ZASTO DEVOJKE NECE DA SE UDAJU...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
I za sve to su krive zene? Sto nema posla, sto su plate male, sto nema mesta u vrticima pa babe cuvaju decu i kuvaju dok snajke rade da bi babe imale od cega da kupe nesto da skuvaju... Znaci zena je kriva sto u mnogo gorim uslovima mora mnogo vise da radi da bi porodica funkcionisala. Jos ne-daj-boze ako pozeli jednom mesecno da ode kod frizera ili kupi nove cizme... razmazena je i egoista... kako je tvoja mama ceo zivot u jednim cizmama provela i bez frizure :roll: A sa druge strane ne valjaju ni one realisticne koje ne zele da radjaju decu koju ne mogu da izdrzavaju. Ne valja kad rade, ne valja kad ne rade... ne valja kad sede kuci i cuvaju decu, ne valja ni kad nikad nisu kuci pa babe moraju da ulete kao ispomoc... Ja stekoh utisak da bi ti najsrecniji bio da su sve kao tvoja mama. Rade, cute, ne zale se ni kad su nezadovoljne... Ja ne zelim takvu buducnost za svoje dete, a ti?
Najsrecniji bi bio da nema licemerja... Da se osudjuju stereotipi na jednoj a sasvim normalno neguju stereotipi koji nam idu u prilog...
A ovo boldovano su nase babe... bile... neke su i jos zive... Da,voleo bih da je vise takvih...a ne razmazenih egoista koji samo kukaju a drze masku superheroja dok u realnoj zivotnoj situaciji nisu sposobni ni da beknu...

Koje to mi? Ja ne znam mnogo takvih o kojima ti pricas. A i one sto znam su prinudjene na baka servis, ili se tako radi uz dogovor ako vec zive u zajednici. Jedna donosi pare u kucu, druga cuva decu... Sto to tebe toliko tangira? Meni su i keva i svekrva 200 km daleko, a i da nisu bem ti ja tu babu koja nece s vremena na vreme da pricuva unuce da cerka/snajka ode na kafu ili u bioskop... ako vec i radi i donosi pare u kucu a ima i obaveze kuci. Oce unucice a nece da ih pripaze, pazi boga ti! Najbolje bi bilo da mi mozemo da radimo i placamo vrtice a babe da krcaju peziju u banjama, al ne moze, takvo je vreme.

Samo mi reci,cemu baka servis nocu? Osim ako ne radis trecu smenu?
O tim stereotipima i govorim.izem ti babu koja nece da cuva unucice... i ona je zena... A kad bi ja rekao izem ti zenu koja nece da bude majka momentalno bi bio razapet...

E, samo vas čitam, tu i tamo, kad sednem da odmorim... ali ovo nisam mogla da općutim ;)
Napadaš žene, u globalu - sve žene, da im babe čuvaju decu, da bi trebalo malo te babe da rasterete... i tako dalje... a vidi ovo! :mrgreen: Tvoje dete poraslo, sad se samo čuva, sad možemo dati slobodu babama i prababama, Cave man-u više ne treba! :mrgreen:
Usput, moje dete je baba, za dve godine i 8 meseci njenog života, čuvala svega 10-tak puta, i to zaista kada je bilo neophodno. Ali ne osudjujem druge žene koje se odluče za babu umesto za vrtić :)

Nisam ja na tome insistirao.

Samo mi reci,cemu baka servis nocu? Osim ako ne radis trecu smenu?
O tim stereotipima i govorim.izem ti babu koja nece da cuva unucice... i ona je zena... A kad bi ja rekao izem ti zenu koja nece da bude majka momentalno bi bio razapet...

Pa i treba da te razapnu sa takvim stavom... sreca tvoja pa ti ja nisam zena... toj tvojoj ili treba orden za hrabrost ili elektrosokovi sto rece Ata :lol:
A sto da mi ne pricuva dete kad izadjem sa muzem i prijateljima jednom nedeljno? Nije valjda da nisi izveo zenu u grad od kad si je zarobio? :lol: A od svih su mi gore te koje su se mucile ceo zivot, trpele mustranje svoje porodice pa onda i svekrvu, i umesto da postede svoje snajke toga one im iz inata zagorcavaju zivot... kad sam se ja mucila nek se muci i ona fazon. To sto se one uzivele u visedecenijsku ulogu mucenice ne znaci da tako treba da bude.

