Zasto Bog ne unisti pakao ?

• Začetnik teme Začetnik teme LazaB
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
kreni od ljudi..jer svet ukida smrtnu kaznu..ukida..i sad po tebi ispada da covek ume vise da voli nego bog..
zivece zlo vecno ali u svojoj sredini..to sto njega crvi grizu pa ne moze da spava meni je strasno ali njemu nije..:D

Pravda???

Da li je pravda da Hitler i njegovi poslušnici (izvršitelji) budu u zatvoru? Ne! Ne! Ne!

Pravda traži poravnanje!

SUD PO DELIMA

Па и тог назови сина је бацио на тешке муке. Зашто се лепо није појавио на Голготи и решио ствар пред целим светом? А толико је свемоћан.

Zato što nema druge mogućnosti da Vam se oprosti, nego da sam Tvorac preuzme kaznu koju ste Vi zaslužili izborom greha!

Bog sada ima prava da Vam oprosti sve grehe, jer ih je On sam sve platio!

PRAVDA JE ZADOVOLJENA

Bog može i hoće da bude milostiv čoveku koji je prevaren od Sotone!

Пошто је свемоћан и свезнајући нема оправдања. Бог је зликовац и децо убица.

Pa nije on samo sveznajuc i svemocan.

Ima tu jos mnogih drugih stvari sta je on.

Jer svoje sveznanje i svemoc ne mozes samo tako da koristis kada imas i drugih stvari.

Koje su to druge?

I ti si prema nekome sveznajuc i svemocan a ipak ne koristis to protiv njega, vec se spustas na njegov nivo.

Na primer, deca.

Zasto se spustas na njihov nivo i kako se to zove kada to radis?

Sta te to pokrece da to ucinis?

Ili uzmimo zivotinje.

Macka i pas.
Za njih si ti bog.

Zasto ne uzmes macku ili psa kojeg kupis, i ne ubijes zivotinju u njima?

Zasto se spustas na njihov nivo, i na tom nivou komuniciras, mazis ih, hranis, cuvas, stitis, igras se, ucis ih.

Zasto ne uzmes macugu i udri po njima.

Ti si svemocan za njih i sveznajuc.

Ti znas sta ce sutra biti, oni neznaju.

ako je on bio zlocinac sto bi i sudija cinio greh ...pa nije lud valjda..

Odakle Vam takvo nakaradno shvatanje pravde?

6. Božja zapovest pravilno treba da se prevede:

Exodus 20:13

(BBE) Do not put anyone to death without cause.
(CEV) Do not murder.
(ERV) "You must not murder anyone.
(ESV) "You shall not murder.
(GNB) "Do not commit murder.
(GW) "Never murder.
(HOT) לא תרצח׃
(ISV) "You are not to murder.
(JPS) Thou shalt not murder.
(JUB) Thou shalt not murder.
(LITV) You shall not murder.
(RV) Thou shalt do no murder.

A ne:

(Serbian DK) Ne ubij.

Naš jezik nema adakvatnu reč za zločin ubistva kao npr. engleski "murder".

Zar niste čitali u pismu da za ubistvo iz nehata Bog ne tereti čoveka za krivicu?

Deu 19:2 Odvoj tri grada usred zemlje svoje koju ti daje Gospod Bog tvoj da je naslediš,
Deu 19:3 Načini put, i razdeli na troje krajeve zemlje svoje koju ti da Gospod Bog tvoj u nasledstvo, pa neka beži onamo svaki krvnik.
Deu 19:4 A ovako neka bude s krvnikom koji uteče onamo, da bi ostao živ: ko ubije bližnjeg svog nehotice, ne mrzevši pre na nj,
Deu 19:5 Kao kad bi ko otišao s bližnjim svojim u šumu da seče drva, pa bi zamahnuo sekirom u ruci svojoj da poseče drvo, a ona bi spala s držalice i pogodila bi bližnjeg njegova tako da umre on neka uteče u koji od tih gradova da ostane živ,
Deu 19:6 Da ne bi osvetnik poterao krvnika dok mu je srce raspaljeno i da ga ne bi stigao na dalekom putu i ubio ga, premda nije zaslužio smrt, jer nije pre mrzeo na nj.

