Zasto Bog ne unisti pakao ?

• Začetnik teme Začetnik teme LazaB
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Cekas ti preko piccke , vidim ja. da ti je do odgovora, citao bi jevandjelje.

"I bice baceni u vecni pakao"...

Па онда џаба "побеђује", зло ће и даље постојати.
Јер зло је да постоји Пакао и вечне муке, за било кога.
А добро је победити у интернет расправи, што сам ја управо урадио :cool:

- - - - - - - - - -

Sve dok se budale ne opamete.

Рекао си - вечно :lol:

Па онда џаба "побеђује", зло ће и даље постојати.
Јер зло је да постоји Пакао и вечне муке, за било кога.
А добро је победити у интернет расправи, што сам ја управо урадио :cool:

- - - - - - - - - -

Рекао си - вечно :lol:

Duze od budala.Ako treba i vecno.

Poslednja izmena:
Ne poštuje znači našu intimu i pravo na privatnost?Ispada samo svi u kući velikog brata...:lol:
Па сад, ако ти замишљаш Бога као великог брата...

Но, заправо, Бог све нас поштује и воли... Све нас разуме... А пред Њим, нити можеш, све и да хоћеш, било шта скрити, не постоје "интима" и "приватност" тако уско схваћене...

Штавише, ако се пред Њим сасвим отвориш и предаш му своје поверење, Он те је већ спасао, и овде, на земљи...

Џаба ти све Гружо, сложио си се да ће зло и даље постојати.
Биће онако како Ђаво хоће (да се неки вечно муче код њега).
Сам си дисквалификовао своју религију, да говорим у име 'ришћанства рекао бих: НЕ БРАНИ МЕ ВИШЕ!
:rotf::rotf::rotf:

Pakao - Raj - stvar izbora.
Mora postojati i jedno i drugo, jer sam biraš krajnju destinaciju.
Na kraju se sve sazna. Kako bi bilo kada bi knjige čitao od kraja? Bezveze, jel'da?
Ne dumaj mnogo o tom beskonačnom mozaiku jer nemaš taj kapacitet. Nema ga niko na ovom svetu.
I uvek ostavi malu rezervu, koliki god ateista, skeptik ili antihrist bio, ostavi malo mesta za veru u Boga. I od najmanjeg žara se može rasplamsati vatra.
Samo nemoj namerno i iz inata gušiti Božju iskru koju imaš u sebi :) živi kako možeš i kako moraš...

Џаба ти све Гружо, сложио си се да ће зло и даље постојати.
Биће онако како Ђаво хоће (да се неки вечно муче код њега).
Сам си дисквалификовао своју религију, да говорим у име 'ришћанства рекао бих: НЕ БРАНИ МЕ ВИШЕ!
:rotf::rotf::rotf:

Zlo ce postojati ali u bukagijama.
A ti gledaj kome ces da sluzis: dobru ili zlu; jer kome budes sluzio, toga ces dopasti.

ako postoji bog (ne verujem)al ako bi se vodili pretpostavkom da postoji njemu bi religije bile glupost tj pokusaji da se razume njegov lik i delo,a jedino sto covek treba da azume je ljubav i samilost,po meni bi to bio bog..i nista vise..i bilo bi ga briga dal si ateista ili sta dr ako imas ljubavi i dobrote u srcu...
a ne verujem ni u djavolka alako bi postojao i djavo i pakao ja ga ne bi zamiasljala kao nekog zlog vec kao lika(zaposlenog od boga,tj kao poslovni saradnik)zaduzenog za gomilu ljudi koji umru necisti u smislu da na dusi imaju tezinu,i onda kad umru prozivljavaju sve emocije koje su naneli drugima dobre i lose,a njegov usputni posao medju zivima bi bio da ih podstakne da donesu odluke dobre ili lose...i mozda je bog dao djavolu te zadatkeda bi mu povratio veru sa reakcijama dobrih ljudiXD

u sv ovo bi bila neka moja ideja da verujem u boga a ne verujem;)...verujem samo u ljubav i samilost i sve emocije u ljudskoj dusi...ne u cikicu i pricicu...