OK,ali to postoji,nece nestati ako okrenes glavu.

Jeli? Pa ti si se meni licno obratio....sta ja ocekujem od danasnjih zena koje ne mogu ni svoje da cuvaju? Kojih danasnih zena? I ja spadam u danasnje zene...jes da uskoro mogu da budem i baba i to zaposlena baba sa 20 godina do penzije...i sad ja...(i mnogo zena kao su u istoj situaciji) iz sebicnosti ne bih cuvala unuce jer nisam mogla da cuvam svoje koje sam inace cuvala sama, jer baba nije mogla isto iz sebicnih pobuda jer ni ona nije mogla da cuva svoje (tj mene) ????

Nisam ja na tome insistirao.

A nisi ni čuvao :mrgreen: Nego si prepustio pra-baki, bilo ti lakše :mrgreen:
Znaš kako se u narodu kaže - držo vreću il' trp'o u nju, isto se nazivaš lopovom ;) Pa, digao si bre toliku frku na majke, ali samo na majke!!! što ima mame ili svekrve povremeno pričuvaju decu, a vidi ga sad... "ko nema greha, neka prvi baci kamen", a ti bacaš li bacaš, a svoje grehe ne vidiš.
Ima jedna forumašica ovde koja javno priča da je izlazila uveče, a muž joj čuvao decu! Eto, nije baka :mrgreen: Inače je grom-žena, obožavam je :heart: Pa, što tate nebi pričuvale malo, ima i mama dušu da izadje da vidi šaren svet, da popriča sa živim ljudima, da popije tu kafu, a da joj u grlu ne zastane. Pa su bake slobodne. A ako bi izašao sa ženom, da se prošetate, da vidite pozorište, koncert, popijete tu kafu zajedno - ili ćeš da platiš čuvanje, ili će baka da pričuva. A ako nećeš ni to - za kog si malca u braku, keve ti???

Najsrecniji bi bio da nema licemerja... Da se osudjuju stereotipi na jednoj a sasvim normalno neguju stereotipi koji nam idu u prilog...
A ovo boldovano su nase babe... bile... neke su i jos zive... Da,voleo bih da je vise takvih...a ne razmazenih egoista koji samo kukaju a drze masku superheroja dok u realnoj zivotnoj situaciji nisu sposobni ni da beknu...

Koji je to stereotip? Znaci razmazena egoisticna je ova koju ja opisah. A sta je suprotno? Opisi nam, svega ti, tu tvoju famoznu savrsenu zenu. :D

Pre nego što odem, samo ću da vam izložim moju teoriju zašto NEKE žene neće da se udaju. Zato što prepoznaju na vreme u ponašanju nesudjenog budućeg djuvegije elemente ponašanja bliske pećinskom čoveku. E, eto zato.
A pošto u to vreme nije bilo relativno bezbednih elektrošokova, nebi, grešnice jedne, da rizikuju toljagu u glavu, ili opanjkavanje na forumu. Pa se na vreme povuku, stid ih ubilo :mrgreen:

I naravno, svaka sličnost je slučajna i nenamerna. Osim ako ne lažem, vrag bi ga znao i ja sam žensko... i volim da pijem kafu i pričam sa drugaricama :lol:

Delimicno je tako....ocekivanja su prevelika i sa jedne i sa druge strane....zato se i obe strane neprekidno zale jedna na drugu.

A nema boljeg recepta za nesrecan zivot od prevelikih ocekivanja.

Управо тако...Због превеликих очекивања долази до великих разочарења...
Најгоре је да нико неће да спусти критеријуме...Не мислим на суштинске критеријуме већ на неке жеље које су сувишње...
Ево пример,ја бих волео да ми је жена јако добра душом,да је искрена,побожна,да има црну дугу косу,плаве или зелене очи,да је згодна,образована..,и могу овако у недоглед да набрајам...Некад и јесам желе превише али временом сам схватио да ми је довољно да је добра и побожна макар мало,а може да буде и дебела и да не буде образована,не мора ни да буде паметна,нека уме да поштује и нека је толерантна и окренута породици а ја ћу све остале критеријуме да занемраим...А Љибав се гради временом,само што је једни граде а други је гасе...