A ako se ustanovi da je čovek kriv za zločin ubistva, onda pravedni sudija celog svemira naređuje da se pravda izvrši!

Poslednja izmena:

(CEV) Do not murder.
(GW) "Never murder.
(HOT) לא תרצח׃
(HOT+) לאH3808 תרצח׃H7523

A ne:

(Serbian DK) Ne ubij.

Zar niste čitali u pismu da za ubistvo iz nehata Bog ne tereti čoveka za krivicu?

Deu 19:2 Odvoj tri grada usred zemlje svoje koju ti daje Gospod Bog tvoj da je naslediš,
Deu 19:3 Načini put, i razdeli na troje krajeve zemlje svoje koju ti da Gospod Bog tvoj u nasledstvo, pa neka beži onamo svaki krvnik.
Deu 19:4 A ovako neka bude s krvnikom koji uteče onamo, da bi ostao živ: ko ubije bližnjeg svog nehotice, ne mrzevši pre na nj,
Deu 19:5 Kao kad bi ko otišao s bližnjim svojim u šumu da seče drva, pa bi zamahnuo sekirom u ruci svojoj da poseče drvo, a ona bi spala s držalice i pogodila bi bližnjeg njegova tako da umre on neka uteče u koji od tih gradova da ostane živ,
Deu 19:6 Da ne bi osvetnik poterao krvnika dok mu je srce raspaljeno i da ga ne bi stigao na dalekom putu i ubio ga, premda nije zaslužio smrt, jer nije pre mrzeo na nj.

A ako se ustanovi da je čovek kriv za zločin ubistva, onda pravedni sudija celog svemira naređuje da se pravda izvrši!

Da li je Mojsije počinio zločin kada je zajedno sa svojim fanaticima poklao 3000 svojih sunarodnika odmah nakon dobijanja te zapovesti?

reče im: Ovako kaže Gospod Bog Izrailjev: Pripašite svaki svoj mač uz bedro svoje, pa prođite tamo i amo po logoru od vrata do vrata, i pobijte svaki brata svog i prijatelja svog i bližnjeg svog. 28 I učiniše sinovi Levijevi po zapovesti Mojsijevoj, i pogibe naroda u onaj dan do tri hiljade ljudi. 29 Jer Mojsije reče: Posvetite danas ruke svoje Gospodu, svak na sinu svom i na bratu svom, da bi vam dao danas blagoslov.

Помешао си. Није Мојсије већ његов командант Исус Навин.

- - - - - - - - - -

Zato što nema druge mogućnosti da Vam se oprosti, nego da sam Tvorac preuzme kaznu koju ste Vi zaslužili izborom greha!

Bog sada ima prava da Vam oprosti sve grehe, jer ih je On sam sve platio!

PRAVDA JE ZADOVOLJENA

Bog može i hoće da bude milostiv čoveku koji je prevaren od Sotone!

Дакле Бог је зликовац овим си то потврдио. Јер свемоћни има све начине и сву моћ. Дакле нема оправдања.

- - - - - - - - - -

Pa nije on samo sveznajuc i svemocan.

Ima tu jos mnogih drugih stvari sta je on.

Jer svoje sveznanje i svemoc ne mozes samo tako da koristis kada imas i drugih stvari.

Koje su to druge?

I ti si prema nekome sveznajuc i svemocan a ipak ne koristis to protiv njega, vec se spustas na njegov nivo.

Na primer, deca.

Zasto se spustas na njihov nivo i kako se to zove kada to radis?

Sta te to pokrece da to ucinis?

Ili uzmimo zivotinje.

Macka i pas.
Za njih si ti bog.

Zasto ne uzmes macku ili psa kojeg kupis, i ne ubijes zivotinju u njima?

Zasto se spustas na njihov nivo, i na tom nivou komuniciras, mazis ih, hranis, cuvas, stitis, igras se, ucis ih.

