и да личи на мушкарца,постаје некако грубља,губе јој се оне црте женствености...
Али ово се не односи на све,много сам упознао јако добрих жена,имам удате пријетељице и жао ми је што су удате и сваку од њиџ бих оженио јер су предобре али такве жене су реткост...
Мој проблем јесте у томе што сам закаснио,што имам 36 година и мој воз је давно прошао.Вероватно да сам се оженио не бих ни примећивао какво је данашње време.Мала деца данас причају као одрасли људи,девојчице причају о темема о којима ја нисам размисшљао ни у средњој школи...Није дорбо што сам касно сазрео али није добро ни што деца журе да буду зрела...Родитељи заокупирани самим собом губе контролу над својом децом а деца када виде да нема поштовања у њиховој породици,научена непоштовању рада шта и понашају се како хоће...
Некада су овакви случајеви били изузетци а данас је нормална породица изузетак...Све ово иде лагано миц по миц као што нам и земља пропада..,па ћу ја да дођем овде за 10 година и поново ћу да покренем ову тему ако не будем у неком манастиру па ћу вас питати како нам је у овој земљи јер ја видим да ове све пропада...Још само чудо може да нас избави из свега овога...
sa 36 godina tvoj voz prosao :eek: sta ti pricas :confused: nije ni cudno sto ne mozes da nadjes neku za udaju kad sa 36 godina razmisljas ko deda i kukas ko deda. uzmi se u pamet, preispitaj malo situaciju svoju, tudju svet oko tebe itd, i onda sve iz pocetka...ako ocekujes da stvari budu ko sto su bile pre 100 godina bojim se da ces se razocarati...ili prihvati vreme u kojem zivis i pokusaj da se ukljucis u celu pricu, ili jednostavno nastavi da kukas...:neutral:

Znaci ja sam los sam primer mladjim narastajima. :lol: Ja bas mislim da zene treba da povise kriterijume jos, tako ce da odvoje zito od kukolja, uplasenog, patrijarhalnog, iskompleksiranog muskarca od onog koji voli i ceni uspesnu zenu, zenu majku, poslovnu zenu, zadovoljnu zenu, onog koji nije ugrozen zenom i zeninim uspehom.
Ti sad malo mesas babe i zabe... jel ti palo na pamet da ne cetuju svi s namerom da navataju mladu/mladozenju... mozda devojka pomisli da nemate teme za razgovor jer ste iz razlicitih sredina, ili da ste predaleko ili da joj nisi zanimljiv, ili da su tvoji stavovi malo previse radikalni i pomereni, sta znam... sto razloga ima. Neee, to odmah znaci da je ona povrsna glupacica koja trazi sponzora. To je tvoje predubedjenje i predrasuda. Osim toga, ne mozes to da tvrdis samo jer se nekome nisi dopao.

Е ти баш претерујеш...Ја тебе нисам никада видео у животу и не могу на основу пар речи да кажем да си ти лош пример некоме.Ово је само изношење мишљења.Није ми намера да неког осудим,али ако ти волиш да шеташ лети у бикинију Змај Јовином (на пример) ја ћу да кажем да ми се то не свиђа и да то даје лош пример другима а не да те треба линчовати и осудити...Значе не треба да идемо у крајност...
Али,кад причам о нечему,ја не бирам начин како ћу то рећи (често пута и погрешим) а разражљиве особе се лепе на то као мува на фломастер...
А што се тиче чата,ма тамо долази свако из неког свог ралога,ја ето немам овде (где живим) с ким да причам па тамо нађем саговорника,тј саговорнице,и имам јако добра пријатељства али искључиво с удатим женама..,а с девојкама не могу да саставим ни три дана разговора...
Девојке су некако наоштрене,једна погрешна реч и све пада у воду..,све су некако навијене и као темпиране бомбе које имају свој циљ...Махом је прво питање ОДАКЛЕ СИ...Ја сам на чату од 2004 и време се невероватно променило...На чату је некад било екстра,било је риба боли глава,само што сам ја тад био животно неискусан (мада ни сама не могу да се похвалим нешто) а до сада су се ствари много промениле...
Ја не доносим брзо закључке,као што још немам закључак,шта се дешава данас са људима?
Имам осећај као да сам у неком временском процепу,као да сам се негде заглавио и посматрам свет око себе и не могу да се начудим у ком времену живим...Мени бре ништа није јасно...