Ево,ја сам кренуо од себе..,а колико има данас цура које су спремне да спусте своје критеријуме..??? Ја кад чујем шта ми све жене говоре просто не могу да верујем...Пример,жена живи са мужем и током брака је сконтала да може да нађе бољег који ће јој исшунити срце и тако иде из авантуре у авантуру трагајући нешто што никада неће наћи...Слично и неудате девојке (поготово оне старије) временом се повлаче у себе,онако разочаране у живот,и на једну погрешну реченицу прекидају контакт! Замисли сад такву особу за своју жену којој сваког момента мораш да пазиш шта ћеш рећи...
Шта знам,можда има и ок девојака али ја нисам имао среће да упознам неку такву...

A sto bi to bilo nuzno lose? Zasto je lose sto ja ili neka druga, ne zelimo da zivimo zivotom kakav su vodile nase bake, majke, tetke? :dontunderstand: I sto se ne bi muskarci prilagodili umesto sto traze od zena da se vrate korak unazad?

Није то проблем ако си ти или нека већ је проблем ако је то већина...
Није проблем што се фолк певачице облаче полуголе већ је то проблем кад девојке почну исто да раде...
Опет кажем,само причамо и не треба баш повезивати све и претеривати као да истерујемо неку правду овде...
Ја и даље сматрам да девојке превише желе...
Пример је и кад одем на чат,чим кажем одакле сам разговор се прекида...Од 20 једна или две наставе да причају...
То мени потврђује да инетерес изнад Љибави јер у суштини никога и не занима Љубав...

:lol:
ali ima istine u tome sto je napisao... jedino ne mozes ti ocekivati od sveta da deli tvoje principe, ja sam spustio kriterijume e sad treba svi da ih spuste, niti smes da krivis i osudjujes one koje ih ne spustaju

Pa ima istine...vec smo vise puta (i na ovoj i na drugim temama) konstatovali da mnogi ocekuju previse...kako muskarci, tako i zene. Nista novo, rekao bih.
A ja se malo sprdam u vezi auta, nista strasno. :mrgreen:

Previse razmazenih derista na obe strane....da je finansijska situacija takva kakva nije u Srbiji, i da se mladi ljudi ranije (tj. uopste ikada) osamostale, stvari bi izgledale drugacije. Mislim, smesno da jedan lik, koji sa svojih 30 dina u bulji i dalje zivi kod mame i tate, umislja da je neka faca i da zasluzuje neku mega-giga devojku....isto kao sto je smesno da neka razmazena klinka, koja sem skole i fakulteta nije imala nikakvih obaveza u zivotu, umislja da zasluzuje ekstra potentnog, lovarnog, mocnog lika. A ima ovoga koliko hoces, na obe strane. :dash:

Zena ocekuje da muskarac sa 28 (ako je zavrsio fax sa 25 nema previse vremena, a bolje je da zavrsi fax, a ne da je glupan) resi stambeno pitanje, da vozi nesto vredno bar 7-8000, najbolje bi bilo da je to sve sam obezbedio jer ne voli tatine sinove nego sposobne muskarce. Da svakog meseca unosi lepu kolicinu novca, da joj pomogne oko kucnih poslova, a ako vec ne pomaze ono bar da ima dovoljno novca da isplati poneku veceru da zena ne kuva i da s vremena na vreme plate spremacicu kao sto ima i njena drugarica da se ona ne bi bavila tim dosadnim poslovima.

Muskarac ocekuje da zena ide na posao i donosi platu kao i on, a dok se on odmara od posla da ona podgreje rucak, postavi sto, opere sudje, da napravi rucak za sutra, da nahrani i zabavi decu jer je on bio na poslu i umoran je da bi se njima bavio, da tokom vikenda dok on gleda englesku ligu ili igra fudbal sa drugarima ona usisava, brise prasinu, pegla, zavlaci glavu u WC solju, animira decu jer je sve to radila i njegova mama "pa joj nista nije falilo" i pri tome bude lepa i sexy i itekako primecuje njena 3 kg viska dok je njegovih 30 simpaticno jer su najbolji klipovi ispod brda.