Zasto ne uzmes macugu i udri po njima.

Ti si svemocan za njih i sveznajuc.

Ti znas sta ce sutra biti, oni neznaju.

Као што сам написао за свемоћног нема оправдање увек има другог решења.

Помешао си. Није Мојсије већ његов командант Исус Навин.
.

Jok more lepo piše:

A Mojsije videći narod go, jer ga ogoli Aron na sramotu pred protivnicima njegovim, 26 Stade Mojsije na vrata od logora, i reče: K meni ko je Gospodnji. I skupiše se pred njega svi sinovi Levijevi. 27 I reče im: Ovako kaže Gospod Bog Izrailjev: Pripašite svaki svoj mač uz bedro svoje, pa prođite tamo i amo po logoru od vrata do vrata, i pobijte svaki brata svog i prijatelja svog i bližnjeg svog. 28 I učiniše sinovi Levijevi po zapovesti Mojsijevoj, i pogibe naroda u onaj dan do tri hiljade ljudi. 29 Jer Mojsije reče: Posvetite danas ruke svoje Gospodu, svak na sinu svom i na bratu svom, da bi vam dao danas blagoslov.

Jok more lepo piše:

A Mojsije videći narod go, jer ga ogoli Aron na sramotu pred protivnicima njegovim, 26 Stade Mojsije na vrata od logora, i reče: K meni ko je Gospodnji. I skupiše se pred njega svi sinovi Levijevi. 27 I reče im: Ovako kaže Gospod Bog Izrailjev: Pripašite svaki svoj mač uz bedro svoje, pa prođite tamo i amo po logoru od vrata do vrata, i pobijte svaki brata svog i prijatelja svog i bližnjeg svog. 28 I učiniše sinovi Levijevi po zapovesti Mojsijevoj, i pogibe naroda u onaj dan do tri hiljade ljudi. 29 Jer Mojsije reče: Posvetite danas ruke svoje Gospodu, svak na sinu svom i na bratu svom, da bi vam dao danas blagoslov.

Само проверавам твоје познавање Библије.

Poštovani g. Akhilleus,

Zamolio sam Vas da otvorite novu temu...

Priložite sve relevantne stihove da ih vidimo u njihovom kontekstu. I onda ćemo zajedno da ih analiziramo da vidimo šta to Bog svima nama kaže.

Ali s obzirom da Vaša pitanja izlaze iz okvira ove teme, zamolio bih Vas da otvorite novu temu koja će se baviti tim problemom.

... ako hoćete da osporavate jednu zapovest iz Božjeg zakona.

Ti ne umeš ni da pročitaš ono što sam pišeš.Pa lepo ti kaže praznike(to već podrazumeva sve ovo što si nabrojao),zatim mladine(mlad mesec,isto deo zakona) i na kraju subote.

Nemojte da budete lenji da ne pročitate diplomski rad - odličnu studiju ovog stiha:

Priroda Pavlovog upozorenja u Kološanima 2,16 – sa naglaskom na pitanje subote
http://www.subotasedmidan.org/images/imgs/PDF/eb/Kolosanima_2_16_Lazic.pdf

Više informacija:
www.sabbathtruth.com
http://www.subotasedmidan.org

Ustalom ni sam Isus nije slavio subotu kao njen Gospodar već je ukida kako je i prorečeno:

Kako Isus nije slavio subotu???

Šta je Isus radio PO OBIČAJU SVOM subotom u zbornici (sinagogi)?

Luke 4:16

(Serbian DK) I dođe u Nazaret gde beše odrastao, i uđe po običaju svom u dan subotni u zbornicu, i ustade da čita.
(Serbian EC) I dođe u Nazaret, gde je odrastao, pa uđe u subotnji dan u sinagogu - po svom običaju, te usta da čita.
(Serbian SA) Tako ode i u Nazaret, gde je odrastao, pa u subotu, po svom običaju, uđe u sinagogu. Ustade da čita,

Šta je Isus radio PO OBIČAJU SVOM subotom u zbornici (sinagogi)? Bio je poslušan IV Božjoj zapovesti!