Nemusto postavljena tema...da nema lepote ne bi znali sta je ruzno, da nema vina i hleba ne bi saznali razmere izdaje, da nema ljubavi ne bi razumeli mrznju.

Sve pobrojano cami kao demon i andjeo u nama i oci su ogledalo onoga sta trenutno dominira.

ako postoji bog (ne verujem)al ako bi se vodili pretpostavkom da postoji njemu bi religije bile glupost tj pokusaji da se razume njegov lik i delo,a jedino sto covek treba da azume je ljubav i samilost,po meni bi to bio bog..i nista vise..i bilo bi ga briga dal si ateista ili sta dr ako imas ljubavi i dobrote u srcu...
a ne verujem ni u djavolka alako bi postojao i djavo i pakao ja ga ne bi zamiasljala kao nekog zlog vec kao lika(zaposlenog od boga,tj kao poslovni saradnik)zaduzenog za gomilu ljudi koji umru necisti u smislu da na dusi imaju tezinu,i onda kad umru prozivljavaju sve emocije koje su naneli drugima dobre i lose,a njegov usputni posao medju zivima bi bio da ih podstakne da donesu odluke dobre ili lose...i mozda je bog dao djavolu te zadatkeda bi mu povratio veru sa reakcijama dobrih ljudiXD

u sv ovo bi bila neka moja ideja da verujem u boga a ne verujem;)...verujem samo u ljubav i samilost i sve emocije u ljudskoj dusi...ne u cikicu i pricicu...

Sve ce ti to o mila moja prekriti ruzmarin , snjegovi i sas.

Veronauka je nauka.
Uci od pametnijih , koji su to znanje skupljali hiljadama godina.
Sta je zivot, njegov smisao, kako to poveazati sa zakonima prirode, materijalnim zakonima, duhovnim zakonima...smisao zajednice, kako egzistira itd itd.

Ne mozes ti ili ovi elebaci sa foruma sad odjednom za tili cas da izmislis i sklopis mercedes .

Godine i godine rada i znanja stoje iza toga.
U veronauci - hiljade godina... ispitivanja ljudske duse , onog sto je u njoj i onog sto je oko nje. Zakona u njoj i zakona oko nje...

Poslednja izmena:
Da je neko od nas mogao da zaustavi horore u Ausvicu, zar ne bi to uradili ?

Niko ne zasluzuje da gori vecno, cak ni najgore ubice, da ne pricam o ljudima koji nisu bili ubedjeni u odredjene price, zasto Bog jednostavno ne ugasi vatru u paklu i prekine sve ?

Zato sto ih je on stvorio da kazni neposlusne ljude...
I sada zasto bi to unistio i prestao da kaznjava neposlusne ljude na planeti?

Da je neko od nas mogao da zaustavi horore u Ausvicu, zar ne bi to uradili ?

Niko ne zasluzuje da gori vecno, cak ni najgore ubice, da ne pricam o ljudima koji nisu bili ubedjeni u odredjene price, zasto Bog jednostavno ne ugasi vatru u paklu i prekine sve ?

Ne postoji pakao.
Bog nikada nije stvorio pakao.
To je izmisljotina katolicke crkve pocetkom mracnog srednjeg veka da plasi ljude da ih slusaju.
Nikada oni nisu bili pravi hriscani vec lazni.
Neke crkve su to od njih prihvatili kao i mnoge druge stvari.
Dok imamo hriscane koji znaju da je ucenje o paklu laz onih koji imaju samo ime hriscani.

Poslednja izmena:
Mozes li ti sta da zapamtis a ne da ti se ponavlja po sto puta?
1.Pakao ima i u coveku kao i oko coveka. Kao i Raj.
2.Ko je dobar ne ide u pakao , niti osudjuje Boga. Ko god to cini, dokazuje da je zao.
3.Bog je sve stvorio za dobro ali gresnici zloupotrebljavaju.