I jedno i drugo je malo karikirano, ali to je to. Ti ces reci da su zenska ocekivanja nerealnija, zene obrnuto, mislim da i jedni i drugi preteruju i da nisu realni i da se te dve tacke trebaju primaci.

Схватам ја да сви ми имамо неке своје критерујеме али ја сам питање поставио из свог угла...
Пишем на основу онога што сам проживео и што сам схватио...
Такође драго ми је да чујем друга мишљења и то је то...
Ја жене не нападам...
Ако треба да се изјасним,ја жену као биће обожавам...
Некад је чак и идеализујем што није добро...

Пример је и кад одем на чат,чим кажем одакле сам разговор се прекида...Од 20 једна или две наставе да причају...
То мени потврђује да инетерес изнад Љибави јер у суштини никога и не занима Љубав...

Pa ti onda lazi i kazi da si iz Pariza....pa kad ih obrnes, ismejes im se u facu, okrenes se i cao dovidjenja. :mrgreen:

Није то проблем ако си ти или нека већ је проблем ако је то већина...
Није проблем што се фолк певачице облаче полуголе већ је то проблем кад девојке почну исто да раде...
Опет кажем,само причамо и не треба баш повезивати све и претеривати као да истерујемо неку правду овде...
Ја и даље сматрам да девојке превише желе...
Znaci ja sam los sam primer mladjim narastajima. :lol: Ja bas mislim da zene treba da povise kriterijume jos, tako ce da odvoje zito od kukolja, uplasenog, patrijarhalnog, iskompleksiranog muskarca od onog koji voli i ceni uspesnu zenu, zenu majku, poslovnu zenu, zadovoljnu zenu, onog koji nije ugrozen zenom i zeninim uspehom.
Ti sad malo mesas babe i zabe... jel ti palo na pamet da ne cetuju svi s namerom da navataju mladu/mladozenju... mozda devojka pomisli da nemate teme za razgovor jer ste iz razlicitih sredina, ili da ste predaleko ili da joj nisi zanimljiv, ili da su tvoji stavovi malo previse radikalni i pomereni, sta znam... sto razloga ima. Neee, to odmah znaci da je ona povrsna glupacica koja trazi sponzora. To je tvoje predubedjenje i predrasuda. Osim toga, ne mozes to da tvrdis samo jer se nekome nisi dopao.

Baba od moje zene je cuvala moje dete...Majke manje vise... Sta ocekujes od danasnjih zena da cuvaju unuke a kamo li praunuke kad ne mogu ni svoju decu... I ne radi se samo o poslu vec o sebicnosti jer se time odvaja deo vremena koji je rezervisan za sebe... Ko da one njih pitaju jer mogu... Pa podrazumeva se da baba cuva unuce ali se isto tako podrazumeva da moderna zenica za to vreme izlazi nocu u kafice i splavove...

Ја управо говорим о модерним девојкама...
Рођакова жена из Босне излази с другарицама док његова мајка (баба) чува децу...
Његов одговор на то је да није љубоморан у баба (жена животно искусна) чува децу и ћути...
Шта ће бити када рођак дочека унучиће...Питам се ко ли ће их чувати,он или жена...???
Добро,махом је да су мушкарци ти који чешће шврљају али очигледно је да се време мења...
Кроз неко време ће и наша породица да личи на холандску породицу а ја лично сам против тога...

ta očekivanja i nije tako teško ispuniti, generalno gledano
naći ćeš devojku sa kojom ćeš se oženiti, evo ja kad ti kažem ;) :p

Уздржавам се да ти неодговорим али ово заиста звучи слатко...
Али мислим да грешиш...Пре ћу се ја замонашити него оженити...
Сад могу да ме нападну они за оно 5-7 деце које бих желео да имам... :)

E, samo vas čitam, tu i tamo, kad sednem da odmorim... ali ovo nisam mogla da općutim ;)
Napadaš žene, u globalu - sve žene, da im babe čuvaju decu, da bi trebalo malo te babe da rasterete... i tako dalje... a vidi ovo! :mrgreen: Tvoje dete poraslo, sad se samo čuva, sad možemo dati slobodu babama i prababama, Cave man-u više ne treba! :mrgreen:
Usput, moje dete je baba, za dve godine i 8 meseci njenog života, čuvala svega 10-tak puta, i to zaista kada je bilo neophodno. Ali ne osudjujem druge žene koje se odluče za babu umesto za vrtić :)

Мало је претерано рећи да неко овде некога напада...
Свако прича из свог искуства и то је то...