Isus je poštovao sve Božje zapovesti uključujući i IV Božju zapovesti!

Da Isus nije savršeno poštovao Božji zakon, niko od grešnika ne bi mogao da dobije šansu da se vrati Bogu.

To je Sotona sve vreme pokušavao da uradi sa svim svojim iskušenjima. Dovoljno je bilo da Isus samo jednom prekrši Božji zakon i plan spasenja bi bio onemogućen. Vi i ja bi bili izgubljeni zauvek. Pali anđeli bi sada imali totalnu vlast nad nama bez mogućnosti da nas Bog zaštiti od njihovog zlog delovanja.

Ali to se nije desilo.

Isus je pobedio! Nije učinio greh.

Isus je dokazao da se Božji zakon može poštovati. I jasno je pokazao razliku između Sotoninih optužbi i karaktera Tvorca.

Božje zapovesti su temelj Božje vladavine. Neophodnost zahteva Božjeg zakona je dokazana pred čitavim svemirom.

Sotonine optužbe da se Božji zakon ne može držati su neosnovane.

(upravo kada se uspostavi nedeljni zakon, i kada skoro svi prihvate vladavinu Sotone, verni sveti ljudi će pokazati pred celim svemirom da se Božji zakon može držati i u takvim okolnostima - kada se vernima oduzimaju svi resursi)

Sotonina vladavina donosi ovaj haos kojeg svi možemo da vidimo i osetimo na svojoj koži.

Ali kako lukavo Sotona ratuje iako je izgubio rat sa Hristom! On sada napada Božji zakon - ali samo jednu Božju zapovest!

Sotona zna da svesnim kršenjem jedne Božje zapovesti čovek postaje prestupnik celokupnog Božjeg zakona:

Jas 2:10 Jer koji sav zakon održi a sagreši u jednom, kriv je za sve,
Jas 2:11 Jer Onaj koji je rekao: Ne čini preljube, rekao je i: Ne ubij. Ako dakle ne učiniš preljube a ubiješ, postao si prestupnik zakona.

I zato sada lukavo podmeće laž i neistinu preko sadašnjih sinova protivljenja:

Eph 2:2 U kojima nekad hodiste po veku ovog sveta, po knezu koji vlada u vetru, po duhu koji sad radi u sinovima protivljenja;

Pazite ovu drskost! Lukavo spajate jedan stih (nećete ni da navedete odakle je stih niti njegov kontekst) i dajete nam svoje tumačenje!?

Ustalom ni sam Isus nije slavio subotu kao njen Gospodar već je ukida kako je i prorečeno:

I ukinuću svaku radost njenu, svetkovine njene, mladine njene i subote njene i sve praznike njene

Ili po tebi Bog nema pojma šta proriče preko proroka?

Koje crkve je ovo tumačenje?

Poslednja izmena:
Ko ne želi da vidi kontekst ovog stiha...

Hos 2:11 I ukinuću svaku radost njenu, svetkovine njene, mladine njene i subote njene i sve praznike njene.