Pod 1. - Kažeš "pakla ima i u čoveku i oko čoveka" - Zašto taj "Bog" ne uništi pakao (makar taj "oko čoveka"), kad je navodno milosrdan?

Pod 2. - Ova tvoja izjava ("Ko je dobar, ne ide u pakao") se kosi sa mnogim delovima Biblije, koji eksplicitno navode da samo vernici ne idu u pakao, tj. svi nevernici idu u pakao. Ko je onda u pravu, Biblija, ili ti?

Pod 3. - Kažeš, "Bog je sve stvorio za dobro, ali grešnici zloupotrebljavaju". Interesantno. Za koje "dobro" je onda stvoren pakao? Ili je "Bog" možda sadista?

A sto mu ti grehom dajes zivot?

Ah, dakle Bog ne može da uništi Đavola zato što mu "ljudi daju život"? Iz ovoga što kažeš sledi: ljudi su jači od Boga. Ergo, Bog nije Bog, jer nije omnipotentan. Hmmm.... ;)

Ne postoji pakao.
To je izmisljotina katolicke crkve pocetkom mracnog srednjeg veka da plasi ljude da ih slusaju.
Neke crkve su to od njih prihvatili kao i mnoge druge stvari.
Dok imamo hriscane koji znaju da je ucenje o paklu laz onih koji imaju samo ime hriscani.

Onda i Isus je izmišljotina katoličke Crkve pošto on najviše govori o paklu i po tebi ni on nije pravi hrišćanin:hahaha:

Ne postoji pakao.
.

Kao sto je i djavo izmisljotina istih ali naravno, ti verujes u djavola i nesvesno si i ti zagrizao udicu koju ti je katolicka crkva bacila. Ne ljuti se, nije mi namera da ulazimo u raspravu.

Posto sam proucio mnogo o verskim zajednicama, ZNAM da svaki vernik odredjene verske zajednice smatra da je pravi hriscanin i da je verska zajednica kojoj pripada ona izvorna apostolska. Za sve one koji ne pripadaju toj verskoj zajednici taj vernik zove LAZNIM hriscanima.

Ne ljuti se, rekao sam istinu.

zasto Bog jednostavno ne ugasi vatru u paklu i prekine sve ?

Ovo pitanje se itekako temelji na logicnosti.

U kontekstu hriscanskog ucenja (vecinskog ako izuzmemo par verskih zajednica koje smatraju da pakao ne postoji) uci se da pakao postoji i da je to mesto koje cine ljudske duse koje nisu verovale u Isusa Hrista.
Takodje se uci da je bog ljubav i da on voli svoju decu. Zbog toga je logicno pitanje zasto bog ne unisti pakao ili zasto ne spasi sve ljude ako sve voli (tipican odgovor hriscanina je zbog slobode izbora, ali to onda znaci da je sloboda izbora od coveka iznad bozije ljubavi i moci, pa samim tim bog nije svemoguc jer se u bibliji spominje da on zeli da se svi spasu a prema celoj bibliji mozemo zakljuciti da nece uspeti). To znaci da je ljudska sloboda izbora jaca sila od bozije ljubavi i moci.

Hriscanstvo je primitivna religija i namenjena je za ljude jos pre 2000g. i u tom kontekstu je i kreirana. Ljudi su malo evoluirali (a neki su jos i dalje na nivou onih pre 2000g.)

Shodno tome ima nelogicnosti i potrebno je zanemariti logicno razmisljanje da bi istu prihvatio.

To je kao kada te uce da je deda mraz stvaran pa kada skontas da nije budes razocaran jer si verovao u laz. :) Ili kada gledas neki holivudski film pa mozda postavis pitanje zasto nije bilo drugacije na kraju?

Dakle, moj odgovor je: Jer su kreatori hriscanstva tako hteli.

Zasto je bog dozvolio patnju hiljada ljudi u Ausvicu koji nisu to zasluzili,narocito dece?
Zasto je bog postedeo zlocince koji su docekali duboku starost negde u J Americi ali i Evropi?

