Зашто девојке и жене не возе своја кола?

KOLEGA IVAN

Poznat
Poruka
8.216
Постоји 1 појава која ми никад неће бити јасна и која ме импресионира. Никад ми неће бити јасно зашто девојке и жене не возе своја кола која су сама купила и платила него увек возе кола од мужа, оца, дечка, швалера или кола која им је неко други купио или поклонио!

Говорим о већини жена и то убедљивој већини. Дакле, женама скоро увек неко други (мушкарац) плаћа гориво, амортизацију и регистрацију за кола и ја кад год сам до сада био у СУП-у или агенцији да региструјем кола, увек у редовима чекају само мушкарци. Никад жене.

Зашто жене увек чекају на мушкарце да им купе или поклоне или да им дају да возе кола и плате регистрацију и поправке уместо да се саме потруде да зараде и својим парама купе сопствени ауто?

Жене стално причају о равноправности и независности али у стварности никад не могу да буду независне све док им мушкарци купују кола и плаћају гориво, одржавање и друге трошкове.

Сад да кренете улицом и видите жене како возе кола и да их питате чија су то кола у убедљивој већини случајева ће да испадне да то нису њихова кола него су кола од дечка, мужа, брата, оца, швалера...

Зашто је то тако?

Са друге стране, не стоји ни онај аргумент да као што жене нису добре са колима, мушкарци нису добри у кухињи јер су сви главни професионални кувари мушкарци и ви у који год хотел, ресторан или кухињу да уђете, открићете да су тамо кувари само мушкарци.

у стварности, возим свој ауто који сам сама купила, сама плаћам амортизацију и регистрацију, а у редове шаљем мушкарца да стоји уместо мене јер ми се може.
сама платим мушкарца и да ми опере ауто, а ја седнем, сама платим кафу и гледам га како се зноји.
поздрав.

То јесте врло честа појава. Вероватно зато што је мушка популација већином опседнута колима и чим им се може одмах гледају да купе неко возило, док је за жене то само још једна машина.

Бар сто пута сам слушао мушкарце да причају о куповину аутомобила и још једно хиљаду пута да причају о аутомобилима. Жене, никад чуо нисам.

Pa meni onomad dok sam bio malac keva kupila prva kola. Pa kad sam ja "porastao" i od svojih para uzeo nova ona vozila "moja" stara kola koja mi je ona kupila(i još ih vozi iako imaju skoro 20).
I novi stan malo kasnije kad je nasledila od njenih pa prodala..sve na moje ime a čisto njene pare bile...i šta sad.? Formalno potpada pod tu tvoju kategoriju "većina žena" koja koristi imovinu muških članova porodice :lol:?

P.S u redu stoje likovi iz agencija za registraciju koji su plaćeni za to...daš im ovlašćenje ujutru popodne pokupiš osiguranje i nalepnicu...zar ima neko ko se sam bakće sa tim? :confused:

Pa meni onomad dok sam bio malac keva kupila prva kola. Pa kad sam ja "porastao" i od svojih para uzeo nova ona vozila "moja" stara kola koja mi je ona kupila(i još ih vozi iako imaju skoro 20).
I novi stan malo kasnije kad je nasledila od njenih pa prodala..sve na moje ime a čisto njene pare bile...i šta sad.? Formalno potpada pod tu tvoju kategoriju "većina žena" koja koristi imovinu muških članova porodice :lol:?

P.S u redu stoje likovi iz agencija za registraciju koji su plaćeni za to...daš im ovlašćenje ujutru popodne pokupiš osiguranje i nalepnicu...zar ima neko ko se sam bakće sa tim? :confused:

Да али за прву регистрацију и кад ти истекну таблице мораш лично да идеш у СУП.

Постоји 1 појава која ми никад неће бити јасна и која ме импресионира. Никад ми неће бити јасно зашто девојке и жене не возе своја кола која су сама купила и платила него увек возе кола од мужа, оца, дечка, швалера или кола која им је неко други купио или поклонио!

Говорим о већини жена и то убедљивој већини. Дакле, женама скоро увек неко други (мушкарац) плаћа гориво, амортизацију и регистрацију за кола и ја кад год сам до сада био у СУП-у или агенцији да региструјем кола, увек у редовима чекају само мушкарци. Никад жене.

Зашто жене увек чекају на мушкарце да им купе или поклоне или да им дају да возе кола и плате регистрацију и поправке уместо да се саме потруде да зараде и својим парама купе сопствени ауто?

Жене стално причају о равноправности и независности али у стварности никад не могу да буду независне све док им мушкарци купују кола и плаћају гориво, одржавање и друге трошкове.

Сад да кренете улицом и видите жене како возе кола и да их питате чија су то кола у убедљивој већини случајева ће да испадне да то нису њихова кола него су кола од дечка, мужа, брата, оца, швалера...

Зашто је то тако?