KONTEKST

Hos 2:1 Recite braći svojoj: Narode moj; i sestrama svojim: Pomilovana.
Hos 2:2 Prite se s materom svojom, prite se, jer mi nije žena, niti sam joj ja muž; neka odbaci kurvarstva svoja od lica svog, i preljube svoje od dojaka svojih,
Hos 2:3 Da je ne bih svukao golu i učinio je kakva je bila onaj dan kad se rodila, i da je ne bih postavio da bude kao pustinja i obratio je da bude kao zemlja sasušena, i umorio je žeđu.
Hos 2:4 I neću se smilovati na decu njenu, jer su kopilad.
Hos 2:5 Jer se mati njihova *****, sramoti se roditeljka njihova; jer govori: Ići ću za milosnicima svojim koji mi daju hleb moj i vodu moju, vunu moju i lan moj, ulje moje i piće moje.
Hos 2:6 Zato evo ja ću joj zagraditi put trnjem i zazidaću zidom da ne nađe staza svojih.
Hos 2:7 I trčaće za svojim milosnicima, ali ih neće stignuti; i tražiće ih, ali ih neće naći; pa će reći: Idem da se vratim k prvom mužu svom, jer mi beše bolje onda nego sada.
Hos 2:8 Jer ona ne zna da sam joj ja davao žito i vino i ulje, i umnožavao joj srebro i zlato, od kog načiniše Vala.
Hos 2:9 Zato ću uzeti natrag žito svoje, kad bude vreme, i vino svoje, kad bude vreme, i uzeću vunu svoju i lan svoj, kojim bi pokrivala golotinju svoju.
Hos 2:10 I otkriću rugobu njenu pred milosnicima njenim, i niko je neće izbaviti iz moje ruke.
Hos 2:11 I ukinuću svaku radost njenu, svetkovine njene, mladine njene i subote njene i sve praznike njene.
Hos 2:12 I potrću čokote njene i smokve, za koje govori: Plata su mi, što mi dadoše milosnici moji; i obratiću ih u šumu da ih jede zverje poljsko.
Hos 2:13 I pohodiću na njoj dane valimske, u koje im je kadila i kitila se obocima i grivnama, i išla za svojim milosnicima, i mene zaboravila, govori Gospod.
Hos 2:14 Ali evo, ja ću je primamiti i odvešću je u pustinju, i govoriću s njom lepo.
Hos 2:15 I daću joj vinograde njene od tog mesta, i dolinu Ahor za vrata nadanju, i onde će pevati kao za mladosti svoje i kao kad je išla iz Misira.
Hos 2:16 I tada ćeš me, govori Gospod, zvati: Mužu moj; a nećeš me više zvati: Vale moj.
Hos 2:17 Jer ću ukloniti iz usta njenih imena Valova; i neće im se više pominjati imena.
Hos 2:18 I tada ću im učiniti zavet sa zverjem poljskim i sa pticama nebeskim i s bubinama zemaljskim; i polomiću luk i mač i rat da ih nestane u zemlji, i učiniću da leže bez straha.
Hos 2:19 I zaručiću te sebi doveka, zaručiću te sebi pravdom i sudom i milošću i milosrđem.
Hos 2:20 I zaručiću te sebi verom, i poznaćeš Gospoda.
Hos 2:21 I tada ću se odazvati, govori Gospod, odazvaću se nebesima, a ona će se odazvati zemlji.
Hos 2:22 A zemlja će se odazvati žitu i vinu i ulju, a to će se odazvati Jezraelu.
Hos 2:23 I posejaću je sebi na zemlji, i smilovaću se na Loruhamu, i reći ću Loamiji: Ti si moj narod, i on će reći: Bože moj!

... on će izabrati sebi učitelje koji će odobravati njegovo kršenje Božjeg zakona!

Poslednja izmena:
Niko nije postao grešnik rođenjem.

Grešnik se postaje slobodnim izborom greha.

Bog sve zatvori uneverstvo;
Rim. 11 , 32 Jer Bog zatvori sve u neverstvo, da sve pomiluje.

A pismo sve u greh zatvori.
Galat. 3, 22 Ali pismo zatvori sve pod greh, da se obećanje dade kroz veru Isusa Hrista onima koji veruju.

1 Jov. 1, 9 Ako priznajemo grehe svoje, veran je i pravedan da nam oprosti grehe naše, i očisti nas od svake nepravde.

- - - - - - - - - -

Дакле Бог је зликовац овим си то потврдио. Јер свемоћни има све начине и сву моћ. Дакле нема оправдања.

- - - - - - - - - -

Као што сам написао за свемоћног нема оправдање увек има другог решења.