Svi podlezu pravednom sudu.Svi.
Bozji sud je PRAVEDAN.

Kojim sudom sudis, tim sudom ti Bog sudi.
Ubio si dete? Bices ubijen kao dete (ako se ne pokajes).

Sudu Bozjem .niko ne moze izmaci. NIKO.

Niti je Bog duzan da cuva one koji su mu okrenuli ledja i izasli iz Raja.
Svako ispasta za svoje grehe.

Poslednja izmena:
Ne nego sledi wqkljucqki dq si glup ko so;m

- - - - - - - - - -

Covece glup si do neslucenih razmera.
Strahota kakav si glupan i kako lupetas.
Ne padne ti na pamet da po nekad razmislis pre nego sto doneses svoj idiotski zakljucak?

Nazalost, nisi naucio jednu od bitnijih lekcija - svako govori za sebe. Takodje, i zlo govori protiv sebe.

Cak i u Novom Zavetu mozes naci tu lekciju: "Ustadođe protiv mene lažni svjedoci, ali je zloba govorila protiv sebe."

- - - - - - - - - -

Zasto je bog dozvolio patnju hiljada ljudi u Ausvicu koji nisu to zasluzili,narocito dece?
Zasto je bog postedeo zlocince koji su docekali duboku starost negde u J Americi ali i Evropi?

Ako neko izmisli jednu licnost, zasto prepisivati toj licnosti odgovornost za ljudsku zlobu i neodgovornost?

- - - - - - - - - -

Covece glup si do neslucenih razmera.
Strahota kakav si glupan i kako lupetas.
Ne padne ti na pamet da po nekad razmislis pre nego sto doneses svoj idiotski zakljucak
?

Pa onda ovo:
Svi podlezu pravednom sudu.Svi.
Bozji sud je PRAVEDAN.

Kojim sudom sudis, tim sudom ti Bog sudi.
Ubio si dete? Bices ubijen kao dete (ako se ne pokajes).

U prevodu, rekao si nekome da je glup, tebe ce bog proglasiti glupim. Rekao si nekome da iznosi idiotski zakljucak, bog ce ti presuditi da si idiotski zakljucivao.

Ne ljuti se, samo iznosim argumente na osnovu tvojih izjava.

Poslednja izmena:
Kao sto je i djavo izmisljotina istih ali naravno, ti verujes u djavola i nesvesno si i ti zagrizao udicu koju ti je katolicka crkva bacila. Ne ljuti se, nije mi namera da ulazimo u raspravu.

Posto sam proucio mnogo o verskim zajednicama, ZNAM da svaki vernik odredjene verske zajednice smatra da je pravi hriscanin i da je verska zajednica kojoj pripada ona izvorna apostolska. Za sve one koji ne pripadaju toj verskoj zajednici taj vernik zove LAZNIM hriscanima.

Ne ljuti se, rekao sam istinu.

Djavo nije izmisljotina istih.
Djavo je realnost i o tome svedoce mnogi satanisticki obredi i iskustva.
I znanje o djavolu postoji mnogo pre istih.
Barem bi to trebao da znas kad si navodno proucio?
To sto si nedovoljno upoznat sa time ti ne daje pravo da zakljucujes ne argumentovno kao da je najveca istina?

Da si stvarno proucio verske zajednice znao bi da pripadnost verskoj organizaciji nikoga ne cini pravim hriscaninom.
I znao bi da iako vernici nekih verskih zajednica pripadaju nekoj zajednici koja nema potpunu istinu a oni su iskreni iz srca vole Boga, jesu takodje pravi hriscani.
Cak i oni koji ne poznaju Boga, a zive posteno po svojoj savesti koje je njihovo najvece otkrivenje koje imaju, jesu ispravni pred Bogom.

- - - - - - - - - -

Kaže da će biti muke večne.Nema uništenja.

Stvarno?
Jesi li siguran da to kaze izvorni tekst?

Back