Са друге стране, не стоји ни онај аргумент да као што жене нису добре са колима, мушкарци нису добри у кухињи јер су сви главни професионални кувари мушкарци и ви у који год хотел, ресторан или кухињу да уђете, открићете да су тамо кувари само мушкарци.
Zato sto joj drugi kupuju.Sto da ne voze.Bilo bi glupo da im neko kupuje,a da one ne voze,nego da stoje,bezveze.I devojke koje imaju para da kupe same auto salju ili idu sa iskusnim muskarcem koji dobro poznaje auta i oko njih da ih pregledaju,pa tek onda pazare.Jednostavno se ne razumeju u auta,da ne uvredim one,koje znaju mnogo vise i od ponekih muskaraca.Sta da radim,kada mi je cerka polozila,voznju,a da nema auto,a nema posao.Digni tata kredit i uzmi detetu auto,da dozvola ne stoji u nekoj fioci.

Постоји 1 појава која ми никад неће бити јасна и која ме импресионира. Никад ми неће бити јасно зашто момци и мушкарци не једу ручак који су сами спремили него им увек ручак спрема и сервира мама, девојка, жена, љубавница или неко други!

Говорим о већини мушкараца и то убедљивој већини. Дакле, мушкарцима скоро увек неко други (жена или мама) кува ручак, сервира, и опере суђе након тога, и ја кад год сам до сада био код некога у гостима, увек је жена спремала ручак. Никад мушкарац.

Зашто мушкарци увек чекају на жене да им спреме оброк уместо да се сами потруде и науче, па сами себи спреме нешто за јело?

Мушкарци стално причају о томе како су способни за самосталан живот али у стварности никад не могу да буду такви све док им жене спремају ручак, перу веш и усисавају кућу.

Сад да одете код некога у госте на ручак и да га питате које то спремио у убедљивој већини случајева ће да испадне да то нису они урадили него је то била мама, девојка, жена...

Зашто је то тако?

mislim da počnu da kuvaju kad su prinuđeni, tipa žive sami, razvedu se itd... e i onda ako im se dopadne ebo si čvorka posle ako im se pridružiš, znači ti vs. kuvar sve će ti popravlja?
pa ako živiš s mamom, to će da radi mama uglavnom ...
jel bar znate da popravljate, npr moj tata super to zna al deda ih je slao bio kod zanatlija na kursiće : )))

Постоји 1 појава која ми никад неће бити јасна и која ме импресионира. Никад ми неће бити јасно зашто момци и мушкарци не једу ручак који су сами спремили него им увек ручак спрема и сервира мама, девојка, жена, љубавница или неко други!

Говорим о већини мушкараца и то убедљивој већини. Дакле, мушкарцима скоро увек неко други (жена или мама) кува ручак, сервира, и опере суђе након тога, и ја кад год сам до сада био код некога у гостима, увек је жена спремала ручак. Никад мушкарац.

Зашто мушкарци увек чекају на жене да им спреме оброк уместо да се сами потруде и науче, па сами себи спреме нешто за јело?

Мушкарци стално причају о томе како су способни за самосталан живот али у стварности никад не могу да буду такви све док им жене спремају ручак, перу веш и усисавају кућу.

Сад да одете код некога у госте на ручак и да га питате које то спремио у убедљивој већини случајева ће да испадне да то нису они урадили него је то била мама, девојка, жена...

Зашто је то тако?

Добро, а како то да су онда у скоро свим хотелима, ресторанима и кухињама кувари мушкарци?

Добро, значи по тој његовој логици, мушкарци нису способни да раде било шта у кућној кухињи али су зато способни да раде у хотелским и ресторанским кухињама што је много тежи посао.

Ma nije to poenta, hteo sam samo da povucem paralelu sa tvojim postom. Muskarci ne rade po kuci nista dok ne moraju. Isto je tako sa zenama i sa autima. Nije to njihova stvar, sto bi se mucile kad imaju muskarca pored sebe za registracije, popravke i ostale gluposti. Isto je sa ukljucivanjem ves masine ili usisivacem. Sto bi se muskarac petljao u to kad nece uraditi kako treba? Svako ima svoje mesto u drustvu, price o jednakosti su samo pusta zelja, iako uvek ima izuzetaka.

Зашто је то тако?
Навикли да једу у шуми с ногу храну коју усмрте на лицу места. И оставе изнутрице и крш на лицу места.
Нема ту зачињавања, прања судова, усисавања, чишћења за собом....

Kola koja vozim su moja, na moje ime, ja ih registrujem i održavam. Ali vrlo često, kada se ide kod majstora, pošaljem muža. Problem je u tome što majstori ne vole da rade sa ženama. Umem da osetim kad im se nešto pokvari, po zvuku, načinu paljenja, ubrzanju i sl. Ako to žena kaže majstoru, on uglavnom ne shvati ozbiljno. Povređena mu je sujeta. Umem da proverim ulje, vodu, da zamenim točak, sijalicu i još poneke sitnice.
Takođe smo imali motocikl (koji je uglavnom muž vozio) Suzuki sv 650, i taj je bio registrovan na mene. I bilo je omalovažavanja i neprijatnosti u redu u supu kada sam išla da ga registrujem.
Valjda zato sva vozila "treba" da se registruju na muškarce.

Зашто је то тако?
Kod mene nije!Ja kuvam samo za porodicu. Kad dolaze gosti,naučim hranu, piće i sl...

Back