Pa eto ti si svemocan nad zivotinjsma nad dvojpm decom.
Zasto mi onda ne odgovoris na ovo gore?
Zati sto nesmes jer znas da ces sam sebe srusiti

(CEV) Do not murder.
(GW) "Never murder.
(HOT) לא תרצח׃

A ne:

(Serbian DK) Ne ubij.

ma jes mutave su razvijene zemlje sto su ukinule smrtnu kaznu..ti mora da kuckas iz saudijske prcije..:D

Da je neko od nas mogao da zaustavi horore u Ausvicu, zar ne bi to uradili ?

Niko ne zasluzuje da gori vecno, cak ni najgore ubice, da ne pricam o ljudima koji nisu bili ubedjeni u odredjene price, zasto Bog jednostavno ne ugasi vatru u paklu i prekine sve ?

Pakao ti je, na svetskom nivou, nekako . kao zatvor u savremenim državama. Zašto bi ga uništio kada ga je stvorio da tamo stavlja neposlušnike.

"... ПИСМО БР. 11

О ПАКЛУ

Пошто сам ти већ нешто рекао о православном схватању пакла, наставићу о тој теми.

Понављам да нико никада, за ових 2000 година постојања Православне Цркве, није рекао да је Бог створио пакао. За цркву је богохулна и сама помисао на то[1], али то не значи да пакао не постоји. Следећи логику вашег Расела можемо закључити да не постоји ни зло. Међутим, евидентно је да оно постоји. Откуда зло ако га није Бог створио? Измислио га је ђаво - то би вам одговорио и сам Расел. Тако можемо одговорити и на питање: откуд пакао? Измислила га је и створила пала творевина. Свако постојање без Бога и ван Бога је пакао! За творевину не постоји трилема, већ само или са Богом или без Њега. Онај ко изабере ово друго бира пакао, био тога свестан, или не. Бог је апсолутан и изабравши Бога човек добија све. Тиме ни та дилема творевине није принудни чин, јер је Бог и апсолутна слобода. Бог не може натерати човека да га овај воли, јер би то онда била принуда, а свака принуда искључује љубав, а оно што човек изабере, а није Бог, води у пакао, у стање одвојености од Бога..."...

Sa:
http://www.svetosavlje.org/biblioteka/Apologetika/Pisma/Pisma12.htm

"... ПИСМО БР. 11

О ПАКЛУ

Пошто сам ти већ нешто рекао о православном схватању пакла, наставићу о тој теми.

Понављам да нико никада, за ових 2000 година постојања Православне Цркве, није рекао да је Бог створио пакао. За цркву је богохулна и сама помисао на то[1], али то не значи да пакао не постоји.

U pitanju je lizing, ili šta? :huh:

"... ПИСМО БР. 11

О ПАКЛУ

Понављам да нико никада, за ових 2000 година постојања Православне Цркве, није рекао да је Бог створио пакао. За цркву је богохулна и сама помисао на то[1], али то не значи да пакао не постоји. Следећи логику вашег Расела можемо закључити да не постоји ни зло. Међутим, евидентно је да оно постоји. Откуда зло ако га није Бог створио? Измислио га је ђаво - то би вам одговорио и сам Расел. Тако можемо одговорити и на питање: откуд пакао? Измислила га је и створила пала творевина. Свако постојање без Бога и ван Бога је пакао! За творевину не постоји трилема, већ само или са Богом или без Њега. Онај ко изабере ово друго бира пакао, био тога свестан, или не. Бог је апсолутан и изабравши Бога човек добија све. Тиме ни та дилема творевине није принудни чин, јер је Бог и апсолутна слобода. Бог не може натерати човека да га овај воли, јер би то онда била принуда, а свака принуда искључује љубав, а оно што човек изабере, а није Бог, води у пакао, у стање одвојености од Бога..."...

Sa:
http://www.svetosavlje.org/biblioteka/Apologetika/Pisma/Pisma12.htm

Raduje me da pravoslavci sve vise uvidjaju da je klasicno katolicko ucenje o paklu gde ljudi gore i muce se zabluda i da se vracaju korenima.
Pa to pocinju da objasnjavaju drugacije.
Nadam se da cu to poceti da citam i od pravoslvnih duhovnika sve vise ne samo od vernika?

Back