He, he kad se setim...oko mene sam imala vrlo zanimljive babe... i one se idealizuju danas :lol:

Moja jedna baba je cuvala unuke na njeno insistiranje pod pretnjom da im nikad u kucu nece uci ako decu daju u obdaniste, ne zato sto je to volela, nego jer se plasila sta ce svet da kaze , ona sedi kuci a unuci u obdanistu, ko da nemaju zivu babu.
Jedva su se otrgli od babe posle par godina.
A unucima je do smrti nabijala na nos kako bi pomrli da nije bilo nje da ih cuva :lol:

A druga baba je bila od onih foliranata...sto cute i slusaju, a iza ledja...majko moja...
Npr...sva vesela i nasmejana objavi da je spreman rucak i da probamo sarmu...kako je divna, ceo dan je radila da je spremi.
deda joj trazi neki sir da mu donese...ja u drugoj sobi, pitam je gde je posla a ona sva namrcena : Idem da "onom" donesem sir, dabogda mu poslednje bilo :eek:...:zcepanje:

Pa onda prica sa komsinicom: Znas ona Mica...jao sto se jadna napatila s onim njenim...srecom, umrede prosle godine, pa joj ostavi penziju :eek:

(nasla sam maltene istu recenicu u jednoj knjizi od Mir Jam, i prevrnula se od smeha)

Joj seticu se jos
Ovi negativni likovi su sa suprugove strane? :)

Pa znas sta...kada bih pricala samo o svom licnom iskustvu.... otac, bivsi muz, svekar...rekla bih ti da su muskarci samozivi nesposobni kreteni koji nisu zasluzili nista u zivotu a ponajmanje decu koju su dobili.....
Sve ostalo je posmatranje i volja da se okrenes oko sebe i vidis da nisu svi isti

Рекла би за оца,бившег мужа,свекра,.., да су кретени!?
Мој отац је уништио толико тога у моме животу па му ипак не бих рекао да је кретен...Једноставно не може да схвати неке ствари,јесте и безпбразан,ма уништио ми је пола живота миниму..,па му опет нећу рећи да је кретен...Ружно је рећи за неког да је кретен али и то кретен вероватно долази с демократијом па зато и имамо овакву демократско-кретенску државу...

Ovi negativni likovi su sa suprugove strane? :)

Ma jok... da pazljivo citas video bi da se prica odvija kad sam bila dete...

Nisam tad poznavala supruga ....:lol:

I ko kaze da su negativni? Samo jako zabavni.
Za te generacije nista nije bilo cudno da baba moli boga da deda sto pre umre.

Evo i u mom komsiluku malo po malo zene komentarisu kako je koja procvetala posle muzevljeve smrti.
Ne preterujem, majke mi.

Nije lose druziti se povremeno sa penzionerima....svasta ces da cujes :lol:

Рекла би за оца,бившег мужа,свекра,.., да су кретени!?
Мој отац је уништио толико тога у моме животу па му ипак не бих рекао да је кретен...Једноставно не може да схвати неке ствари,јесте и безпбразан,ма уништио ми је пола живота миниму..,па му опет нећу рећи да је кретен...Ружно је рећи за неког да је кретен али и то кретен вероватно долази с демократијом па зато и имамо овакву демократско-кретенску државу...

pa sad...mozda sam se malo grubo izrazila...ali ....vise karikiram, da shvatis poentu...ne mislim bukvalno

Јадна жена трпи и ћути...
Шта да кажем...Нисам ја за варијенту да жену треба везати за кућу али махом данас свака жели да буде свугде само не у својој кући.Да јој је да се не деси нешто ново што ће она да пропусти и ако то прописти као да је живот промашила.Друго,чим жена види да нека нешто ради одмах и она трчи да уради исто.Ево пример моје мајке,кад је видела да њене колегинице купују нове ствари,одмах је избацила кухињу од пуног дрвета а купила нову кухињу од иверице,само да би била у току...Кад маторе жене гањају тренд шта да кажем за ове младе...

po cemu je tacno taj detalj romantican? :neutral:

По томе што га ја тако доживљавам...Некога залазак Сунца асоцира да ће ускоро мрак,неко очекује да се попале звезде на небу,некога асоцира на загрљај и пољубац...,и тд...За мене је ро рпмантично иако је можда смешно а с обзиром да су живели тешко,она је морала да греје воду и купала га је у кориту.То је давно било,још кад сам ја био дете ( '80-тих)...Не знам зашто али мени чак и сиромаштво делује романтично...Ваљда у сиромаштву има више духа и Љубави па га ја зато доживљавам тако...Али ово је моје вило живота,ово је мој уга посматрања...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back