Мало је претерано рећи да неко овде некога напада...
Свако прича из свог искуства и то је то...

Pa znas sta...kada bih pricala samo o svom licnom iskustvu.... otac, bivsi muz, svekar...rekla bih ti da su muskarci samozivi nesposobni kreteni koji nisu zasluzili nista u zivotu a ponajmanje decu koju su dobili.....
Sve ostalo je posmatranje i volja da se okrenes oko sebe i vidis da nisu svi isti

Pa i treba da te razapnu sa takvim stavom... sreca tvoja pa ti ja nisam zena... toj tvojoj ili treba orden za hrabrost ili elektrosokovi sto rece Ata :lol:
A sto da mi ne pricuva dete kad izadjem sa muzem i prijateljima jednom nedeljno? Nije valjda da nisi izveo zenu u grad od kad si je zarobio? :lol: A od svih su mi gore te koje su se mucile ceo zivot, trpele mustranje svoje porodice pa onda i svekrvu, i umesto da postede svoje snajke toga one im iz inata zagorcavaju zivot... kad sam se ja mucila nek se muci i ona fazon. To sto se one uzivele u visedecenijsku ulogu mucenice ne znaci da tako treba da bude.

Ja sam u braku iz ljubavi a i moja zena takodje. Ona moze biti protiv mojih nazovi zastarelih gledista ali vidi i moje druge osobine. Nemam svoj stan ni osiguran posao, niti robujem stereotipu koji nazovi emancipovane zene koje su deklarativno protiv stereotipa potenciraju a to je da muskarac mora biti finansijski mocan i nesto spektakularno sposoban da obezbedi porodicu... Meni vise to smeta nego sto ce zena da mi bleji nocu sa dokonim drugaricama... Izvela je ona mene pa to je i poenta moderne zene da preuzme stvari u svoje ruke i da ne ceka da bude izvedena tj.da bude samo objekat... Al najjaca je fora kako se ostrvite na zene koje ne dele vase misljenje,pa one ni zasluzuju da se zovu zenama,nisu evoluirale iz te nazovi mucenicke price.... Ali ne odgovori mi,zasto kad ih vec smatrate mucenicama im dodatno otezavate i prebacujete vase obaveze... Zar ne bi trebalo da ih postedite i sazalite se ili je fazon same su krive...

Jeli? Pa ti si se meni licno obratio....sta ja ocekujem od danasnjih zena koje ne mogu ni svoje da cuvaju? Kojih danasnih zena? I ja spadam u danasnje zene...jes da uskoro mogu da budem i baba i to zaposlena baba sa 20 godina do penzije...i sad ja...(i mnogo zena kao su u istoj situaciji) iz sebicnosti ne bih cuvala unuce jer nisam mogla da cuvam svoje koje sam inace cuvala sama, jer baba nije mogla isto iz sebicnih pobuda jer ni ona nije mogla da cuva svoje (tj mene) ????

Pa kad je zurka nek bude bez obzira na godine... Zasto robovati stereotipu da je bakama i dekama mesto pored unucica a ne u spa centrima gde bi se zasluzeno odmarali od svega sto su pregrmeli u zivotu? Ocekujete da se vas koncept postuje po svaku cenu, ko je sad neka baba da postavlja pitanje u svemu tome? Bolje da cuti i sedi i cuva unucice a ne da pametuje... Sto se tice fizicke sprecenosti ima i toga naravno, ali OK.opet ponavljam,ako stari ljudi rade,zasto ne bi i oni izlazili i provodili se? Zar ne lici na stereotip ta prica,evo mladi izasli malo u provod a mi im pazimo decicu...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back