Zašto se insistira na povećanju nataliteta?

Pored svog nasilja na svetu mi treba samo da govorimo o nasilju prema zeni. Sa prilicno dramaticnom retorikom kao da samo nasilje nije dovoljno.
Niko nije rekao da treba samo o tome da govorimo, što izmišljaš bespotrebno?

Nego prosvetlite nas kakve to veze ima sa natalitetom? Natalitet u padu jer neke zene su zrtve nasilja? Jer se neke zene boje muskaraca?
Ako samo malo razmisliš, zaključiš lako da oba primera pokazuju uzročno posledicu vezu s natalitetom, jer direktno urušavaju uslove za rađanje dece. Kad žene vide da država ne štiti žrtve nasilja, a nasilnici prolaze nekažnjeno ili blago, to šalje jasnu poruku da nemaju sigurnost i zaštitu. U takvom društvu, žene ne prave decu jer znaju da bi mogle da završe samohrane ili, još gore, mrtve i one i deca. Zabrane prilaska koje se ne sprovode, policija koja ignoriše prijave, sve to pokazuje da žena ne može da se osloni ni na koga osim na puku sreću. Ako sistem ne može da izbaci nasilnika iz tuđeg stana, kako će zeni da pomogne kad rodi i bude ranjiva? Žene često ostaju sa nasilnicima jer nemaju gde, nemaju sigurnost, nemaju podršku. To direktno utiče na pitanje da li da uopšte ima dete u ovom i ovakvim društvu. Ako zna da neće biti bezbedna, onda je odgovor "ne". Ako dominantna kultura poručuje da je žena vlasništvo, da je njena i smrt njenog deteta prihvatljiva i tolerisana kazna za "neposlušnost" jer država to prećutno dozvoljava, to stvara kolektivnu traumu. A iz traume ne dolaze nova deca. Nema nataliteta bez sigurnosti. Nema sigurnosti dok je femicid normalizovan. Ako žena mora da bira između života i roditeljstva, sve češće bira život bez dece.

Jednostavno jos jedan primer propagande da se zatruju odnosi medju polovima, kao medju narodima, rasama, homo i hetero, da razbiju familije .....
Jednostavno proglašavaš nešto propagandom jer ne razumeš ili ne želiš da razumeš.

propaganda je jer trube istu pricu u svim zemljama, i poster postavlja samo takve postove. Ja zivim u civilizovanoj zemlji i nije istina da drzava ne cini nista a svejedno u vestima ista prica. Znam licno zene koje su izbacile nasilnika. I znam licno zene koje idu sa nasilnicima i imaju buljuk dece (i kcerka i unuka nastave isto). Znam za nasilnika koji je isao od jedne do druge i sve su znale i svejedno pravile decu (petero dece ukupno).

Tako da je tvoj post je neverovatna groteksna parada uvelicanih generalizacija, o drustvu i zenama. Kome i zasto se ti dodvoravas? stranim NGOs?

uzročno posledicu vezu s natalitetom, jer direktno urušavaju uslove za rađanje dece.
stvarno? znacajan pad nataliteta u svetu povezan za porodicnim nasiljem?
Mi nismo govorili o jednoj grupi zena nego uopste o natalitetu, jel kapiras?

Gde su zene da se jave, jel se stvarno osecate ovako:

ako smo zive samo smo imale srecu
U takvom društvu, žene ne prave decu jer znaju da bi mogle da završe samohrane ili, još gore, mrtve i one i deca.

i top budalastine:
Ako dominantna kultura poručuje da je žena vlasništvo, da je njena i smrt njenog deteta prihvatljiva i tolerisana kazna za "neposlušnost" jer država to prećutno dozvoljava,
"zena vlasnistvo"?!? "femicid normallizovan"?!?, u kojem ti poremecenom svetu zivis ili hoces da i drugi tako vide svet?
To u Pakistanskom selu?

Komicno je da i dalje hoces da govoris samo o nasilju kao uzroku pada nataliteta a poceo si post da ja izmisljam.

propaganda je jer trube istu pricu u svim zemljama, i poster postavlja samo takve postove. Ja zivim u civilizovanoj zemlji i nije istina da drzava ne cini nista a svejedno u vestima ista prica. Znam licno zene koje su izbacile nasilnika. I znam licno zene koje idu sa nasilnicima i imaju buljuk dece (i kcerka i unuka nastave isto). Znam za nasilnika koji je isao od jedne do druge i sve su znale i svejedno pravile decu (petero dece ukupno).

Tako da je tvoj post je neverovatna groteksna parada uvelicanih generalizacija, o drustvu i zenama. Kome i zasto se ti dodvoravas? stranim NGOs?

stvarno? znacajan pad nataliteta u svetu povezan za porodicnim nasiljem?
Mi nismo govorili o jednoj grupi zena nego uopste o natalitetu, jel kapiras?

Gde su zene da se jave, jel se stvarno osecate ovako:

i top budalastine:

"zena vlasnistvo"?!? "femicid normallizovan"?!?, u kojem ti poremecenom svetu zivis ili hoces da i drugi tako vide svet?
To u Pakistanskom selu?

Komicno je da i dalje hoces da govoris samo o nasilju kao uzroku pada nataliteta a poceo si post da ja izmisljam.
Da, izmišljaš opet, ovaj put da je neko rekao da je nasilje nad ženama ili uopšte nad bilo kim jedini razlog. Izvini, ali čim neko počne da balavi o NGO i iznosi neosnovane insinuacije ili optužbe, tu prestaje za mene svaka diskusija.

Čemu pritisak na povećanju broja stanovnika?
Шокирана сам,ово је више од целе плате обичне особе,зашто не учине цене доступне свима ако заиста хоће то?

Волим да видим ова колица за бебе,скоро сви их имају,леп је дизајн,довољно су висока ал' да боја није црна.

Back